24 Nisan 2024, Çarşamba 15:13:00

Peskov'dan THY ile ilgili çok önemli açıklama

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türk Hava Yolları'nın (THY) Latin Amerika ülkelerine aktarma yapacak Rus yolcuları uçağa almaması konusunda Ankara'yla çalışma yürüttüklerini söyledi.
  • Latin Amerika ülkeleri anti demokratik yollarla Türk vatandaşları da dahil herkese bunu yapmaya başladı. Neymiş ülkesini transit olarak kullanıp ABD'ye kaçabilirlermiş. THY gibi slot kaybetmemek için her şeye OKEY diyen bir şirkete de bunu rahatlıkla kabul ettiriyorlar tabii. Ama her şeyin bir prosedürü ve oluru vardır. Adamı ülkene almak istemiyorsan vize yöntemlerini değiştirirsin yahut farklı diplomatik bir çözüm getirirsin. Öyle yolcunun fiziğine, giyimine bakıp bu kesin ABD'ye kaçar deyip uçağa almamazlık yapamazsın. Rus dışişlerini takdir ediyorum. Belki sayelerinde Türk vatandaşları da kurtulur bu insanlık dışı muamelelerden.
  • THY hemen MEfail Deribas'i görevlendirsin, bu sorunu hemen cözer, üstün bilgi ve tecrübesi ile
  • Adamlar kendi vatandaşlarına önem veriyor. Bizimkiler gibi, schengen vizesi almak için köpek muamelesi gören vatandaşlarına, ne halleri varsa görsün beni ilgilendirmez demiyor

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türk Hava Yolları'nın (THY) Latin Amerika ülkelerine aktarma yapacak Rus yolcuları uçağa almaması konusunda Ankara'yla çalışma yürüttüklerini söyledi.

THY'nin Rusları Latin Amerika ülkelerine yapılan uçuşlara almamaya devam etmesi sonrası Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği, Türkiye Dışişleri Bakanlığı'na resmi talepte bulunarak durumun açıklığa kavuşturulmasını istemişti. Son olarak dün THY, Ruslar için Rusça bir uyarı notu yayınlamıştı.

Kremlin Sözcüsü Peskov, gazetecilerin konuyla ilgili soruları karşısında "Esas sorun Türk tarafında, Türk şirketinde. Dışişleri Bakanlığımız en üst düzeyde temasları beklemeden çok aktif çalışıyor, konuyu yorulmadan gündeme getiren ve böyle bir durumun bizim açımızdan ve Rus vatandaşları açısından kabul edilemez olduğunu belirten hükümetimiz çok aktif olarak çalışıyor. Ankara'daki büyükelçiliğimiz de çalışıyor" yanıtını verdi.

Peskov, dostane Rus-Türk ilişkileri sayesinde bu tür sorunları çözüleceklerinden emin olduğunu da vurguladı.

Peskov'dan THY ile ilgili çok önemli açıklama

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Latin Amerika ~ 8 gün önce
Latin Amerika ülkeleri anti demokratik yollarla Türk vatandaşları da dahil herkese bunu yapmaya başladı. Neymiş ülkesini transit olarak kullanıp ABD'ye kaçabilirlermiş. THY gibi slot kaybetmemek için her şeye OKEY diyen bir şirkete de bunu rahatlıkla kabul ettiriyorlar tabii. Ama her şeyin bir prosedürü ve oluru vardır. Adamı ülkene almak istemiyorsan vize yöntemlerini değiştirirsin yahut farklı diplomatik bir çözüm getirirsin. Öyle yolcunun fiziğine, giyimine bakıp bu kesin ABD'ye kaçar deyip uçağa almamazlık yapamazsın. Rus dışişlerini takdir ediyorum. Belki sayelerinde Türk vatandaşları da kurtulur bu insanlık dışı muamelelerden.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ben Deniz ~ 9 gün önce
THY hemen MEfail Deribas'i görevlendirsin, bu sorunu hemen cözer, üstün bilgi ve tecrübesi ile

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mcc ~ 10 gün önce
Adamlar kendi vatandaşlarına önem veriyor. Bizimkiler gibi, schengen vizesi almak için köpek muamelesi gören vatandaşlarına, ne halleri varsa görsün beni ilgilendirmez demiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ALLAH BELANIZI VERSIN ~ 10 gün önce
Haksız hukusyz şekilde isten attığınız personelin bedduası olacak tabi ki thy yönetimi kendi şişkin maaşlarında bakmazsiniz personelin 3 kuruşunu çok bulursunuz Allah belanızı versin .
Haneda ~ 10 gün önce
Onlarda out in diye bir adam var bizde ise yaşlı bi bunak aradaki fark putin.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000