23 Ocak 2016, Cumartesi 11:50:36

United Airlines uçağı aynı yerde ikinci kez pistten çıktı

Amerikalı havayolu şirketi United Airlines'ın San Francisco-Chicago seferini yapan uçağı O'Hare Havalimanı'nda pistten çıktı.
  • Himmm demekki 737-900 er ucaklara karsi bi kqra buyu var buraya ucmamalilar gecen arkadasimda gitmis ayni sekilde remzicigim ciktik cikicaktik zor kurtardik dedi ..
  • 91 devresiymiş kaptan.
  • Olayın cevabı sanki haberde var gibi. Pist 2300m uzunlukta (çok kısa değil ama çok uzun da değil), resimde görüldüğü gibi pistte kar-buz var, eğer inişi yumuşak yapacağım diye palyeyi uzun tuttuysa uzun oturmadan dolayı frenleme mesafesi kısalmış ve yetersiz hale gelmiş gibi.
  • Arkadaşlar TGS alımı varmı?bilgisi olan?
  • Bu uçakların fren balatalarını iyice bi kontrol etmek gerek :) Şaka bir yana peş peşe yaşanan pistten çıkma olayları düşündürücü, pistten çıkma olaylarında başlatılan soruşturmalar ve sonuçları ile ilgili haber yapılmalı. Yoksa yine Airbus mı Boeing mi tartışması çıkacak...
  • sahsen kaptani taniyorum askeri pilotkende cok vakasi vardi.
  • Frenleme hatasi
  • uçağın markası ne hep bu uçaktan pist dışına kaçma oluyor? bence tasarım hatası var!
  • chicago'ya yagan karin ceyregi buraya yagsa var ya! olacaklari dusunemiyorum bile! azicik karda, ekipman,eleman,park yeri yetersiz vs diye ucak icinde insanlari saatlerce bekletenler, oraya yagan karin ceyreginde herhalde gunlerce bekletirler milleti!
  • sivil kökenliymiş

Amerikalı havayolu şirketi United Airlines'ın B737-900ER tipi uçağı, dün O'Hare Havalimanı'nda pistten çıktı.

United Airlines'in UA734 sefer sayılı uçağı, 179 yolcusu ve 6 mürettebatıyla ABD'nin Kaliforniya eyaletinin San Francisco kentinden Illınois eyaletindeki Chicago kentine gitmek üzere havalandı.

Chicago O'Hare Havalimanı'na inişe geçen United Havayolları'nın Boeing B737-900ER tipi uçağı, 2 bin 300 metrelik 09L pistine iniş yaptı. Uçak, iniş sonrası pist sonundaki toprak zemine saplandı. Bazı yolcular uçağın yumuşak bir iniş yaptığını ve pistten çıkana herşeyin normal gittiğini belirtti.

BİR AYDA İKİNCİ OLAY
Öte yandan United Airlines'ın geçtimiz Aralık ayında gerçekleştirdiği Seattle-Chicago seferinde de uçağı pistten çıkmıştı.  Pistin diğer tarafında gerçekleşen olayda da Boeing B737-900ER tipi uçak kullanılıyordu.

©AirportHaber











United Airlines uçağı aynı yerde ikinci kez pistten çıktı

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

remzi ~ 8 yıl önce
Himmm demekki 737-900 er ucaklara karsi bi kqra buyu var buraya ucmamalilar gecen arkadasimda gitmis ayni sekilde remzicigim ciktik cikicaktik zor kurtardik dedi ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Barid ~ 8 yıl önce
91 devresiymiş kaptan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zoruna mi gitti ~ 8 yıl önce
91 devresi uzdu seni herhalde :))
Olay. ~ 8 yıl önce
Olayın cevabı sanki haberde var gibi. Pist 2300m uzunlukta (çok kısa değil ama çok uzun da değil), resimde görüldüğü gibi pistte kar-buz var, eğer inişi yumuşak yapacağım diye palyeyi uzun tuttuysa uzun oturmadan dolayı frenleme mesafesi kısalmış ve yetersiz hale gelmiş gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 8 yıl önce
Arkadaşlar TGS alımı varmı?bilgisi olan?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Oguz008 ~ 8 yıl önce
Bu uçakların fren balatalarını iyice bi kontrol etmek gerek :) Şaka bir yana peş peşe yaşanan pistten çıkma olayları düşündürücü, pistten çıkma olaylarında başlatılan soruşturmalar ve sonuçları ile ilgili haber yapılmalı. Yoksa yine Airbus mı Boeing mi tartışması çıkacak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gurbetci ~ 8 yıl önce
sahsen kaptani taniyorum askeri pilotkende cok vakasi vardi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rezalet ~ 8 yıl önce
Frenleme hatasi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
marka ~ 8 yıl önce
uçağın markası ne hep bu uçaktan pist dışına kaçma oluyor? bence tasarım hatası var!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ord ~ 8 yıl önce
chicago'ya yagan karin ceyregi buraya yagsa var ya! olacaklari dusunemiyorum bile! azicik karda, ekipman,eleman,park yeri yetersiz vs diye ucak icinde insanlari saatlerce bekletenler, oraya yagan karin ceyreginde herhalde gunlerce bekletirler milleti!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pilot ~ 8 yıl önce
sivil kökenliymiş

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000