24 Ağustos 2013, Cumartesi 13:24:59

KKTC UÇUŞLARI RUMLARI ALARMA GEÇİRDİ!

Glasgow Havalimanı'nın, 2013 yaz dönemi uçuş programını güçlendirme çabasıyla, web sitesine KKTC’yi de destinasyon olarak eklediği haber verildi.
  • Bu haberi cahil Turk munevveri okusun...Rahmetli Denktas'a binbir turlu hakaret esliginde, kendisini "cozumsuzluk cozum" demekle itham eden cahil Turk munevveri...2013 senesinde tek bir yabanci ucagin Ercan'a inmesine tahammul edemeyen bir kesimle neyi tartisacaksiniz da cozume varacaksiniz? Mezarinda rahat uyu buyuk Turk buyugu Rauf Denktas, dualarimiz seninle...

Simerini gazetesi “Glasgow Ercan’ı Çağırıyor… Yetkililerden Mektuplar” başlıklı haberinde, en kötüsünün ise, Glasgow Havalimanı sorumlularının, 2014 yaz dönemi için de KKTC’yle sürekli bağlantı kurulacağının haberini vermesi olduğunu yazdı.

Gazete, Glasgow Havalimanı Ticari Direktörü Francois Bourienne’nin Glasgow'dan KKTC’ye uçuş gerçekleştirileceğini ifade ettiğini ve KKTC’yi Akdeniz’in gizli hazinesi olarak tanımladığını kaydetti. Glasgow Havalimanı'ndan yapılan açıklamada, KKTC’nin AB üyesi olmadığını ve resmi para biriminin Türk lirası olmasına bağlı olarak, fiyatlandırmanın İskoç ziyaretçiler arasında popüler olarak karşılanacağını belirttiğini iletti.

HERMES VE RUM ULAŞTIRMA BAKANLIĞINDA ALARM

Bu gelişmenin üzerine, Rum kesimindeki havalimanı işletmecisi “Hermes” ile Rum Ulaştırma ve Bayındırlık Bakanlığında alarma geçildiğini anlatan gazete, Ulaştırma Bakanlığının, Dışişleri Bakanlığını gerekli tüm diplomatik önlemlerin alınması için bilgilendirdiğini ifade etti.

Buna paralel olarak, Hermes ile Ulaştırma Bakanlığı arasında uzlaşmaya varılmasının akabinde, havalimanları düzeyinde de tepki gösterilmesine karar verildiğini kaydeden gazete, Rum havalimanları basın sözcüsü Adamos Aspris’in, iki hafta önce Glasgow havalimanı yetkililerine bir tepki mektubu gönderdiğini yazdı.

Haberde, Glasgow’dan yapılan uçuşların, Ercan havalimanına İstanbul üzerinden yapılmakta olduğuna da yer verildi. (Gündem Kıbrıs)

KKTC UÇUŞLARI RUMLARI ALARMA GEÇİRDİ!

Yorumlar

merakli ~ 11 yıl önce
Bu haberi cahil Turk munevveri okusun...Rahmetli Denktas'a binbir turlu hakaret esliginde, kendisini "cozumsuzluk cozum" demekle itham eden cahil Turk munevveri...2013 senesinde tek bir yabanci ucagin Ercan'a inmesine tahammul edemeyen bir kesimle neyi tartisacaksiniz da cozume varacaksiniz? Mezarinda rahat uyu buyuk Turk buyugu Rauf Denktas, dualarimiz seninle...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000