14 Kasım 2016, Pazartesi 15:18:53

THK Üniversitesi yeni rektörü Alim Işık oldu

Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Rektörü Yıldırım Saldıraner'in yerine Prof.Dr. Alim Işık atandı.
  • Bir thk kuruluşu olan uni. 2011 yılında kuruldu ünsal ban nevin yörük metin toprak yıldırım saldiraner ve alim ışık 5 yılda 5 rektör... her yönetim değişikliğinde personele ve öğrenciye oluyor zararı. onlar görüyor kimi yolsuzluk yaptı kimi hırsızlık kimi arsızlık kimi kul halkı yedi garibanın işine son verdi kimi milletin parasını yedi haram yedi bilmiyorum alim hoca 1 yıl kalırmı görevde ama koca kurumu el birliğiyle yediler thk maaş alamıyor üniversite alamayacak söylentileri personel huzursuz öğrenciler mutsuz osman yıldırım 'ın eseri mi bu olanlar? Ünsal banın eserimi bilinmez yargı var hukuk var herşeyden öte Allahın sorgusu adaleti var... Elbet biri bunların hesabını sorar kat görevlisi cikartmakla yada ahmeti çıkartalım ki kadro boşalsın kendi adamımızı koyalım yerine demekle bu işler yürümez tez zamanda hükümet olaya el atmalı ve thk yonetimine ya destek vermelidir yada el koymalıdır o kadar çalışan personel 3 yıldır mağdur ya işten atılıyor ya atılmakla tehtid ediliyor yada maaş alamıyor...
  • Alim Işık eğitimcidir ve bir eğitim kurumunun başına geçmiştir.Başarılar dilerim.
  • Çok iyi olmus. Hayırlı uğurlu etsin.Kendisinin ögrencisi olmaktan gurur duydugum basarılı çalışkan Anadolu Evladı. Allah utandırmasın.
  • Tamam da THK tarım üniversitesi değil ki ne alaka? Ülkenin çivisi çıktı vesselam. Tarım makineli uzmanı havacı yetiştiren üniversitenin başına gelmiş. Allah sizi bildiği gibi yapsın ne denir ki...!
  • MAAŞLARIN NEZAMAN YATACAĞINI NEDEN BİLDİRMİYOSUNUZ. ŞU GÜN ŞU ZAMAN YATAR DİYİNDE ONA GÖRE TEDBİR ALALIM. AT GÖZLÜĞÜ MÜ TAKTINIZ YA ETRAFINIZA BAKIN Bİ
  • SAYIN VEKİLİN beyin tahsiline, başarılarına, deneyimlerine diyeceğimiz bişey yok. Kendi dalında iyi yetişmiş bir hoca. Ancak neden havacı, bilişim uzmanı veya havacılıkla ilgili ihtisas yapmış onca kişi dururken ziraatci biri gelmiş enteresan. Rektör bey Çanakkale Üniversitesinde Saanen keçi ıslah projelerinde görev almalı veya tarımsal tematik kanallarda tarım makineleri tanıtımı gibi sektörlerde görev alabilirdi. SADECEBİ FİKİR...
  • ziraat mühendisinden havacılık üniversitesine rektörmü olur. mhp milletvekili olan kürşat atılgan yine vekil arkadaşlarını kurumunu yerleştirmeye başlamış osmonotun yerine buda kendi adamlarını sokup bununda sonu aynı olacak
  • Sayın yeni rektörün''Üniversitemizde geçmiş dönemlerde yaşanan ve halen etkileri az da olsa devam eden bazı olumsuzlukları Üniversitemize hep birlikte sahip çıkarak geride bıraktık'' cümlesine takıldım.Az da olsa devam eden bazı olumsuzlar varmış.Ne demek az yahu?Parasını tıkır tıkır ödeyen hiç bir 4. sınıf pilotaj öğrencisi halen mezun olamadı,ara sınıf pilotaj öğrencilerinin hiçbirinin uçuşları zamanında yapılamıyor.Üniversite, kuruma ait uçuş okulundan hizmet alamadığı için öğrenciler Adana Isparta Samsun gibi şehirlere adeta sürgün gibi gönderiliyor, itiraz edenler geç mezuniyet ile tehdit ediliyor.Bu mudur az da olsa olumsuzluk.Pes yahu ya!
  • Canları sıkıldıkça rektör değitiştiriyolar koalisyonlu zamanlardaki Türkiyeye döndü kurum
  • hepiniz cezanızı bulacaksınız.Ahını aldığınız herkes yakanızda.

Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Rektörü Yıldırım Saldıraner'in yerine Prof.Dr. Alim Işık atandı.

Geçtiğimiz yıl Kasım ayında THK Üniversitesi rektörlüğüne atanan YIldırım Saldıraner'in ardından THK Üniversitesi rektörlüğüne MHP’nin Kütahya eski milletvekili olan Alim Işık getirildi.

Prof.Dr. Işık, üniversitenin resmi internet sitesi üzerinden bir açıklama yaptı. Yüklendiği sorumluluğun bilincinde olduğunu belirten Işık, kararlılıkla çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

İşte Işık'ın açıklaması;

11 Kasım 2016 tarihinde atanmış olduğum Türk Hava Kurumu Üniversitesi Vekil Rektörlük görevine, 12 Kasım 2016 tarihi itibariyle başlamış bulunmaktayım.

Bu göreve atanmış olmaktan duyduğum onuru ifade ederken, yüklendiğim görevin sorumluluğunun da bilincinde olduğumu sizlerle paylaşmak isterim.

Bu onurlu görevi şahsıma emanet eden başta Üniversitemiz Mütevelli Heyet Başkanı ve Üyeleri ile Yükseköğretim Kurulu Başkanımız olmak üzere, görevi kendisinden devraldığım Rektörümüz Prof. Dr. Yıldırım SALDIRANER hocamıza, bugüne kadar üniversitemize hizmet etmiş ve katkı sağlamış olan tüm yönetici, idari ve akademik personelimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Üniversitemizde, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da tüm akademik ve idari kadromuzla birlikte hedeflerimiz doğrultusunda var gücümüzle hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz.

Üniversitemizde geçmiş dönemlerde yaşanan ve halen etkileri az da olsa devam eden bazı olumsuzlukları Üniversitemize hep birlikte sahip çıkarak geride bıraktık. Bundan sonra da aynı azim ve kararlıkla çalışmaya devam edeceğiz.

Sevgili Öğrencilerimiz,

Türkiye'nin Havacılık ve Uzay Bilimleri alanındaki ilk ve tek ihtisas üniversitesi olan Türk Hava Kurumu Üniversitesi'ni seçerek, geleceğiniz adına çıktığınız bu önemli yolda sizleri hedeflerinize ulaştırmak için önemli görevler üstlendiğimizin farkındayız. Bütün gayretimiz; sizlerin alanında en yüksek donanıma sahip, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkan ve koruyan, aynı zamanda evrensel bilgi ve kavramları benimsemiş, vizyonu geniş, hedefleri yüksek, küresel rekabet ortamında gelişmeleri takip etmekten öte gelişmenin öncüsü bireyler olarak yetişmenizi sağlamak içindir.

Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün “İstikbal Göklerdedir” diyerek 1925 yılında kurduğu Türk Hava Kurumu'nun yaklaşık bir asırlık tecrübesinin akademik zemine taşındığı bu kurumu, sadece Türkiye'de değil dünyada eğitimin ve bilimsel üretimin öncüsü haline getirme hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz.

Sizler bu Üniversitenin en önemli bileşenlerinden birisiniz. Sizlerin iyi yetişmesi için tüm kaynaklarımızı zorlayarak birikimlerimizi sizlerle paylayacağız.

Bu doğrultuda bilimsel ve sosyal alandaki tüm faaliyetlerinizin destekçisi olduğumuzu bilmenizi isterim.

Saygı ve sevgilerimle... 


PROF. DR. ALİM IŞIK KİMDİR
Prof.Dr. Alim Işık, 3 Şubat 1959’da Kütahya ili Simav ilçesine bağlı Kuşu Kasabası’nda doğdu. Babasının adı Ali, annesinin adı Meryem’dir. İlk ve orta okulu Kuşu Kasabasında, liseyi ise Çanakkale Öğretmen Lisesinde yatılı olarak okudu.

1982 yılında Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ziraat Fakültesi Tarım Makineleri Bölümü’nü birincilikle bitirdi. Yüksek lisans (1984) ve doktorasını (1988) ÇÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Tarımsal Mekanizasyon Anabilim Dalı’nda tamamladı. Tarımsal Makineleri Anabilim Dalı’nda 1991’de Doçent, 1997’de de Profesör oldu. ÇÜ Ziraat Fakültesi Tarım Makineleri Bölümünde; 1997 yılına kadar sırasıyla Araştırma Görevlisi, Öğretim Görevlisi ve Öğretim Üyesi (Doçent ve Profesör) olarak görev yaptı.

1997-2000 yıllarında Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Simav Teknik Eğitim Fakültesi Dekanlığı, 2000-2001 yıllarında Dumlupınar Üniversitesi Rektör Yardımdımcılığı görevlerinde bulundu. 2000 yılında DPÜ Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Anabilim dalında tekrar Profesör oldu. Dumlupınar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde Öğretim Üyeliği, DPÜ’de Senato ve Yönetim Kurulu Üyeliklerinin yanı sıra Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanlığı görevlerini yürüttü.

Bilimsel alanda, 39’u uluslararası olmak üzere, toplam 145 makale ve bildiri, 12 kitap ve bunun dışında da ayrıca birçok yayını bulunmaktadır. İyi düzeyde İngilizce bilen Işık, evli ve 3 çocuk babasıdır.

2004 yılı Mahalli İdareler seçimlerinde MHP Kütahya Belediye Başkanı adayı oldu. 22 temmuz 2007 Milletvekilliği Genel Seçimlerinde, TBMM 23. Dönem MHP Kütahya Milletvekili oldu ve MHP grubu adına Sanayi Ticaret Enerji Tabii Kaynaklar Bilim ve Teknoloji Komisyonu üyeliği ile İslam Konferansı Örgütü Parlamento Birliği (İKÖPAB) Türk Grubu Üyesi görevlerinde bulundu.  2014 Yerel Seçimlerinde MHP Kütahya Belediye Başkan Adayı olmuştur.

THK Üniversitesi yeni rektörü Alim Işık oldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Yazık oluyor ~ 7 yıl önce
Bir thk kuruluşu olan uni. 2011 yılında kuruldu ünsal ban nevin yörük metin toprak yıldırım saldiraner ve alim ışık 5 yılda 5 rektör... her yönetim değişikliğinde personele ve öğrenciye oluyor zararı. onlar görüyor kimi yolsuzluk yaptı kimi hırsızlık kimi arsızlık kimi kul halkı yedi garibanın işine son verdi kimi milletin parasını yedi haram yedi bilmiyorum alim hoca 1 yıl kalırmı görevde ama koca kurumu el birliğiyle yediler thk maaş alamıyor üniversite alamayacak söylentileri personel huzursuz öğrenciler mutsuz osman yıldırım 'ın eseri mi bu olanlar? Ünsal banın eserimi bilinmez yargı var hukuk var herşeyden öte Allahın sorgusu adaleti var... Elbet biri bunların hesabını sorar kat görevlisi cikartmakla yada ahmeti çıkartalım ki kadro boşalsın kendi adamımızı koyalım yerine demekle bu işler yürümez tez zamanda hükümet olaya el atmalı ve thk yonetimine ya destek vermelidir yada el koymalıdır o kadar çalışan personel 3 yıldır mağdur ya işten atılıyor ya atılmakla tehtid ediliyor yada maaş alamıyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
adımopter ~ 7 yıl önce
Alim Işık eğitimcidir ve bir eğitim kurumunun başına geçmiştir.Başarılar dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Esenboğa ~ 7 yıl önce
Çok iyi olmus. Hayırlı uğurlu etsin.Kendisinin ögrencisi olmaktan gurur duydugum basarılı çalışkan Anadolu Evladı. Allah utandırmasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THK VE TARIM ~ 7 yıl önce
Tamam da THK tarım üniversitesi değil ki ne alaka? Ülkenin çivisi çıktı vesselam. Tarım makineli uzmanı havacı yetiştiren üniversitenin başına gelmiş. Allah sizi bildiği gibi yapsın ne denir ki...!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Süne ~ 7 yıl önce
Süneyle mücadele uzmanı olduğu için THK'nu zararlı haşerelerden ayırması için getirilmişse iyi olmuş. Havacılık eğitimi veren bir üniversiteye pek uygun olmamış ancak süneye mücadele için çok iyi olmuş gerisini de Osman düşüün.
THK ~ 7 yıl önce
MAAŞLARIN NEZAMAN YATACAĞINI NEDEN BİLDİRMİYOSUNUZ. ŞU GÜN ŞU ZAMAN YATAR DİYİNDE ONA GÖRE TEDBİR ALALIM. AT GÖZLÜĞÜ MÜ TAKTINIZ YA ETRAFINIZA BAKIN Bİ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KORKUT ~ 7 yıl önce
SAYIN VEKİLİN beyin tahsiline, başarılarına, deneyimlerine diyeceğimiz bişey yok. Kendi dalında iyi yetişmiş bir hoca. Ancak neden havacı, bilişim uzmanı veya havacılıkla ilgili ihtisas yapmış onca kişi dururken ziraatci biri gelmiş enteresan. Rektör bey Çanakkale Üniversitesinde Saanen keçi ıslah projelerinde görev almalı veya tarımsal tematik kanallarda tarım makineleri tanıtımı gibi sektörlerde görev alabilirdi. SADECEBİ FİKİR...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gonyalı ~ 7 yıl önce
ziraat mühendisinden havacılık üniversitesine rektörmü olur. mhp milletvekili olan kürşat atılgan yine vekil arkadaşlarını kurumunu yerleştirmeye başlamış osmonotun yerine buda kendi adamlarını sokup bununda sonu aynı olacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ÖĞRENCİ YAKINI ~ 7 yıl önce
Sayın yeni rektörün''Üniversitemizde geçmiş dönemlerde yaşanan ve halen etkileri az da olsa devam eden bazı olumsuzlukları Üniversitemize hep birlikte sahip çıkarak geride bıraktık'' cümlesine takıldım.Az da olsa devam eden bazı olumsuzlar varmış.Ne demek az yahu?Parasını tıkır tıkır ödeyen hiç bir 4. sınıf pilotaj öğrencisi halen mezun olamadı,ara sınıf pilotaj öğrencilerinin hiçbirinin uçuşları zamanında yapılamıyor.Üniversite, kuruma ait uçuş okulundan hizmet alamadığı için öğrenciler Adana Isparta Samsun gibi şehirlere adeta sürgün gibi gönderiliyor, itiraz edenler geç mezuniyet ile tehdit ediliyor.Bu mudur az da olsa olumsuzluk.Pes yahu ya!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
öğrenci ~ 7 yıl önce
Canları sıkıldıkça rektör değitiştiriyolar koalisyonlu zamanlardaki Türkiyeye döndü kurum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cezasız kalmayacak ~ 7 yıl önce
hepiniz cezanızı bulacaksınız.Ahını aldığınız herkes yakanızda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000