20 Aralık 2023, Çarşamba 12:00:02

THY dünyanın en büyük filolarından birine sahip olacak

Filo büyüklüğünde ilk sıraları ABD merkezli hava yolu şirketleri paylaşırken, Çin’in hava yolu şirketleri de iddiasını sürdürüyor. Küresel ölçekte 129 ülke ile uçulan ülke sayısında ilk sırada olan THY, filo büyüklüğünde 9. sıradaki yerini 2033'te dünya üçüncülüğüne taşımayı hedefliyor.
  • Ilk önce bütün çalışanların, emek verenlerin maaşlarının, çalışma ve hayat şartlarının iyi olmasını temenni ediyorum fakat şunu gözlemliyorum: çalışanlar aşırı şekilde yanlı tutum sergiliyorlar. THY ve maaşları aşırı şekilde kötülüyorlar. Genelde batılı havayollarınıb ve şirketlerini THY den daha iyi, çalışanlara karşı daha dürüst vs. olduklarını yazıyorsunuz, olabilir veya olmayabilir ama sizlerde orada çalışanlar gibi değilsiniz, iki gömlek onların altındasınız. Hep istiyoruz, haklarımızı çok iyi biliyoruz ama sorumluluklarımızı pek önemsemiyoruz. Üstelik madem o kadar yeteneklisiniz, buyurun gidin o övdüğünüz yerlere. Dilekçe yazın çünkü her patron, her şirket iyi çalışan ister. Biraz kendimize gelelim. Evet maaşlar, çalışma şartları iyi olsun ama kendi çapımızı da bilelim...
  • O iş zor bro
  • Hakkımızı versinlerde ne isterlerse olsunlar lütfen
  • Thy ücret politikasını düzeltmediği sürece tüm kalifiye elemanlarını kaybedecek.
  • Dünyada ortalama yer hizmetleri maaşı ( bayrak taşıyıcı havayolları ) 2.000 dolar / Euro Kabin memuru başlangıç maaşı 2.500 - 3.000 dolar / Euro Teknik ve kokpit hakkında resmi bir bilgiye ulaşamadım... Madem rakiplerimiz şampiyonlar ligindeki diğer üst klasman havayolları, personel maaşlarını dengeleyerek işe başlayabilirsiniz. Haa, yok yemiyor ise, ne kadar ekmek o kadar köfte atasözünü hatırlatırız size
  • TGS ve "en önemli konu çalışan memnuniyeti" diyenler geldi yine. Arkadaşım, THY özel bir şirket. Şirketler kâr amacı güderler. Hayır kurumu mu bu? Borsaya kote şirket bilançosunda "alınan dualar" şeklinde bir kalem mi açacak? Bu neyin kafası ya? Tabi herkesin şartları daha iyi olsun. Ama bu "yapmalı! yapmak zorunda! hakkım helal değil bak ha! öbür dünyada iki elim yakanızda" bunun gibi arabesk yaklaşımlar nedir ya? Arkadaşım, hepiniz yaşını başını almış insanlarsınız, değil mi? Ekonominin ilk kuralı, daha ilk girişte öğretilen nedir? Arz-talep dengesi. Bugün Türkiye'de neden yüksek kira sorunu var? Milyonlarca göçmen, üzerine Rusya-Ukrayna savaşı sebebiyle gelenler, gayrimenkul karşılığı vatandaşlık yoluyla gelenler, üzerine bir de Güneydoğu depremi sebebiyle yurt genelinde diğer illere göç eden vatandaşlar. Kaç milyon konut talebi çıktı?? Talep, arzdan çok daha fazla olunca ne oldu? Hem satılık, hem kiralık konut fiyatı patladı. "Maaşlara zam yapılsın!!" Bence de yapılsın da,x adam ona bakmıyor ki! Ülke nüfusu 90 milyona dayanmış. Senin yaptığın işi yapmak için kapıda 50,000 kişi hazırolda bekliyor. Bu ülkenin gerçeği bu. Üzgünüm.
  • 2053 ve 2071 onemli! Secim oncesi bunlara da agirlik verilmeli:)
  • Ama bi adaletde ve maaşda dünya büyüğü olamadik nedense ? Hiç birimizde lan büyüyoruzda kime büyüyoruz demiyor ? Ancak alkişliyoruz. Uyan ey ulu türk milleti uyan ! Dünyanin bim'i olduk ve hükümet kazaniyor vatandaş kazanmiyor.
  • Çalışanı mutlu olmayan bir şirket dünya devleriyle mi yarışacak? Sesli güldüm!
  • Pilot alimi nezaman

Filo büyüklüğünde ilk sıraları ABD merkezli hava yolu şirketleri paylaşırken, Çin’in hava yolu şirketleri de iddiasını sürdürüyor. Küresel ölçekte 129 ülke ile uçulan ülke sayısında ilk sırada olan THY, filo büyüklüğünde 9. sıradaki yerini 2033'te dünya üçüncülüğüne taşımayı hedefliyor.

Dünyanın en büyük havayolları değişik kategorilerde büyüklük sıralamasına tabi tutuluyor. 2023 yılı itibarıyla; gelir, varlık ve piyasa değeri bakımından Delta Air Lines ilk sırada yer alırken, taşınan yolcu sayısı açısından China Southern Air Holding ilk sırada geliyor. Gelir kriteri yanı sıra filo büyüklüğüne, çalışan sayısına ve hizmet verilen destinasyon sayısına göre American Airlines Group ise birinci durumda. 129 ülkeye uçuş gerçekleştiren THY bu kategoride mevcut durumda tüm hava yolları içinde ilk sırada yer alıyor.

THY uluslararası uçuşlarda sağladığı yaygın uçuş ağı ile Air France, Emirates ve British Airways’i geride bırakıyor. Destinasyon sayısında THY global ölçekte ikinci sırada bulunuyor. Gerek bu yıl Haziran ayında gerçekleşen Paris Air Show gerekse Kasım ayındaki Dubai Air Show’da önde gelen hava yolu şirketleri Boeing ve Airbus ile yeni satın alma anlaşmaları imzaladılar. Artan yolcu talebine paralel olarak hava yolu şirketleri de yeni uçak siparişleriyle gelecek 10-20 yıllık büyüme hedeflerini yansıtıyorlar.

Havacılık uzmanları ABD merkezli hava yollarının genelde uçak filolarını yenileme yönünde karar aldıklarını, Hindistan gibi hızlı gelişen piyasalarda ise uçak filolarını büyütme eğilimi güçlü görünüyor. ABD’nin havacılıktaki dört büyük şirketi, American Airlines, Delta Air Lines, United Airlines ve Southwest Airlines filo büyüklüğüne göre dünya havayolu sıralamasında liderlikleri sürdürüyorlar. Son verilerle filo büyüklüğünde American Airlines 980 uçakla ilk sırada bulunurken, ikinci sırada 960 uçakla Delta Airlines ve üçüncü sırada da 930 uçakla United Airlines geliyor.

Bu dörde en yakın durumda 581 uçaklık filosu ile China Eastern Havayolları bulunuyor. Son dönemde birçok havayolu şirketi yeni uçak siparişelerine hız verdi. Türk Hava Yolları da yüksek adetli uçak siparişleriyle dünya medyasında ve havacılık endüstrisinde gündem oluşturmaya devam ediyor. THY son olarak 220 adet satın alma hakkı ve kesin sipariş anlaşmasıyla Airbus sipariş adedini toplam 355 uçağa çıkardı.

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi sosyal medya hesabından yaptığı son paylaşımla THY’nin filo büyüklüğünde halen 9 sırada olan yerini 2033 yılında dünyada 3’üncü sıraya yükseltmeyi hedeflediklerini söyledi. THY bu hedefe ulaştığında dünya havacılık liginde ABD ve Çin merkezli hava yolu şirketlerini yakalamış olacak.

2033 yılına kadarki dönemi kapsayan programa göre THY 2023 sonunda 440 olarak öngörülen uçak sayısını 2025 yılında 500’e çıkarmayı hedeflerken, uçak sayısının 2027’de 600’e ve 2030 yılında da 700’e çıkarılması planlanıyor. 2033 yılında THY’nin toplam uçak sayısının 800’ün üzerine ulaşması ve Ajet’in filo büyüklüğünün de 200 olması hedefleniyor.THY 2033'te uçak filosunun yüzde 98’ini yeni nesil uçakların oluşturmasını öngörüyor. Son verilerle THY filosunun ortalama yaşı 9.2 iken, yeni nesil uçakların toplam filo içindeki oranı da yüzde 30 düzeyinde bulunuyor.

THY RollsRoyce Trent XXB motorların en büyük müşterisi

Rolls-Royce, Türk Hava Yolları’nın 70 adet Airbus A350 uçağı satın almasıyla Trent XWB motorlarının en büyük operatörü olacağını duyurdu. Rolls-Royce plc CEO’su Tufan Erginbilgiç “Bu gelişme RollsRoyce için heyecan verici ve gerçekten tarihi bir ana işaret ediyor. Trent XWB, büyümeye devam eden Türk Hava Yolları’nı desteklemek için mükemmel bir motordur. Bu sipariş Türk Hava Yolları’nı dünyanın en büyük Trent XWB operatörü haline getirecek. ”dedi.

(Dünya)

THY dünyanın en büyük filolarından birine sahip olacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (36)

Çerkez ~ 5 ay önce
Ilk önce bütün çalışanların, emek verenlerin maaşlarının, çalışma ve hayat şartlarının iyi olmasını temenni ediyorum fakat şunu gözlemliyorum: çalışanlar aşırı şekilde yanlı tutum sergiliyorlar. THY ve maaşları aşırı şekilde kötülüyorlar. Genelde batılı havayollarınıb ve şirketlerini THY den daha iyi, çalışanlara karşı daha dürüst vs. olduklarını yazıyorsunuz, olabilir veya olmayabilir ama sizlerde orada çalışanlar gibi değilsiniz, iki gömlek onların altındasınız. Hep istiyoruz, haklarımızı çok iyi biliyoruz ama sorumluluklarımızı pek önemsemiyoruz. Üstelik madem o kadar yeteneklisiniz, buyurun gidin o övdüğünüz yerlere. Dilekçe yazın çünkü her patron, her şirket iyi çalışan ister. Biraz kendimize gelelim. Evet maaşlar, çalışma şartları iyi olsun ama kendi çapımızı da bilelim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mailden sonra ~ 5 ay önce
O iş zor bro

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km1 ~ 5 ay önce
Hakkımızı versinlerde ne isterlerse olsunlar lütfen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy ~ 5 ay önce
Thy ücret politikasını düzeltmediği sürece tüm kalifiye elemanlarını kaybedecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tk kabin memuru ~ 5 ay önce
Ekip o kadar vizyonsuz ki hiçbir şey olmaz bunu çok iyi bildikleri için her istediğini yapabiliyolar...avrupada birçok havayolu sendikası var bi karar alıyorlar tüm uçuşlar iptal ve ekip lehine sonuç aliyolar...
Evet şimdi.... ~ 5 ay önce
Dünyada ortalama yer hizmetleri maaşı ( bayrak taşıyıcı havayolları ) 2.000 dolar / Euro Kabin memuru başlangıç maaşı 2.500 - 3.000 dolar / Euro Teknik ve kokpit hakkında resmi bir bilgiye ulaşamadım... Madem rakiplerimiz şampiyonlar ligindeki diğer üst klasman havayolları, personel maaşlarını dengeleyerek işe başlayabilirsiniz. Haa, yok yemiyor ise, ne kadar ekmek o kadar köfte atasözünü hatırlatırız size

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kokpit ~ 5 ay önce
Bir kaptan ortalama 12-15 bin dolar alır. Bize bakarsan yarısı.
Geldiler yine ~ 5 ay önce
TGS ve "en önemli konu çalışan memnuniyeti" diyenler geldi yine. Arkadaşım, THY özel bir şirket. Şirketler kâr amacı güderler. Hayır kurumu mu bu? Borsaya kote şirket bilançosunda "alınan dualar" şeklinde bir kalem mi açacak? Bu neyin kafası ya? Tabi herkesin şartları daha iyi olsun. Ama bu "yapmalı! yapmak zorunda! hakkım helal değil bak ha! öbür dünyada iki elim yakanızda" bunun gibi arabesk yaklaşımlar nedir ya? Arkadaşım, hepiniz yaşını başını almış insanlarsınız, değil mi? Ekonominin ilk kuralı, daha ilk girişte öğretilen nedir? Arz-talep dengesi. Bugün Türkiye'de neden yüksek kira sorunu var? Milyonlarca göçmen, üzerine Rusya-Ukrayna savaşı sebebiyle gelenler, gayrimenkul karşılığı vatandaşlık yoluyla gelenler, üzerine bir de Güneydoğu depremi sebebiyle yurt genelinde diğer illere göç eden vatandaşlar. Kaç milyon konut talebi çıktı?? Talep, arzdan çok daha fazla olunca ne oldu? Hem satılık, hem kiralık konut fiyatı patladı. "Maaşlara zam yapılsın!!" Bence de yapılsın da,x adam ona bakmıyor ki! Ülke nüfusu 90 milyona dayanmış. Senin yaptığın işi yapmak için kapıda 50,000 kişi hazırolda bekliyor. Bu ülkenin gerçeği bu. Üzgünüm.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilal bey ~ 5 ay önce
Sana şimdi burda ağız dolusu saydırırdım ama editörler yayınlamaz bunu. Be çapsız kardeşim madem thy özel bi şirket ve hayır kurumu değil neden o zaman bedavadan pazar mesaisi diye saçma sapan ücret için bir taraflarınızı yırtıyorsunuz? Pazar günü çalışırken pazartesi salı da yatıyorsunuz! Madem pazar gününün sizin için kutsallığı var o zaman yattıgınız pazartesi salıdan sayın. Öyle değil mi iş günleri içinde yatıyorsunuz ya... çapsız...
Ses etmesinler ~ 5 ay önce
Ne yapsinlar,saydıklarinin suçlusu bu insanlar mı burdan ses etmelerine bile tahammül yok, iş olsa inan buranin angaryasını kimse çekmez birader ama hep diyorum ALLAH MUHTAÇ ETMESIIN SİZE
... ~ 5 ay önce
Ne kadar boş bir yorum ne anlatıyorsun sen acaba
Secim ~ 5 ay önce
2053 ve 2071 onemli! Secim oncesi bunlara da agirlik verilmeli:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Herşeyimiz büyük masallah ~ 5 ay önce
Ama bi adaletde ve maaşda dünya büyüğü olamadik nedense ? Hiç birimizde lan büyüyoruzda kime büyüyoruz demiyor ? Ancak alkişliyoruz. Uyan ey ulu türk milleti uyan ! Dünyanin bim'i olduk ve hükümet kazaniyor vatandaş kazanmiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorumsuz ~ 5 ay önce
Çalışanı mutlu olmayan bir şirket dünya devleriyle mi yarışacak? Sesli güldüm!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anadolu ~ 5 ay önce
Onun için mutlu olmayan buyursun o yeteneklerini başka şirket te göstersin. Bakalım bu şekil düşünen, herşeyi kötüleyen, dünya ya sadece ve sadece kendi at gözlükleri ile bakan, sadece talep eden, hiç kıymet bilmeyen, şükür bilmeyeni hangi şirket kabul eder ve kaç gün orada tutunur. Allah aşkına THY de mutlu olmayan gitsin, neden orada bulunuyorlar mutlu olmayanlar? Kimin gözüne, kaşına hasretler de çıkışlarını almıyorlar. Ben mutlu olmadığım şirketten 11 sene çalıştığım halde çıktım. Ama burada bol keseden atanlar biliyor ki hiç bir şirket beni almaz çünkü yetenek yok, azim yok, hedef yok, sadece şikayet, istek, talep. Gerçekten anlamıyorum. Buyurun, Lufthansa ya müracaat edin orada 10 misli maaş alın. Madem kendinize güveniyorsunuz, gidin Emirates havayoluna, Qatar havayoluna. THY de ise işini seven, mutlu olanlar kalsın
Pilot ~ 5 ay önce
Pilot alimi nezaman

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 5 ay önce
Hocam, boş yorum yazmaya geldiğin şu yorumundan belli. Zaten şuanda pilot alımı var. Az okuyan bir insan olsaydın haberin olurdu.
işsiz ~ 5 ay önce
Merhaba pilot alımları ne zaman
Mann ~ 5 ay önce
Nerde var oğlum alım...adama demişsin ama boş olan sensin

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000