10 Nisan 2014, Perşembe 08:05:55

6 BİN PİLOTA İHTİYAÇ VAR!

Türkiye’ye son yıllarda ciddi bir iş jeti girişi var. Yeni uçak siparişleriyle sisteme önümüzdeki 25 yılda yaklaşık 350 adet uçağın gireceği tahmin ediliyor. Emekli olanları da hesaba kattığımızda 10 yılda 6 bin pilota ihtiyaç var.
  • Ucak pilotu is arayorum
  • bız bu kafayla ancak sınema seyreder gıbı yabancı pılotların uçmasını seyrederız.ayrıca ısletme mudurlerı ve ucus ogretmanlarıadam harcamaya devam edın .kendı egonuzu tatmın etmek ıcın pılotlugu ogrenme safhasındakı pılotlara aman bu ışın ıncelıklerını ogretmeyın hemen faıl edın .boyunuz bıraz daha uzasın.bu ne bıcım ogretmenlık anlayısıdır.bır kelıme ogretenın bın yıl kolesı olurum dıyen bır toplumuz ama sız ıyı ogretmenler harıc komplek ıcınde olanlara sozumuz.lütfen aklşınızı basınıza alın her turlu bıgıyı aktarınız zıra kımsenın ıstıkbalı ıle oynama hakkı sıze verılmedı .pilot yetıstırın dıye o yetkı sızlere verıldı.ışletme mudurlerıde lutfen denetleyınız .tesekkurler.
  • Eğer borçları için BILS ödemek ve yerleşmek için acil paraya ihtiyacım var mı evet e-posta ise: [email protected]
  • Arkadaşlar hepinize saygılar, selamlar. Bu ay sonunda bir uçuş okulunda eğitime başlamayı düşünüyordum ancak bu haberi okuduktan sonra aklımda soru işaretleri çoğaldı ve vazgeçebilirim. bu tip haberlerin altında bahsi geçen işsiz pilot arkadaşlar, pilot alımı için açılan ilanlarda yazan şartları sağlıyorlar mı? Örneğin TOEFL TOEIC IELTS gibi bir belgeleri var mı? İngilizceniz sizce yeterli mi? ya da gördüğüm tüm tecrübesiz pilot ilanlarda en az üniversite "lisans" düzeyinde(ön lisans, lisans) mezuniyet yazıyor. Lisans mezunu musunuz? MER-IP2niz var mı? Sağlık durumunuz nasıl? Eğer bu durumlardan birini bile sağlamıyorsanız zaten iş bulmanız imkansız. Başlarken bu koşulları sağlayarak mı başladınız ve halen koşulları sağlıyor musunuz? Bu koşulları sağlayabiliyorum ve sizlerden dönecek yorumlara kıymet veriyorum. Teşekkür ederim
  • Ne kadar motivasyon sağlayıcı bir yazı olmuş. keşke bundan 6 yıl önce pilot olmak için araştırma yaparken bu yazıları okumasaydım. burda ki çoğu kişi gibi bende pilot açığı var diye uçuş okuluna gittim ve sınavların çoğundan da 100 alarak atplimi aldım. ancak 5 yıldır iş arıyorum. Torpil de bulduğum zamanlar oldu ancak maalesef henüz bir iş bulamadım. Thy fina gibi aşırı yüksekleride hedeflemedığim halde şans mıdır bilmiyorum ama iş jetlerinde bile yer bulamadım. kısa süreli yer dersi hocalığı yaptım hepsi bu. Bu tarz yazıları okuyan arkadaşlara sesleniyorum. boşa gaza gelmeyin paranızı başka amaçlar için harcayın. Aa tabi ki babanınz bir firmada kaptan pozisyonunda ise ona bişey diyemem ama amcan bile pilot olsa işe yaramıyor.
  • Cok Dogru ayda 600 pilota ihtiyac var.
  • Adaletin olduğu yerde elbette riske girilir. Hiçkimsenin hayalini kaybetmesini istemem ama gerçeklerinde bilinmesi lazım.bir yerde çok çalışıp azmedip bir yerlere gelmeye çalışan birisi ,diğer tarafta fazla çaba harcamadan stres yapmadan babam nasıl olsa halleder diyen birisi...
  • Birileri hep burada olumsuz yazıp duruyor, nedeni nedir acaba? Gerçekleri gözler önüne sermek mi yoksa bilinmeyen bir nedenle insanların umudunu kırmak mı veya art niyet mi? Şimdi söylermisiniz bana bugün Tıp harici hangi bölümü bitirseniz işiniz hazır? Hangi üniversitenin hangi fakültesinin mezununun iş garantisi var? Daha da ileri giderek şunu da sorayım, diyelim ki bireysel bir girişimcisiniz kendi işinizi kuracaksınız, yapacağınız yatırımın size kesin kazanç ve getiri garantisi var mı? Batmaya ihtimali yok mu?Risk almadan zaten olmaz. Önemli olan mücadeleden vazgeçmemektir. Sanat anlamında bir meslek öğrenmek yerine üniversiteye başlayarak risk almadınız mı? Eğer ki bir insanın idealinde pilotluk mesleği varsa imkanları el veriyorsa neden peşinden gitmesin? Tabii bende olsam uçuş okulu parasını ödemek için tüm varlığı sadece bir evden ibaretse onu riske edip yada büyük kredi borçları yaparak o yola girmem. İnsanın ideallerinin ve hedeflerinin peşinden koşmasından yanayım o kadar
  • Türkiye'de pilot olmak isteyen arkadaşlara özet bilgi ; Binbir zorlukla borç harç için de uçuş okuldan mezun oldunuzu düşünelim ( tabi uçuş okulları tarafından söğüşlenmedinizi ve vaktinde uçuşları tamamlayıp , Zeki ve çok hızlı ezberleyip Sınavları'da çabucak veriyorsunuz) Aaa o da ne Tip iniz yok... Ama tipi olmayan çoğu jet çiler , babası kaptan olan tipsiz arkadaşların çoktan işe alınmışlar eğitime başlamışlar. Oraya başvur buraya başvur cevap yok. Acaba Ankara'dan bi mebusmu ayarlasak ama sadrazamdan aşası kurtarmıyo boş yere hayal kurup günlerini ve yol parası verip bütçenizi dahada eksiye çekmeyin. Napcaz şimdi o kadar para harcadık bu yola başkoyduk birazdaha harcayıp bi tipimiz olsun bari. Tebrikler Nur topu gibi bi Tip iniz oldu hayırlısı . Sonuçta bi tek iş iş bulmaya kaldı. Ama yine kolay değil çünkü bu sezonun alımları bitti tecrüben yok ,tipin tipsiz ,bugün git yarın gel...... Eğer bütün bu çileleri çekmeyi göze alıyosanız, buyrun. O kadar paranız varsa buyrun. Sinir sisteminiz o kadar dayanıklıysa buyrun . eğer pasaportun yabancıysa biraz daha kolay. Çok şanslı ve çok donanımlı olmalısınız Uçuş okulunun vaatlarını 50 kez düşünün
  • Arkadaslar biz burda bos bos konusuyoruz el alem yani sirplardan tut hindlilere kadar isi kapio.Agzinizla kusda kapsaniz yinede hic bisey olmayacak bu duzen boyle devam edecek.Burda klavyeden degil gercek sesimizi duyurmasini ogrenmeliyiz.En azindan SHGM denilen adamlara bir mektup birakmak sorulari burda birbirimize deyil onlara soralim BAKALIM NE DIYECEKLER.

Türkiye’ye son yıllarda ciddi bir iş jeti girişi var. Yeni uçak siparişleriyle sisteme önümüzdeki 25 yılda yaklaşık 350 adet uçağın gireceği tahmin ediliyor. Emekli olanları da hesaba kattığımızda 10 yılda 6 bin pilota ihtiyaç var.

Havadaki uçak sayısı arttıkça, havacılık okulları ve bu okullardan mezun olup pilot olmak isteyen öğrenci sayısı da giderek artıyor. Pilotluk mesleği hem ekonomik hem de sosyal açıdan nitelikli bir meslek olması nedeniyle öğrencilere cazip geliyor. Türkiye’de yaklaşık 750 yabancı pilot ile birlikte 5 bine yakın pilot görev yapıyor. Ancak Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün (SHGM) yabancı pilot istihdamını kısıtlayıcı kurallar getirmesi ve Türkiye’nin havacılık sektöründeki 2023 hedefl eriyle sektördeki pilot ihtiyacı büyüyor. Havayolları’nın verdiği uçak siparişlerini göz önünde bulundurulduğunda sisteme önümüzdeki 25 yılda yaklaşık 350 adet uçağın gireceği tahmin ediliyor. Türkiye’ye son yıllarda ciddi bir iş jeti girişi var. Hava kargo,yangın söndürme ve hava ambulans gibi uçaklar da çoğalıyor. Silahlı Kuvvetlerden emeklilik veya istifa yoluyla ayrılan yıllık yaklaşık 100 pilotu da eklediğimizde Türkiye’nin 2023 yılına kadar yaklaşık 6 bin pilot ve kabin memuru açığı doğuyor. Açığı gören yatırımcılar özel uçuş okulları açıyor. Üniversiteler kendi bünyelerinde havacılık eğitim bölümleri kuruyor. Öğrenciler havacılık eğitim okullarına giderek daha fazla ilgi gösteriyor.

Özyeğin ilk mezunlarını verecek

Türkiye’de halihazırda 3 üniversite; Özyeğin Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi ve Türk Hava Kurumu Üniversitesi, Havayolu Nakliye Pilot Lisansı (ATPL) seviyesinde pilot eğitimi veriyor. Yükseköğretim kurumları (YÖK) dışında 10 uçuş okulu da Havayolu Nakliye Pilot Lisansı veriyor. Bu uçuş okullarının kapasiteleri ortalama 400 pilot. Bu yükseköğretim kurumlarından 2023 yılına kadar bin 760 öğrenci mezun olacak.

Havacılık sektörünün cazibesiyle ilgi odağı haline gelen uçuş okularının fiyatları da yükseliyor. Bundan 7-8 sene önce 20 bin euro civarında olan pilot eğitim ücretileri bugün 50 bin eurolara kadar çıkıyor. Özyeğin Üniversitesi’nde 2013-14 akademik yılında pilot eğitimi 29 bin 106 lira. Buna 27 bin euro tutarındaki ücreti ekleniyor. Tarkim Havacılık eğitimlerini almak isteyen bir pilot adayı için ATPL Frozen (A) Lisans eğitim ücreti ise 51 bin euro. Üniversitelerin bünyesinde kurulan programlardan bir tanesi Özyeğin Üniversitesi Pilot Eğitimi Lisans Programı. Uçuş organizasyon (FTO) yetkisini 2012 yılında aldı. İlk pilot adayı öğrencilerini 2012-2013 eğitim-öğretim yılında kabul etti. İlk mezunlarını 2015-2016 eğitim öğretim yılının sonunda verecek. Program, 4 yıllık ve eğitim dil yüzde 100 İngilizce. Özyeğin Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hatice Küçükönal, “Teorik uçuş, akademik ve seçmeli derslerimiz Özyeğin Üniversitesi Pilot Eğitimi Bölümü akademik kadromuz tarafından veriliyor. Uçuş eğitimlerimizi gerçekleştirdiğimiz Eğitim İşbirliği Protokolü çerçevesinde Anadolu Yıldızları Uçuş Okulu (AYJET) tarafından sağlanıyor. Pilot Eğitimi Lisans Programı olarak 2012-2013 ve 2013-2014 eğitim öğretim yıllarında toplamda 102 öğrencimizi kabul ettik. Gelecek yıl ise 42 öğrencimiz uçuş eğitimlerine başlayacak” dedi.

Ege Havacılık'tan 5 milyon yatırım

Ege Havacılık uçuş okulu 2009 yılında yaklaşık 1 milyon lira yatırımla kurulmuş bir okul. SHGM’den eğitim yetkilerini 2010 yılında aldı. Ancak ağustos 2012 ayında Ege Havacılık ANTMOS şirketler grubunca devir alındı. Ege Havacılık Genel Müdürü Sertan TAŞ, “Yatırım miktarımız bu devirle birlikte yaklaşık 4 milyon lira daha arttırıldı. Bu yatırım programıyla 4 adet tek motorlu eğitim uçağı ve 1 adet çift motorlu eğitim uçağı alındı. Teknik bakım ve servis hizmetleri için yeni araçlar sağlandı. Eğitim gören 15 öğrencimiz var. Bu sayı daha da artacaktır. Şu anda okul olarak PPL yani Hususi Pilot Lisans Eğitimi, gece uçuş eğitimi, pilot in Command uçuşları ve çok motor eğitim uçuşları yapmaktayız” diye konuştu.

Tarkim yılda 90 mezun veriyor

Tarkim Havacılık 1994'te Türkiyenin ilk özel uçuş okulu olma özelliği ile kuruldu. 140 öğrencisi var. Tarkim Havacılık Ticaret Müdürü Aşkın Aytekin, “Tarkim Havacılık, her yeni dönemde 12 öğrenci ile eğitime başlıyor. Eğitim sınıfl arımızı 2 ayda bir aralıklarla açıyoruz. Öğrencilerimiz ortalama 16-18 ay aralığında Pilot olarak yetişip pilotaj alanından mezun oluyorlar. Her yıl yaklaşık 90 öğrenciyi mezun ediyoruz” diye konuştu.

Havada hangi lisans ne işe yarıyor?

Özel Pilot Lisansı (PPL). PPL, hobi olarak pilotluk yapmak isteyenlere yönelik lisans türüdür. Ticari uçuş ile havayolu pilotluğu aynı şey değildir. Birbirine karıştırılır. Ticari uçuş pilotluğu için Ticari Pilot Lisansı (CPL) gerekiyor. CPL, uçuş yaparak bu işten profesyonelce para kazanmak isteyenlere yönelik pilotaj eğitimi. Bunların lisans yetkileri iş jetlerinde, air taxilerde vr ilaçlama uçaklarında yani genel havacılıkta kullanılan uçaklarla uçabiliyorlar. Bu lisans eğitimini alan pilotlar 5 bin 700 kg altında uçaklarda pilotluk yapabiliyorlar, CPL lisansı olanlar daha önce hava yollarında çalışabiliyordu. Ancak bu değişti. Bir kişi eğer hava yollarında pilot olarak çalışmak istiyorsa Havayolu Taşımacılık Pilot Lisansı (ATPL) alması gerekiyor. ATPL, en üst düzey pilotaj eğitimi türü olarak tanımlanıyor. ATLP lisansı başvurularına yoğun talep olduğu biliniyor. (Dünya)

6 BİN PİLOTA İHTİYAÇ VAR!

Yorumlar Tüm Yorumlar (113)

hadji ~ 8 yıl önce
Ucak pilotu is arayorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hüsamkartal ~ 8 yıl önce
bız bu kafayla ancak sınema seyreder gıbı yabancı pılotların uçmasını seyrederız.ayrıca ısletme mudurlerı ve ucus ogretmanlarıadam harcamaya devam edın .kendı egonuzu tatmın etmek ıcın pılotlugu ogrenme safhasındakı pılotlara aman bu ışın ıncelıklerını ogretmeyın hemen faıl edın .boyunuz bıraz daha uzasın.bu ne bıcım ogretmenlık anlayısıdır.bır kelıme ogretenın bın yıl kolesı olurum dıyen bır toplumuz ama sız ıyı ogretmenler harıc komplek ıcınde olanlara sozumuz.lütfen aklşınızı basınıza alın her turlu bıgıyı aktarınız zıra kımsenın ıstıkbalı ıle oynama hakkı sıze verılmedı .pilot yetıstırın dıye o yetkı sızlere verıldı.ışletme mudurlerıde lutfen denetleyınız .tesekkurler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
daniel ~ 9 yıl önce
Eğer borçları için BILS ödemek ve yerleşmek için acil paraya ihtiyacım var mı evet e-posta ise: [email protected]

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot Adayı ~ 9 yıl önce
Arkadaşlar hepinize saygılar, selamlar. Bu ay sonunda bir uçuş okulunda eğitime başlamayı düşünüyordum ancak bu haberi okuduktan sonra aklımda soru işaretleri çoğaldı ve vazgeçebilirim. bu tip haberlerin altında bahsi geçen işsiz pilot arkadaşlar, pilot alımı için açılan ilanlarda yazan şartları sağlıyorlar mı? Örneğin TOEFL TOEIC IELTS gibi bir belgeleri var mı? İngilizceniz sizce yeterli mi? ya da gördüğüm tüm tecrübesiz pilot ilanlarda en az üniversite "lisans" düzeyinde(ön lisans, lisans) mezuniyet yazıyor. Lisans mezunu musunuz? MER-IP2niz var mı? Sağlık durumunuz nasıl? Eğer bu durumlardan birini bile sağlamıyorsanız zaten iş bulmanız imkansız. Başlarken bu koşulları sağlayarak mı başladınız ve halen koşulları sağlıyor musunuz? Bu koşulları sağlayabiliyorum ve sizlerden dönecek yorumlara kıymet veriyorum. Teşekkür ederim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aday pilot ~ 9 yıl önce
Ne kadar motivasyon sağlayıcı bir yazı olmuş. keşke bundan 6 yıl önce pilot olmak için araştırma yaparken bu yazıları okumasaydım. burda ki çoğu kişi gibi bende pilot açığı var diye uçuş okuluna gittim ve sınavların çoğundan da 100 alarak atplimi aldım. ancak 5 yıldır iş arıyorum. Torpil de bulduğum zamanlar oldu ancak maalesef henüz bir iş bulamadım. Thy fina gibi aşırı yüksekleride hedeflemedığim halde şans mıdır bilmiyorum ama iş jetlerinde bile yer bulamadım. kısa süreli yer dersi hocalığı yaptım hepsi bu. Bu tarz yazıları okuyan arkadaşlara sesleniyorum. boşa gaza gelmeyin paranızı başka amaçlar için harcayın. Aa tabi ki babanınz bir firmada kaptan pozisyonunda ise ona bişey diyemem ama amcan bile pilot olsa işe yaramıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
6000 ~ 10 yıl önce
Cok Dogru ayda 600 pilota ihtiyac var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Adaletin olduğu yerde elbette riske girilir. Hiçkimsenin hayalini kaybetmesini istemem ama gerçeklerinde bilinmesi lazım.bir yerde çok çalışıp azmedip bir yerlere gelmeye çalışan birisi ,diğer tarafta fazla çaba harcamadan stres yapmadan babam nasıl olsa halleder diyen birisi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kara Tablo ~ 10 yıl önce
Birileri hep burada olumsuz yazıp duruyor, nedeni nedir acaba? Gerçekleri gözler önüne sermek mi yoksa bilinmeyen bir nedenle insanların umudunu kırmak mı veya art niyet mi? Şimdi söylermisiniz bana bugün Tıp harici hangi bölümü bitirseniz işiniz hazır? Hangi üniversitenin hangi fakültesinin mezununun iş garantisi var? Daha da ileri giderek şunu da sorayım, diyelim ki bireysel bir girişimcisiniz kendi işinizi kuracaksınız, yapacağınız yatırımın size kesin kazanç ve getiri garantisi var mı? Batmaya ihtimali yok mu?Risk almadan zaten olmaz. Önemli olan mücadeleden vazgeçmemektir. Sanat anlamında bir meslek öğrenmek yerine üniversiteye başlayarak risk almadınız mı? Eğer ki bir insanın idealinde pilotluk mesleği varsa imkanları el veriyorsa neden peşinden gitmesin? Tabii bende olsam uçuş okulu parasını ödemek için tüm varlığı sadece bir evden ibaretse onu riske edip yada büyük kredi borçları yaparak o yola girmem. İnsanın ideallerinin ve hedeflerinin peşinden koşmasından yanayım o kadar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Türkiye'de pilot olmak isteyen arkadaşlara özet bilgi ; Binbir zorlukla borç harç için de uçuş okuldan mezun oldunuzu düşünelim ( tabi uçuş okulları tarafından söğüşlenmedinizi ve vaktinde uçuşları tamamlayıp , Zeki ve çok hızlı ezberleyip Sınavları'da çabucak veriyorsunuz) Aaa o da ne Tip iniz yok... Ama tipi olmayan çoğu jet çiler , babası kaptan olan tipsiz arkadaşların çoktan işe alınmışlar eğitime başlamışlar. Oraya başvur buraya başvur cevap yok. Acaba Ankara'dan bi mebusmu ayarlasak ama sadrazamdan aşası kurtarmıyo boş yere hayal kurup günlerini ve yol parası verip bütçenizi dahada eksiye çekmeyin. Napcaz şimdi o kadar para harcadık bu yola başkoyduk birazdaha harcayıp bi tipimiz olsun bari. Tebrikler Nur topu gibi bi Tip iniz oldu hayırlısı . Sonuçta bi tek iş iş bulmaya kaldı. Ama yine kolay değil çünkü bu sezonun alımları bitti tecrüben yok ,tipin tipsiz ,bugün git yarın gel...... Eğer bütün bu çileleri çekmeyi göze alıyosanız, buyrun. O kadar paranız varsa buyrun. Sinir sisteminiz o kadar dayanıklıysa buyrun . eğer pasaportun yabancıysa biraz daha kolay. Çok şanslı ve çok donanımlı olmalısınız Uçuş okulunun vaatlarını 50 kez düşünün

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çok haklısın ~ 10 yıl önce
Çok doğru yazmışsın kardeşim. Ama yaşamadan inanmaz kimse, ben sana söyleyeyim.
Gurbetci Pilot ~ 10 yıl önce
Arkadaslar biz burda bos bos konusuyoruz el alem yani sirplardan tut hindlilere kadar isi kapio.Agzinizla kusda kapsaniz yinede hic bisey olmayacak bu duzen boyle devam edecek.Burda klavyeden degil gercek sesimizi duyurmasini ogrenmeliyiz.En azindan SHGM denilen adamlara bir mektup birakmak sorulari burda birbirimize deyil onlara soralim BAKALIM NE DIYECEKLER.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000