26 Şubat 2024, Pazartesi
Bilal YILDIZ
Bilal YILDIZ [email protected]
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Hukuk müşavirliğinden bir avukatın THY Teftiş Kurulu Başkanlığına atanması Çok hazin bir durum THY Teftiş Kırılundaki müfettişler için … diyeceğim bir anda THY Teftiş Kurulunda sınavla mesleğe adım atmış, yeterlilik sınavıyla Başmüfettişliğe terfi etmiş, hukuk, muhasebe, lisan bilen kariyer Müfettişi kalmadığını, mevcut müfettişlerin hepsinin onun bunun referansıyla tombaladan atanan, 16x250000 TL brüt maaş alan ConConlar olduğunu hatırlayınca bu atamaya seslerini bile çıkartamayacaklarını görüyorum. Başta Gonyalı, 4göz ve akp nin BKK seçim gözlemcisi eleman olmak üzere birkaçı Başkanlık hayali kuruyordu ama hevesleri yarım kaldı.
  • Thy teftiş kurulundaki yeni atamayla ilgili görüşlerinizi bizimle paylaşır mısınız?
  • kendisine sunulandan farklı yemek diye belirtmişsiniz, bu yanlış. insanlara hiç yemek vermiyoruz çünkü yok:)
  • BC yemeği yiyememiş
  • Bu uygulama ile “ bari hayatımda bir kere business uçayım diyen “ yolcular oluyor. Adama söyleseniz bile ama ikram yok . Adam aynı şekilde bir önceki upgrade olan yolcuya verilen ikramı uçakta görüyor . Benim başım kel mi diyor . Mis gibi yan koltuk servisi görüyor resmen aldandığını düşünüyor. Hayıflanıyor. Satış pazarlama uyuma , herşey rakam para değil uygulama çok farklı. Yolcu bunu deneyimliyor gerçekte , yani kötü bir duyguyu. İnşallah A Bolat okuyordur bunları.
  • Bilal bey , daha ne kadar başarısız uygulama var bir bilseniz. Şu an Avrupadaki bütün müdürler paniklemiştir . Uygulama aynen böyle. Resmen yolcudan upgrade parası alınıyor ama birde ikram yok haa deniyor . Çıkıpta bir istasyon şefi anlatamıyor bu durumu anlatsa müdür ile papaz olacak . Müdür de kendini böyle pazarlıyor satış başkanına. Şu kadar upgrade yaptık business tanıttık para kazandık. Kabin amirleri istasyoncuyu çağırır girip siz söyleyin ikram yok diye der.
  • Üst yönetimin yıllardır haberi olmadığı son dakika upgrade uygulamasındaki soruna parmak basmışsınız . Aynen de böyle bu sorun . Business ta biri yer biri bakar oluyor. Gidip kabin amiri raporlarına baksın üst yönetim. Satış pazarlama örtemez o zaman bu sorunu . Önemsiz gibi çok önemli bir sorun bu. Bravo yazara.
  • Bazı konularda bilgi sahibi olabilirsiniz ancak her konuda tecrübe sahibi gibi yorum yazmaya çalışmayın lütfen. Erasmus indirimli biletlerde değişiklik hakkı 1 defa için tamamen ücretsiz verilir, ikinci değişiklik için bilet kuralı uygulanır. İlgili biletlerin sadece İnternetten satılmasının nedeni ofislerde uygulanan biletleme servis ucretinin yüksek olması ve öğrenciler için indirimin düşük kalması. İnternetten alınan bu biletler her durumda daha büyük indirim sağlar. Son dk upgrade tüm havayolları tarafından uygulanan ve yolcuların çok sevdiği bir hizmettir. Normal bus ücreti ödemek istemeyen ve uzun uçuşu daha rahat bir koltukta tamamlamak isteyen yolcularımız bu hizmeti özellikle takip ve talep eder. Onlar için önemli olan 7-8 saat sürecek bir yolculukta konforlu bir seyahat (uyku) çekebilmektir. İkram ile ilgili upgrade sırasında yer görevlisi tarafından bilgilendirildikleri için bunu sorun etmezler. İkramlar için zaten çok fazla sayıda hesaplama yapılır ve ona göre +/- yüklenir
  • THY’nin Geri Bildirim Sistemindeki şikayet öneri vs istatistiksel dağılımı yayınlanıyor mu?

THY NİN İKİ BAŞARISIZ UYGULAMASI

Değerli okurlar bu haftaki yazımda sizlere THY’nin 2 başarısız uygulamasından bahsedeceğim. Bunlardan birinde sanki yasak savıyorlarmış gibi bir durum var. Diğerinde ise güya iyi bir şey yapıyorlar ama sebebiyet verdikleri sonuçlar itibarıyla, yapılan iş tam bir saçmalık dedirttiriyor ve her ikisi de sonuçları itibarıyla yolcu memnuniyetsizliğine ve yoğun şikayetlerine yol açıyor.

Önce öğrenci değişim programlarıyla (Erasmus) yurt dışına sezonluk olarak giden üniversite öğrencilerine tanınan ücret indirimi ve ekstra bagaj hakkı kampanyasını anlatalım. Başarılı üniversite öğrencilerinin, Türkiye Ulusal Ajansı’ndan aldıkları hibeler kapsamında yapacakları uçuşlarda, ekstra indirim ve diğer fırsatlardan yararlanabilmeleri için Türk Hava Yolları ile Ajans arasında her yıl bir iş birliği protokolü yapılıyor.

Bu çerçevede, Erasmus öğrencilerine THY ile gerçekleştirecekleri yurt dışı uçuşların yakıt ve vergiler hariç, net bilet fiyatı olan “baz ücret” üzerinden %15 oranında bilet ücreti indirimi ve toplamda 40 kg ücretsiz bagaj hakkı tanınıyor.

Ulusal Ajans tarafından yapılan açıklamaya göre, sadece THY web den yapılan bilet satışlarında geçerli olan bu kampanyada, Erasmus öğrencisi Miles&Smiles üyelik numarasıyla sisteme giriş yaptığında, kendisine özel bir “THY promocode” (indirim kodu) üretiliyor ve kampanyadan faydalanmak için bu kodu kullanması gerekiyor.

Ancak, uygulamada, THY çapındaki bir şirkete asla yakıştıramayacağımız sorunlar yaşanıyor. “Şikâyet Var” vb. siteler bu hususta dile getirilen şikayetlerle dolu. Bay Bolat’ın geçtiğimiz günlerde sitayişle övdüğü THY Help Desk ve Call Center’e ulaşan şikayetleri siz tahmin edin artık.

Bu şikayetlere baktığımızda, bazı sorunların biletleme aşamasında yaşandığını görüyoruz. En yaygın şikâyet, verilen kodun ücrete uygulanamıyor olması. Birkaç kez kontrol ederek girdiğiniz halde, “Girdiğiniz kod yanlış veya eksiktir” uyarısı ile karşılaşıp, işlemi bir türlü sonuçlandıramıyorsunuz.

Bazı durumlarda ise 40 kg bagaj hakkı aktif hale gelmiyor. Sonuç olarak, öğrenci biletleme işlemini sonuçlandıramadığı için ya bizzat THY ofislerine başvuruyor ya da THY Call Center’ı arıyor. Aldıkları cevap: “bu kanal bize açık değil, bu nedenle size bu konuda yardımcı olamayız. Biletlemeyi, aldığınız kodla THY Web den sadece kendiniz yapabilirsiniz” oluyor.

Geriye THY’nin meşhur “geri bildirim sistemi” kalıyor. Buraya yazdığınızda da sorunuzu bilerek ya da bilmeyerek yanlış anlayıp otomat cevap veren, ama sorununuzu asla çözmeyen, uzun ve birbirinin tekrarı olan faydasız, bıkkınlık verici yazışmalarla muhatap oluyorsunuz.

Hadi bileti bir şekilde aldınız diyelim. THY’nin bu yüzde 15’lik cüzi indirim kampanyasında bile açgözlülük yaptığını görüyorsunuz. Çünkü, bu indirimin, en düşük ücret olan “Eco Fly” ücrete değil de yaklaşık 1.000 TL daha pahalı olan bir üst ücrete (Ekstra Fly) uygulanmasına izin veriliyor. Diğer yandan, “Ekstra Fly” ücretin izin verdiği iade, değişiklik haklarından ise faydalanamıyorsunuz.

İnsanlık hali bu. Her türlü tarih değişikliği olabilir. Ama Erasmus öğrencisi sonradan çıkan gereklilik nedeniyle, bilet tarihinde ya da parkurunda değişiklik talep ettiğinde, ekstra ücret alıyorlar. İade hakkından faydalanmasına ise izin vermiyorlar. Ailelerinin maddi şartlarını zorlayarak ödedikleri binlerce TL lik biletleri yakıyorlar. Aileler yeniden ve daha pahalı bilet almak zorunda kalıyorlar.

Sonuç olarak, hepi topu 1.000 TL lik indirim yapıyorlar. (Aslında yapmıyorlar.) Onu da Erasmus öğrencisinin burnundan getiriyorlar. Sanki böyle bir kampanya yapmaya mecbur kalmışlar ama istemiyorlarmış ve mümkün olduğunca az faydalanan olsun diye özel olarak engelliyorlarmış gibi.

Eskiden THY böyle değildi. Öğrenciler her yere ve her zaman yüzde 50 indirimli bilet alırlardı. Böyle karmaşık ve sineğin yağını çıkaran ücret uygulamaları da yoktu. Low Cost Hava Yolu şirketleri icat etti bu saçmalıkları. Maşallah, THY de onlardan hiç eksik kalmıyor, beş yıldızlı havayolu şirketi olarak.

Ama konumuz ülkemizin geleceği olan başarılı öğrenciler. Kendileri, yakınları ve yandaşları için her türlü indirimi, bedavayı, sınıf yükseltme imtiyazını kullanan atanmış THY yöneticilerine tavsiyem, bari bu konuda algı yapmayı, “mış gibi” yapmayı bıraksınlar.

Şirket açısından ciddi külfet oluşturmayacak bu desteği, dürüst bir şekilde hak sahibi başarılı öğrencilere versinler. Öğrencileri saçma sapan biletleme problemleriyle de uğraştırmasınlar. THY çapındaki bir şirkete hiç yakışmıyor bu ucuz hesaplar.

***

İkinci konumuz aslında bir kampanya değil ve bir protokole de dayanmıyor. THY’nin son yıllarda ürün çeşitliliği kapsamında geliştirmiş olduğu cin fikirli bir satış-pazarlama yöntemi. Buna “son dakika kabin sınıfı yükseltme” opsiyonu diyorlar. Amacı ise ekonomi sınıf yolculara BC sınıfını tanıtmak, farkındalık oluşturmakmış.

Fazla satış (overbook) vb yolcu aksaklıklarında, mağdur olan ekonomi sınıf biletli yolcunun, müsait olduğu takdirde, BC kabininde seyahat etmesine imkân tanınması, bu tecrübeyi yaşayanların veya şahit olanların bildiği bir uygulama. Bahse konu son dakika sınıf yükseltme uygulaması da muhtemelen bu boş kalan BC koltuklarını değerlendirme mantığından yola çıkılarak icat edilmiş olsa gerek.

“Meydanda Upgrade” de denilen bu uygulamada, ekonomi sınıf biletli yolculara belli bir ücret ödemeleri mukabilinde, BC sınıfta seyahat etmeleri teklif ediliyor. Ancak, talep edilen ücret, iki sınıf arasındaki ücret farkı kadar değil tabi. Yolcunun satın aldığı ekonomi sınıf biletin ücretine bağlı olarak değişmekle birlikte, aradaki farkın yarısından bile daha az, üçte biri gibi.

Teklifi kabul eden yolcu sadece BC kabininde uçma hakkı elde edebiliyor. Gerçek BC bilet satın alan yolculara sağlanan bagaj hakkı, ekstra mil, lounge hizmeti, check-in kolaylıkları vb hizmetlerden haliyle faydalanamıyor. Hatta yurt dışı dönüş seferi söz konusuysa, uçağa Türkiye’den yüklenmiş BC yemek sayısı sınırlı olduğu için, BC yemek de verilmiyor bu yolculara.

Bu durumda doğal olarak, sırf daha geniş bir koltukta ve nispeten ferah bir ortamda uçmak için neredeyse bir ucuz bir ekonomi ücreti daha vermeyi kim kabul eder? Sorusu geliyor akla. Ben de ilk duyduğumda, “bu teklifi kimse kabul etmez” demiştim kendi kendime. Ancak, bu teklifi kabul eden ama uçuş sonrasında da şikayetçi olan çok yolcu varmış.

Önce bazı yolcuların bu teklifi neden kabul ettiklerini açıklayayım. Çeşitli sebeplerle ekonomi sınıfta uçmak istemeyen, ama en düşük ekonomi ücretin 3-4 katı tutarındaki BC ücreti ödeyemeyen/ödemeyi de tercih etmeyen yolcular, son dakikada kendilerine, daha az bir ücret farkıyla kabin değiştirme teklifi yapıldığında, bu teklifi kabul edebiliyorlarmış.

Hak verirsiniz ya da vermezsiniz, kendilerine göre sosyo-kültürel hatta psikolojik gerekçeleri varmış bu yolcuların. THY’nin özellikle Avrupa ülkelerine gidiş-geliş seferlerindeki etnik yolcu yoğunluğuna baktığımızda, bu tercihi ortaya çıkaran sosyo-kültürel etkileşimi ve psikolojiyi görmek mümkün aslında. Ama konumuz bu değil. Böyle bir gerçeklik olduğunu, herhangi bir değer yargısında bulunmaksızın kabul edip, anlatımımıza devam edelim. 

Bu uygulamanın mucitleri, “sineğin yağını çıkardık” misali karlı bir iş yaptıklarını zannediyor olabilirler ama kazın ayağı hiç de öyle değil. Aşağıda irdeleyeceğim sonuçları itibarıyla değerlendirdiğimizde; “Biz uygulama şartlarını önceden yolculara açık açık söylüyoruz ve kabul edenin uçuş sınıfını yükseltiyoruz. Bu uygulamada herhangi bir mağduriyet yok” savunması da pek işe yaramıyor.

Yolcunun diğer avantajlardan faydalanamıyor olması, sorun yaratmıyor olabilir. Ama demin açıkladığım üzere, özellikle Türkiye’ye dönüş seferlerinde sınıf değiştiren yolcu, uçakta kendisine sunulan yemeğin yan koltukta oturan gerçek BC yolcuya sunulan yemekten farklı olduğunu gördüğünde; daha doğrusu, gerçek BC yolcusu, ona sunulan yemeğin farklı olduğunu fark ederek, kendisinin amiyane tabirle çakma BC olduğunu fark ettiğinde, işin rengi değişiyor.

Gelin empati yapalım. Böyle bir durumda, yani gerçek BC yolcunun yargılayan, belki küçümseyen bakışları karşısında hangi yolcu rencide olmaz.  Böyle bir durum hangi insanın psikolojisini olumsuz etkilemez. “Biz sana baştan söylemiştik” demeniz bu yolcuyu rahatlatır mı? İkna eder mi?

Etmiyor olacak ki; uçuş sonrasında, “Geri Bildirim Formları” dolduruluyor.  Bu geri bildirimlere verilen cevaplar da uygulamanın savunulmasından ibaret otomat cevap olduğu için, doğal olarak sorunu çözmüyor ve yolcuyu daha da üzüyor, hatta kızdırıyor. Muhtemelen bu yolcu bir dahaki yolculuğunda THY’yi tercih etmiyor.

Uygulamada ortaya çıkan başka bir ilginç detay daha var aslında. THY’nin Avrupa git-gel uçuşlarında, uçaklara dönüş seferleri için her ihtimale karşın, +2 BC yemek yükleniyor. Herhangi bir dönüş seferinde, 5 adet son dakika upgrade (kabin sınıfı yükseltme) işlemi yapılmış olduğunu varsayalım. Bu durumda, 5 kişiden 2 sine BC yemek, diğer üçüne de ekonomi sınıf yemek sunulduğu zaman, ortaya çıkan çifte standardı kabin personelinin izah edememesi bir yana, BC kabininde, şirket itibarını olumsuz etkileyen diyaloglar yaşanıyor.

Aslında bu BC Yemek konusundaki çifte standardı önlemenin bir yolu var. Bütün hatlardaki sınıf yükseltmeler dikkate alınarak, her hat için ayrı ayrı ortalamalar hesaplanıp; BC dönüş ikramları Türkiye’den yüklenirken bu rakamlar, her seferdeki gerçek (cari) BC yolcu sayısına ilave edilebilir.

Kuşkusuz böyle bir mantıkla yapılan ikram yüklemesi neticesinde, artan EC ya da BC yemekler, uygulama firesi olacaktır. Ancak, nihai amaç daha fazla para kazanmak olduğuna göre, bu artan yemekler nedeniyle ortaya çıkan cüzi yemek maliyeti tolere edilebilir. Bildiğim kadarıyla THY, böyle bir yöntem de izlemiyor. Birkaç kuruş uğruna prestij kaybetmeyi yeğliyor.

Güya BC kabin yolculuğunu tanıtmak, farkındalık oluşturmak, özendirmek ve yaygınlaştırmak suretiyle BC satışlarını artırmak amacıyla uygulamaya konulan bu yöntemin, amacına hizmet etmemesi bir yana, teklifi kabul eden yolcularda, maruz kaldıkları çifte standart ve ötekileştirme nedeniyle, mağduriyet duygusu oluşturduğu çok açık. Bu yolcularla muhatap olan personelin çektiği sıkıntılar da cabası.

Sonuç itibarıyla THY, birkaç kuruş fazla para kazanma uğruna, mutsuz ve kızgın yolcuların şikayetleriyle uğraşmak zorunda kalıyor. Attığı taş, ürküttüğü kurbağaya değmiyor. Muhtemelen bu yolcuları ve etkiledikleri muhtemel yolcuları da ilelebet kaybetmekle kalmıyor, piyasadaki “beş yıldızlı hava yolu şirketi” imajı da zedeleniyor.

Bence bu uygulama, THY çapındaki bir şirkete hiç mi hiç yakışmıyor.

THY NİN İKİ BAŞARISIZ UYGULAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (30)

Abdülhamid Han ~ 2 ay önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tombaladan Müfettişler Kuruluna Başkanlık… ~ 2 ay önce
Hukuk müşavirliğinden bir avukatın THY Teftiş Kurulu Başkanlığına atanması Çok hazin bir durum THY Teftiş Kırılundaki müfettişler için … diyeceğim bir anda THY Teftiş Kurulunda sınavla mesleğe adım atmış, yeterlilik sınavıyla Başmüfettişliğe terfi etmiş, hukuk, muhasebe, lisan bilen kariyer Müfettişi kalmadığını, mevcut müfettişlerin hepsinin onun bunun referansıyla tombaladan atanan, 16x250000 TL brüt maaş alan ConConlar olduğunu hatırlayınca bu atamaya seslerini bile çıkartamayacaklarını görüyorum. Başta Gonyalı, 4göz ve akp nin BKK seçim gözlemcisi eleman olmak üzere birkaçı Başkanlık hayali kuruyordu ama hevesleri yarım kaldı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hatırlatma ~ 2 ay önce
Başkesen müfettişi unutmuşsun, fazla havalanmış. Sağda solda hava atıyormuş.Rüzgar eken fırtına biçer demiş atalarımız.
Sn Bilal bey ~ 2 ay önce
Thy teftiş kurulundaki yeni atamayla ilgili görüşlerinizi bizimle paylaşır mısınız?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cvp. ~ 2 ay önce
Tayin ve terfilerde liyakatin değil, aidiyetin esas alındığı THY de bu yeni atama, bir Bay Bolat tercihi gibi duruyor. Diğer yandan, 50-60 Müfettiş-Başmüfettiş unvanı verilmiş bir gruptan oluşmakla birlikte, THY Teftiş Kuruluna başkanlık yapacak, kurul üyesi bir namzet bulunamamış, takdir edilememiş olması ve özellikle meslekten müfettiş olmayan birinin başkan olarak atanması, hem kurul üyeleri ve hem de mesleğin itibarı açısından çok talihsiz olmuş. Yanlış olmuş.
Kariyerden gelen ~ 2 ay önce
Teftiş ile ilgili yazı dizinizin son bölümünü hala yayınlamadınız. Bu atamayı mı bekliyordunuz?
Kariyer=Liyakat ~ 2 ay önce
Kariyerden gelen ve gelmeyen müfettişler vardır. Kariyerden gelenler binlerce kişinin katıldığı yarışma sınavında başarılı olduktan sonra müfettiş yrd.sı olurlar. 3 yıl sonra da yeterlik sınavını geçer ise müfettiş atanırlar. Diğer grup ise tahmin ettiğiniz gibi sınavsız atanırlar.
yanlış bilgi ~ 2 ay önce
kendisine sunulandan farklı yemek diye belirtmişsiniz, bu yanlış. insanlara hiç yemek vermiyoruz çünkü yok:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vah vah ~ 2 ay önce
BC yemeği yiyememiş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Upgrade miş ~ 2 ay önce
Bu uygulama ile “ bari hayatımda bir kere business uçayım diyen “ yolcular oluyor. Adama söyleseniz bile ama ikram yok . Adam aynı şekilde bir önceki upgrade olan yolcuya verilen ikramı uçakta görüyor . Benim başım kel mi diyor . Mis gibi yan koltuk servisi görüyor resmen aldandığını düşünüyor. Hayıflanıyor. Satış pazarlama uyuma , herşey rakam para değil uygulama çok farklı. Yolcu bunu deneyimliyor gerçekte , yani kötü bir duyguyu. İnşallah A Bolat okuyordur bunları.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gerçekler ~ 2 ay önce
Bilal bey , daha ne kadar başarısız uygulama var bir bilseniz. Şu an Avrupadaki bütün müdürler paniklemiştir . Uygulama aynen böyle. Resmen yolcudan upgrade parası alınıyor ama birde ikram yok haa deniyor . Çıkıpta bir istasyon şefi anlatamıyor bu durumu anlatsa müdür ile papaz olacak . Müdür de kendini böyle pazarlıyor satış başkanına. Şu kadar upgrade yaptık business tanıttık para kazandık. Kabin amirleri istasyoncuyu çağırır girip siz söyleyin ikram yok diye der.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Upgrade komedisi ~ 2 ay önce
Üst yönetimin yıllardır haberi olmadığı son dakika upgrade uygulamasındaki soruna parmak basmışsınız . Aynen de böyle bu sorun . Business ta biri yer biri bakar oluyor. Gidip kabin amiri raporlarına baksın üst yönetim. Satış pazarlama örtemez o zaman bu sorunu . Önemsiz gibi çok önemli bir sorun bu. Bravo yazara.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Olmadı... ~ 2 ay önce
Bazı konularda bilgi sahibi olabilirsiniz ancak her konuda tecrübe sahibi gibi yorum yazmaya çalışmayın lütfen. Erasmus indirimli biletlerde değişiklik hakkı 1 defa için tamamen ücretsiz verilir, ikinci değişiklik için bilet kuralı uygulanır. İlgili biletlerin sadece İnternetten satılmasının nedeni ofislerde uygulanan biletleme servis ucretinin yüksek olması ve öğrenciler için indirimin düşük kalması. İnternetten alınan bu biletler her durumda daha büyük indirim sağlar. Son dk upgrade tüm havayolları tarafından uygulanan ve yolcuların çok sevdiği bir hizmettir. Normal bus ücreti ödemek istemeyen ve uzun uçuşu daha rahat bir koltukta tamamlamak isteyen yolcularımız bu hizmeti özellikle takip ve talep eder. Onlar için önemli olan 7-8 saat sürecek bir yolculukta konforlu bir seyahat (uyku) çekebilmektir. İkram ile ilgili upgrade sırasında yer görevlisi tarafından bilgilendirildikleri için bunu sorun etmezler. İkramlar için zaten çok fazla sayıda hesaplama yapılır ve ona göre +/- yüklenir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Olmadı.cvp ~ 2 ay önce
Değerli okuyucum, yazıyı dikkatli okumadığınız ya da kendi bakış açınızdan bazı yönlerini yanlış bilgilerle eleştirmeyi tercih ettiğiniz anlaşılıyor. Avrupa git-gel seferlerde 7-8 saat uçuş yok. Sınıf yükseltmeye göre ikram yüklemesi de yok. Ayrıca, erasmus uygulamasında kayda değer bir indirim yok ve değişiklik ücreti sorguladığımız hatlarda 50-60 EUR civarında. Öğrenciler daha fazlasını hak ediyor. Sizin değerlendirmeleriniz yazıda dile getirilen diğer ciddi sorunları da ortadan kaldırmıyor.
Oluyor ama nasıl ~ 2 ay önce
Olmadı rumuzlu arkadaş. Sahadan haberin yok. Yurtdışı müdürleri business dönüş upgrade i sadece sayı ve gelirden ibaret sanıyor. Ama dönüş ikramı istanbuldan yüklenir. Peki +2 business ikramla yola çıkan uçak havadayken daha checkin devam ediyorsa. 5 tane talep geldiğinde ne yapacaksın. 2 sine ikram var 3 üne yok öyle mi ? Ya da lokalden farklı ucuz ikram mı sipariş vereceksin . O zaman nasıl açıklayacaksın bunu? Bak sahadan haberin yok sonradan haketmeden müdür olmuşsun .
.... ~ 2 ay önce
Şirkete olan nefretinizi olur olmadık herşeyi eleştirmeye çabalayarak göstermeyin. Şirketi sevmeyenleri ve kuskunleri arkanıza toplayıp etkileşim kasmayın...
Damla ~ 2 ay önce
Ben Bilal beye katılıyorum. Bilal Beyin yazısında " bu teklifi kabul eden ama uçuş sonrasında da şikayetçi olan çok yolcu varmış." cümlesi çok önemli birde kabin memurlarına bu konuyu sorun derim yolcuların bu konuda çok rencide ye uğradı anlaşılır. yani ofiste oturup öngörmekle uçuşta fiili yaşamak çok farkı. ayrıca Erasmus öğrencileri cumhuriyetimizin ilk kurulduğu o zor koşullarda bile yurt dışına bir kıvılcım olarak gönderilen döndüklerinde bir volkan gibi olacak gençlerimiz olarak bakmalıyız bilet alımlarını basit rezervasyon kurallarıyla zorlaştırmamalıyız.
.... ya ~ 2 ay önce
Seçtiğin rumuz gibi bir yorum yapmışsın. Algılarını ve ön yargılarını kendine sakla. İnsanlar şirketlerden nefret etmezler. Senin olur olmaz şey diyerek algılamakta güçlük çektiğin konular çok önemli konular. Bu yorumu yaparak somut gerçekle bir bağının olmadığını, sadece algı odaklı düşündüğünü, yaşadığını ve saf tuttuğunu gayet güzel ortaya koymuşsun. Ayrıca, şirket babanızın şirketi değil. Ülkemizin, milletimizin şirketi. Yazar somut iki konudaki yanlışları ortaya koymuş ve iyi olması için eleştirmiş. Senin gibi dört noktadan ibaret kimliksizler gereksiz tepkimelere girsinler diye değil.
Olmadı... Yazana ~ 2 ay önce
Bu yorumu Thy başkanı ilgili birime emir vererek yazdırmış gibi,yazı şeklinden anlaşılan bu zira...
bence de olmadı ~ 2 ay önce
Çünkü yalan bilgi vererek burada dezenformasyon yapıyorsun. Bugün kodumu kullanıp ücret baktım. Verilen ücret hiç bir şekilde değişiklik ve iadeye izin vermiyor.
Sn Yıldız ~ 2 ay önce
THY’nin Geri Bildirim Sistemindeki şikayet öneri vs istatistiksel dağılımı yayınlanıyor mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sn.Yıldız.cvp ~ 2 ay önce
Değerli okurum, sorduğunuz bilgileri ben bulamadım. Sizde varsa ve paylaşırsanız, çok memnun olurum.
Denetimci ~ 2 ay önce
Bu yayınlanmıyor ama Iso10002 denetimcisi olarak şunu söyleyebilirim. Star Alliance içerisindeki havayollarında ISO10002 Müşteri Memnuniyeti Standartına sahip tek havayolu gururumuz THY. zorunluluk olmamasına rağmen her sene denetime girip bu standart belgesini alması büyük başarı . Geribildirim yorumlarınıza katılmıyorum bu nedenle

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000