03 Mayıs 2024, Cuma 12:27:53

Ordu-Giresun Havalimanı'nda taksi yolu tadilatı yapılacak

Ordu-Giresun Havalimanı'nın yaz sezonu sonrası 2 haftalığına uçuşlara kapatılacağı öğrenildi.
  • Bilhassa Arap ülkeleri kaynaklı dış hat uçuşları nedeniyle hava trafiği gayet yoğun olan Trabzon Havalimanı'nda pist bakımı için bile havalimanı kapatılmayıp uçuşlar ona göre dizayn edilirken, daha az yoğunluklu Ordu-Giresun Havalimanı'nda hem de taksi yolu için 2 haftalık kapatma ne demek?! Yok mu bu havalimanının sahibi?!
  • Türkiyedeki çoğu havalamimanında pist ile apron arasında neden 1 tane taksi yolu oluyor. Ordu, Igdir, Hakkari, Nevşehir vs. Şu yolları çift şekilde yapsalar çok mu masrafları artar yani?
  • Henüz 8 yıl önce yapılan ve aşırı bir trafik olmayan bu havalimanının taksi pisti belli ki uluslararası inşaat standartlarına uygun yapılmamış ve kalitesinden çalınmış. Bunu da haberin içinde belirtmek ve emsalleriyle kıyaslamak gerekirken böyle es geçmek şık olmamış. Gazeteci sorgular, araştırır ve ondan sonra haberi yazar. Bakalım yayınlanacak mı yorumum.

Ordu-Giresun Havalimanı'nın yaz sezonu sonrası 2 haftalığına uçuşlara kapatılacağı öğrenildi.

Ekim ya da Kasım ayında taksi yolu tadilatı nedeniyle meydanın hava trafiğine kapatılması ve bu sürecin 2-3 hafta sürmesinimn planlandığı kaydedildi. Ordu-Giresun Havalimanı geçen yıl aynı dönemlerde 10 gün hava trafiğine kapanmış ve pist tadilatı gerçekleştirilmişti.

Ordu-Giresun Havalimanı'nın taksi yolu tadilatı nedeniyle kapatılacağı zaman ve süreçle ilgili daha sonra açıklama yapılacak.

Ordu-Giresun Havalimanı'nda taksi yolu tadilatı yapılacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

OGU ~ 16 gün önce
Bilhassa Arap ülkeleri kaynaklı dış hat uçuşları nedeniyle hava trafiği gayet yoğun olan Trabzon Havalimanı'nda pist bakımı için bile havalimanı kapatılmayıp uçuşlar ona göre dizayn edilirken, daha az yoğunluklu Ordu-Giresun Havalimanı'nda hem de taksi yolu için 2 haftalık kapatma ne demek?! Yok mu bu havalimanının sahibi?!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yok ~ 16 gün önce
Yabancı istemezük
OGU ~ 15 gün önce
Trabzon artık arabiatan oldu. Dış hat uçuş demiyoruz biz ona. Arap uçuşları. Zaten başka bir ülkeden gelen kimse yok. Türk turist de gitmiyor. Yani en sevimsiz şehir ünvanını kazandı.
Ogu ~ 15 gün önce
Burada yanılgıya düşüyorsunuz tadilat yok, sıfırdan yapıyolar bu sebepten altyapı çalışması gerekiyor kapanma nedeni bu havalimanına yolunuz düşerse mevcut çalışmaya bakın yoksa google haritalardan bakın apron genişletme için alt yapı bitti sayılır betonlama işlemine geçildi, tadilat olsa idi uçuş programına göre hareket edilirdi
OGU ~ 14 gün önce
Sıfırdan yapılan apron. Daha doğrusu varolan apron Ordu tarafına doğru genişletiliyor. Dolayısıyla uçakların eski aprona taksi yapmalarında bir sorun yok. Zaten bu iş için havalimanı 1 Kasım-12 Kasım 2023 tarihleri arasunda da kapatılmıştı. Dolayısıyla taksi yolu için yapılan iyileştirme, Trabzon'da pist bakım-onarımında bile yapıldığı gibi, uçuş saatleri dışında da gerçekleştirilebilir iyi bir planlama ile...
Neden tek yol ~ 16 gün önce
Türkiyedeki çoğu havalamimanında pist ile apron arasında neden 1 tane taksi yolu oluyor. Ordu, Igdir, Hakkari, Nevşehir vs. Şu yolları çift şekilde yapsalar çok mu masrafları artar yani?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
O ~ 16 gün önce
Taksi yolu demek patikaya asfalt atmak demek değil. Günde 2-3 uçak inen tek pistli meydana kaç taksi yolu yapılsın?
Kel Ali ~ 16 gün önce
Henüz 8 yıl önce yapılan ve aşırı bir trafik olmayan bu havalimanının taksi pisti belli ki uluslararası inşaat standartlarına uygun yapılmamış ve kalitesinden çalınmış. Bunu da haberin içinde belirtmek ve emsalleriyle kıyaslamak gerekirken böyle es geçmek şık olmamış. Gazeteci sorgular, araştırır ve ondan sonra haberi yazar. Bakalım yayınlanacak mı yorumum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ertunga ~ 15 gün önce
Havalimanina ilave 4 adet uçak park sahası ile ikinci bir taksi yolu inşaatı yapılıyor. İnşaat altyapı çalışmaları devam ediyor, sıra yeni taksiyolunun piste baglatisına gelmiş. Önemli bir yatırım bu tür imalatlarda uçuş güvenliği için bazı sıkıntılara katlanmak gerekir.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000