19 Kasım 2015, Perşembe 08:45:33

THY Teknik İran pazarına giriyor

Türk Hava Yolları'nın uçak bakım şirketi THY Teknik, İranlılarla ortak bakım merkezi kurmak için masaya oturdu.
  • Turk sirketleri her seferinde buyuk istahla Iran'a adim atsalar da , sonu hep husran oldu. Bilinen ornekler Turkcell, TAV. Daha bilinmeyen ve aciklanmayan kimler vardir..
  • Iran nüfusu 80 milyon, ciddi ekonomik potansiyeli var, 1 milyon İranlı amerikada yaşıyor, 8-9 milyon iranli da tüm Avrupa ülkelerinde yaşıyor, Havacılık sektörü çok gelişiyor talep çok. Ambargo var Yeni uçak satın alamaz, ambargo var, ne yapıyor, 2. El uçakları almak zorunda kalıyor, ömrünü tamamlamış uçakları mecburen alıyor, eskiden rus uçakları vardı , düşmekten kalmadı uçaklar, son 5 sene havayollarının filolarindan çıkarttığı uçaklari aldılar. Potansiyel çok büyük, görecez, uçak bakım sektörü çok büyük pasta lufthansa da bu pastadan pay almak ister..thy alsın. .
  • Eh tam yerini bulmuş. Özlenen ülke
  • 79 da ne devrimi olmuş ki? Anlamadım.

Türk Hava Yolları'nın uçak bakım şirketi THY Teknik, İranlılarla ortak bakım merkezi kurmak için masaya oturdu. Uçak filosu yaşlı olan ve büyük potansiyeli bulunan İran pazarına girmek için Lufthansa'nın da görüşmelere başladığı belirtildi
Nükleer faaliyetlerini sınırlandırması karşılığında ekonomik yaptırımların kaldırılması konusunda Batılı ülkelerle anlaşan İran, teknolojik hamle için de kolları sıvadı. İran, önceliğini hava yolu ve yük taşımacılığına verirken, potansiyel uluslararası markaların da radarına girdi. Bunlar arasında en dikkat çeken ise Türk Hava Yolları'nın uçak bakım şirketi THY Teknik oldu. Şirket, irili ufaklı 10'a yakın havayolu şirketinin olduğu İran'a girmek için kolları sıvadı. THY Teknik, İranlı şirketlerle ortak olarak bakım merkezi kurmak için masaya oturdu.

LUFTHANSA DA PUSUDA

Dünya havacılık sektörünün en önemli 4 organizasyonundan biri olan Birleşik Arap Emirlikleri'nde düzenlenen Dubai Airshow'da (Dubai Havacılık Fuarı) konuşan THY Teknik Pazarlama Müdürü Özcan Baştekin, İran'daki potansiyelin yüksek olduğunu söyledi. Uçak bakım alanındaki deneyim ve birikimlerini İran'a aktarmayı hedeflediklerine dikkat çeken Baştekin, "THY'nin ülkedeki en büyük havacılık şirketlerinden olan Mahan Air ile uzun yıllardır taşımacılık alanında ilişkisi bulunuyor" dedi. Uçak kazalarının sık yaşandığı İran'a, THY Teknik dışında Alman Lufthansa da girmek istiyor. Alman şirketin de görüşmelere başladığı kaydediliyor. İran'ın en büyük taşımacılık şirketi Iran Air'in uçak filosu, ülkede havacılık sektörünün durumunu da gözler önüne seriyor. Kamu şirketi olan Iran Air'in filosunda 13'ü kargo olmak üzere toplam 64 uçak bulunuyor. Bu uçaklar 60 destinasyona uçuş gerçekleştiriyor. Iran Air'in yolcu taşımacılığında kullandığı 51 uçağın yaş ortalaması 23. Filoda en fazla bulunan uçak türü olan 16 adet Fokker 100'lerin yaşı ise 25.

1.5 YILDA BİR KAZA OLUYOR

1979 Devrimi'nin ardından Batı ile sorunlar yaşamaya başlayan İran'ın havacılık karnesi oldukça kötü.1980 ile 2000 arasında 20 yıllık süreçte irili ufaklı bilinen 8 uçak kazası oldu. Ancak asıl kötü performans ise 2000-2014 yılları arasında baş gösterdi. Bu 14 yıllık süreçte 22 kaza oldu. Yani ülkede, dünya ortalamasının üstünde olmak üzere 1.6 yılda bir uçak kazası gerçekleşti.

BEŞ ŞİRKETİN 129 UÇAĞI VAR

Mahan Air: En büyük özel havayolu şirketi. 57 uçağı var. 61 farklı destinasyona uçuyor.
Iran Aseman Airlines: Charter ve hava taksi taşımacılığı da yapıyor. Uçak sayısı 37.
Ata Airlines: 10 uçağı ile 12 destinasyona uçuyor.
Caspian Airlines: 5 uçakla 20 destinasyona uçuyor.
Qeshm Air: Uçak sayısı 20.

(Sabah)

THY Teknik İran pazarına giriyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Iran Pazari ~ 8 yıl önce
Turk sirketleri her seferinde buyuk istahla Iran'a adim atsalar da , sonu hep husran oldu. Bilinen ornekler Turkcell, TAV. Daha bilinmeyen ve aciklanmayan kimler vardir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camaroty ~ 8 yıl önce
Iran nüfusu 80 milyon, ciddi ekonomik potansiyeli var, 1 milyon İranlı amerikada yaşıyor, 8-9 milyon iranli da tüm Avrupa ülkelerinde yaşıyor, Havacılık sektörü çok gelişiyor talep çok. Ambargo var Yeni uçak satın alamaz, ambargo var, ne yapıyor, 2. El uçakları almak zorunda kalıyor, ömrünü tamamlamış uçakları mecburen alıyor, eskiden rus uçakları vardı , düşmekten kalmadı uçaklar, son 5 sene havayollarının filolarindan çıkarttığı uçaklari aldılar. Potansiyel çok büyük, görecez, uçak bakım sektörü çok büyük pasta lufthansa da bu pastadan pay almak ister..thy alsın. .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tam yeri ~ 8 yıl önce
Eh tam yerini bulmuş. Özlenen ülke

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nasıl? ~ 8 yıl önce
79 da ne devrimi olmuş ki? Anlamadım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 8 yıl önce
İran Devrimi veya İslam Devrimi (Farsça: انقلاب اسلامی, İslam İnkılabı), 1979 yılında İran'ın Muhammed Rıza Pehlevi liderliğindeki bir anayasal monarşiden, Ayetullah Ruhullah Humeyni yönetiminde İslam hukuku ve Şiî mezhebi görüşlerini esas alan şeriat cumhuriyeti kurulmasına dönüşen popüler hareketin adıdır. Kaynak : vikipedi Anlamayacak bir şey yok. Önce ezberciliği bırakman lazım sonra biraz araştırma yapman gerekiyor. Gelişin biraz..
Yas durumu ~ 8 yıl önce
Galiba yasin biraz ufak. Sen simdi Humeyni, Saddam, Iran-Irak savasini da bilmezsin, nasil anlatacagiz sana bilmem ki?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000