Bilal YILDIZ
Bilal YILDIZ [email protected]

OTUZ İKİ KISIM TEKMİLİ BİRDEN BU SİNEMADA

Airporthaber sitemizde ve diğer sitelerde gezinirken not alıp daha sonra yazı konusu yapar mıyım (?) düşüncesiyle bir araya getirerek bilgisayarıma kaydettiğim 8 haberin bulunduğu dosyayı sıklıkla yaptığım üzere iki, üç gün önce de gözden geçirirken müteakip okumalarımda dikkatimi çekmesi için başlığının yanına (XXXX) koyduğum haber, haliyle tekrar gözüme çarptı.

HAVAYOLU YOLCUSUNUN HAKLARINI BİLMESİ ÇOK ÖNEMLİ-2

İptal ve tehirli seferlerde yolcu haklarını anlattığımız serinin birinci yazısından sonra gerek siteden ve gerekse doğrudan olumlu geri dönüşler aldım. Okurlarım özellikle bagaj aksaklıkları konusunda da yazı yazmamı istediler. Okurların talebi doğrultusunda, bu haftaki konumuzun başlığı:

BİR YAP-İŞLET-DEVRET MUCİZESİ: ULUSLARARASI ZAFER HAVALİMANI-2

Değerli okurlarım bu haftaki yazıma başlamadan önce, Cumhuriyetimizin ilelebet yaşaması ve mümkün olan en kısa sürede Demokrasi ve Adalete yeniden kavuşması dileğiyle, “100. YILIMIZ KUTLU OLSUN” diyorum ve kurucu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü bu vesileyle bir kez daha hürmet, minnet ve rahmetle anıyorum.

BİR YAP-İŞLET-DEVRET MUCİZESİ: ULUSLARARASI ZAFER HAVA LİMANI

Her yıl bir önceki yıla ait Sayıştay Raporları açıklandığında, medyada bu havalimanının haberi mutlaka yapılır. Çünkü, devletin kasasından bir kuruş çıkmayacak denilerek, dünyada eşi benzeri olmayan YİD (yap-işlet-devret) modeliyle yaptırılan bu havalimanına verilen yolcu garantisi geçen hiç bir yılda tutturulamadı.

HAVAYOLU YOLCUSUNUN HAKLARINI BİLMESİ ÇOK ÖNEMLİ-1

Bu köşede güncel sivil havacılık konuları ve sorunlarının yanı sıra, her birinizin potansiyel uçak yolcusu olduğunuz gerçeğinden hareketle ve bu kapsamda bilgi/tecrübe aktarma amaçlı yazılar da kaleme alacağım.

THY TURKISH DO&CO DAKİ YÖNETİM HAKKINI DEVRETTİ Mİ? ANLAŞMA ŞARTI ŞEREFİYE ALINDI MI?

Yıllardır, Genel Kurul Toplantılarında ısrarla sorulduğu halde, THY üst yönetiminin cevaplayamadığı, topu taca attığı konulardan biri bu. Yeni sözleşme için taleb edilen 100 milyon USD şerefiye bedeli alındı mı?

SORU: CUMHURBAŞKANLIĞI FİLOSUNDA KAÇ UÇAK VAR? CEVAP: HİZMETİN GEREKTİRDİĞİ SAYIDA

Soruyu soran halk adına denetim yetkisini kullanan TBMM milletvekili. Cevap bir cümlecik: "Cumhurbaşkanlığı hizmetleri, mevzuat hükümleri doğrultusunda tasarruf ilkelerine riayet edilerek, hizmetin gerektirdiği sayıda araçla yerine getirilmektedir."

THY EMEKLİLERİNİN PAS BİLET HAKLARI VE EMEKLİ KİMLİK KARTLARI NEDEN VERİLMİYOR?

Bu husustaki son gelişmeleri “facebook”taki grup/dava arkadaşlarımla bu yılki THY Olağan Genel Kurulundan sonra paylaşmıştım. Ancak sonrasında, çeşitli kanallardan çok fazla soru geldiği ve binlerce mağdur emektar detaylı açıklama beklediği için, “Airporthaber”deki ilk yazımızı bu konuya ayırdım.