30 Haziran 2021, Çarşamba 10:25:54

THY Teknik'te büyük kıyım; Başkanlara operasyon!

Türk Hava Yolları Teknik'te değişim devam ederken, birçok görevden alma yaşandı.
  • Thy deki 330 folau mudurunu degistirin bize daha sosyal insanlara onem veren biri lazim zaten islerimiz yeterince agir basimizda asker istemiyoruz
  • YALAKA seni nereye getirdi böyle yazdın kula kulluk etmeyin Allah hesabını soracak bu yaptıklarınızın yediğiniz kul haklarının bekle
  • Bu arkadas hangi yeteneginle GMY olabilmis, hayret, gercekten tanimasam etmesem eski zamanlardan, yetenekli biri sanacagim.
  • oralara cıkmak kolay değil adamı olmayan cıkamaz inişide boyledir hak Allah katındadır temizdir torpil yoktur alın teriyle işini yapanlar oralara gelemez
  • Gitmesi gerekenler var hala mali işlerde.O zaman az da olsa gönlümüzü almış olursunuz
  • Son 20 yılda AKP’nin atadığı CHP’li yöneticiler istifa ettirilip yerine AKP’li yöneticiler getirilmiş :)
  • Değerli teknik camiası; Teknik olarak pandemi döneminde thy tarihinin nasılda en büyük haksızlığına uğratıldığına herbirlikte şahit olduk. Özellikle teknisyen kadrosu uzun yıllar atlatamayacağı travmaya maruz bırakıldı. Memur ve mühendislik gibi kadroların istanbul gibi bir şehirde evden çalışma düzeniyle, muhtemelen bu kesintiyle kalıcı olarak böyle çalışmak isteyeceklerine eminim. Kaptan ve kabin memurlarının pandemi boyunca ayda kaç uçuş karşılığında bu kesintili maaşı aldıklarını biliyoruz. Yine kaptanların tis dışında aldıkları ekstra zamları kadar kesinti yapıldığını, düz mantıkla bakarsak fite fit olduklarını rahatlıkla söyleyebiliriz. Peki pandemi döneminde işleri eskisinden daha çok olan teknisyenlerden mi kesinti yapılması gerekirdi yoksa herkese çalışma oranında maaş mı verilmesi gerekirdi. Uçuşların tavan yaptığı geçen yıllarda kaptanlar ekstra %54 alıyor, bakım faaliyetlerinin tavan yaptığı pandemi döneminde teknisyenler %30 babayı alıyor.
  • Geçen hafta 2 uçak arıza nedeniyle havadan geri döndü, bir uçakta 2 cycle sonra panelin takılmadığı görüldü. Basite almayalım ,iş kazası geliyorum diyor. Havacılık sektörü 3 kuruş için milyonlardan vaz geçilecek bir sektör değil.insanın değeri olmadigi çin de dahi "insan" kavramı bizden çok daha kıymetli. Şirket suskun,sendika suskun. Bir şey söyleyin artık. İşçi mi çıkaracaksınız,zam mı yapacaksınız,kesintiye devam mı edilecek? Ne olacak, önümüzü görelim. Bu nasıl aile olmak? Kimsede aidiyet duygusu kalmadı. Mevcutu işten çıkartıp yerine yenisini alırım moduna girenler,emin olun yeni gelenler şu personel kadar fedakarlık etmeyip ilk fırsatta golü atar. Çünkü fedakarlık duygusu zamanla oluşur ve siz bu personelde ki kredinizi ne yazık ki tükettiniz. Ne olacaksa olsun ama artık bir süreç belirleyin.
  • Adam öyle şeylere parmak basıyorki sessiz sedasız ilerliyor. Kimseye Eyvallahı yok aldığı talimatları ustaca yerine getiriyor. Bukadar içeriden baskılara ve engellemelere rağmen hala şirkette adam. Size söylemesi İç Denetime Dikkat.
  • İyi ki bu dünyanın sonu var... Yoksa eli güçlü cebi güçlü arkası güçlü garibanı hep ezecek..

Türk Hava Yolları Teknik'te değişim devam ederken, birçok görevden alma yaşandı.

AirportHaber'in edindiği bilgiye göre; dün iki Genel Müdür Yardımcısı ataması yapılan THY Teknik'te, bugün de birçok görevden alma yaşandı.

Buna göre; Genel Müdür Yardimcısı İrfan Demir,  Komponent Hizmet Başkanı Salih İnce, Komponent Atölyeler Başkanı Ahmet Ali Cıdık, Mali İşler Başkanı Mehmet Aktaş, Mühendislik Başkanı Mesut Yılmaz ve İnsan Kaynakları Başkanı Yakup Arslan görevden alındı.

Öte yandan alınan bu kararların THY Teknik içinde büyük huzurluğa neden olduğu öğrenilirken, üst yönetimdeki herkesin büyük tedirginlik yaşadığı kaydedildi. Yapılan değişikliklerin ve görevden almaların nedeni tam olarak bilinemezken, bir sonraki hamlenin ne olacağı merak konusu oldu.

©AirportHaber

THY Teknik'te büyük kıyım; Başkanlara operasyon!

Yorumlar Tüm Yorumlar (45)

Lutfen ~ 2 yıl önce
Thy deki 330 folau mudurunu degistirin bize daha sosyal insanlara onem veren biri lazim zaten islerimiz yeterince agir basimizda asker istemiyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tk ~ 3 yıl önce
YALAKA seni nereye getirdi böyle yazdın kula kulluk etmeyin Allah hesabını soracak bu yaptıklarınızın yediğiniz kul haklarının bekle

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Irfan Demir ~ 3 yıl önce
Bu arkadas hangi yeteneginle GMY olabilmis, hayret, gercekten tanimasam etmesem eski zamanlardan, yetenekli biri sanacagim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tk ~ 3 yıl önce
oralara cıkmak kolay değil adamı olmayan cıkamaz inişide boyledir hak Allah katındadır temizdir torpil yoktur alın teriyle işini yapanlar oralara gelemez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Karakartal ~ 3 yıl önce
Gitmesi gerekenler var hala mali işlerde.O zaman az da olsa gönlümüzü almış olursunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nemo ~ 3 yıl önce
Son 20 yılda AKP’nin atadığı CHP’li yöneticiler istifa ettirilip yerine AKP’li yöneticiler getirilmiş :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sansasyonel atamalar. ~ 3 yıl önce
Değerli teknik camiası; Teknik olarak pandemi döneminde thy tarihinin nasılda en büyük haksızlığına uğratıldığına herbirlikte şahit olduk. Özellikle teknisyen kadrosu uzun yıllar atlatamayacağı travmaya maruz bırakıldı. Memur ve mühendislik gibi kadroların istanbul gibi bir şehirde evden çalışma düzeniyle, muhtemelen bu kesintiyle kalıcı olarak böyle çalışmak isteyeceklerine eminim. Kaptan ve kabin memurlarının pandemi boyunca ayda kaç uçuş karşılığında bu kesintili maaşı aldıklarını biliyoruz. Yine kaptanların tis dışında aldıkları ekstra zamları kadar kesinti yapıldığını, düz mantıkla bakarsak fite fit olduklarını rahatlıkla söyleyebiliriz. Peki pandemi döneminde işleri eskisinden daha çok olan teknisyenlerden mi kesinti yapılması gerekirdi yoksa herkese çalışma oranında maaş mı verilmesi gerekirdi. Uçuşların tavan yaptığı geçen yıllarda kaptanlar ekstra %54 alıyor, bakım faaliyetlerinin tavan yaptığı pandemi döneminde teknisyenler %30 babayı alıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aman Dikkat ~ 3 yıl önce
Geçen hafta 2 uçak arıza nedeniyle havadan geri döndü, bir uçakta 2 cycle sonra panelin takılmadığı görüldü. Basite almayalım ,iş kazası geliyorum diyor. Havacılık sektörü 3 kuruş için milyonlardan vaz geçilecek bir sektör değil.insanın değeri olmadigi çin de dahi "insan" kavramı bizden çok daha kıymetli. Şirket suskun,sendika suskun. Bir şey söyleyin artık. İşçi mi çıkaracaksınız,zam mı yapacaksınız,kesintiye devam mı edilecek? Ne olacak, önümüzü görelim. Bu nasıl aile olmak? Kimsede aidiyet duygusu kalmadı. Mevcutu işten çıkartıp yerine yenisini alırım moduna girenler,emin olun yeni gelenler şu personel kadar fedakarlık etmeyip ilk fırsatta golü atar. Çünkü fedakarlık duygusu zamanla oluşur ve siz bu personelde ki kredinizi ne yazık ki tükettiniz. Ne olacaksa olsun ama artık bir süreç belirleyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İç Denetime Dikkat ~ 3 yıl önce
Adam öyle şeylere parmak basıyorki sessiz sedasız ilerliyor. Kimseye Eyvallahı yok aldığı talimatları ustaca yerine getiriyor. Bukadar içeriden baskılara ve engellemelere rağmen hala şirkette adam. Size söylemesi İç Denetime Dikkat.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Döngü ~ 3 yıl önce
İyi ki bu dünyanın sonu var... Yoksa eli güçlü cebi güçlü arkası güçlü garibanı hep ezecek..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000