26 Nisan 2024, Cuma 00:26:04

26 NİSAN DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN

İlk Türk pilot Fesa Evrensev'in Türkiye semalarında ilk uçuş tarihi olan 26 Nisan yani bugün Dünya Pilotlar Günü olarak kutlanıyor.
  • Degerli Meslekdaslarim Sizler icin masmavi tulumumu giyip geldim Benimle fotograf cekilmeyen kaldimi?
  • Ekip Planlama sagolsun pilotlar gunune ozel bana bir ucus hazirlamis. Aksam 8 de evden ciktim sabah 10 hala eve varamadim. 14 saat tum gece uykusuz bir program. Sagolsunlar. Bende sizi cok seviyorum. Ekip planlama gununuz de simdiden kutlu olsun.

İlk Türk Pilotu ve 1 numaraları uçuculuk brövesi sahibi Fesa Evrensev'in Genelkurmay tarafından 1911 yılında uçuş okuluna Fransa'ya gönderilmesinin ardından Türkiye'ye dönüp Türk semalarında ilk uçuşunu gerçekleştirdiği günü (26 Nisan 1912) Pilotlar Derneği ve Türk Hava Kuvvetleri, Dünya Pilotlar Günü olarak kutlanıyor.

Türkiye Havayolları Pilotları Derneği TALPA tarafından 2013 yılında Uluslararası Havayolu Pilotları Dernekleri Federasyonu (IFALPA) Olağan Kongresi'nde TALPA’nın yaptığı teklif uygun görüldü ve 2014 yılından itibaren küresel düzeyde "Dünya Pilotlar Günü" olarak kutlanılmaya başlanmıştı.

Biz de AirportHaber olarak gökyüzünün fatihlerinin gününü kutlar, onlara emniyetli uçuşlar dileriz.

26 NİSAN DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN

Yorumlar

Mavi Tulumlu Adam ~ 8 gün önce
Degerli Meslekdaslarim Sizler icin masmavi tulumumu giyip geldim Benimle fotograf cekilmeyen kaldimi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ekip Planlama ~ 9 gün önce
Ekip Planlama sagolsun pilotlar gunune ozel bana bir ucus hazirlamis. Aksam 8 de evden ciktim sabah 10 hala eve varamadim. 14 saat tum gece uykusuz bir program. Sagolsunlar. Bende sizi cok seviyorum. Ekip planlama gununuz de simdiden kutlu olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ekip tahsis nejla ~ 9 gün önce
Tutuyo kaptanim

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000