28 Nisan 2024, Pazar 12:44:49

Textron, ilk çeyrekte kaç uçak teslim etti?

Textron Aviation, ilk çeyrek uçak teslimat performansını açıkladı. Şirketin jet sevkiyatları sabit kalırken, turboprop uçaklarda bir düşüş yaşandı.
  • Ali Bey, Textron Türkiye'de kaç teslimat yapmış birde onu haberleştirin lütfen. Dhmi'nin hangi kişi veya kurumun yönlendirmesiyle aldığı belli olmayan TC-FCD ve TC-FCF tescilli jetlerinin üzerine projektör tutmanızı bekliyoruz.

Textron Aviation, ilk çeyrek uçak teslimat performansını açıkladı. Şirketin jet sevkiyatları sabit kalırken, turboprop uçaklarda bir düşüş yaşandı.

Wichita merkezli uçak üreticisi, geçen yılın aynı üç aylık dönemine göre bir adet daha fazla olmak üzere 36 Citation teslim ettiğini duyurdu. Bu uçaklar arasında M2 Gen2, CJ3+, CJ4 Gen2, XLS+, Latitude ve Longitude modelleri bulunuyordu.

Ancak, aynı dönemde turboprop uçaklarda belirgin bir düşüş yaşandı. Turboprop sevkiyatları 20'ye düştü ve özellikle Caravan ve King Air modellerindeki teslimatlarda azalma görüldü.

Şirketin birinci çeyrek geliri, bir önceki yıla göre 39 milyon dolarlık artışla 1.2 milyar dolara yükseldi. Bu artış, yüksek fiyatlandırma stratejilerinden kaynaklandı, ancak kısmen miktar ve karışımın hafif bir düşüşüyle dengeledi.

Textron Aviation'ın CFO'su Frank Connor, segment karının bir önceki yıla göre 18 milyon dolarlık artışla 143 milyon dolara yükseldiğini belirtti. Ancak, ikinci çeyrekte tedarik zinciri sorunları, enflasyon ve iç işletme performansının Textron Aviation'ı etkilemeye devam edeceğini vurguladı.

Şirketin siparişleri ise 177 milyon dolarlık bir artışla 7.3 milyar dolara ulaştı.

Textron'un eAviation segmenti ise 7 milyon dolar gelir elde etti, ancak segment bir önceki yılın aynı dönemine göre kaybını 18 milyon dolara kadar ikiye katladı. Bu, elektrikli havacılık pazarındaki konumunu ilerletmeyi amaçlayan artan araştırma ve geliştirme harcamalarına bağlandı.

Textron, ilk çeyrekte kaç uçak teslim etti?

Yorumlar

Mahmut ~ 14 gün önce
Ali Bey, Textron Türkiye'de kaç teslimat yapmış birde onu haberleştirin lütfen. Dhmi'nin hangi kişi veya kurumun yönlendirmesiyle aldığı belli olmayan TC-FCD ve TC-FCF tescilli jetlerinin üzerine projektör tutmanızı bekliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000