30 Ekim 2022, Pazar 13:55:28

THY Teknik'ten yeni anlaşma

Türk Hava Yolları (THY) Teknik AŞ, 'Airbus A320' tipi uçaklarda kullanılan 'Honeywell 131-9A APU (Auxiliary Power Unit-Yardımcı Güç Ünitesi)' komponenti için bakım, onarım ve revizyon hizmetleri sunacak.
  • bukadar kişi boş oturuyorsa kim çekiyor bukadar malzemeyi depodan??
  • Selam olsun Saw-62'ye.
  • İş kanununa göre pazar çalışmaları 2 şekilde ödenir. Pazar çalışana hafta içi izin verilebilir. Veya x1.5 ücret olarak ödenir. Thy iş kanununa güvenerek hafta içi boş verdiği gerekçesiyle mesai ödemeyi reddetti. Ancak tis ve iş kanunu çalıştığı zaman işçi lehine uygulanır. Yani sendika mücadelesi ve tis sayesinde bu hakkı kazandık. Dolayısıyla sendika üyesi olmayan yancılar lütfen salça olmayın. Yancılara iş kanunu, sendika üyesi personele tis uygulansın. Aynı haklara sahip olacaksan, neden üyeyim sendikaya?
  • Tamirler yurtdışında daha ucuz yapılıyor diyip yurtdışı tamiri savunan yöneticiler bu tutumdan vazgeçmesi gerek . Tamir katma değerindeki adam saat maliyeti ülke içinde kaldığından şirketin en ufak bir tamirin bile şirket içinde yapılması için çırpınması gerekli diye düşünüyorum. Tamiri yurt dışına binlerce dolara yaptırıyorlar sonra çalışanlar boş oturuyor . Bu anlayışın değişmesi dileğiyle

Türk Hava Yolları (THY) Teknik AŞ, 'Airbus A320' tipi uçaklarda kullanılan 'Honeywell 131-9A APU (Auxiliary Power Unit-Yardımcı Güç Ünitesi)' komponenti için bakım, onarım ve revizyon hizmetleri sunacak.

THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, Honeywell'in "lisanslı tamir İstasyonu" olan THY Teknik AŞ, yetki lisansının içeriğini genişletmeye devam ediyor.

"Boeing 737" tipi uçaklarda kullanılan "Honeywell 131-9B APU"larına yetkili bakım merkezi olarak 2008'den bu yana hizmet veren şirket, "131-9" tipleri üzerindeki tecrübesini Airbus uçaklarda kullanılan aynı tip APU'lara aktaracak.

THY Teknik AŞ, anlaşma kapsamında, "131-9A" ve "131-9B" APU modellerinin bakım, onarım ve revizyon işlemlerini yetkili merkez olarak yürütecek. Bu anlaşmadan önce APU'larını bölge dışındaki tesislere göndermek zorunda kalan bölgedeki "Airbus A320" ve "Boeing 737" tipi uçak işletmecileri bundan böyle ilgili tiplerde ihtiyaç duydukları bakım, onarım ve revizyon işlemlerini THY Teknik AŞ tesislerinde yaptırabilecek.

"ANLAŞMA İLE ORTAKLIĞIMIZIN DAHA DA GÜÇLENECEĞİNE İNANIYORUZ"

Honeywell'in Türkiye, İsrail ve Orta Asya Başkanı Uygar Doyuran ise imzalanan yeni anlaşmadan duyduğu memnuniyeti kaydetti.

THY Teknik AŞ, ile uzun süredir devam eden ortaklıklarının olduğunu aktaran Doyuran, "131-9 APU'larımız için bakım, onarım ve revizyon hizmetini Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. iş birliği ile bölgedeki müşterilerimize daha hızlı ve daha erişilebilir olarak sunmaktan memnuniyet duyuyoruz. Bu yeni anlaşma ile ortaklığımızın daha da güçleneceğine inanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

İlk APU modelini 1950 yılında üreten Honeywell, geçen 72 yıl içerisinde 100 binden fazla APU üretti. Bu kapsamda, 36 binden fazla APU, bugün hem sabit hem de döner kanatlı olmak üzere 150'den fazla bölgesel, özel ve ticari hava aracında hizmet veriyor.

THY Teknik'ten yeni anlaşma

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

turkish depo ~ 1 yıl önce
bukadar kişi boş oturuyorsa kim çekiyor bukadar malzemeyi depodan??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hünkar efendi ~ 1 yıl önce
Arkadaşlar dikkat liyakatsiz hünkar efendi önce personeli çağırıyor. Tanıdık genel müdür yardımcısı var mi diye soruyor. Kafayı takmış kim kiminle konuşuyor kim kiminle konuşmuyor bunların takibini yaptırıyor seflere mudurkere takip ettiriyor arkadaş adlarını soruyor. Kendisi Sakarya üniversitesinde işletme okumuş kendisini dev aynasında görüyor nasil bu egitimi aldın diye personelini azalıyor. Daha sonra zorla ikale imzala sirket memnun değilse yarın öbür gün sari zarf gelirse kac para alacaksın al paranı git diye baskı yapıyor tarafınıza idari katar diye mail geliyor bakiyirsunuz sözleşme fesh edilmiş zorla ikale imzala diye baskı yapılıyor imzalamiyorsunyz işçi temsilcilerini aradığınızda avukat diye telefon numarası veriliyor ağzı çıktığı kadar bağırıyor 4+3 alırsın başka birsey alamazsın anlaş diye telefonda avukat ayağı ile personeli korkutmaya calusiyir O kadar aciz bir insan ki avukatlık rolleri yapiyir .Allah belanı versin hunkar efendi Etme bulma dünyası yaptıklarının beterini elbette göreceksin. Öylesine görürsün ki insaalah çöpten ekmek toplarsın insaalah
Selam ~ 1 yıl önce
Selam olsun Saw-62'ye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hoşgeldiniz ~ 1 yıl önce
İş kanununa göre pazar çalışmaları 2 şekilde ödenir. Pazar çalışana hafta içi izin verilebilir. Veya x1.5 ücret olarak ödenir. Thy iş kanununa güvenerek hafta içi boş verdiği gerekçesiyle mesai ödemeyi reddetti. Ancak tis ve iş kanunu çalıştığı zaman işçi lehine uygulanır. Yani sendika mücadelesi ve tis sayesinde bu hakkı kazandık. Dolayısıyla sendika üyesi olmayan yancılar lütfen salça olmayın. Yancılara iş kanunu, sendika üyesi personele tis uygulansın. Aynı haklara sahip olacaksan, neden üyeyim sendikaya?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir garip çalışan ~ 1 yıl önce
Tamirler yurtdışında daha ucuz yapılıyor diyip yurtdışı tamiri savunan yöneticiler bu tutumdan vazgeçmesi gerek . Tamir katma değerindeki adam saat maliyeti ülke içinde kaldığından şirketin en ufak bir tamirin bile şirket içinde yapılması için çırpınması gerekli diye düşünüyorum. Tamiri yurt dışına binlerce dolara yaptırıyorlar sonra çalışanlar boş oturuyor . Bu anlayışın değişmesi dileğiyle

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik ~ 1 yıl önce
Kim boş oturuyor hocam?
Teknik ~ 1 yıl önce
Siz de gelip meslektaşımız olabilirsiniz boş oturup oturmamayı kendiniz görün
Aynı zihniyet ~ 1 yıl önce
Bahsettiğiniz zihniyet ile, dışarıdan uçak almak daha ucuz diye uçak fabrikamızı kapatanların zihniyeti aynı zihniyettir.
Organize işler ~ 1 yıl önce
Tamirler Türkiye’de 1-2 kişi üzerinde yurt dışı firmalara gönderiliyor. Vurgun büyük, rüşvet organizasyonunda çok kişi var.
biliyorsan konus ~ 1 yıl önce
sen hangi bölümde boş oturuyorsun onu bi yazsana.Şirketimiz yurt dışına ünite göndermemek için elinden geleni yaparken.Sen hangi bölümde boş boş duruyorsun.Boş boş duracağına aç biraz ingilizce procedür öğren ve neden yurt dışı olduğunu burada yaz.Burada okuyanlar bilgilensin.
Yanlış ~ 1 yıl önce
Tamirde kullandigin malzemeyi sana 10 liraya satıp kendi 1 liraya kullanirsa eğer o zaman mecbur yurtdisina gonderirsin ve daha karlı olur İşi bilmedigin cok belli
Boş oturanlar ~ 1 yıl önce
Hat bakım kabin içidir.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000