10 Temmuz 2015, Cuma 17:19:56

SON DAKİKA!!! Çelik İş Sendikası yetkiyi aldı

Geçtiğimiz hafta Çalışma Bakanlığı'na THY Teknik A.Ş'de yetkili sendika olmak için başvuran Çelik-İş'e müjdeli haber geldi. Bakanlık Teknik A.Ş yetkisini Çelik İş'e verdi.
  • Arkadaşlar memur,mühendis,teknisyen,uzman vs. farketmez hepimizin tek istediği eşit işe eşit ücret değil mi? Bizim hepimizin tek derdi şuan 65 Bin sicilli arkadaş ile aynı şartlarda olmak değil mi? Bu kavganın kimseye faydası yok..Görünen o ki Herkes biryere inanmış ve dönmüyor..Bu saatten sonra GS taraftarı FB li olur mu ? yada tam tersi? yanlışlarıda olsa defalarca hatasıda olsa aynı bunun gibi sendika görüşüne sahip insanlar var. Artık kavgaya gerek yok. Tüm yorumlarda aynı şeyler yazmalı tek satır..Ek protokol kaldırılmalı ve 65 Bin sicilli kişi ile aynı haklara sahip olunmalı..Farklı bir şey isteyen var mı?
  • Arkdşlar evet çok yorucu belirsizliklerle dolu bir süreçten geçtik ve hala bir çözüme ulaşmdan dvm ediyoruz.Ltfn artık siyasi fikir ayrılıklarını statüleri ofis hangar kavglrnı bir süreliğinede olsa kenara bırakıp bir çıkış yolu bulmaya çalışalım.Tekniğe geçiş iş kolu mhkmsi sendika tartışmlrı yönetim değişikliği derken brbrmze düşmekten birlik olamayıp oyuncak olmaktan kurtulmdık bi türlü.Hmn kurtulalım dye bocalamaktan gelen vurdu giden vurdu ama hala ders alıp kendimize gelemedik.Artık dha uzun vadeli çözümler için uğrşmlyz.Çelikiş yetkyi aldı AMA işkolu değişimi ile üye gösterdiği kişilern sayısı istifaların sistemde görünmesiyle düşcek.Üye sayısı yüzde kırk altına düşünce yetki otomatik düşer.Panik yapıp umutsUzluğa kapılmayın.Hepimiz baskı altndyz ama pes etmeden diske üye olmamız 1 hafta içinde düşecek olan yetki için DİSKin başvurmasını sağlayabiliriz.Amn komünist fln bana uymaz terörist demenin anlamı yk çünkü MALESEF BAŞKA ÇAREMİZ KALMADI.Başka çözüm önerisi olan yorum yazsın
  • hak kaybına filan uğramaz. sen yetkili sendika olup masaya otursan bile sana üye olmayan da yararlanır.sonuna kadar sana üye olmayacak bu millet. boşuna üye toplamaya çalışmayın. DÜŞÜŞÜNDE ZIPÇIKTI YÜKSELİŞİN GİBİ OLUR İNŞ.!
  • Çelik İş in sendika olması bile sendika mantığına ruhuna aykırı.tezat bir durum.burda din allah muhabbeti çevirip karl Marx ın felsefesini yaşatmaya çalışıyorsunuz.tam bir embesillik.İş veren sizi öperken de dersiniz inş maşallah.varlığın bile saçmalık Çelik iş. İnş düzenbazlığın başında patlar
  • yetki alsan da almasan da adam değilsin çelik çomak iş. önce adam ol. karakterli ol. istenmediğin yere böyle ayak oyunları ile girme.
  • hdp li diskemi üye olmamız bekleniyordu komiksiniz
  • TT çalışanlarıyla memurları üye edersiniz kendinize. Size eski Habom Çalışanlarından prim yok. Geldiğiniz gibide gidersiniz SAW'dan. Sevgili "Habomcu" kardeşlerim. Habomcu lafından sizde benim kadar tiksiniyorsunuzdur eminim. Ama şu günlerde keşke Habomcu kalsaydık demiyor değilim. Şu başımızdaki 150 kiloluk dinazorlar varya, onlar gerçekten insanlıktan nasibini almamış. Hepsi başteknisyen olma umudu ile çeliğe üye oldular. yazıklar olsun.. Ama sizi gelecek tt nesillerinede biz anlatacağız. bundan 20 yıl sonra asgari ücretle işe alınan teknisyenlere, "zamanında buradaki dinazorlar dirayetli olsa bu maaşa çalışmayacaktınız, gönül rahatlığıyla kemiklerini sızlatabilirsiniz" diyeceğiz..
  • Arkadaşlar acele karar verip Çelik işe geçmeyin. Çünkü Çelik işin 900 üyesi istifa eden üyeler. 900 üyenin daha istifası resmiyet kazanmadı. Yetki düşecektir. Bekleyin
  • Madem yetki bir gün önce alındı çelik iş neden özellikle cuma günü akşam 5.20 yi bekledi bunu açıklamak için? Normalde diğer sendikalar bir mail atsa bile ışık hızıyla hemen cevap veriyordu. Amaç işçiyi çaresiz bırakıp haftasonu sebebiyle itiraz yollarını kapamaya çalışmak mı?
  • Ek protokol kalkmadığı müddetçe habomdan tekniğe geçen personel size üye olmayacaktır...bunu böyle bilin.

Çelik İş Sendikası, geçtiğimiz hafta Teknik A.Ş'de yetkili sendika olmak için Çalışma Bakanlığı'na yaptığı başvurudan olumlu yanıt aldı. Bakanlık sendikaya yetki belgesini verdi.

2402 üye sayısı ile Çalışma Bakanlığı'na başvuru yaptığı öğrenilen Çelik İş Sendikası, bugün THY Teknik A.Ş'de resmen yetkili sendika ilan edildi.

Çalışma Bakanlığı'ndan Çelik İş'e gönderilen belgede "Yukarıda unvan ve adresi ile çalışan işçi ve üye sayısı belirtilen İşyerlerinde toplu iş sözleşmesi yapmajk için ÇELİK -İŞ Sendikasının yetki tespiti başvurusunda bulunması üzerine Bakanlığımızca yapılan incelemede; adı geçen Sendikanın yasanın aradığı gerekli çoğunluğu sağladığı tespit edilmiştir.
6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanununun 42'nci maddesi gereğince bildirilir"
denildi.

Çelik İş Sendikası THY Teknik A.Ş'deki 5 bin 129 çalışanın 2 bin 402'sini üye yaparak yetkili sendika oldu.

Alınan yetki sonrası AirportHaber'in sorularını yanıtlayan Çelik İş Sendikası Başkanı Cengil Gül; '2402 üye sayısı ile başvuru yaparak yetkiyi aldık. Ancak üye sayımız artmaya devam ediyor' dedi.

'ÜYE OLMAYAN ARKADAŞLARIMIZIN HIZLICA ÜYE OLMALARINI BEKLİYORUZ'

Cengiz Gül AirportHaber’e yaptığı açıklamada; ‘Ben tüm Teknik A.Ş çalışanlarına birlik beraberlik halinde Çelik İş Sendikası’na teveccüh gösterdikleri için teşekkür ediyorum. Artık yetki sürecini geride bırakıp beraberlik içinde Toplu İş Sözleşmesi’ne hazırlıklı olmalıyız. Sorunların olduğunu biliyoruz ancak bu sorunları çözmek için de önümüzde bir Toplu Sözleşme fırsatı var. Biz Toplu Sözleşme için verdiğimiz tüm sözlerin arkasındayız. O sözlerin hepsi teminattır. Artık önümüzdeki süreçte üye olmayan arkadaşlarımızın da hak kaybına uğramadan hızla Çelik İş’e üye olmalarını bekliyoruz.

Bu arada teknisyen derneklerine de ziyaretler gerçekleştirerek (UTED ve TALTA) burada tüm teknisyenlerin sorunlarını dinleyeceğim. İki derneğe de bu süreç için teşekkür ediyorum.

‘TEKNİK A.Ş’DE ŞUBE KURACAĞIZ VE YÖNETİM KENDİLERİNDE OLACAK’

Teknik A.Ş’de şube kurdurarak kendi kendilerini yönetme sözümüzün de arkasındayız. Tüm sorunları Teknik A.Ş’deki çalışanların çözmesi konusunda katkıda bulunacağız ve Teknik A.Ş oradaki arkadaşlarımız tarafından yönetilecek. Biz sadece onlara ağabeylik yapacağız. Sendikal anlamda tecrübelerimizle yardımcı olacağız. O nedenle üye olmayan arkadaşlarımız hızlıca üyelikleri gerçekleştirsinler ki, orada yapacağımız adil ve demokrat seçimde arkadaşlarımızı İnşallah göreve getirelim.

©AirportHaber


SON DAKİKA!!! Çelik İş Sendikası yetkiyi aldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (116)

Ortak Fikir ~ 9 yıl önce
Arkadaşlar memur,mühendis,teknisyen,uzman vs. farketmez hepimizin tek istediği eşit işe eşit ücret değil mi? Bizim hepimizin tek derdi şuan 65 Bin sicilli arkadaş ile aynı şartlarda olmak değil mi? Bu kavganın kimseye faydası yok..Görünen o ki Herkes biryere inanmış ve dönmüyor..Bu saatten sonra GS taraftarı FB li olur mu ? yada tam tersi? yanlışlarıda olsa defalarca hatasıda olsa aynı bunun gibi sendika görüşüne sahip insanlar var. Artık kavgaya gerek yok. Tüm yorumlarda aynı şeyler yazmalı tek satır..Ek protokol kaldırılmalı ve 65 Bin sicilli kişi ile aynı haklara sahip olunmalı..Farklı bir şey isteyen var mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DOĞRU ~ 9 yıl önce
Evet aslında işin özeti bu..bu süreçte bizi birbirimize düşürdüler..Eşit işe Eşit ücret istiyoruz..Bizden 2 ay önce işe başlayanla aynı haklara sahip olmak aynı TİS teki hakları istiyoruz..Ek protokol istemiyoruz..
Ek protokol ~ 9 yıl önce
Ek protokol istemiyoruz.
KAVGA YK!MANTIGA DVT ~ 9 yıl önce
Arkdşlar evet çok yorucu belirsizliklerle dolu bir süreçten geçtik ve hala bir çözüme ulaşmdan dvm ediyoruz.Ltfn artık siyasi fikir ayrılıklarını statüleri ofis hangar kavglrnı bir süreliğinede olsa kenara bırakıp bir çıkış yolu bulmaya çalışalım.Tekniğe geçiş iş kolu mhkmsi sendika tartışmlrı yönetim değişikliği derken brbrmze düşmekten birlik olamayıp oyuncak olmaktan kurtulmdık bi türlü.Hmn kurtulalım dye bocalamaktan gelen vurdu giden vurdu ama hala ders alıp kendimize gelemedik.Artık dha uzun vadeli çözümler için uğrşmlyz.Çelikiş yetkyi aldı AMA işkolu değişimi ile üye gösterdiği kişilern sayısı istifaların sistemde görünmesiyle düşcek.Üye sayısı yüzde kırk altına düşünce yetki otomatik düşer.Panik yapıp umutsUzluğa kapılmayın.Hepimiz baskı altndyz ama pes etmeden diske üye olmamız 1 hafta içinde düşecek olan yetki için DİSKin başvurmasını sağlayabiliriz.Amn komünist fln bana uymaz terörist demenin anlamı yk çünkü MALESEF BAŞKA ÇAREMİZ KALMADI.Başka çözüm önerisi olan yorum yazsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kimse ~ 9 yıl önce
hak kaybına filan uğramaz. sen yetkili sendika olup masaya otursan bile sana üye olmayan da yararlanır.sonuna kadar sana üye olmayacak bu millet. boşuna üye toplamaya çalışmayın. DÜŞÜŞÜNDE ZIPÇIKTI YÜKSELİŞİN GİBİ OLUR İNŞ.!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yaw kardeşim ~ 9 yıl önce
Çelik İş in sendika olması bile sendika mantığına ruhuna aykırı.tezat bir durum.burda din allah muhabbeti çevirip karl Marx ın felsefesini yaşatmaya çalışıyorsunuz.tam bir embesillik.İş veren sizi öperken de dersiniz inş maşallah.varlığın bile saçmalık Çelik iş. İnş düzenbazlığın başında patlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çomar iş ~ 9 yıl önce
yetki alsan da almasan da adam değilsin çelik çomak iş. önce adam ol. karakterli ol. istenmediğin yere böyle ayak oyunları ile girme.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
disk ~ 9 yıl önce
hdp li diskemi üye olmamız bekleniyordu komiksiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BİRİNİZ ~ 9 yıl önce
çıkıyor terorist diyor biriniz çıkıyor komünist diyor allahsız diyor, sıra maaş almaya geldi mi burun kıvırıyorsunuz. nerde din, dil, ırk kullanan kesim var hep avanta peşinde, milleti dolandırma peşinde anasını satayım.
Siz ancak ~ 9 yıl önce
TT çalışanlarıyla memurları üye edersiniz kendinize. Size eski Habom Çalışanlarından prim yok. Geldiğiniz gibide gidersiniz SAW'dan. Sevgili "Habomcu" kardeşlerim. Habomcu lafından sizde benim kadar tiksiniyorsunuzdur eminim. Ama şu günlerde keşke Habomcu kalsaydık demiyor değilim. Şu başımızdaki 150 kiloluk dinazorlar varya, onlar gerçekten insanlıktan nasibini almamış. Hepsi başteknisyen olma umudu ile çeliğe üye oldular. yazıklar olsun.. Ama sizi gelecek tt nesillerinede biz anlatacağız. bundan 20 yıl sonra asgari ücretle işe alınan teknisyenlere, "zamanında buradaki dinazorlar dirayetli olsa bu maaşa çalışmayacaktınız, gönül rahatlığıyla kemiklerini sızlatabilirsiniz" diyeceğiz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KIMSE KANMASIN!!! ~ 9 yıl önce
Arkadaşlar acele karar verip Çelik işe geçmeyin. Çünkü Çelik işin 900 üyesi istifa eden üyeler. 900 üyenin daha istifası resmiyet kazanmadı. Yetki düşecektir. Bekleyin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Son dakika golü ~ 9 yıl önce
Madem yetki bir gün önce alındı çelik iş neden özellikle cuma günü akşam 5.20 yi bekledi bunu açıklamak için? Normalde diğer sendikalar bir mail atsa bile ışık hızıyla hemen cevap veriyordu. Amaç işçiyi çaresiz bırakıp haftasonu sebebiyle itiraz yollarını kapamaya çalışmak mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ek-protokol ~ 9 yıl önce
Ek protokol kalkmadığı müddetçe habomdan tekniğe geçen personel size üye olmayacaktır...bunu böyle bilin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000