26 Nisan 2024, Cuma 13:08:31

PİLVAK'ta seçim heyecanı; Başkan adayı Bingöl kaptan AirportHaber'e konuştu

PİLVAK olağan seçimli genel kurulunda turuncu liste başkan adayı İsmail Bingöl AirportHaber yazarlarından Serdar Başağaoğlu'nun sorularını yanıtladı.
  • Tüm ekibinize başarılar
  • Benim adayım Hakan Kaptanım ama yola çıktığı adamlar güven vermiyor? Kaptan F.I Kaptan R.D !!
  • Bu işleri gençlere bırakıp köşenize çekilin lütfen.İnsan olarak iyisiniz ancak havacılık dünyana verebileceğiniz bir artı yok kusura bakmayın.
  • 777 Kaptanı Recep sana demedik sen otur yerine.
  • Her seçim bir gurptan seçilip aradan bir yerlere kaçıyorsun. İşler uzlaşma ile olur kaçmayla değil. Birinci düğme yanlış iliklenince gömlek ister istemez yamuluyor.
  • Deli dolu ama mert bir adamsın, safralardan kurtuldun, kim tutar seni. Deli lazlığın sana, zaman zaman zarar versede karizma katıyor sana!
  • Çok iyiniyetli vede babacan adamsın.Ancak sende siyah Beyaz var gei yok onedenle çok suistimal edilebilirsin.
  • Yakışır alemin kralı na . Adam gibi adam
  • "Özellikle yeni akademi mezunu genç kaptanlarımızın vakfa üye olarak kazandırılmasını sağlacağız" demissiniz de haksız adaletsiz sömürü düzenindeki akademi borclari hakkinda neler yapacaksiniz ? Kuyrugunuzu kistirip susacaksaniz akademilileri üye müye yapmaya kalkmayiniz ! Bakiniz M. Ersoy...
  • Sn. Bingöl Antalya ofisini kapatarak Antalya’da bulunan biz 2000 pilotu yok sayıyorsunuz. Sorsak Pilvak tüm pilotların vakfı. Bu anlayış karşısında asla bu adaya oy veremem. Sandıkta görüşmek üzere.

PİLVAK olağan seçimli genel kurulunda turuncu liste başkan adayı İsmail Bingöl AirportHaber yazarlarından Serdar Başağaoğlu'nun sorularını yanıtladı.

-Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

Türk Silahlı Kuvvetleri’inden 2005 tarihinde Albay rütbesi ile ayrıldım. Türk Hava Yolları’nda önce 737 sonra da 777 filolarında görev yaptım. Halen 777-787 uçaklarında kaptan pilot olarak görev yapmaktayım. Ayrıca Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunuyum. Bu sebeple havacılık alanında bilirkişi olarak mahkemelerde görev almaktayım.

-Neden bu seçimlerde aday oldunuz ?

PİLVAK’ı daha etkin ve sektörde hak ettiği yere getirmek için aday olduk. Çünkü hak ettiği değeri görmediğini düşünüyoruz. Problemlerin olduğunu biliyoruz. Bazı fuzuli harcamaların önüne geçmek istiyoruz. Üyelerimizin aidatlarını tekrar üyelerimize yönlendirmek için projelerimiz var. Geçici Lisans kaybı, kalıcı lisans kaybı ve işsizlik gibi durumlarda üyelerimize ödenen tazminatları güncellemek istiyoruz.

-Pilotların yıllardır yeşil pasaport problemi olduğunu biliyoruz. Bununla ilgili bir çalışmanız olacak mı?

Elbette olacak. Bu konuda kardeş kuruluş TALPA ile birlikte bütün girişimlerde bulunmayı, konuyu sürekli gündemde tutarak hak ettiği yeşil pasaportu almayı öncelikli hedeflerimiz arasında yer verdik. Bu konu bizim kırmızı çizgilerimizden biridir.

-Fuzuli harcamalardan bahsettiniz bunlar nedir ve nasıl önüne geçeceksiniz?

PİLVAK’ta şu anda yönetimde olmasak bile neler yapıldığını yakından takip ediyoruz. Gereksiz danışmanlar ve gereksiz kiralamalarla üyelerimizin aidatları eritiliyor. Danışmanlar ile çalışmamıza gerek yok. Çünkü zaten kadromuz çok tecrübeli ve çok kabiliyetli. Gereksiz şubeler açıp gereksiz yere buralara ödenek ayrıldı. Bunların tamamını kapatacağız. Ayrıca bağımsız denetim kuruluşu tarafından sürekli olarak denetim yapılmasını sağlayacağız. Üyelerimizle her üç ayda mali tablolarımızı paylaşacağız.

-Bazı durumlarda üyelik işlemlerinin dondurulduğunu konusunda iddialar vardı. Bu konuda ne düşünüyorsunuz ?

Sağlık problemleri ve işsizlik gibi durumlarda üyelik dondurma işlemi kesinlikle yapılmayacak.
Aksine bu üyelerimizin daha fazla yaninda olacagiz.

-PİLVAK’taki üye sayısı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Hedeflerimizin başında vakfımızın üye sayısının arttırılması geliyor. Özellikle yeni akademi mezunu genç kaptanlarımızın vakfa üye olarak kazandırılmasını sağlacağız. Bu genç meslektaşlarımıza komisyonlarda yer vereceğiz.

-Köşe yazılarımda da sık sık dile getirdiğim bir konu var. Seçimler sırasında çoğu kişi ya uçuşta, ya da yatıda oluyor. Dolayısıyla seçimlerde oy kullanamıyor. Bu konuda ki düşünceleriniz nelerdir ?

Çok yerinde bir tespit. Bu konuda bizler de rahatsızız. Elektronik oylama sistemi ile tüm üyelerimizin oy vermesini sağlamaya çalışacağız. Bu konu hakkında gerekli tüm hukuki girişimlerde bulunacağız.

-PİLVAK üyeleri neden Turuncu Liste’yi tercih etmeli?

Sektör genelinde üyelerimizin çektiği sıkıntıları, eksiklikleri ve yanlışlıkların farkındayız.

Tüm bunları tamamen ortadan kaldırmak için aday olduk çünkü çözümleri de biliyoruz. Çok tecrübeli, saygın ve kabiliyetli bir kadromuz var. Bu sayede herşeyin üstesinden kolayca geleceğiz.

Üyelerimizin hak ettigi saygı ve itibar için çalışacağımıza hiç kimsenin şüphesi olmasın.
Yalniz kalan, kendini yalnız hisseden tek bir üyemiz dahi olmayacak.

İşte bu sebeplerle üyelerimizden Turuncu Listeyi desteklemesini istiyoruz.

-Son olarak eklemek istediğiniz birşey var mı ?

PİLVAK’ın hak ettigi saygınlığı kazanması ve sektörün ilk akla gelen kuruluşu yapma yönünde,
tecrübeli ve enerjisi yüksek ekibimizle var gücümüzle çalışacağımıza hiçkimsenin şüphesi olmasın.

Seçimlerde dört kıymetli liste yer alıyor. Herkese başarılar dilerim.

Sonuçların PİLVAK ve üyelerimiz için  şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.

Bu vesile ile tüm pilotlarımızın Dünya Pilotlar Günü kutlu olsun.

PİLVAK'ta seçim heyecanı; Başkan adayı Bingöl kaptan AirportHaber'e konuştu

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Sayın Bingöl Kaptan ~ 10 gün önce
Tüm ekibinize başarılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
777,5 ~ 10 gün önce
Benim adayım Hakan Kaptanım ama yola çıktığı adamlar güven vermiyor? Kaptan F.I Kaptan R.D !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sayın Bingöl,Edalı ~ 10 gün önce
Bu işleri gençlere bırakıp köşenize çekilin lütfen.İnsan olarak iyisiniz ancak havacılık dünyana verebileceğiniz bir artı yok kusura bakmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tüm adaylara başarlr ~ 10 gün önce
777 Kaptanı Recep sana demedik sen otur yerine.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ferihan Işık ~ 10 gün önce
Her seçim bir gurptan seçilip aradan bir yerlere kaçıyorsun. İşler uzlaşma ile olur kaçmayla değil. Birinci düğme yanlış iliklenince gömlek ister istemez yamuluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sabri Duman ~ 10 gün önce
Deli dolu ama mert bir adamsın, safralardan kurtuldun, kim tutar seni. Deli lazlığın sana, zaman zaman zarar versede karizma katıyor sana!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sayın İsmai Bingöl ~ 10 gün önce
Çok iyiniyetli vede babacan adamsın.Ancak sende siyah Beyaz var gei yok onedenle çok suistimal edilebilirsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kral ~ 10 gün önce
Yakışır alemin kralı na . Adam gibi adam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
apuser ~ 10 gün önce
"Özellikle yeni akademi mezunu genç kaptanlarımızın vakfa üye olarak kazandırılmasını sağlacağız" demissiniz de haksız adaletsiz sömürü düzenindeki akademi borclari hakkinda neler yapacaksiniz ? Kuyrugunuzu kistirip susacaksaniz akademilileri üye müye yapmaya kalkmayiniz ! Bakiniz M. Ersoy...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Antalyalı Kpt. ~ 10 gün önce
Sn. Bingöl Antalya ofisini kapatarak Antalya’da bulunan biz 2000 pilotu yok sayıyorsunuz. Sorsak Pilvak tüm pilotların vakfı. Bu anlayış karşısında asla bu adaya oy veremem. Sandıkta görüşmek üzere.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000