22 Nisan 2024, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Sözleşme Hala imzalanmadı ve maddeleryürürlüğe girmedi.Nasıl bir zihniyet ile çalışanların hakları gasp ediliyor.Yönetici zamları çalışanlarda 4 kat fazla yapılıyor
  • Sadece bu yazı ile bile ziyadesi ile acıtmıştır. Kurulda ne yapar allah bilir :)
  • Artık kendileri düşünsün..Siz nasılsa orada olacaksınız..Vekilimin dili kaleminden keskindir..
  • Flyingchefler ayda 120 saat uçuruluyor,ve 80 saat uçan bir kabin memuru maaşına ulaşıyor,doco şirketine bu belirtildiğinde o zaman 80 saat uçun gerisinde mutfakta çalışırsınız deniyor(bu durumda maaşlar çok düşüyor)merak ediyorum flyingchefler insan değil mi?yani havacılık limitlerinin max 90 olduğu yerde 120 uçmak durumunda kalıyor?muhatabı alınacak kimse yok,en ufak harekette düğmeye basarlar,troleyden bir farkı olmalı insanın ve insan yerine konmalı flyingchefler..Ali bey sizden bu konu da destek bekleyen 500 şef var,bizler de sarı bile olsa sendika istiyoruz ve haklarımızı koruyamamanın verdiği mutsuzlukla uçuşlarımıza geliyoruz
  • de hesabını sorun. Ayakların baş olmasını da sorun. Cevap vereceklerse tabi
  • Yüzlerce şef bu şirketlerin tüm yükünü çekiyor. Başkanların gmy lerin müdürlerden istediği tüm çalışmaları şefler yapıyor:) Aşağıdan gelen tüm yöneticiler bunu bilir. 16 k (BRÜT) şef tazminatı verip müdür ve yöneticilere %100 zam vermenin vebali sorumlu olan herkesin üstündedir. Cuma hutbesinde geçen “hak” konusuna bu da dahil bence :)
  • İşi gücü sosyal medya trolleri.Bir başkan dusununn çalışanın dahil maaşları şirket bilgilerini Sevgili Takipçilerim diyerek LinkedIN üzerinden açıklıyor. Kurumsallık böylemi olur..Zamları şirketle ilgili bilgileri burdan ,sağdan soldan öğrenecektik geçen aya kadar...Çok kötü bir profil çizdi bu başkan.
  • Bakıyorum da yorumlara üzülüyorum ahmet bolat size ne yaptı ya eski başkanların yapmadığı kazançtan ikramiyeyi ve bayram harçlarını verdi vermeye devam ediyor. Öncesinde hangisi yaptı söyleyinde bilelim. Ama bir şey var ne alırsan al maaşın 3 katta artsa daha fazlasını istersin. Bizde bu alışkanlık haline gelmiş şükür yok dua yok.
  • Ben artık takılmıyorum. Valla… daha rahat.
  • Ne zaman TK geçiyoruz bilgi varmı ne zaman tks olcaz TK yer hizmeti servis aş tks olcak TGS bu ay sene sonu kesinlikle olocaktir illaki olacak hayırlı olur inşaallah

Hadi Ahmet Biraz Cesaret…

THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, bugünlerde oldukça sessiz. Sanki ununu elemiş eleğini asmış, kaderini bekliyor gibi. Malum kendisinin YK başkanlığına veda etme tehlikesi var. Diğerlerinde olduğu gibi Ahmet Bolat’ın da kaderi reisin elinde. Zira onlar sahip olduklarına hep reis sayesinde eriştiler.

Türk Hava Yolları normal zamanlarda hep Nisan aylarında genel kurul yapar ve kararlar alır, bir yılın faaliyetleri onaylanırdı. Olağanüstü durumlar hariç genelde böyle idi.

Pandemi, savaş, ekonomik krizler gibi süreçlerde ve hatırladığım kadar bunların bir kısmı İlker Aycı’da olmuştu birkaç ay ertelendi.

Hatta seçim döneminde de ertelendiği olmuştu.

Ama seçim bitti. Asıl Ahmet Bolat seçimine geldi sıra.

Karnesi görücüye çıkacak. Yaptıklarını/ yapmadıklarını, ezdiklerini/kayırdıklarını masaya yatıracağız.

İşten haksız yere atılanların hesabını soracağız. Kulis bilgisi verdiklerini sorgulayacağız. THY’nin gizli bilgilerini YK başkanı olarak dışarıya nasıl aktarır onları sorgulayacağız.

Kendisi kulis bilgisi verip algı yaptırırken ne kadar ödeme yaptığını soracağız. Sonra aynı bilgiyi ve hatta tüm gerçekleri herhangi bir personel verse ona nasıl muamele edileceğini soracağız.

Mesela, İstanbul Havalimanı’nda gizlenip uçamayan uçakları soracağız. Bremze diye tabir edilen uçak motorlarının test edildiği alanda kaç uçak var onu soracağız. Başka hangi şehirlere uçak saklandı bilgi isteyeceğiz.

O uçakların motorlarındaki arızaları sorup gerçek bilgi verip vermediğini öğreneceğiz.

Bu yatan uçaklardan dolayı ne kadar zarar var ve bunun telafisini nasıl yapacaklarını soracağız.

Yine bu uçakların yerine kiralanan uçaklardan dolayı ne kadar bir kiralama yapıldığını, kiralamaları ihale usulü mü yoksa davet usulü mü yaptıklarını anlatmasını isteyeceğiz.

AJET’e kaç THY’li personel geçiş yaptığını, onlara ne kadar tazminat verildiğini, AJET’e geçenlere sıfırdan bir işe başlıyormuş gibi mi muamele edildiğini soracağız.

Ayrıca siyasi yakını olanların durumlarının ne olduğunu, THY’de kalıp kalmadıklarını öğreneceğiz ki öğrendiklerimiz var.

THY’de ne kadar Menzil tarikat üyesi olduğunu soracağız. Bu kişilerin makam mevki sahibi olup/olmadıklarını belirtmelerini isteyeceğiz.

THY Teknik’ten istifa eden teknisyenlerin neden yurtdışına gittiklerinin izaha muhtaç olduğunu sorgulayacağız.

Tecrübeli teknisyenleri kurumun hafızası olarak neden değerlendirilmediğini soracağız.

O kadar çok ki soru!

Hazırlık yapsın diye önceden sufle veriyorum.

Mesela, THY çalışanlarına yüzde 64 zam verirken neden sosyal hakları kısıtladığını soracağız. Halen “taşerondan kurtaracağız” deyip çeşitli şirket kurup sonra taşeronlardan oralarda çalıştırılan personelin neden hala taşeron gibi çalıştırıldıklarının hesabını soracağız.

VE en önemli soru; millet kaşıkla verilip kendilerine kepçe ile yapılan zamları soracağız.

Gizli, gizli yapılan yönetici zamlarının oranlarını ve belgelerini isteyeceğiz.

Ha bir de beni Cumhurbaşkanına şikayet edince mutlu oldu mu onu soracağım.

“Sen işine bak” cevabı karşılığında nasıl kızarıp/bozulduğunu da merak ediyorum.

Hadi Ahmet Biraz Cesaret.

Açıkla şu genel kurul tarihini.

Hadi Ahmet Biraz Cesaret…

Yorumlar Tüm Yorumlar (110)

SÖZLEŞME ~ 5 gün önce
Sözleşme Hala imzalanmadı ve maddeleryürürlüğe girmedi.Nasıl bir zihniyet ile çalışanların hakları gasp ediliyor.Yönetici zamları çalışanlarda 4 kat fazla yapılıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali bey, ~ 7 gün önce
Sadece bu yazı ile bile ziyadesi ile acıtmıştır. Kurulda ne yapar allah bilir :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sn Vekilim, ~ 7 gün önce
Artık kendileri düşünsün..Siz nasılsa orada olacaksınız..Vekilimin dili kaleminden keskindir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F.C ~ 7 gün önce
Flyingchefler ayda 120 saat uçuruluyor,ve 80 saat uçan bir kabin memuru maaşına ulaşıyor,doco şirketine bu belirtildiğinde o zaman 80 saat uçun gerisinde mutfakta çalışırsınız deniyor(bu durumda maaşlar çok düşüyor)merak ediyorum flyingchefler insan değil mi?yani havacılık limitlerinin max 90 olduğu yerde 120 uçmak durumunda kalıyor?muhatabı alınacak kimse yok,en ufak harekette düğmeye basarlar,troleyden bir farkı olmalı insanın ve insan yerine konmalı flyingchefler..Ali bey sizden bu konu da destek bekleyen 500 şef var,bizler de sarı bile olsa sendika istiyoruz ve haklarımızı koruyamamanın verdiği mutsuzlukla uçuşlarımıza geliyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Torpillilerin ~ 7 gün önce
de hesabını sorun. Ayakların baş olmasını da sorun. Cevap vereceklerse tabi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazık ~ 7 gün önce
Yüzlerce şef bu şirketlerin tüm yükünü çekiyor. Başkanların gmy lerin müdürlerden istediği tüm çalışmaları şefler yapıyor:) Aşağıdan gelen tüm yöneticiler bunu bilir. 16 k (BRÜT) şef tazminatı verip müdür ve yöneticilere %100 zam vermenin vebali sorumlu olan herkesin üstündedir. Cuma hutbesinde geçen “hak” konusuna bu da dahil bence :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LinkedIN Ahmet ~ 7 gün önce
İşi gücü sosyal medya trolleri.Bir başkan dusununn çalışanın dahil maaşları şirket bilgilerini Sevgili Takipçilerim diyerek LinkedIN üzerinden açıklıyor. Kurumsallık böylemi olur..Zamları şirketle ilgili bilgileri burdan ,sağdan soldan öğrenecektik geçen aya kadar...Çok kötü bir profil çizdi bu başkan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ortayaslı ~ 8 gün önce
Bakıyorum da yorumlara üzülüyorum ahmet bolat size ne yaptı ya eski başkanların yapmadığı kazançtan ikramiyeyi ve bayram harçlarını verdi vermeye devam ediyor. Öncesinde hangisi yaptı söyleyinde bilelim. Ama bir şey var ne alırsan al maaşın 3 katta artsa daha fazlasını istersin. Bizde bu alışkanlık haline gelmiş şükür yok dua yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Biri ~ 8 gün önce
Ben artık takılmıyorum. Valla… daha rahat.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs personel ~ 8 gün önce
Ne zaman TK geçiyoruz bilgi varmı ne zaman tks olcaz TK yer hizmeti servis aş tks olcak TGS bu ay sene sonu kesinlikle olocaktir illaki olacak hayırlı olur inşaallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000