11 Temmuz 2019, Perşembe 10:56:02

CİĞERLERİMİZ YANIYOR, THK UÇAKLARI YATIYOR

Muğla’nın Dalaman ilçesinde dün başlayan orman yangınına helikopterler gece müdahale edemedi.
  • Bu büyüklükteki bir yangın önceki senelerde uçaklarla birlikte 4-5 günde anca söndürüldü bakınız Adrasan yangını Kumluca yangını Kütahya Domaniç yangını .. bu yangın 1,5 günde söndürüldü
  • CL-215 filosunun yıllık bakım, malzeme, yakıt vs maliyeti 5-6 milyon dolar civarı. Kelebek değil ki bunlar. Havacılık bu tl ile değil dolarla yürür işler. Yakıt, malzeme yurtdışından gelir dolarla hep. Zaten 8-9 milyon doların altında ihaleye girerse uçuramaz, batar. Sorun şurada ki 8-9 milyon dolar her sene 8-9 milyon dolar olarak kalıyor. Fakat türk lirası ise her sene battıkça batıyor. Sen kalkıpta geçen sene şu kadar türk lirasına yapmıştık ihaleyi bu sene de öyle yapalım dersen karşı tarafı batırırsın. Öyle saçma sapan yok 3-4 katı talepmiş falan yalan dolan, havacılıktan anlamayan insanların herşeyi biliyormuşcasına yazı yazmaları sisteme zarar verir.Kurban derisiyle falan yürümez bu işler. Hükümet nasıl thy'ye maddi destek veriyorsa thk'ya da destek olmalı. Milyonları thy'ye aktarmayı biliyor ama.
  • Bakın bu abartısız vatan hainligidir. Vatan haini olmak için ülke sırlarını satmak ya da bir devlet adamının canına kastetmek falan gerekmez. Ülkenin ormanlarının yanmasına seyirci kalmak, buna yol açacak düzenlemeler yapmak da düpedüz vatan hainligidir. Bunda en ufak parmağı olan kişi ya da kişilerin parti, din, etnik köken farketmeden allah belasını versin. Vicdansız insanlar.
  • Bütün bu olanlar, THK nın içten ve dıştan yapılanlarla düşürüldüğü durumun vahim sonuçlarıdır. Yıllardır en önemli gelirlerinden olan kurban derisi toplama yetkisinin cemmatlere peşkeş çekilmesi ile başlayan siyasi darbe ile dıştan, Kurumun başına getirilen mefaat düşkünü, hırsızlarında var olanları talan etmesi ile içten, sebeplerle kurum bu hale getirilmiştir. İşin içinde Cemaatçiler olsaydı 5 katı fiyat isteseler dahi ihaleyi alırlardı. Mesele bu kurumun Atatürk tarafından kurulmuş olmasından rahatsızlık duyulması. Başka bir şey aramayın. Özetle "Yansın ormanların alayı su döken THK nın uçaklarını çürüteyim" Bu ülkenin kültüründe Neyzen Tevfik ağzına geleni söyledi saydı sövdü de koca Osmanlıda kimse utanıp arlandı mı? Eskiden Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri okutulurdu. Şimdi Din kaldı Ahlak gitti. Hadi dini de anlasalar neyse...
  • Bu uçaklar 500 bin dolar verenin elinde kalır.kurum bakanliktan günlük bekleme parası yaklaşık 20 bin dolarcik istedi!! yaklaşık orman yangın sezonu 6 ay.6*30=180 gün.180*20 bin=3.6 milyon dolar...(bir uçak için).kurum tamamen cep doldurma peşindeydi...bilmem anlatabildim mi!!??
  • THK uçakaları yatıyor derken sallamayın yok gece uçucu olmamış ayıptır böyle haber yamayın bilmiyorsanız bu konuyu bilene danışın hiçbir yangında gece uçuşu olmaz yangın uçuşu görerek yapılırkuruma bok atıcaz derken yanlış haber yapmayın üstelik ihaleyi alan firma bu işi kıvıramamışsa suçlusu THK değil yangın ihalesini alandır bakanlık onları kabul görmüş o zaman hakkıyla yapsınlar THK yıllardır alnının akıyla yangın söndürmede işini yapmıştır bu yıl bakanlık helikopter istemiş kurumu saf dışı bırakmıştır ihaleyi kazanan firma yangını söndüremeyince kimse kalkıpta kuruma çamur atmasın bu işi biz yaparız deyipte ortada olana baksınlar kurumu kimsenin yıpratmaya hakkı yoktur bu konuda
  • Bu tür faaliyetler neden ihale ile olur ki? Koskoca devlet, resmi havacılık kurumuna yangın mücadelesi için pay ve ödeme yapmalı. Yoksa başımızdaki başkanların rant sevdası yüzünden daha koca kuşlar yerinde yatacak. İnsanlar bağış yaparken yangın söndürme uçakları için de yaptığını unuttuk mu? Köylümüz diyor ki ben milyarlar bağışladım köyüm ormanım yanıyor nerede koca uçaklar?! Yazıklar olsun genel başkan ve yöneticilerine biraz ay yiyinde vatanın ciğerleri için fedakarlık ve menfaatsiz uçsun!
  • İhalenin olduğu dönemdeki genel müdüre sormak lazım İsmail Doğan bey neden yaklaşık maliyetin 4 katı fiyat vermiş Bakanlık yetkililerinin fiyatı düşürün demesine rağmen verdiği cevap: Bizden başka ihaleye giren yok bize mecburlar demesi. İhaleyi aldık diye naralar atıyorlardı şimdi Thk alınmayan ihale için araba kiraladı Üniversitenin bahçesinde yatıyor, bölgelerden otel kiralandı, ve son olarak alınmayan ihale için yurtdışından yabancı pilotlar geldi. Tabiki uçak bakımları belini büker bu kadar para boşa harcanırsa
  • Haber yanlış bu uçaklar gece yangına müdahele edemez. Tarım ve Orman Bakanklığı ihaleyi vermedi ise bu THK’nın suçu değildlir. Yangın söndürme faaliyetinde uçak kullanmak istemeyen Bakankığın ihmalidir. Ayrıca faal uçak ve aktif uçuş ekibi varsa eğer talep edilseydi eminim Kurum gönderirdi...
  • http://www.thk.org.tr/component/k2/item/1533-ates_kuslari_goreve_hazir Okuyun önce boş boş zırvalamayın.

Muğla’nın Dalaman ilçesinde dün başlayan orman yangınına helikopterler gece müdahale edemedi. Önceki yıllarda gece gündüz farketmeksizin yangın söndürebilin THK uçakları yangına müdahale ederken bu yıl THK ihaleyi kaybettiği için yangın söndürme uçakları Ankara’da zincirliydi.

Türk Hava Kurumu’nun işlettiği orman yangınlarında en etkili uçaklardan olan Bombardier CL 215 tipi uçaklar  bu yıl orman söndürme çalışmalarına katılamıyor. Geçtiğimiz aylarda Orman Bakanlığı tarafından yapılan yangın söndürme ihalesinde yüksek fiyat verdiği için ihaleyi alamayan THK’nın uçakları Ankara’da zincirli vaziyette dururken dün Dalaman’da 350 hektar orman kül oldu.

Muğla’nın Dalaman ilçesinde dün başlayan yangına gün boyu helikopterler müdahale etti. Ancak hava karardığında söndürmeye katılan helikopterlerin gece uçma özelliği olmadığı için yangın söndürme çalışması için gün doğması beklendi. Bu sürede yangının alanı da genişledi. Bu sabah saatlerinde yangın söndürme helikopterleri tekrar yangına müdahale etti ve geç de olsa yangın kontrol altına alınabildi.

THK’nın işlettiği Bombardier CL 215 tipi etkili yangın söndürme uçaklarının operasyona katılamaması onlarca hektarın kül olmasına neden olurken gözler bir kez daha geçmiş yıllarda başarılı şekilde söndürme işlemlerini yürüten bu uçaklara çevrildi.

Airporthaber’in edindiği bilgiye göre, şu anda THK’nın elinde 5 adet CL 215 tipi uçak var. Bu uçaklardan ikisinin yedek parçası olmadığı için uçması mümkün değil ancak diğer üç uçak aktif şekilde uçabiliyor. Ancak yangın söndürme ihalesi kaybedildiği için bu uçaklar yangına müdahale için havalanamadı.
THK ayrıca bu uçakların pilot ve teknik ekibine uçakların uçmamasına rağmen maaş vermeye devam ettiği, uçakların bakım masraflarının da kurumun belini büktüğü kaydedildi.

©AirportHaber

CİĞERLERİMİZ YANIYOR, THK UÇAKLARI YATIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (44)

Yangıncı ~ 5 yıl önce
Bu büyüklükteki bir yangın önceki senelerde uçaklarla birlikte 4-5 günde anca söndürüldü bakınız Adrasan yangını Kumluca yangını Kütahya Domaniç yangını .. bu yangın 1,5 günde söndürüldü

Yanıtla

Kalan karakter 1000
!!! ~ 5 yıl önce
CL-215 filosunun yıllık bakım, malzeme, yakıt vs maliyeti 5-6 milyon dolar civarı. Kelebek değil ki bunlar. Havacılık bu tl ile değil dolarla yürür işler. Yakıt, malzeme yurtdışından gelir dolarla hep. Zaten 8-9 milyon doların altında ihaleye girerse uçuramaz, batar. Sorun şurada ki 8-9 milyon dolar her sene 8-9 milyon dolar olarak kalıyor. Fakat türk lirası ise her sene battıkça batıyor. Sen kalkıpta geçen sene şu kadar türk lirasına yapmıştık ihaleyi bu sene de öyle yapalım dersen karşı tarafı batırırsın. Öyle saçma sapan yok 3-4 katı talepmiş falan yalan dolan, havacılıktan anlamayan insanların herşeyi biliyormuşcasına yazı yazmaları sisteme zarar verir.Kurban derisiyle falan yürümez bu işler. Hükümet nasıl thy'ye maddi destek veriyorsa thk'ya da destek olmalı. Milyonları thy'ye aktarmayı biliyor ama.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kmx ~ 5 yıl önce
Bakın bu abartısız vatan hainligidir. Vatan haini olmak için ülke sırlarını satmak ya da bir devlet adamının canına kastetmek falan gerekmez. Ülkenin ormanlarının yanmasına seyirci kalmak, buna yol açacak düzenlemeler yapmak da düpedüz vatan hainligidir. Bunda en ufak parmağı olan kişi ya da kişilerin parti, din, etnik köken farketmeden allah belasını versin. Vicdansız insanlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neyzen Tevfik ~ 5 yıl önce
Bütün bu olanlar, THK nın içten ve dıştan yapılanlarla düşürüldüğü durumun vahim sonuçlarıdır. Yıllardır en önemli gelirlerinden olan kurban derisi toplama yetkisinin cemmatlere peşkeş çekilmesi ile başlayan siyasi darbe ile dıştan, Kurumun başına getirilen mefaat düşkünü, hırsızlarında var olanları talan etmesi ile içten, sebeplerle kurum bu hale getirilmiştir. İşin içinde Cemaatçiler olsaydı 5 katı fiyat isteseler dahi ihaleyi alırlardı. Mesele bu kurumun Atatürk tarafından kurulmuş olmasından rahatsızlık duyulması. Başka bir şey aramayın. Özetle "Yansın ormanların alayı su döken THK nın uçaklarını çürüteyim" Bu ülkenin kültüründe Neyzen Tevfik ağzına geleni söyledi saydı sövdü de koca Osmanlıda kimse utanıp arlandı mı? Eskiden Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri okutulurdu. Şimdi Din kaldı Ahlak gitti. Hadi dini de anlasalar neyse...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alouette ~ 5 yıl önce
Neyzen dayı thk çok mu temiz kaldı? Şimdi isim vermeyelim nerdeyse 20 yılı aşkındır kurumda çalışan bir tanıdığımın anlattıkları çok vahim! Onu da bir yana bırakalım sadece Osman paşanın 30 mlyn tl yolsuzluğu oldu! İçeri tıkdılar suçu fetöye attı paçayı kurtardı. O yüzden zekat deri falan vermeyin çatır çatır yerler! Kurum zaten borca batık.
Hurdalar ~ 5 yıl önce
Bu uçaklar 500 bin dolar verenin elinde kalır.kurum bakanliktan günlük bekleme parası yaklaşık 20 bin dolarcik istedi!! yaklaşık orman yangın sezonu 6 ay.6*30=180 gün.180*20 bin=3.6 milyon dolar...(bir uçak için).kurum tamamen cep doldurma peşindeydi...bilmem anlatabildim mi!!??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havacı ~ 5 yıl önce
THK uçakaları yatıyor derken sallamayın yok gece uçucu olmamış ayıptır böyle haber yamayın bilmiyorsanız bu konuyu bilene danışın hiçbir yangında gece uçuşu olmaz yangın uçuşu görerek yapılırkuruma bok atıcaz derken yanlış haber yapmayın üstelik ihaleyi alan firma bu işi kıvıramamışsa suçlusu THK değil yangın ihalesini alandır bakanlık onları kabul görmüş o zaman hakkıyla yapsınlar THK yıllardır alnının akıyla yangın söndürmede işini yapmıştır bu yıl bakanlık helikopter istemiş kurumu saf dışı bırakmıştır ihaleyi kazanan firma yangını söndüremeyince kimse kalkıpta kuruma çamur atmasın bu işi biz yaparız deyipte ortada olana baksınlar kurumu kimsenin yıpratmaya hakkı yoktur bu konuda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacı!!! ~ 5 yıl önce
Havacıyım deyip de hiç birşeyden anlamayan havacılar işlerine gelmeyen şeyleri iyi sallıyor değilmi!!! Evet bu seneye kadar yangın uçakları en güzel şekilde gerek pilotlarıyla gerek teknisyenleriyle gerek Orman personeliyle görevini başarıyla yaptı. Sonra ne oldu senin havacı dediğin işkembeyi çok içmişlerki işkembeden sallayan emekli albayın genel sekreterin kafelerde kebapçılarda keyif yapmaktan onları nasıl havalandırırım kuruma nasıl gelir sağlarız da ileriye taşırız diye düşünmeye fırsat bulamadı herhalde. Ancak foyası ortaya çıkınca da apar topar ertesi günü uçak hazır diye açıklama yaptı. Sanırım bir bilene sorun derken şu an kurumu bu hale getiren basiretsiz yiyici takımı havacılara değilde yangın uçağını canla başla kullanan teknisyenleri de dahil gerçek havacıları mı kasteddin. Biz hakiki havacılar böyle düşünüyoruz da...
İhale saçmalğı ~ 5 yıl önce
Bu tür faaliyetler neden ihale ile olur ki? Koskoca devlet, resmi havacılık kurumuna yangın mücadelesi için pay ve ödeme yapmalı. Yoksa başımızdaki başkanların rant sevdası yüzünden daha koca kuşlar yerinde yatacak. İnsanlar bağış yaparken yangın söndürme uçakları için de yaptığını unuttuk mu? Köylümüz diyor ki ben milyarlar bağışladım köyüm ormanım yanıyor nerede koca uçaklar?! Yazıklar olsun genel başkan ve yöneticilerine biraz ay yiyinde vatanın ciğerleri için fedakarlık ve menfaatsiz uçsun!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazık ~ 5 yıl önce
İhalenin olduğu dönemdeki genel müdüre sormak lazım İsmail Doğan bey neden yaklaşık maliyetin 4 katı fiyat vermiş Bakanlık yetkililerinin fiyatı düşürün demesine rağmen verdiği cevap: Bizden başka ihaleye giren yok bize mecburlar demesi. İhaleyi aldık diye naralar atıyorlardı şimdi Thk alınmayan ihale için araba kiraladı Üniversitenin bahçesinde yatıyor, bölgelerden otel kiralandı, ve son olarak alınmayan ihale için yurtdışından yabancı pilotlar geldi. Tabiki uçak bakımları belini büker bu kadar para boşa harcanırsa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Obs Plt. ~ 5 yıl önce
Haber yanlış bu uçaklar gece yangına müdahele edemez. Tarım ve Orman Bakanklığı ihaleyi vermedi ise bu THK’nın suçu değildlir. Yangın söndürme faaliyetinde uçak kullanmak istemeyen Bakankığın ihmalidir. Ayrıca faal uçak ve aktif uçuş ekibi varsa eğer talep edilseydi eminim Kurum gönderirdi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eğitim şart ~ 5 yıl önce
http://www.thk.org.tr/component/k2/item/1533-ates_kuslari_goreve_hazir Okuyun önce boş boş zırvalamayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000