03 Ocak 2015, Cumartesi 08:12:22

3. HAVALİMANINA METRO GELİYOR

3. Havalimanı'na yapılacak 70 kilometrelik metro ve 3. köprüden geçerek gelecek hızlı tren; Marmaray metrobüs ve mevcut metro hattına entegre olacak
  • Birincisine bağlanalı 2 ay oldu, İkinci havalimanına daha metro hatto bağlı değil ama üçüncü havalimanına hemen bağlanıyor. Ver coşkuyu.
  • Sen adami tenkit edemessin. Sen turk dil kurumu baskanimisin yore konusmasina saygi duy Cumle kurulusundan dolayimi turkiye geri kalmis. Senin kafanda. Failatun failatun failin var Tukiye tenikle. Ilerler Birdaha bunu. Bunu duymiyacagim bu kaci cidir Bu kosede milleti. Tenkit ediyorsun Allah bile insanin hatasini yuzune vurmazher kese saygilar sunuyorum.
  • Yaşayan Türkçemiz. Cehape.... Komedyen misiniz acaba
  • Ankara İstanbul mesafe 450 km. Hızlı dedikleri tren Pendik Ankara arasını 4 saatte bile alamıyor. Ortalama hız 110 km. Avrupa'da her tren 110 km yapar. Nedeni, Kaiser Wilhelm zamanında Almanlar'ın geçtiği Bozöyük Arifiye güzergahının plan ve projesi yapılmaya kalkılması. Sonuçta para bitti. İş paydos. Ankara Sivas hattı yıllardı yapılır. Müteahhit meşhur ananızı öpen Cengiz İnşaat. Yine plan proje yok. Aç kapa tüneller, yarma geçişler yüklenici ananızı öperken klasik tünele dönüşmüş. Sonuç tüm proje için ayrılan para bitmiş, gerçekleşme %13. Bursa Bozöyük hattında gerçekleşme %2. Ankara İzmir gerçekleşme %0 Üçüncü köprü demiryolu geçişinde ortada güzergah çalışması bile yok. Milletin %70'i aptal, avanak, çıkarcı olabilir ama biraz kafasını kullanan bilir ki bu 70 km hattın bitmesi en az 20 sene alır o da yapılırsa. Havalimanı yapılacak diyenlere bir soru daha Marmara Karadeniz kanalı ne oldu?
  • Zamanında sabiha gökçen içinde ayni yorumlar yapılmıştır. Hic merak etmeyin 3. Havalimanına da bir Pegasus bulunur.
  • hazım zorluğu sendromu çekenler,muzdaripsiniz ,herkes biliyor ama bekleyin .az kaldı biraz sonra soda servisi başlayacak ,kokpit mutfağında hummalı bir çalışma var :)
  • Arkadaslar TGS alım açtı mı?
  • Okuma yazmadan yoksun kişiler burada hangi cesaret ve bilgiyle yorum yazıyor? Cehape demiş. Ha diye bir harf mi var? Hangi okullarda okuduğunuzu çok merak ediyorum. Söyleyin ki çoluğumuzu çocuğumuzu aynı okullara göndermeyelim. Yazık ya. İnsanlar bu kadar mı cahil olur. Yerini dahi bilmedikleri havalimanı inşaatı hakkında sadece siyasi olarak olumlu yorum yapıyor. İşte Türkiyemiz bu yüzden de yıllardır ileri gitmek yerine geri gidiyor.
  • Millet yanıbaşıdakii Yeşilköy havalimanını bırakıp yüzlerce km git gel yapmaz
  • 380 artık üretilmeyecek...haberleri görmediniz mi? yeterli satış rakamına ulaşamadılar...hedef tutmadı...kimsenin aklına gelmedi tabi...ekonomi okuyanların gelmiştir tabi...yani artık üretilmeyecek...arapların ve birçok asyalı ülkenin elinde bu uçaktan var işleri bitti...ellerinden çıkaramaz satamaz kiralayamazlar...yani bu uçağı almamakla doğru iş yapmışız...747-8 modeli olur 787 olur 350 olur hatta 340-600 olur...şart değil 380 seçenekler çok...rakip ispanya olarak seçilmişti turistik açıdan onları geçtik şimdi sırada paris var...senede 60 milyon turist geliyor sadece eyfel için...o altı tozlu taşlı döküntü yer için...yemek yemeye yerleri bile yok...2 tane kafe var koyarlar sandalyeleri karşılıklı otururlar...ama Türkiye de neler var...iyi reklam yapılmalı ve biraz özgürlük tabi...modernlik lazım...kapalı olmamak lazım yeniliklere...buraya gelen burada yaptığı tatili unutamıyor...avrupalılar gibi soğuk değil bizimkiler ayrıca pahalı değiliz...

3. Havalimanı'na yapılacak 70 kilometrelik metro ve 3. köprüden geçerek gelecek hızlı tren; Marmaray metrobüs ve mevcut metro hattına entegre olacak

3. Havalimanı'na ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla 70 kilometrelik metro yapılacak. Yeni metro, aynı zamanda mevcut metro ağı, Marmaray ve metrobüs ile entegre olacak. Ayrıca 3. Havalimanı tren istasyonu, yapımı devam eden Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçerek gelecek yeni bir hızlı tren hattının da kullanılacağı şekilde dizayn edilecek. Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü, İstanbul 3. Havalimanı raylı sistem bağlantısı etüd proje ve mühendislik projelerinin hazırlanması için, 16 Ocak'ta ihale düzenleyecek. Ön etütlere göre, 3. Havalimanı raylı sistemi, yeni yapılacak hatla Gayrettepe metro ve Halkalı tren istasyonlarına bağlanacak. Demiryolu hattı ise hızlı trenin havalimanından sonra devam ederek Halkalı İstasyonu'na ulaşması için kullanabileceği şekilde, 'havalimanı ekspres treni ile hızlı trenin kullanabileceği' formda projelendirilecek. Aktarma merkezleri ve kent içi raylı sistem hatlarıyla entegrasyonu sağlayacak güzergah etütleri yapılacak ve uygun güzergah belirlenecek.

EN YÜKSEK HIZLI TREN

Projede kullanılacak trenler için de özel bir çalışma yapılacak. Olası en yüksek hızlı araç olarak belirlenerek, havalimanına erişim süresi minimize edilecek. Aracın kabin görünüşü, yüksek hızlı tren silueti verecek aerodinamik görünüşte olacak. Bu tanıma uyan beş alternatif tasarım geliştirilecek. Araç iç mekan tertibinde engelliler için özel alan öngörülecek. Ayrıca bagajlı yolcuların pratik kullanımını sağlayacak düzenleme yapılacak. 3. Havalimanı raylı sistem projeleri bir yılda tamamlanacak. (Sabah)

3. HAVALİMANINA METRO GELİYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (32)

Toplu Taşıma ~ 9 yıl önce
Birincisine bağlanalı 2 ay oldu, İkinci havalimanına daha metro hatto bağlı değil ama üçüncü havalimanına hemen bağlanıyor. Ver coşkuyu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Sen adami tenkit edemessin. Sen turk dil kurumu baskanimisin yore konusmasina saygi duy Cumle kurulusundan dolayimi turkiye geri kalmis. Senin kafanda. Failatun failatun failin var Tukiye tenikle. Ilerler Birdaha bunu. Bunu duymiyacagim bu kaci cidir Bu kosede milleti. Tenkit ediyorsun Allah bile insanin hatasini yuzune vurmazher kese saygilar sunuyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Yaşayan Türkçemiz. Cehape.... Komedyen misiniz acaba

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ankara İstanbul mesafe 450 km. Hızlı dedikleri tren Pendik Ankara arasını 4 saatte bile alamıyor. Ortalama hız 110 km. Avrupa'da her tren 110 km yapar. Nedeni, Kaiser Wilhelm zamanında Almanlar'ın geçtiği Bozöyük Arifiye güzergahının plan ve projesi yapılmaya kalkılması. Sonuçta para bitti. İş paydos. Ankara Sivas hattı yıllardı yapılır. Müteahhit meşhur ananızı öpen Cengiz İnşaat. Yine plan proje yok. Aç kapa tüneller, yarma geçişler yüklenici ananızı öperken klasik tünele dönüşmüş. Sonuç tüm proje için ayrılan para bitmiş, gerçekleşme %13. Bursa Bozöyük hattında gerçekleşme %2. Ankara İzmir gerçekleşme %0 Üçüncü köprü demiryolu geçişinde ortada güzergah çalışması bile yok. Milletin %70'i aptal, avanak, çıkarcı olabilir ama biraz kafasını kullanan bilir ki bu 70 km hattın bitmesi en az 20 sene alır o da yapılırsa. Havalimanı yapılacak diyenlere bir soru daha Marmara Karadeniz kanalı ne oldu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Zamanında sabiha gökçen içinde ayni yorumlar yapılmıştır. Hic merak etmeyin 3. Havalimanına da bir Pegasus bulunur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iniş takımı ~ 9 yıl önce
hazım zorluğu sendromu çekenler,muzdaripsiniz ,herkes biliyor ama bekleyin .az kaldı biraz sonra soda servisi başlayacak ,kokpit mutfağında hummalı bir çalışma var :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Arkadaslar TGS alım açtı mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Okuma yazmadan yoksun kişiler burada hangi cesaret ve bilgiyle yorum yazıyor? Cehape demiş. Ha diye bir harf mi var? Hangi okullarda okuduğunuzu çok merak ediyorum. Söyleyin ki çoluğumuzu çocuğumuzu aynı okullara göndermeyelim. Yazık ya. İnsanlar bu kadar mı cahil olur. Yerini dahi bilmedikleri havalimanı inşaatı hakkında sadece siyasi olarak olumlu yorum yapıyor. İşte Türkiyemiz bu yüzden de yıllardır ileri gitmek yerine geri gidiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
777 ~ 9 yıl önce
Millet yanıbaşıdakii Yeşilköy havalimanını bırakıp yüzlerce km git gel yapmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ÖMER DİNÇER ~ 9 yıl önce
Onlarıda okumakta muhtelif faydalar olabilir, kanaatimce saygılar .
yani... ~ 9 yıl önce
380 artık üretilmeyecek...haberleri görmediniz mi? yeterli satış rakamına ulaşamadılar...hedef tutmadı...kimsenin aklına gelmedi tabi...ekonomi okuyanların gelmiştir tabi...yani artık üretilmeyecek...arapların ve birçok asyalı ülkenin elinde bu uçaktan var işleri bitti...ellerinden çıkaramaz satamaz kiralayamazlar...yani bu uçağı almamakla doğru iş yapmışız...747-8 modeli olur 787 olur 350 olur hatta 340-600 olur...şart değil 380 seçenekler çok...rakip ispanya olarak seçilmişti turistik açıdan onları geçtik şimdi sırada paris var...senede 60 milyon turist geliyor sadece eyfel için...o altı tozlu taşlı döküntü yer için...yemek yemeye yerleri bile yok...2 tane kafe var koyarlar sandalyeleri karşılıklı otururlar...ama Türkiye de neler var...iyi reklam yapılmalı ve biraz özgürlük tabi...modernlik lazım...kapalı olmamak lazım yeniliklere...buraya gelen burada yaptığı tatili unutamıyor...avrupalılar gibi soğuk değil bizimkiler ayrıca pahalı değiliz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000