05 Ocak 2024, Cuma 10:13:37

İstanbul Havalimanı en büyük 3 arasında

İngiliz Daily Mail gazetesi dünyanın en büyük hava limanlarını sıraladı.
  • Maaşlar ve ikramiye sıralamasında kaçıncıyız? Bunu araştıran var mı?
  • New York degil Manhattandir o.
  • IST/IGA Havalimanı'nın şu anda kapladığı (fiien kullanıldığı) alan, tahsis edilen bu 76.5 km2'lik alanın yaklaşık yarısı ancak tüm fazlar tamamlandığında tamamını kullanıyor olacak. Suudi Arabistan'daki King Fahd Havalimanı'nın durumu ise tam bir belirsizlik (en azından bizim için) zira orada kurulu durumdaki tesisler belirtilen (tahsis edilmiş) alanın belki de yüzde 5'ini kapsamakta. Bu nedenle burasını "dünyanın en büyük havalimanı" olarak tanımlamak işgüzarlık olmakta. Bildiğim kadarıyla Denver Havalimanı da pratikte tahsis edilmiş arazinin tamamına yakınını kullanmakta. Bu açıdan bakarsak ve realist değerlendirme yapılırsa ilerleyen yıllarda Denver dünyada 1., tüm fazları tamamlandığında IST/IGA dünyada 2. sırada olmalıdır.
  • maaşlarda dünya sonuncusu...ikramiye/kar payı/banka promosyonu???

İngiliz Daily Mail gazetesi dünyanın en büyük hava limanlarını sıraladı.

İlk sırada Suudi Arabistan’daki King Fahd Uluslararası Havalimanı bulunuyor. 776 kilometrekarelik alana kurulu havalimanı, New York kenti ile aynı büyüklükte. Havaalanıda 37 havayolu şirketi, dünyanın 43 farklı noktasına uçuyor ve yılda 10 milyondan fazla yolcuya hizmet veriyor.

İkinci sırada ABD’nin Colorado eyaletinde bulunan Denver Uluslararası Havalimanı var. 140 kilometrekarelik alana kurulu havalimanı, 2023 yılı içinde 79 milyon yolcuya hizmet verdi.

Üçüncü sırasında ise İstanbul Havalimanı bulunuyor. Toplam 76,5 kilometrekarelik bir alana kurulu İstanbul Havalimanında 110 ülke ve 350’den fazla destinasyona uçuş yapılıyor. Haberde, “İnşaat tamamlandığında dört terminal binası ve altı piste sahip olacak İstanbul Havalimanı 2025 yılına kadar 200 milyondan fazla yolcuya ev sahipliği yapması bekleniyor” denildi. (Milliyet)

 

İstanbul Havalimanı en büyük 3 arasında

Yorumlar

İga güvenlik ~ 4 ay önce
Maaşlar ve ikramiye sıralamasında kaçıncıyız? Bunu araştıran var mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vortex ~ 4 ay önce
New York degil Manhattandir o.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mafaky ~ 4 ay önce
IST/IGA Havalimanı'nın şu anda kapladığı (fiien kullanıldığı) alan, tahsis edilen bu 76.5 km2'lik alanın yaklaşık yarısı ancak tüm fazlar tamamlandığında tamamını kullanıyor olacak. Suudi Arabistan'daki King Fahd Havalimanı'nın durumu ise tam bir belirsizlik (en azından bizim için) zira orada kurulu durumdaki tesisler belirtilen (tahsis edilmiş) alanın belki de yüzde 5'ini kapsamakta. Bu nedenle burasını "dünyanın en büyük havalimanı" olarak tanımlamak işgüzarlık olmakta. Bildiğim kadarıyla Denver Havalimanı da pratikte tahsis edilmiş arazinin tamamına yakınını kullanmakta. Bu açıdan bakarsak ve realist değerlendirme yapılırsa ilerleyen yıllarda Denver dünyada 1., tüm fazları tamamlandığında IST/IGA dünyada 2. sırada olmalıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
igaguvenlik ~ 4 ay önce
maaşlarda dünya sonuncusu...ikramiye/kar payı/banka promosyonu???

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000