13 Nisan 2017, Perşembe 10:38:20

Dayakçı United para iadesi yapacak

ABD'de United Havayolları, David Dao adlı yolcunun yerde sürüklenerek uçaktan atıldığı uçuştaki tüm yolculara para iadesi yapacak.
  • United, dayak yiyen yolcuya 2 milyon usd teklif etti, ama yolcu 170 milyon usd istiyor. Muhtemelen 50 milyon alacak gibi gözüküyor.
  • 800 $ iyi para aslında...
  • ucagin icinde iken kisi basina geri cevrilmeyecek bir teklif versen zaten basina bu gelmezdi, simdi borsada degeri dustu, musteriler kaciyor.. rakip sirketler senle dalga gecen reklamlara basladilar.. darp edilen arkadas dava acti, sirketin imajini artik hangi reklamla,hangi kampanya ile duzeltebilirsin.. bloomberg de okudum rezervasyonlarin cogu iptal edilmis, tum unluler artik united ile ucmayacagim diye aciklama yapiyor.. (tamam yasal hakki ama eline yuzune bulastirdi,ayrica united yasal fazla yolcu rezervasyon hakki olan 7% lik sinirda kullaniyormus. amerika ortalamasi 2% deniyor) bir kere lan havayollarinda basima geldi, online almistim,check in de bilet cikmiyor, emaili kredi kartimin aciklamasini gosterdim cep telefonunda , ucak doluymus,sili madrid bir gun sonraki ucusta first class uctum.. elli kere ozur dilediler.. hala lan ile ucuyorum ve bakin burada simdi reklami yapildi,
  • olayla alakası olmayan diğer yolcularda cebe indirecekler bilet parasını, iyiymiş..
  • Ozurle kapanmaz o olay, yuklu bir tazminat odemek zorunda kalirlar.

United Havayollarının basın duyurusunda, "çifte bilet" skandalının yaşandığı pazar günkü 3411 sayılı uçuşun tüm yolcularına para iadesi yapılacağı açıklandı. Duyuruda, para iadesine ne zaman başlanacağı ve ne şekilde yapılacağına ilişkin bilgi verilmedi.

Kamuoyunda geniş yankı uyandıran olay geçen pazar günü United Havayollarının 3411 sefer sayılı uçuşu sırasında O'Hare Uluslararası Havalimanı'nda yaşanmıştı. Chicago'dan Louisville kentine gitmek için bilet alan yolculardan David Dao, teklif edilen 800 dolar tutarındaki tazminatı kabul eden gönüllü çıkmayınca bilgisayar tarafından belirlenen diğer 3 yolcu ile uçaktan indirilmek istenmişti. Doktor olduğunu ve randevulu hastaları olduğu için uçaktan inmeyi reddeden Dao, diğer yolcuların şaşkın bakışları arasında güvenlik görevlileri tarafından yerde sürüklenerek kabinden çıkarılmıştı. Olay sırasında yaralanan Dao'nun görüntülerinin sosyal medyada yayınlanmasıyla "skandal" ortaya çıkmıştı.

Skandal sonrası yaptığı ilk açıklamada olayı "üzücü" olarak niteleyen ve yerlerinden kaldırılan tüm yolculardan özür dileyen United Havayolları Üst Yöneticisi Oscar Munoz, şirket çalışanlarına gönderdiği e-postada ise Dao'yu güvenlik görevlilerine "meydan okumak"la suçlamıştı. Dao’nun olay sırasında aldığı yaralar nedeniyle Chicago’da bir hastanede tedavi altında olduğunun avukatları tarafından açıklanması üzerine Munoz, bu kez olayın tüm sorumluluğunu üstlendiğini ifade ederek mağdur doktor ve diğer yolculardan özür dilemişti. 

Dayakçı United para iadesi yapacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Yolcu 170 milyon $ istiyor ~ 7 yıl önce
United, dayak yiyen yolcuya 2 milyon usd teklif etti, ama yolcu 170 milyon usd istiyor. Muhtemelen 50 milyon alacak gibi gözüküyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volvo ~ 7 yıl önce
800 $ iyi para aslında...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aytatc ~ 7 yıl önce
800 dolar united uçuşlarında kullanılacak 50'şer dolarlık çek şeklindeymiş ve popüler güzergahlarda kullanılamıyormuş yani hemen hemen hiçbir değeri yok
ztk ~ 7 yıl önce
ucagin icinde iken kisi basina geri cevrilmeyecek bir teklif versen zaten basina bu gelmezdi, simdi borsada degeri dustu, musteriler kaciyor.. rakip sirketler senle dalga gecen reklamlara basladilar.. darp edilen arkadas dava acti, sirketin imajini artik hangi reklamla,hangi kampanya ile duzeltebilirsin.. bloomberg de okudum rezervasyonlarin cogu iptal edilmis, tum unluler artik united ile ucmayacagim diye aciklama yapiyor.. (tamam yasal hakki ama eline yuzune bulastirdi,ayrica united yasal fazla yolcu rezervasyon hakki olan 7% lik sinirda kullaniyormus. amerika ortalamasi 2% deniyor) bir kere lan havayollarinda basima geldi, online almistim,check in de bilet cikmiyor, emaili kredi kartimin aciklamasini gosterdim cep telefonunda , ucak doluymus,sili madrid bir gun sonraki ucusta first class uctum.. elli kere ozur dilediler.. hala lan ile ucuyorum ve bakin burada simdi reklami yapildi,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Satış şefi ~ 7 yıl önce
Asyalı bütün havayolları müşteri memnuniyetini çok üst seviyede tutar. Bu bakımdan Thy Asyada çok başarılıdır diper rejyonlara göre.
iyimiş ~ 7 yıl önce
olayla alakası olmayan diğer yolcularda cebe indirecekler bilet parasını, iyiymiş..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cok. ~ 7 yıl önce
Ozurle kapanmaz o olay, yuklu bir tazminat odemek zorunda kalirlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000