25 Ekim 2015, Pazar 11:23:05

Ve Teknik A.Ş'de Toplu İş Sözleşmesi imzaları atıldı

Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. ile Çelik İş Sendikası arasında 5’inci dönem Toplu İş Sözleşmesi THY Genel Müdürlük binasında gerçekleştirilen törenle imzalandı.
  • Hepiniz korkak ve pısırıksınız. Öyle olduğu için de ömür boyu sürünmeye mahkumsunuz. Siz Atilay AYÇİN'i daha çokkk ama çok arayacaksınız. Haklarınız için birlikte hareket etmeyi beceremeyecek kadar acizsiniz. Ağlamayı kesin. Şimdi dağıla bilirsiniz.
  • Gandırıldık!!!!!!!!!
  • 3 yıllık sözleşme tuhaflığını geçtim hadi, üçüncü yıla ait oranlar nerede??
  • pazar günü millet uykudayken apar topar sözleşme imzaladık. yersen.. sizlere cevabı genel seçimlerde vereceğiz. o koltuklarda yeriniz sağlam değil.
  • Çelik-iş ne imzaladığını neden açıklayamıyor, korkuyor mu yoksa ?
  • tecrübeli tecrübesiz tüm mühendisleri a0 garabetinden kurtardınız mı?
  • Habom'da Çelik-İş ile yaşadıklarımızdan dolayı bu platformlarda yüzlerce kez uyarmıştık sizleri. Yapmayın etmeyin diye. Ama azıcık cesaretiniz olmadığından, başınızdaki amir höt dediğinde hemen koştunuz üye olmaya. Şimdi bize sormadan etmeden neden imzalandı diye feryat figan etmeyin. Hadi şimdi güle güle harcayın cebinize konan harçlığınızı...
  • Kıdem haksızlığı ne oldu? Çalışanları HABOM'dan Teknik AŞ'ye geçirirken HABOM'daki kıdemini yakıp,sıfırdan başlatmıştınız. 2 sene çalışan adam,yeni işe başlayanla aynı statüye sokulmuştu. HABOM'da çalışılan süre bu TİS'le sayılacak mı? Yoksa kul hakkı yenmeye devam mı edilecek?
  • Uzman kadrosunda olan mühendislerin kadro hakkı ne oldu?
  • 3 senelik TİS imzalamak eski köye yeni adet mi?! THY yönetimi hangi sendika yönetimini yenilerse yapılan aynı taktik. İlk yapılan TİS 3 senelik ve ulufe dağıtır gibi ekstra para. Hava-İş'in 2013'de değişen ve Topçu'nun desteklediği yönetim geldiğinde de aynı şeyi yapmışlardı. 3 senelik TİS demek bu ülkenin ekonomisinde işçiyi zarara uğratmak demektir. Bunu bilmeyen veya bildiği halde uygulamayan sendika da gitsin pazarda limon satsın!

Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. ile Çelik İş Sendikası arasında 5’inci dönem Toplu İş Sözleşmesi THY Genel Müdürlük binasında gerçekleştirilen törenle imzalandı.

Türk Hava Yolları Genel Müdürlük binasından  bugün gerçekleştirilen törende Toplu İş Sözleşmesi ile ücretlerde ve sosyal yardım ödemelerinde artış sağlandı.

Türk Hava YollarıTeknik A.Ş. adında Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ve Teknik A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Karaman’ın imzaladığı Toplu İş Sözleşmesini, Çelik İş Sendikası adına ise Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan İmzaladı.

Düzenlenen törene THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, Teknik A.Ş Genel Müdürü Ahmet Karaman, Hak İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan ve Çelik İş Sendikası Başkanı Cengiz Gül’ün yanı sıra çok sayıda THY ve sendika temsilcisi katıldı.

THY Teknik A.Ş ve Çelik İş Sendikası arasında imzalanan Toplu İş Sözleşmesi, 1 Temmuz 2015 ile 30 Haziran 2018 tarihleri arasındaki üç yıllık dönemi kapsayacak ve yaklaşık 5500 çalışanın ücretlerinde artış gerçekleştirilecek.

Bu ücret artışı ile birlikte çalışanların ücreti 2015 yılının ikinci 6 ayında yüzde 7artmış olacak. 2016 yılının ilk 6 ayında buna ilave olarak yüzde 5 ücret artışı uygulanacak. 2016 yılının ikinci 6 ayı ve takip eden 6 aylık enflasyon rakamlarına ilave yüzde 0.5 ücret artışı uygulanacak.

Yapılacak olan ücret artışlarının dışında, her ay çalışanlara ödenmekte olan sosyal yardım miktarı da brüt olarak 1’inci yıl için 390 liradan 485 liraya, 2’inci yıl için 485 liradan 550 liraya ve 3’üncü yıl için de 550 liradan 615 liraya çıkarılacak.  Diğer taraftan, sendika üyesi tüm çalışanlara bir defaya mahsus 1550 lira brüt ek ödeme yapılacak.

Ayrıca çalışanlar, THY A.O özel ücretli ekonomi bilet uygulamasından da faydalanabilecek.

Törende bir değerlendirmede bulunan Çelik İş Başkanı Cengiz Gül; ‘Bugün çok önemli bir sözleşme imzalıyoruz. THY büyük hedefler koyan bir şirket ve bu hedefe hep beraber ulaşacağımıza inanıyoruz.  İlker Aycı’nın büyük katkısı ile çalışanlarımıza çok büyük haklar verilmiştir. Bu sözleşmeyle birinci 6 aya yüzde 7, ikinci 6 aya yüzde 5, ücüncü 6 aya enflasyon artı 0.5, dördüncü 6 aya da enflasyon artı 0.5 gibi Türkiye’deki sözleşmelerin üzerinde bir zam oranıyla bitirilmiştir. Bunun dışında  THY Teknik’te lisanslı yetkili teknisyenlere 300 TL brüt her ay ilave ücret artışı sağlanmıştır. Bunda da yine İlker Bey’e teşekkür ediyoruz. ÇED biletleri de önemli bir maddeydi ve bu konu da hayata geçirilmiştir. Bu sözleşmeyi sağlayan Hak İş Başkanı’na, THY Yönetim Kurulu Başkanı’na ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum’ dedi.

‘RAKİP DEĞİL KARDEŞ VE ORTAĞIZ’

Hak İş Konfederasyonu Başkanı Mahmut Arslan ise; THY dünyaya bayrağımızı taşıyan bir kuruluş. Yurtdışında gittiğimiz her yerde sendikalı dostlarımız THY’ye övgüler yağdırıyor. Bu anlamda bu sözleşme de uluslar arası bir şirket ile yapılan bir anlaşmadır. THY’nin daha fazla başarılı olması için hepimizin daha fazla çalışması gerekiyor. Biz işçi ve işveren ilişkilerinin nasıl olması gerektiğinin farkındayız. Bu anlaşma ile birlikte THY iyi ki Hak-İş var diyecek biz de iyi ki buradayız diyeceğiz. Biz rakip değil kardeş ve ortağız. Bizim bir kerelik olmak üzere Toplu İş Sözleşmesi ödülü olarak çalışanlar için bir talebimiz vardı. Çalışanlara 1550 liralık bir ödül talep ettik. Bu da gerçekleştirilmiş oldu. Bu sözleşme gurur duyacağımız bir sözleşme oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’ ifadelerini kullandı.

Arslan’ın ardından görüşlerini aktaran Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı; ‘Biz sözleşme sürecinde hem işvereni önemseyen, hem de işçinin hakkını koruyan bir sendika gördük. Bizim amacımız çalışanın hakkını teri kurumadan vermek anlayışına dayalıdır. Amacımız tabi ki daha fazla başarılı olmak ve çıtayı yükseltmektir. Başarının da en büyük payı çalışanlarındır. Bu önemi de sanırım bu anlaşmayla gösterdik’ dedi.

‘EN İYİ TOPLU İŞ SÖZLEŞMELERİ’NDEN BİRİNİ İMZALADIK’

Çalışanlar için önemli bir anlaşma olduğunu vurgulayan Aycı; ‘Bu müzakereler sonucunda sanırım en iyi Toplu İş Sözleşmeleri’nden birini imzaladık. Hem sendika hem de bizim açımızdan bu bir başarıdır. Tüm haklar analarının ak sütü gibi helal olsun. Ben buradan yönetici arkadaşlarıma da sesleniyorum. Memnun olanın da olmanın da gönlünü kırmayalım. Herkese teşekkür ediyorum’.

©AirportHaber.com / Fatih Akdeniz



















Ve Teknik A.Ş'de Toplu İş Sözleşmesi imzaları atıldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (156)

Sezgin uzun ~ 8 yıl önce
Hepiniz korkak ve pısırıksınız. Öyle olduğu için de ömür boyu sürünmeye mahkumsunuz. Siz Atilay AYÇİN'i daha çokkk ama çok arayacaksınız. Haklarınız için birlikte hareket etmeyi beceremeyecek kadar acizsiniz. Ağlamayı kesin. Şimdi dağıla bilirsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Komple tikiz ~ 8 yıl önce
Gandırıldık!!!!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
soru ~ 8 yıl önce
3 yıllık sözleşme tuhaflığını geçtim hadi, üçüncü yıla ait oranlar nerede??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
seçimde ~ 8 yıl önce
pazar günü millet uykudayken apar topar sözleşme imzaladık. yersen.. sizlere cevabı genel seçimlerde vereceğiz. o koltuklarda yeriniz sağlam değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tis nerde tis ~ 8 yıl önce
Çelik-iş ne imzaladığını neden açıklayamıyor, korkuyor mu yoksa ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mühendis ~ 8 yıl önce
tecrübeli tecrübesiz tüm mühendisleri a0 garabetinden kurtardınız mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uyarmıştık! ~ 8 yıl önce
Habom'da Çelik-İş ile yaşadıklarımızdan dolayı bu platformlarda yüzlerce kez uyarmıştık sizleri. Yapmayın etmeyin diye. Ama azıcık cesaretiniz olmadığından, başınızdaki amir höt dediğinde hemen koştunuz üye olmaya. Şimdi bize sormadan etmeden neden imzalandı diye feryat figan etmeyin. Hadi şimdi güle güle harcayın cebinize konan harçlığınızı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kıdemler ~ 8 yıl önce
Kıdem haksızlığı ne oldu? Çalışanları HABOM'dan Teknik AŞ'ye geçirirken HABOM'daki kıdemini yakıp,sıfırdan başlatmıştınız. 2 sene çalışan adam,yeni işe başlayanla aynı statüye sokulmuştu. HABOM'da çalışılan süre bu TİS'le sayılacak mı? Yoksa kul hakkı yenmeye devam mı edilecek?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uzman ~ 8 yıl önce
Uzman kadrosunda olan mühendislerin kadro hakkı ne oldu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çalışan ~ 8 yıl önce
3 senelik TİS imzalamak eski köye yeni adet mi?! THY yönetimi hangi sendika yönetimini yenilerse yapılan aynı taktik. İlk yapılan TİS 3 senelik ve ulufe dağıtır gibi ekstra para. Hava-İş'in 2013'de değişen ve Topçu'nun desteklediği yönetim geldiğinde de aynı şeyi yapmışlardı. 3 senelik TİS demek bu ülkenin ekonomisinde işçiyi zarara uğratmak demektir. Bunu bilmeyen veya bildiği halde uygulamayan sendika da gitsin pazarda limon satsın!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000