20 Kasım 2015, Cuma 15:06:19

'Çelik İş üyeleri istifa edecek'

Çelik İş Sendikası’nın Teknik A.Ş’de yetkiyi alarak Toplu İş Sözleşmesi imzalamasının ardından UTED Başkanı Necdet Aksaç AirportHaber’e açıklamalarda bulundu.
  • Bir an önce kurtulun
  • Biz isdemir çalışanları olarak bu yalancı sendika dan kurtulduk sıra sizlerde inşallah bu sendikadan istifa etmek ile en doğru kararı almış olursunuz saygı değer emekçi arkadaşlar. Bu sendika yöneticilerinin her sözü yalan dır inanmayın üyesine yalan söyleyen bir kurumdan ne hayır gelir bizleri zamanında tamamen kendi çıkar ve menfaatleri için greve götür duler gerçekler ortaya çıkınca bizlerde onları gönderdik sıra sizlerde değerli arkadaşlar.
  • BE ARKADAŞLAR SİZ NEYİN PEŞİNDESİNİZ SİZLER UTED İN BAŞINA İŞ VERENİN GÜDÜMÜNDE OLMAYAN BİRİNİ ADAY GÖSTERİRLERMİ OLSA BİLE SİZLERE GELİN OY KULLANIN MESAİ YE KALIN DERLER .BU İŞ VEREN SEFA İNAN,I İSTEMEDİKİ BAŞKASINA TAHAMMÜLÜ OLSUN.SORUN YAVUZ EFENDİYE YANINDAKİ HASAN EFENDİ CEMATİ HAYRİYEDEN REVİZYON ÇAY OCAĞINDA NASIL ÜYE TOPLADIĞINI ONA O GÖREVİ VEREN KİMDİ VE GARİP OLAN 20O5 DE GEBZEDE ÇELİK İŞ TE TOPLANTIYA KİM KATILDI
  • BE ARKADAŞLAR SİZ NEYİN PEŞİNDESİNİZ SİZLER UTED İN BAŞINA İŞ VERENİN GÜDÜMÜNDE OLMAYAN BİRİNİ ADAY GÖSTERİRLERMİ OLSA BİLE SİZLERE GELİN OY KULLANIN MESAİ YE KALIN DERLER .BU İŞ VEREN SEFA İNAN,I İSTEMEDİKİ BAŞKASINA TAHAMMÜLÜ OLSUN.SORUN YAVUZ EFENDİYE YANINDAKİ HASAN EFENDİ CEMATİ HAYRİYEDEN REVİZYON ÇAY OCAĞINDA NASIL ÜYE TOPLADIĞINI ONA O GÖREVİ VEREN KİMDİ VE GARİP OLAN 20O5 DE GEBZEDE ÇELİK İŞ TE TOPLANTIYA KİM KATILDI
  • Bizler iskenderun demirçelik fabrikasında bu asalak cengiz gülden kurtulduk ivedi şekilde bayram altun ve cengizi sırtınızdan atın isdemir çalışanlarından sizlere uyarıdır.
  • Allah askina celik is ile ucakciligin ne alakasi var. havacilik bambaska bir sektor tamamen uzay bilimlerle ilgil Celik is demir celik. Cevherle ograsan. Is kolarinda. Sendikacilik yapar. Hava is kendi uyelerini toplasin. Eski haline gelsin . Hava ise basarilar dilerim.
  • Arkadaslar havalar soguyor.yagmurlar baslayacak.size tavsiyem semsiye yi yerinden cikarin.
  • Celik is Havacılık kolu Baskanlıgı kime hangi dernek başkanına teklif edildi? Hangi dernek baskanı teklifi ve hangi vaadleri kabul etti? TALTA ve UTAD uyeleri HATA dan yedikleri kandırılmaları unutulma asamasında iken malesef TALTA baskanı Yavuz Baskan tekrardan onceliklekendi uyelerini ve yine buyolda dogru gttıgı arkadaslarını bir kez daha yarı yolda bırakmıs ve Celik is Havacılık kolu Baskanlıgınıkabul etmistir. simdi bu sendikal surecte hangi baskanın nerede durdugunu tekrar kendilerine sormaya gerek varmı bilmiyorum ama her iki baskanında nerede durdugu acıkca ortadadır. kimse ama hic kimse sirket icerisinde bu sekilde ayrımcılık hikayeleri ile kendini yormasın .UTED baskanı bu surecte hakların yanında oldugu ancak TALTA baskanı Yavuz Beyin ise kendi amacları dogrultusunda oldugu gorulmektedir (sendika baskanlıgı yolunda hangı eski arkadaslarını ekarte ettıniz?). Yavuz baskan Celik İs sendikası Havacılık kolu sendika baskanlıgınız hayırlı olsun. Başka soze ne gerek var......
  • Bugun gazeteler bile, 4 kabin memuru 2. Kaptan vr diger personel kurtuldu diye aciklama yapıyor, itibarını kayebeden teknisyenligi ayaga kaldirmak icin calisacagina yalaka hallerinle tek sorun aidat mis gibi sekil yapıyorsun, yatacak yeriniz yok bu karakter eksikligidir.
  • Ne yani Necdet Bey 9 Aralık günü Darbe mi yapacaksınız :) komik ..kim yapacak. 1000 tl için koşa koşa çelik işe üye olanlar mı 1 saat içinde istifa edecek.. Bekliyoruz merakla ;)

Çelik İş Sendikası’nın Teknik A.Ş’de yetkiyi alarak Toplu İş Sözleşmesi imzalamasının ardından UTED Başkanı Necdet Aksaç AirportHaber’e açıklamalarda bulundu.

Sendikanın HABOM tecrübesinin olumsuz olduğunu ifade eden Aksaç, üyelerin Çelik İş Sendikası'ndan istifa edeceğini açıkladı.

‘SENDİKAYA GÜVEN DUYGUSU YOK’

Aksaç; ‘Teknisyenlerin aidiyet duygusu kırılmış durumda. Ben THY mensubu olmaktan onur duyuyorum. Şirketimi çok seviyorum, arkadaşlarım da aynı şekilde. Ancak ücretten kaynaklı adaletsiz bir yapı var. Nitelikli teknisyen sayısı az. Sözleşmede birilerinin sizin talebinizi alıp masaya götürmesi lazım. Çelik İş Sendikası yetkiyi aldı, burada sorun yok. Çalışanlar da sendikanın dertlerini alarak masaya götürmesini bekledi, ancak böyle bir durum olmadı. Çalışanla temasa geçmeyen bir sendikal yapı gördük. Çalışanlardan çok fazla tepki var, ben de ilgilerle görüşmek istedim ama olmadı.

‘AİDAT KONUSUNDA YALAN SÖYLEDİLER’

Sendika bize yüzde 1 aidat alacağına söz verdi ama sonradan bu rakam 2.24 oldu. Bu nedenle adaletsizliklere yenileri eklendi. Ben her ortamda sendikanın yanlış yürüdüğünü açıklamıştım, hala da aynı yerdeyim. Arkadaşlarımız, sendikadan istifa edeceklerini, bununla ilgili bildirimde bulunun ve hukuksal zemin nedir bilelim diyorlar. Dayanışma aidatı ile ilgili bilgi almak isteyen arkadaşlarımız da var. Bu güven duygusunun oluşmadığını gösterir. Ben Çelik İş Sendikası’na binlerce kez ulaşılmaya çalışıldığını ancak geri dönüş alamadıklarını da biliyorum. Sendikaya çok fazla tepkisi olan çok sayıda çalışan var.

Kimsenin işini küçümsemiyorum. Teknisyen olarak iki farklı çalışan var. Birisi uçak üzerinde, bir de uçağın diğer parçalarının bakımını yapan personel var. Şu an ulusal ve uluslar arası niteliği tanımlı olan belge yayınlanmasıyla ilgili standardı belli olan uçak üzerinde çalışan personel.

2006’dan önce onaylayıcı personel diye bir kavram yok 2006’dan sonra geldi. Ücret politikası çok kolay değil. 10 bin lira verilip sizi alabilirler ancak orada da ne kadar kalacağınız belli değil.

Bizim sorunumuz beklediğimizi alamamak. Son sözleşmede taleplerimiz karşılık bulmadı. En önemli sorun adaletsiz ortam. Bakıyorsunuz sizi temsil eden sizinle temasa geçmemiş. İmzalar atılmış, bitmiş sendikadan kimse yok. Bir sendika başkanı düşünün çoğunluk belirleme sürecinde genel sekreteriyle birlikte yüzde 1 alınacağını açıklıyor. Süreç bitince hukukçularla görüşüp yüzde 1 alınamayacağını öğrendiklerini söylüyor. Bu samimi bir ifade değil. Çocuğa söyleseniz çocuklar bile yalancı olduğunu söyler. Bu nedenle üyeler de istifa etmeyi düşünüyorlar. Teknisyen ve mühendislerin çoğunluğu istifayı düşünüyor.

‘8 ARALIK’TA İSTİFA EDECEKLER’

Üyelerin ‘bizi çocuk gibi mi görüyorlar’ şeklinde tepkileri var. 8 Aralık’ta maaşı aldıklarında kesintinin yüzde 2 olarak devam etmesi halinde istifa edeceklerini söyleyen arkadaşlarımız var.  Geriye dönük olarak yüzde 2 üzerinden 4 aylık kesinti yaptılar. Bu ay da aynı şey olması haklinde istifalar gelecek. Biz zaten 2009’dan beri sendikasızız. Yalanla hiçbir şey yürümez. Siz yüzde 1 diyip sonra yüzde 2’ye çıkarırsanız bunun adı başka bir şey olmaz.

Tepkimiz çok ancak talebimizi ileteceğimiz muhatap da bulamıyoruz. Sendikanın havacılık birimini arayıp da ‘beğenmiyorsanız ayrılın’ diye cevap alan arkadaşlarımız da var. Bunlar hoş şeyler değil. Siz problem çözmek için oradasınız. Bu tavır doğru bir tavır değil.

İŞVERENİN TUTUMU NASIL?

İşverenin de sendikaya çalışanların sıkıntılarının çözülmesiyle ilgili talepte bulunduğunu biliyorum. Biz de bu süreçte Teknik A.Ş ile bir araya geldiğimizde sendikadan da yetkili vardı. Çalışma grubu oluşması kararı çıktı. Ancak ondan sonra ne arayan ne de soran oldu. Bu nedenle süreç sağlıklı gelişmedi. Ben burada en büyük yarayı sendikanın alacağını düşüyorum.

Ortada sendika olmadığı için sendikanın görevlerini bizden bekleyen arkadaşlarımız var. Onların tepkilerini dile getirmemizi istiyorlar. Ben de bu sebepten dolayı konuşuyorum. İlgililer de kendi adlarına olanı alıp çözüm bulsunlar istiyoruz.

UTED ÇALIŞANLAR İÇİN NELER YAPIYOR?

Çalışanlarımızın mutlu olmasını istiyoruz. Bulunduğumuz ortamdaki iyileştirmelerin sağlanması için İlker Aycı’yı davet ettik. Hem burayı hem de Sabiha Gökçen’i gezdi. Bu anlamda iyileştirme ve değişim başladı. Bu nedenle mutluyuz. Kılık kıyafetle ilgili taleplerimiz var, bunlardan da sonuç aldık.

Çocuklarımızı çalıştığımız ortamlara getirmek için organizasyon yaptık. Hem uçaklara getirdik hem de uçurtma şenliği yaptık. Bundan çok keyif aldık. Derneğimizi bu gibi amaçlarlar için de kullanıyoruz. Yıllık iftarlar düzenliyoruz. Hem yönetenleri hem de çalışanları buluşturduk. Derneğin lokalini daha yakın bir yer yere getirmek istedik ancak maliyetler nedeniyle başaramadık.

Son olarak söyleyeceğim şey aidat konusudur. 2.2’nin mutlaka netleşmesi gerekiyor.

©AirportHaber Özel

'Çelik İş üyeleri istifa edecek'

Yorumlar Tüm Yorumlar (53)

Samet tekin ~ 8 yıl önce
Bir an önce kurtulun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Samet tekin ~ 8 yıl önce
Biz isdemir çalışanları olarak bu yalancı sendika dan kurtulduk sıra sizlerde inşallah bu sendikadan istifa etmek ile en doğru kararı almış olursunuz saygı değer emekçi arkadaşlar. Bu sendika yöneticilerinin her sözü yalan dır inanmayın üyesine yalan söyleyen bir kurumdan ne hayır gelir bizleri zamanında tamamen kendi çıkar ve menfaatleri için greve götür duler gerçekler ortaya çıkınca bizlerde onları gönderdik sıra sizlerde değerli arkadaşlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ŞİMDİ ~ 8 yıl önce
BE ARKADAŞLAR SİZ NEYİN PEŞİNDESİNİZ SİZLER UTED İN BAŞINA İŞ VERENİN GÜDÜMÜNDE OLMAYAN BİRİNİ ADAY GÖSTERİRLERMİ OLSA BİLE SİZLERE GELİN OY KULLANIN MESAİ YE KALIN DERLER .BU İŞ VEREN SEFA İNAN,I İSTEMEDİKİ BAŞKASINA TAHAMMÜLÜ OLSUN.SORUN YAVUZ EFENDİYE YANINDAKİ HASAN EFENDİ CEMATİ HAYRİYEDEN REVİZYON ÇAY OCAĞINDA NASIL ÜYE TOPLADIĞINI ONA O GÖREVİ VEREN KİMDİ VE GARİP OLAN 20O5 DE GEBZEDE ÇELİK İŞ TE TOPLANTIYA KİM KATILDI

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ŞİMDİ ~ 8 yıl önce
BE ARKADAŞLAR SİZ NEYİN PEŞİNDESİNİZ SİZLER UTED İN BAŞINA İŞ VERENİN GÜDÜMÜNDE OLMAYAN BİRİNİ ADAY GÖSTERİRLERMİ OLSA BİLE SİZLERE GELİN OY KULLANIN MESAİ YE KALIN DERLER .BU İŞ VEREN SEFA İNAN,I İSTEMEDİKİ BAŞKASINA TAHAMMÜLÜ OLSUN.SORUN YAVUZ EFENDİYE YANINDAKİ HASAN EFENDİ CEMATİ HAYRİYEDEN REVİZYON ÇAY OCAĞINDA NASIL ÜYE TOPLADIĞINI ONA O GÖREVİ VEREN KİMDİ VE GARİP OLAN 20O5 DE GEBZEDE ÇELİK İŞ TE TOPLANTIYA KİM KATILDI

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kurtulun ~ 8 yıl önce
Bizler iskenderun demirçelik fabrikasında bu asalak cengiz gülden kurtulduk ivedi şekilde bayram altun ve cengizi sırtınızdan atın isdemir çalışanlarından sizlere uyarıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hawaii ~ 8 yıl önce
Allah askina celik is ile ucakciligin ne alakasi var. havacilik bambaska bir sektor tamamen uzay bilimlerle ilgil Celik is demir celik. Cevherle ograsan. Is kolarinda. Sendikacilik yapar. Hava is kendi uyelerini toplasin. Eski haline gelsin . Hava ise basarilar dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
737 ~ 8 yıl önce
Arkadaslar havalar soguyor.yagmurlar baslayacak.size tavsiyem semsiye yi yerinden cikarin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DAYANAK ~ 8 yıl önce
Celik is Havacılık kolu Baskanlıgı kime hangi dernek başkanına teklif edildi? Hangi dernek baskanı teklifi ve hangi vaadleri kabul etti? TALTA ve UTAD uyeleri HATA dan yedikleri kandırılmaları unutulma asamasında iken malesef TALTA baskanı Yavuz Baskan tekrardan onceliklekendi uyelerini ve yine buyolda dogru gttıgı arkadaslarını bir kez daha yarı yolda bırakmıs ve Celik is Havacılık kolu Baskanlıgınıkabul etmistir. simdi bu sendikal surecte hangi baskanın nerede durdugunu tekrar kendilerine sormaya gerek varmı bilmiyorum ama her iki baskanında nerede durdugu acıkca ortadadır. kimse ama hic kimse sirket icerisinde bu sekilde ayrımcılık hikayeleri ile kendini yormasın .UTED baskanı bu surecte hakların yanında oldugu ancak TALTA baskanı Yavuz Beyin ise kendi amacları dogrultusunda oldugu gorulmektedir (sendika baskanlıgı yolunda hangı eski arkadaslarını ekarte ettıniz?). Yavuz baskan Celik İs sendikası Havacılık kolu sendika baskanlıgınız hayırlı olsun. Başka soze ne gerek var......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Istifa et necdet ~ 8 yıl önce
Bugun gazeteler bile, 4 kabin memuru 2. Kaptan vr diger personel kurtuldu diye aciklama yapıyor, itibarını kayebeden teknisyenligi ayaga kaldirmak icin calisacagina yalaka hallerinle tek sorun aidat mis gibi sekil yapıyorsun, yatacak yeriniz yok bu karakter eksikligidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
9 Aralık ~ 8 yıl önce
Ne yani Necdet Bey 9 Aralık günü Darbe mi yapacaksınız :) komik ..kim yapacak. 1000 tl için koşa koşa çelik işe üye olanlar mı 1 saat içinde istifa edecek.. Bekliyoruz merakla ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000