28 Aralık 2014, Pazar 09:10:39

YOLCU UÇAĞINDAN HABER ALINAMIYOR

Endonezya'dan Singapur'a gitmekte olan Air Asia Havayollarına ait içinde 162 kişi bulunan uçakla irtibatın kesildiği bildirildi.
  • Load and trim sheet yayınlandı https://pbs.twimg.com/media/B577yBaCMAEhoLC.jpg
  • Aklima 2009 amsterdam ucagi geldi ne uzulmustum hatirliyorumda servisteyim lisedeyken millet gulup egleniyor bizim ucagimiz dusmus agizlarina yapistirasim gelmisti ,boyle haberler insanin icini bi hop ettiriyor
  • Kaçınma amacıyla tırmanmak.. Kazanın sebebini düşünmek için çok erken ama o ice crystal icing konusu geliyor insanın aklına. O bölgede bu mevsimde oraj aktivitesi çok yoğun olur. Eğer cb'den kaçınma amacıyla üzerinden geçmeyi denedilerse bu bir ipucu olabilir. Tüm meslektaşlarıma bu vesileyle 'ice crystal icing' konusuna bir kere daha göz atmalarini tavsiye ediyorum. Kazanın sebebi bu olmasa bile. Mesleki açıdan değil de olaya diğer yönden bakacak olursak son derece üzücü bir kaza. Ölenlerin yakınlarına Allah sabır versin.
  • aziz nesin ulkedeki geri zekali sayisini eksikde olsa tutturmustu,biraz daha yasayip su yorumlari okusaydi acaba ulkedeki psikopat sayisi hakkinda ne derdi?
  • Nisan Ayında kualalumpurdan bali ye uçmuştum filosu çok genç ve tecrübeli kaptanlardan oluşuyor zannederim teknik bir sorun Yüzünden düşmüştür ölenlere Allah rahmet eylesin hangi milletten olursa olsun Üzücü bir durum
  • bazi havayollarinin instagramda destek mesajlari attigi sirada etihad yeni 380nin qatar da yeni 350sinin reklamini yapmaya devam ediyor. gercek islam bu degil
  • Zaten heb malasiya ucaklari hep kayip olur
  • paralelcilerin işidir adam bi beddua etti uçak bile dayanmadı s.b de haklı bugün asya yarın türkiyede olur bu torpilliler yüzünden
  • Allah rahmet eylesin hepsine,yorum yaparken vicdanlı olmak lazım.buyuk acı.
  • Avrupa pasaportu tasiyan turk var diye okudum gerci irki memleketi fark etmez insan

Endonezya'dan Singapur'a gitmekte olan Indonesia Air Asia Havayollarına ait içinde 162 kişi bulunan Airbus 320 tipi uçakla irtibatın kesildiği bildirildi.

Endonezya'nın Surabaya Adası'ndan, Singapur'a gitmekte olan AirAsia Havayolları'na ait yolcu uçağı ile irtibatın kesildiği bildirildi.

AirAsia'dan yapılan açıklamada, QZ8501 uçuş numarası ile Surabaya Adası'ndan, Singapur'a gitmekte olan uçak ile yerel saatle 07.24'te irtibatın kesildiği belirtildi.

Airbus A320-200 tipi uçakta, 155 yolcu ile 7 mürettebatın olduğu açıklandı. Yolculandan 16'sının çocuk ve birinin de bebek olduğu belirtildi. Uçakta 149 Endonezyalı, 3 Koreli, 1 Singapurlu, 1 İngiliz ve 1 Malezyalı yolcu olduğu duyuruldu.

OLAĞANDIŞI BİR ROTA TALEP ETMİŞ

Endonezya Ulaştırma Bakanlığı, pilotun kötü hava koşulları sebebiyle bulutlardan kaçınmak için 38 bin feet yüksekliğe tırmanmak için izin istediğini bildirdi.

Endonezya Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri, uçakla irtibatın Java Denizi üzerinde kesildiğini, irtibat kesilmeden önce pilotun olağan dışı bir rota değişikliği istediği ifade edildi.

Bu arada uçağın kaptan pilotunun  6,100 saat, ikinci pilotun 2,275 saat uçuş deneyimi olduğu öğrenildi. Kaybolan uçak ise 16 Kasım'da teknik bakımdan çıkmıştı.


Uçağın bulunması için arama ve kurtarma çalışmasının başladığı kaydedildi. Hiçbir sinyal alınamayan uçağın yeri ve konumunun henüz belirlenemediği öğrenildi.

MALEZYA'DAN DESTEK TWEETİ

Yolcuları kaybolan uçağa, aynı yıl içerisinde Kuala Lumpur-Pekin seferini yapan uçağındaki 239 yolcusu kaybolan Malezya Havayolları’ndan destek tweet'i geldi.  Malezya Airlines şirket hesabından atılan tweet'te: “Güçlü dur @AirAsia – Düşüncelerimiz ve dualarımız yakınları kaybolan kişilerin aileleri ve uçaktaki arkadaşlarımızla”  ifadelerine yer verildi.

FİLO YAŞI 3.6

Filo yaş ortalaması 3.6 olan Indonesia Air Asia'nın filosunda 30 adet Airbus 320 tipi uçak bulunuyor. 30 adet de aynı tipten siparişi bulunan şirketin Airbus'ın yeni jenerasyon neo tipinden de 60 adet siparişi vardı.

AIRBUS'TAN AÇIKLAMA

Airbus, kaybolan A320 uçağı ile ilgili bir açıklama yaptı. Kaybolan uçağın 3648 numarası ile üretildiği belirtilirken 13 bin 600 uçuşta 23 saat uçuş gerçekleştirdiğini kaydetti, olaya ilişkin araştırmaların başlatılacağını vurguladı.

YOLCU UÇAĞINDAN HABER ALINAMIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (61)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Load and trim sheet yayınlandı https://pbs.twimg.com/media/B577yBaCMAEhoLC.jpg

Yanıtla

Kalan karakter 1000
muhendis ~ 9 yıl önce
Aklima 2009 amsterdam ucagi geldi ne uzulmustum hatirliyorumda servisteyim lisedeyken millet gulup egleniyor bizim ucagimiz dusmus agizlarina yapistirasim gelmisti ,boyle haberler insanin icini bi hop ettiriyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Kaçınma amacıyla tırmanmak.. Kazanın sebebini düşünmek için çok erken ama o ice crystal icing konusu geliyor insanın aklına. O bölgede bu mevsimde oraj aktivitesi çok yoğun olur. Eğer cb'den kaçınma amacıyla üzerinden geçmeyi denedilerse bu bir ipucu olabilir. Tüm meslektaşlarıma bu vesileyle 'ice crystal icing' konusuna bir kere daha göz atmalarini tavsiye ediyorum. Kazanın sebebi bu olmasa bile. Mesleki açıdan değil de olaya diğer yönden bakacak olursak son derece üzücü bir kaza. Ölenlerin yakınlarına Allah sabır versin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
aziz nesin ulkedeki geri zekali sayisini eksikde olsa tutturmustu,biraz daha yasayip su yorumlari okusaydi acaba ulkedeki psikopat sayisi hakkinda ne derdi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Nisan Ayında kualalumpurdan bali ye uçmuştum filosu çok genç ve tecrübeli kaptanlardan oluşuyor zannederim teknik bir sorun Yüzünden düşmüştür ölenlere Allah rahmet eylesin hangi milletten olursa olsun Üzücü bir durum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Reklam ~ 9 yıl önce
bazi havayollarinin instagramda destek mesajlari attigi sirada etihad yeni 380nin qatar da yeni 350sinin reklamini yapmaya devam ediyor. gercek islam bu degil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
etihad ~ 9 yıl önce
etihad islami ya da müslüman bir havayolu şirketi değildir, protestan veya anglosaksondur, yani ingilizdir. bunu iyice bir öğrenelim artık..
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Zaten heb malasiya ucaklari hep kayip olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dayı ~ 9 yıl önce
paralelcilerin işidir adam bi beddua etti uçak bile dayanmadı s.b de haklı bugün asya yarın türkiyede olur bu torpilliler yüzünden

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hacıdayı ~ 9 yıl önce
zupper adamsın dayı...bizim çocuk da gabız olmuş, o da paralelcilerin isi cikti...cak cak..
hacıdayı' ya ~ 9 yıl önce
olabilir bu paralelcilerden herşey beklenir :-)
acı ~ 9 yıl önce
Allah rahmet eylesin hepsine,yorum yaparken vicdanlı olmak lazım.buyuk acı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Avrupa pasaportu tasiyan turk var diye okudum gerci irki memleketi fark etmez insan

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000