24 Nisan 2024, Çarşamba 17:10:28

TCG Anadolu'nun daha büyüğü geliyor

TCG Anadolu'nun Deniz Kuvvetleri'ne teslim edilmesiyle Türkiye'nin yeni milli uçak gemisi projesi ivme kazandı. Yerlilik oranının artırılması hedeflenen projede, 110 kişilik ekip geminin konsept tasarımına başladı.
  • Boyle Herseyi yersen her defasinda daha buyuk bir paravlayla fakisrlesitirirler -calarlar seni
  • 38 saat havada kalabilen İHA lar için neden uçak gemisi yapılır ki???
  • Sen siha vs boş ver uçak olsun
  • Ustune adam gibi uçak koyamadiktan sonra; o ihalar iile kimi kandiriyorsun efendi!!!!!
  • Hayirdir? Yoksa gaz mi bulundu?
  • TCG Anadolu’dan maşallah IHA ve SIHA ların biri iniyor biri kalkıyor, kapasitesi yetmiyor olmalı ki daha büyüğü de inşa ediliyor. Oraya 2017 den beri gökyüzünde olan milli yolcu uçağımız da inebilir belki, hatta Ay’a 2023 de yumuşak iniş yapan yerli sondamızın ilk kademe roketi de iner, kamara altı hangarlara da Altay tanklarımızı koyarız her an çıkartma yapmaya da hazırlıklı oluruz.

TCG Anadolu'nun Deniz Kuvvetleri'ne teslim edilmesiyle Türkiye'nin yeni milli uçak gemisi projesi ivme kazandı. Yerlilik oranının artırılması hedeflenen projede, 110 kişilik ekip geminin konsept tasarımına başladı.

Dünyanın ilk silahlı insansız hava aracı (SİHA) gemisi ve Türkiye'nin en büyük askeri gemisi TCG Anadolu, geçen yıl İstanbul Tuzla'daki Sedef Tersanesi'nde düzenlenen törenle Deniz Kuvvetleri Komutanlığına teslim edilmişti.

Yerlilik oranı yaklaşık yüzde 70 olan ve 131 alt yüklenicinin yanı sıra üniversiteler ve araştırma merkezlerinin de katkılarıyla geliştirilen TCG Anadolu projesi, Türk donanmasının gücüne güç katıyor ve caydırıcılığını artırıyor.

Şimdi daha da büyük bir milli uçak gemisi için tasarım çalışmalarına başlandı. Gemi şu anda konsept tasarım aşamasında olup, üstünde konuşlandırılacak yerli ve milli insansız hava araçları için Baykar ve TUSAŞ firmalarıyla çalışmalar yürütüldüğü açıklandı.

YERLİLİK ORANININ ARTIRILMASI HEDEFLENİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın direktifi ile Deniz Kuvvetlerinin caydırıcılığını, güç aktarım yeteneğini artırmak ve ülke savunmasını daha etkin yapabilmek amacıyla geliştirilen "Milli Uçak Gemisi Projesi" ile önem verilen bir konu da yerlilik oranının artırılması oluyor.

100 KİŞİLİK EKİP KURULDU

Geminin fizibilite çalışması yapılıyor. Deniz Kuvvetlerinin farklı birimlerinden uzman personelin de katılımıyla DPO bünyesinde "Uçak Gemisi Çalışma Grubu" kuruldu. 110 kişiden oluşan ekip, uzmanlık alanlarına göre alt gruplara bölünerek konsept tasarıma başladı.

Türkiye'nin milli uçak gemisi projesi, ülkenin savunma sanayisindeki yerli üretim ve teknoloji kabiliyetlerini bir kez daha gözler önüne seriyor. Bu proje, Türkiye'nin savunma kapasitesini güçlendirerek bölgesel istikrarı desteklemeye yönelik önemli bir adımı temsil ediyor. (TGRT)

 

TCG Anadolu'nun daha büyüğü geliyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Boyle ~ 7 gün önce
Boyle Herseyi yersen her defasinda daha buyuk bir paravlayla fakisrlesitirirler -calarlar seni

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SİHA-İHA ~ 9 gün önce
38 saat havada kalabilen İHA lar için neden uçak gemisi yapılır ki???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fırat ~ 4 gün önce
Denizaşırı sularda operasyon icra edebilmek için tabiikide
Gemi ~ 10 gün önce
Sen siha vs boş ver uçak olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Paramiza yazik ~ 10 gün önce
Ustune adam gibi uçak koyamadiktan sonra; o ihalar iile kimi kandiriyorsun efendi!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mesut ~ 9 gün önce
Boş adamın boş yorumu
Onuncu köy ~ 9 gün önce
Doğru diyorsun sırf hava atmak için gemi yapıyorlar.. bunlardan bi cacık olmaz.120 yildır herkesle birlikte bizde uçak yapıyoruz ama bunlar üzerine iha koyacaklarmış.. yazık çok yazık..
Ersan G ~ 8 gün önce
O uçakları ağa babanız uçak fabrikasını kapattığı ve üretilen/montajlanan uçakları gömdüğü zaman soracaktın efendiiiii
Secimde yok ama ~ 10 gün önce
Hayirdir? Yoksa gaz mi bulundu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Wow ~ 10 gün önce
TCG Anadolu’dan maşallah IHA ve SIHA ların biri iniyor biri kalkıyor, kapasitesi yetmiyor olmalı ki daha büyüğü de inşa ediliyor. Oraya 2017 den beri gökyüzünde olan milli yolcu uçağımız da inebilir belki, hatta Ay’a 2023 de yumuşak iniş yapan yerli sondamızın ilk kademe roketi de iner, kamara altı hangarlara da Altay tanklarımızı koyarız her an çıkartma yapmaya da hazırlıklı oluruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaynak lazim ~ 9 gün önce
Paranin dondurulmesi icin devamli is cikartilmasi lazim! Malum belediyelerin gitmesiyle kaynaklar kesildi!
Heykelci ~ 9 gün önce
Bosver bunlari ya ne gerek var ver bunlara heykeli sevinsinler
Tabi ~ 8 gün önce
Memura işçiye Emekliye para yok uçak gemisine var nasıl iş bu he
Ersan G ~ 8 gün önce
Düşmana gerek yok, içimizdeki İrlandalılar (!) pardon İskoçlar yeter..

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000