07 Ekim 2022, Cuma 11:13:50

THY Teknik'ten iş birliği anlaşması

Türk Hava Yolları (THY) Teknik AŞ, Airbus A330 yolcu-kargo uçağı dönüşümleri için sektörün en önemli şirketlerinden ST Engineering ve Airbus ortak girişimi Elbe Flugzeugwerke GmbH (EFW) ile iş birliği anlaşması imzaladı.
  • Teknik aş 'nin kıymetini bilin. Dünyada kaç mro var ki bunu başarabilsin
  • Tebrikler
  • Basit bir kargo dönüşümü işbirliği için THY YK Başkanı veya Bakanın imza atması ne komik.. iş yapmadıkları için iş zannediyorlar.. görgü bilmedikleri gibi protokol de bilmiyorlar
  • Thy işe ilk kendi filosundan başlar elinde fazla 330 var
  • Pandemi doneminde Ilker Aycinin Airbus firmasi ile tek basina; yaninda kimse olmadan, Airbus ile ne gibi anlasmalar yaptigi halka aciklanmali

Türk Hava Yolları (THY) Teknik AŞ, Airbus A330 yolcu-kargo uçağı dönüşümleri için sektörün en önemli şirketlerinden ST Engineering ve Airbus ortak girişimi Elbe Flugzeugwerke GmbH (EFW) ile iş birliği anlaşması imzaladı.

THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun da katıldığı anlaşma töreni, THY Teknik AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, Teknik AŞ Genel Müdürü Mikail Akbulut ve EFW CEO'su Jordi Boto arasında gerçekleştirildi.

İş birliği anlaşmasıyla THY Teknik AŞ, EFW tarafından geliştirilen A330P2F programına üçüncü parti dönüştürme işlemleri özelinde destek sağlayan ilk MRO (uçak bakım onarım) şirketi olacak.

Anlaşma kapsamında ilk A330P2F dönüşümünün 2023 yılının üçüncü çeyreğinde, THY Teknik AŞ'nin İstanbul'daki tesislerinde gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen THY Teknik AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, hava kargo sektörünün son yıllarda güçlü ve istikrarlı bir şekilde büyümesi, yolcu-kargo uçağı dönüşümlerini hava yolu operatörleri açısından, ihtiyaçları hızlı bir şekilde karşılama hususunda verimli bir çözüm haline geldiğini ifade etti.

Bu durumun uçak üreticileri, lessorler, MRO şirketleri ve hava yolu operatörleri için yeni iş fırsatları doğurduğuna işaret eden Bolat şunları kaydetti:

"Yolcu-kargo uçağı dönüşümleri, bakım-onarım ve yenileme faaliyetleri arasında en zorlayıcı olanlarından biridir. Uzmanlık, tecrübe ve operasyonel mükemmellik gerektirir. Yaptığımız anlaşma, şirketimizin bu hasletlerin hepsine sahip olan, küresel MRO sektörünün en yetkin şirketlerinden biri olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır. A330P2F için EFW ile iş birliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz ve bu ortaklığımızı daha da genişletmeyi planlıyoruz."

EFW CEO'su Jordi Boto da son yıllarda havacılık sektöründe kargo uçağı dönüşüm projelerine büyük bir ilgi ve artan bir talep olduğunu işaret etti.

Sağladığı avantajlar ve yeni nesil çözümler sayesinde A330P2F programının orta ve geniş gövde uçakların kargo dönüşüm projeleri için her geçen gün daha fazla tercih edildiğine değinen Boto, "Uzun yıllardır Airbus uçakları üzerinde çalışan ve bu hususta büyük bir tecrübeye sahip olan Türk Hava Yolları Teknik AŞ ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği sayesinde müşterilerimize verdiğimiz taahhütleri daha kolay ve eksiksiz bir şekilde yerine getireceğimize tüm kalbimle inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

THY Teknik'ten iş birliği anlaşması

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Teknik ~ 2 yıl önce
Teknik aş 'nin kıymetini bilin. Dünyada kaç mro var ki bunu başarabilsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Büyük iş ~ 2 yıl önce
Tebrikler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Asabi adam ~ 2 yıl önce
Basit bir kargo dönüşümü işbirliği için THY YK Başkanı veya Bakanın imza atması ne komik.. iş yapmadıkları için iş zannediyorlar.. görgü bilmedikleri gibi protokol de bilmiyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
......... ~ 2 yıl önce
Sizi Thy ye Ceo yapsınlar çok bilgilisin dışarda harcanma
Havacılık cahiline ~ 2 yıl önce
Yorumundan havacılıktan zerre miktar anlamadığın çok belli, dünyada bu dönüşümü sadece 3 firma yapabiliyor, THY teknik uzun süredir bunun peşindeydi, kargo uçağı kapasitesi konusunda hem Türkiyede hem dünyada ciddi bir talep var,çok büyük bir adım özetle
musti ~ 2 yıl önce
Thy işe ilk kendi filosundan başlar elinde fazla 330 var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy aciklamali ~ 2 yıl önce
Pandemi doneminde Ilker Aycinin Airbus firmasi ile tek basina; yaninda kimse olmadan, Airbus ile ne gibi anlasmalar yaptigi halka aciklanmali

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY KAP ~ 2 yıl önce
KAP diye birsey var duydun mu ? Halka arzi acik olan sirket KAP a yaptiklarini aciklar. Orada bulabilirsin icerikleri, yoksa sen nereden biliyorsun ??? tek basina, yaninda kimse olmadan :)) yaptigi anlasmayi

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000