18 Haziran 2013, Salı 09:04:55

AIRBUS VE BOEING KAPIŞIYOR!

Paris'te uluslararası havacılık fuarında ilk günü iki şirket yaklaşık 30 milyar dolarlık sipariş aldı...
  • if it is NOT BOEING im not going...
  • Digeri eski teknolojidir
  • airbus candır

Paris yakınlarındaki Bourget havaalanında dün başlayan uluslararası havacılık fuarı, ilk günden Boeing ve Airbus arasında canlı bir sipariş rekabetine sahne oluyor.

Fransız basınına göre, iki şirket fuarın ilk günü yaklaşık 30 milyar dolara yakın sipariş aldı. Airbus'ın dün sabah saatlerinde arka arkaya açıkladığı siparişlerin ardından ezeli rakibi Boeing General Electric'e bağlı Gecas uçak kiralama şirketinin, 10 adet "B787" tipi yolcu uçağı siparişinde bulunduğunu duyurdu.

Anlaşma miktarı açıklanmayan yolcu uçaklarını katalog fiyatı, 2.4 milyar dolar civarında bulunuyor.

Alman TUI seyahat şirketi, Boeing'in "B737" modeli yolcu uçağından daha önce yaptığı 60 adetlik ön siparişi pazartesi günü resmen teyit etti.

Boeing'in yarın Katar'dan 9 adet, "B777" yolcu uçağı için sipariş alacağı bildirildi. ABD'li şirketin ayrıca Singapore Airlines, British Airways, Air Lease ve United Airlines şirketlerinden de bazı siparişler alması bekleniyor.

Airbus'un siparişleri

Airbus yönetimi, fuarın ilk gününde, sabah saatlerinde merkezi Los Angeles'te bulunan  uluslararası uçak kiralama şirketi "ILFC'nin "A320" tipi kısa mesafe uçaklarından 50 adet sipariş verdiğini duyurmuştu. Sipariş için ne kadar ödeneceği açıklanmazken, söz konusu uçakların katalog fiyatı yaklaşık 5 milyar dolar.

Airbus, yine uçak kiralama şirketi "Doric"in 20 adet "A380" tipi yolcu uçağı için  ön anlaşma yaptığını bildirdi. Bu uçakların katalog fiyatı ise yaklaşık 8 milyar dolar.

Airbus, bu yıl son ürünü "A350" ile fuarda çok sayıda sipariş almayı umut ederken, ezeli rakibi Boeing, uzun mesafe uçan "B787" ve "B777" uçaklarıyla yarışta iddialı olmaya çalışıyor.

AIRBUS VE BOEING KAPIŞIYOR!

Yorumlar

İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
if it is NOT BOEING im not going...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eski ~ 11 yıl önce
Digeri eski teknolojidir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
www ~ 11 yıl önce
airbus candır

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000