05 Kasım 2014, Çarşamba 10:06:22

THK'NIN DÜŞEN UÇAĞIYLA İLGİLİ RAPOR TAMAMLANDI

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanlığı envanterinde yer alan ve 12 Şubat 2013'te düşen Cessna 172S tipi uçağa ilişkin kaza raporu tamamlandı.
  • murat can hv.k.k bünyesinde uçan bir pilot olarak beraber çalıştığı çok personelin bedduasını alan biri idi. YÜCE ALLAHIMA ŞÜKÜRLER OLSUN.
  • Evet uyaracak gerekiyorsa ben ucmam diyecek , hani kanla yazilmis ya kurallar cunku o kemerini baglamadigi zaman senide oldurebilir bir kazada yada bunu o zaman soyleyemiyorsan ki bunu anlarim hepimiz ogrenci olduk simdi de soylemeyeceksin
  • Hocayi niye uyarmadi diyen arkadas ne dicekti arkadas hocam kemerinizi takin yoksa ucmam mi dicekti.bence arkadas hic elestirmeden durumu aktarmis.herkesin basi sagolsun tekrar
  • Pilot emre havaciligin baska kurallarida vardir.Mesela kokpit bir mahremiyet alanidir,olmus bir hocanin arkasindan konusmak , uygun degil ,sen sana ogrettigi dogrulari al digerlerinide unut .Bunu o zaman da biliyorsan neden uyarmadin hocani
  • MURAT CAN hocama tekrar Allah tan rahmet diliyorum Beraber çok uçtuk ve evet emniyet kemeri onun tarzı değildi takmazdı. BENDE BİR PİLOT OLARAK TEK DİYECEĞİM VE EN İYİ ÖĞRENDİĞİMİZ ŞEY: ''HAVACILIĞIN TÜM KURALLARI KANLA YAZILMIŞTIR VE HER ŞEYDEN ÖNCE EMNİYET GELİR.
  • Allah rahmet eylesin hocamizi bende severdim, ama pilotajdi yeknikti gibi gereksiz pilemiklere girmeyelim kazadan sag kurtulan bir arkadasimiz var , kimsenin ailesini geri kalanlari uzmeyelim
  • "Konuyla ilgili şahıs ve kurumlar kaza raporunu incelemek için bakanlığa başvurabilecek" SHGM kaza raporlarını, başta NTSB ve birçok ülkenin benzer kuruluşlarının yaptığı gibi, Web sitesine koymayı düşünmez mi?
  • Adım gibi eminim raporda yazanlardan. "PILOTAJ" tabi ki. Ne diyecek başka. En kolayi rahmetliye atmak suçu. Yoksa teknik açıdan problemli olan THK ya mi atacak! Sanayide ucak parçası yaptırıyorsun mu diyecek? Neyse hesabını soracağız.
  • Bu kazada Rahmetli olan Can hocama tekrardan Allahtan rahmet diliyorum tum sevenlerinin basi sagolsun hayatimin en keyifli ucuslarindan biri olan gece ucuslarinda beraber ucma onurunu yasamastim Allah senden razi olsun hocam nur icinde yat.
  • Kaza kırım raporlarının hazırlanmasının bir nedeni de, yapılmış olması muhtemel hatalardan ders alınmasını sağlamak ve bu yolla yeni kazaların meydana gelmesine ve/veya olabilecek kaza ve kırımların can kaybı olmadan atlatılmasını sağlamaktır. Bu hususu hava kuvvetlerinde çok güzel uygularlar. Sabah brifinglerinde her gün uçuş emniyet subayları yayımlanmış kaza raporlarından birini ders havasında ele alır ve benzer durumlarda uygulanabilecek hal tarzları tartışılır. Tabi bunu yapabilmek için önce kaza raporlarının kolay ulaşılabilir olması ve sabah brifingi yapılıyor olması ( en azından uçuş okullarında yapıldığını umuyorum) gerekir. Amerikalılar işi bir adım ileri götürmüşler ve canlandırmalı ve çözümlü filmlerini yapmışlar bir Tv. kanalında yayınlanıyor. Tabi bunu FAA'in teşvik ve desteğiyle yapmış olduklarından şüphem yok. Peki bizim SHGM ne yapıyor?

Ulaştırma Denizcilik Ve Haberleşme Bakanlığı Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulunun hava aracı kazası araştırma ve inceleme raporu duyurusu Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, 12 Şubat 2013'te THK Genel Başkanlığı envanterinde yer alan TC-CDA tescil işaretli Cessna 172S tipi Seri Numarası 172S11120 olan uçağın Adana Havaalanı'ndan eğitim maksadıyla VFR kalkışının ardından Mersin'in Tarsus ilçesi Camilimanda Köyü 36° 59' 23" K 34° 58' 26" D koordinatlarında düşmesiyle meydana gelen ölümlü uçak kazasıyla ilgili olarak, Hava Aracı Kazası Araştırma ve İnceleme Raporu ilgili kişi ve kuruluşların bilgisine sunulmak üzere oluşturuldu.

Konuyla ilgili şahıs ve kurumlar kaza raporunu incelemek için bakanlığa başvurabilecek.

THK'NIN DÜŞEN UÇAĞIYLA İLGİLİ RAPOR TAMAMLANDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

KIRIKKALELİ ~ 9 yıl önce
murat can hv.k.k bünyesinde uçan bir pilot olarak beraber çalıştığı çok personelin bedduasını alan biri idi. YÜCE ALLAHIMA ŞÜKÜRLER OLSUN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Evet uyaracak gerekiyorsa ben ucmam diyecek , hani kanla yazilmis ya kurallar cunku o kemerini baglamadigi zaman senide oldurebilir bir kazada yada bunu o zaman soyleyemiyorsan ki bunu anlarim hepimiz ogrenci olduk simdi de soylemeyeceksin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Hocayi niye uyarmadi diyen arkadas ne dicekti arkadas hocam kemerinizi takin yoksa ucmam mi dicekti.bence arkadas hic elestirmeden durumu aktarmis.herkesin basi sagolsun tekrar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Pilot emre havaciligin baska kurallarida vardir.Mesela kokpit bir mahremiyet alanidir,olmus bir hocanin arkasindan konusmak , uygun degil ,sen sana ogrettigi dogrulari al digerlerinide unut .Bunu o zaman da biliyorsan neden uyarmadin hocani

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pilot emre ~ 9 yıl önce
MURAT CAN hocama tekrar Allah tan rahmet diliyorum Beraber çok uçtuk ve evet emniyet kemeri onun tarzı değildi takmazdı. BENDE BİR PİLOT OLARAK TEK DİYECEĞİM VE EN İYİ ÖĞRENDİĞİMİZ ŞEY: ''HAVACILIĞIN TÜM KURALLARI KANLA YAZILMIŞTIR VE HER ŞEYDEN ÖNCE EMNİYET GELİR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Allah rahmet eylesin hocamizi bende severdim, ama pilotajdi yeknikti gibi gereksiz pilemiklere girmeyelim kazadan sag kurtulan bir arkadasimiz var , kimsenin ailesini geri kalanlari uzmeyelim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şahit ~ 9 yıl önce
"Konuyla ilgili şahıs ve kurumlar kaza raporunu incelemek için bakanlığa başvurabilecek" SHGM kaza raporlarını, başta NTSB ve birçok ülkenin benzer kuruluşlarının yaptığı gibi, Web sitesine koymayı düşünmez mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
emin ~ 9 yıl önce
Adım gibi eminim raporda yazanlardan. "PILOTAJ" tabi ki. Ne diyecek başka. En kolayi rahmetliye atmak suçu. Yoksa teknik açıdan problemli olan THK ya mi atacak! Sanayide ucak parçası yaptırıyorsun mu diyecek? Neyse hesabını soracağız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
can ~ 9 yıl önce
tabiki pilotaj yazacaktır. çünkü kaza nedeni pilotajdı. Emergency eğitimleri yapılırken elektrik teline takılarak uçak düştü. hata arayacağım çamur atacağım diye iftira atmayın her konuda
Teknik ~ 9 yıl önce
Birincisi Rahmetli Can Hoca emniyet kemeri takmıyordu. Boynu kırılarak vefat etmişti. İkincisi uçağın dikey stabilizesi elektrik teline takılmıştı. oldukça alçak mesafeden uçuş yapılıyordu çünkü. yani tamamen pilotaj hatası. Boş konuşmayalım lütfen...
Can hocamin anisina ~ 9 yıl önce
Bu kazada Rahmetli olan Can hocama tekrardan Allahtan rahmet diliyorum tum sevenlerinin basi sagolsun hayatimin en keyifli ucuslarindan biri olan gece ucuslarinda beraber ucma onurunu yasamastim Allah senden razi olsun hocam nur icinde yat.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Camiadan ~ 9 yıl önce
Kaza kırım raporlarının hazırlanmasının bir nedeni de, yapılmış olması muhtemel hatalardan ders alınmasını sağlamak ve bu yolla yeni kazaların meydana gelmesine ve/veya olabilecek kaza ve kırımların can kaybı olmadan atlatılmasını sağlamaktır. Bu hususu hava kuvvetlerinde çok güzel uygularlar. Sabah brifinglerinde her gün uçuş emniyet subayları yayımlanmış kaza raporlarından birini ders havasında ele alır ve benzer durumlarda uygulanabilecek hal tarzları tartışılır. Tabi bunu yapabilmek için önce kaza raporlarının kolay ulaşılabilir olması ve sabah brifingi yapılıyor olması ( en azından uçuş okullarında yapıldığını umuyorum) gerekir. Amerikalılar işi bir adım ileri götürmüşler ve canlandırmalı ve çözümlü filmlerini yapmışlar bir Tv. kanalında yayınlanıyor. Tabi bunu FAA'in teşvik ve desteğiyle yapmış olduklarından şüphem yok. Peki bizim SHGM ne yapıyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Camiadan a cvp ~ 9 yıl önce
bu nedenle mi hav kom da bu kadar uçak düşüyor...birde uygulamasalar ne olurdu acaba*
Cevaba cevap ~ 9 yıl önce
Arkadaşım bir hazımsızlığın var herhalde. ABD hava kuvvetlerinde de uçak düşüyor. Askeri havacılık ile sivil havacılığın risk katsayılarını mukayese bile edemezsin. Sen dahil tüm uçuculara kazasız emniyetli uçuşlar dilerim!
yolcu ~ 9 yıl önce
son yorumda yapılan"sana bile iyi uçuşlar dilerim" cümlenize katılmıyorum.böylelerine bu dilek LÜKS tür.tez günde aradığına ulaşır inşallah.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000