10 Nisan 2017, Pazartesi 14:31:38

United çalışanları yolcuyu darp ederek uçaktan indirdi

ABD merkezli havayolu şirketi United, Şikago'dan Louisville'e giden uçağında fazladan rezervasyon yaptı. Kendi çalışanlarının uçağa binmesini isteyen şirket, rastgele 4 yolcudan gönüllü olup inmelerini istedi. Tek oturan ve doktor olduğunu söyleyen bir adam, inmeyi reddedince, şirketin güvenlik görevlileri tarafından darp edilip zorla indirildi.
  • Çok yazık parasıyla alıyorlar bileti bedavaya satmıyorsunuz rezillik resmen
  • Su durumdaki. Yolcu hakli daha once ucaga almamaliydiler, Adam binmis oturuyor. Doktorum hastalar bekliyor , diyor. Bu suc. Gelelim. Oncelik. Yorumcu soruyor. Yolcumu hakli. Personelmi? TABKI. Personel. Bir cok sirketler oncelik. Calisan personele verir. Yolcu sonra gelir, bu kadar. Ite sirket Bunu iyi bilmesi lazim bazi istasyonlarda zorluk cikariyor,
  • Bildigim kadariyla THY de personel, eger yolcu varsa oncelik taninmadan ucaga yedek olarak bileti isleniyor. Yani kendi personelinin but ayricaligi onceligi yok. United da biletli yolcu dahi peronelden sonra onceligi var. simdi anlamadim personel mi onemli yolcu mu?
  • facist devlet abd her yerde demokrasi ve baris getiriyo. Kim jung abd i yerle bir eder insallah.
  • amerikaya sallama meraklıları cahil yorumlarınızı bir kenara koyun ve düşünün bu olay eğer yolcu haklıysa her türlü yanlış bir olay fakat bu olayın Türkiye'de olduğunu düşününün. amerikada yolcunun açtığı bir davada kazandıklarını daha doğrusu hakkını türkiyede alabilecek mi? Adalet yerini bulacak mı? Türkiyeyle ilgili eleştirdiğim nokta bu.
  • TGS alım açtı mı?
  • TGS alımları açıldı mı??
  • TGS'ye alımlar açıldı mı?
  • Bence mevzu kesin baska birseydir. Overbooked sonucu olan bisi degildir. Eksik bilgi oldugunu dusunuyorum. Degilse bir kisi overbooked sebebi ile boyle indirilmez. Guvenlik gucleri bu sekilde indiriyorsa kesinlikle uyarilmis ve zorluk cikarmistir.
  • Muhtemelen adamı özel jet ile gönderseydiler ceplerinden daha az para çıkardı. Hem müşteri kaybı hemde adam dava açacaktır.

ABD merkezli havayolu şirketi United Airways, Şikago kentinden Louisville'e giden uçağında fazladan rezervasyon (overbooked) yaptı. Kendi çalışanlarının uçağa binmesini isteyen şirket, rastgele 4 yolcudan inmelerini istedi. Tek oturan ve doktor olduğunu söyleyen bir adam, inmeyi reddedince, polis nezaretinde şirketin güvenlik görevlileri tarafından darp edilip zorla indirildi.

United 3411 uçuş sayılı uçaktaki yolcular olayı cep telefonlarıyla görüntüledi. Yolculardan Jayse D. Anspach, havayolu şirketinin fazladan rezervasyon aldığını (overbook) ve kendi çalışanlarını Lousville şehrine götürmek için uçaktaki 4 yolcudan gönüllü olup inmelerini istediğini anlattı. Yolcuların iddiasına göre şirket yetkilileri, bu 4 kişiye 800 $ tazminat ödeneceğini söyledi. Ancak kimse gönüllü olmadı.

Bunun üzerine rastgele 4 kişi seçildi ve inmeleri istendi. Şirketin güvenlik görevlileri, polis takviyesiyle tek başına oturan bir adamı zorla indirmeye çalıştı.

Doktor olduğunu ve Lousville'de kendisini bekleyen hastaları olduğunu söyleyen Asya kökenli adam, çığlıklar eşliğinde darp edildi. Zorla yerinden kaldırılan adam suratını koltuğun kolçağına çarparak bilincini kaybetti. Güvenlik, adamı ellerinden sürükleyerek uçaktan indirdi.

Şirket yetkilileri henüz konuya ilişkin bir açıklama yapmadı. Şirketin resmi Twitter hesabından kısa bir bilgi notu düşüldü:

"Fazla rezervasyon hadisesi için özür dileriz. Uçaktan çıkarılan müşteri hakkında detaylı bilgiyi yetkililerden alabilirsiniz.

United çalışanları yolcuyu darp ederek uçaktan indirdi

Yorumlar Tüm Yorumlar (53)

Yusuf ~ 6 yıl önce
Çok yazık parasıyla alıyorlar bileti bedavaya satmıyorsunuz rezillik resmen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hakli ~ 7 yıl önce
Su durumdaki. Yolcu hakli daha once ucaga almamaliydiler, Adam binmis oturuyor. Doktorum hastalar bekliyor , diyor. Bu suc. Gelelim. Oncelik. Yorumcu soruyor. Yolcumu hakli. Personelmi? TABKI. Personel. Bir cok sirketler oncelik. Calisan personele verir. Yolcu sonra gelir, bu kadar. Ite sirket Bunu iyi bilmesi lazim bazi istasyonlarda zorluk cikariyor,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kendi personeli mi ~ 7 yıl önce
Bildigim kadariyla THY de personel, eger yolcu varsa oncelik taninmadan ucaga yedek olarak bileti isleniyor. Yani kendi personelinin but ayricaligi onceligi yok. United da biletli yolcu dahi peronelden sonra onceligi var. simdi anlamadim personel mi onemli yolcu mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anti abd ~ 7 yıl önce
facist devlet abd her yerde demokrasi ve baris getiriyo. Kim jung abd i yerle bir eder insallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ulan ~ 7 yıl önce
amerikaya sallama meraklıları cahil yorumlarınızı bir kenara koyun ve düşünün bu olay eğer yolcu haklıysa her türlü yanlış bir olay fakat bu olayın Türkiye'de olduğunu düşününün. amerikada yolcunun açtığı bir davada kazandıklarını daha doğrusu hakkını türkiyede alabilecek mi? Adalet yerini bulacak mı? Türkiyeyle ilgili eleştirdiğim nokta bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGS ~ 7 yıl önce
TGS alım açtı mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGS ~ 7 yıl önce
TGS alımları açıldı mı??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cevat ~ 7 yıl önce
TGS'ye alımlar açıldı mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
He valla ~ 7 yıl önce
Nezaman açılcakmış
Limon ~ 7 yıl önce
Bence mevzu kesin baska birseydir. Overbooked sonucu olan bisi degildir. Eksik bilgi oldugunu dusunuyorum. Degilse bir kisi overbooked sebebi ile boyle indirilmez. Guvenlik gucleri bu sekilde indiriyorsa kesinlikle uyarilmis ve zorluk cikarmistir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bence sence kimce ~ 7 yıl önce
Kardeş öyle farazi konuşmayla olacak işler değil bunlar. Bencesi sencesi mi olur bu işin. Bilmese de her şey hakkında bir fikri olup yorum yapma gereği duymak, bilmiyorum diyememek bir hastalık.
Eyy ~ 7 yıl önce
EYYY AMARİKA. BENİM ÇEKİK GÖZLÜ DOKTORUMDAN NE İSTEDİNİZ?
Özel Jet ~ 7 yıl önce
Muhtemelen adamı özel jet ile gönderseydiler ceplerinden daha az para çıkardı. Hem müşteri kaybı hemde adam dava açacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000