08 Mart 2024, Cuma 14:43:59

THY'den zam ve TİS açıklaması

Türk Hava Yolları, sendika ile henüz anlaşma sağlanamamış olması nedeniyle personele Şubat ayı itibarıyla yüzde 50 zam kararı alınması ve beraberindeki sürece ilişkin çalışanlarına bir bilgilendirme yaptı.
  • şirketimiz bu konuda haklı. ancak keşke pazar mesaisi saçmalığını basın müşaviri, hukuk müşaviri çıkıp güzel izah etseydi herkese. 300 noktada operasyonumuz var. tüm havalimanlarında pazar uçuş oluyor. pazar günü çalışan bir uçucular değil. iş tanımı gereği operasyondaki çalışanların değişken hafta tatilleri olur. memurlar gibi hafta içi sabit mesai yok ki, pazar işe gittiğinde ek mesai alsın. uçucu alsa, satış trafikçi, operasyoncu, teknisyen ne olacak. pazar mesaisi ödenen dönemde planlamada kayırılan, uçuşlarını ahbapları yardımı ile pazara denk getiren hiç mi olmadı? olmayacağının garantisini kim verebilir. şirket alicenablık yapıp kesenin ağzını biraz açacaksa da bu zam oranı şeklinde herkese yansımalı ve pazar mesaisi konusu sonsuza kadar kapanmalı. hak, hukuk, adalet, mantık hepsi bunu gerektirir. e o zaman tis'e yazmasalardı derseniz geçen yıl 4-5 maaş dağıtıldı tis'de yoktu. tis'e göre %21 verilmeli iken %41 verildi. pazar mesaisi isteyenler bunları iade etmeye hazırlar mı?
  • Mübarek Ramazan'a borçla girdik. Çok şükür Allahım borcumuzu ödemek için bir umudumuz var.
  • Uluslararası iş yap, Euro, dolar kazan, personele gelince TL ile maaş ver. Yetmedi halklarını ellerinden al, yetmedi troller çıksın "neyini beğenmiyorsun " desin. Susarak olmaz bu, yok mu hiç kimsede harekete geçecek cesaret?
  • siz bir sonraki cumayı bekleyin
  • Sirketi tanimamisim yillardir; ne kotu sirket yazik yillarima
  • Biz daha son sözümüzü söylemedik Kurunescafeci Ahmed efendi
  • Vereceginiz paranin da sendikanin sizinde allah bildigini yapsin; sanirim ne kastettigimi anladiniz!!!
  • Sevgili Arkadaslar KURTLAR VADiSi OPERASYONU apron kartlarinin iptal edilmesiyle SONA ERMiSTiR Yeni sezonda bizleri neler bekliyor takipte kalin Bol bol cekirdek kabak cekirdegi antep siirt fistigi alin 2 cambaz 1 ipte cok yakinda yayina basliyor
  • Essege altin semer vursan eşek yine eşektir Essek ne anlar hoşaftan Lafım insanlığını adalet ve hakkaniyet değerlerini yitirmiş yöneticilere. Yaptığını doğru sanmak başkadır Dogruyu yapmak başka bolat yaptığını doğru sayıyor o makamı hak etmiyor adaletten ayrılan yonetici olamaz yaptığı her işte kendini parlatma öne çıkarma peşindesin neden? Yetersiz oldugun için bolt yaptığın her iş tartışmalı sendika yönetiminin giriş kartlarını iptal etmek onları binaya sokmamak hangi kafanın ürünü ve bu insanlarla samimi samimi TIS gorusmelerinemi oturacaksın SEN BULUNDUGUN MAKAMI HAK ETMIYORSUN
  • ALLLAH BELANIZI VERSIN!

Türk Hava Yolları, sendika ile henüz anlaşma sağlanamamış olması nedeniyle personele Şubat ayı itibarıyla yüzde 50 zam kararı alınması ve beraberindeki sürece ilişkin çalışanlarına bir bilgilendirme yaptı.

Söz konusu zammın Ocak ayına yasal olarak yansıtılmasının mümkün olmadığını bildiren THY, zam oranının belirlenmesinde ise Resmî Gazete'de yayımlanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu Kararı'nda yer verilen oranın referans alındığını kaydetti.

THY'nin yaptığı bilgilendirme:

Değerli Çalışma Arkadaşlarımız,

01 Ocak 2024 tarihinden itibaren iş yerlerimizde geçerli olacak yeni dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin, Ortaklığımız ve Hava-İş Sendikası arasında henüz mutabakata varılamayan birkaç hususta devam etmekte olduğu, TİS mutabakatı sağlanana kadar geçecek sürede çalışanlarımızı mağdur etmemek için, TİS müzakere sürecinden bağımsız ve tek taraflı İşveren inisiyatifiyle Şubat 2024 maaşlarına %50 artış uygulama kararı alındığını, 1 Mart 2024 tarihinde sizlere duyurmuştuk.

Bu vesileyle;

• TİS sürecinden bağımsız tek taraflı İşveren inisiyatifi ile yaptığımız artışın geriye dönük olarak Ocak 2024 maaşlarına da uygulanmasının yasal olarak mümkün olmadığı,

• TİS imzalandıktan sonra sene başından itibaren oluşacak fark ödemelerinin yapılmasının yasal zorunluluk olduğu,

• TİS müzakere süreci devam ederken, müzakere ile ulaşılması muhtemel nihai bir oranı tek taraflı olarak uygulamak, TIS sürecini ve sendikal hakları anlamsız hale getirmek şeklinde yorumlanabileceğinden, Resmî Gazete'de yayımlanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu Kararı'nda yer verilen oranın referans alındığı,

• Ücret iyileştirmelerine ilişkin değerlendirmelerin, baz ücrete uygulanacak yüzdelik artış ile sınırlı tutulmaması; prim, sosyal yardım ve tazminatlar gibi birçok farklı ücret kalemindeki iyileştirmelerin de dikkate alınması gerektiği, nitekim ücret artışlarının her dönemde enflasyon oranının üzerinde belirlendiği, hususları hakkında sizleri bilgilendirmek isteriz.

Özellikle toplu görüşme sürecinde, işçi sendikası tarafının işveren üzerinde baskı oluşturmak için durumla ilgisi olmayan iddia ve beyanlarda bulunmasının, toplu görüşme sürecinin doğası gereği olduğunu düşünüyor ve saygı duyuyoruz.

Diğer taraftan, yetkili Hava-İş Sendikası'nın resmi internet sitesinde yayınladığı 5 Mart 2024 tarihli duyuruda, uçuş görev sınırları ve uçuş emniyeti konusunda gerek yatırımcılarımız ve gerekse yolcularımız nazarında istifhama yol açan ifadeleri kabul edilebilir bulmuyoruz.

Gümüş kanatlarımızın altıncı kıtaya ulaştığı günün akabine denk getirilen bu talihsiz açıklamaların toplu görüşme ve sendikal faaliyet sınırlarını zorladığını, bayrak taşıyıcı havayolu konumundaki Ortaklığımızın en önemli iki sermayesi olan siz değerli çalışanlarımız ile emniyetli ve güvenli havayolu olma imajını yıpratma ve ülkemizin en değerli küresel markasını örseleme anlamı taşıdığını belirtmek isteriz.

Toplu iş sözleşmesinin en kısa zamanda neticelenmesi, böylelikle ücretin yanı sıra mutabık kalınan diğer maddelerin de bir an önce uygulamaya geçmesi için gayret göstermeye devam ediyoruz.

İyi çalışmalar dileriz.

THY'den zam ve TİS açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (133)

dentine ~ 2 ay önce
şirketimiz bu konuda haklı. ancak keşke pazar mesaisi saçmalığını basın müşaviri, hukuk müşaviri çıkıp güzel izah etseydi herkese. 300 noktada operasyonumuz var. tüm havalimanlarında pazar uçuş oluyor. pazar günü çalışan bir uçucular değil. iş tanımı gereği operasyondaki çalışanların değişken hafta tatilleri olur. memurlar gibi hafta içi sabit mesai yok ki, pazar işe gittiğinde ek mesai alsın. uçucu alsa, satış trafikçi, operasyoncu, teknisyen ne olacak. pazar mesaisi ödenen dönemde planlamada kayırılan, uçuşlarını ahbapları yardımı ile pazara denk getiren hiç mi olmadı? olmayacağının garantisini kim verebilir. şirket alicenablık yapıp kesenin ağzını biraz açacaksa da bu zam oranı şeklinde herkese yansımalı ve pazar mesaisi konusu sonsuza kadar kapanmalı. hak, hukuk, adalet, mantık hepsi bunu gerektirir. e o zaman tis'e yazmasalardı derseniz geçen yıl 4-5 maaş dağıtıldı tis'de yoktu. tis'e göre %21 verilmeli iken %41 verildi. pazar mesaisi isteyenler bunları iade etmeye hazırlar mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Herşey açık net ~ 1 ay önce
Pazar mesaisi haktır konu kapanmıştır ,pazar günü resmi tatildir, şirketim ayrı olarak 7gün mesaisi vermek istıyorsa o ayrı adındanda belli oldugu gibi pazardır evde ailelerimize cocuklarımızada pazardır .Uzatmaya gerek yok .
yazık kafana ~ 1 ay önce
kardeşim yeri geliyor 14 saat mesai yapıyor uçucular normal yer çalışanı gibi fazla mesai parası almıyorlar o zaman onu da versinler
Hayırlı ramazanlar ~ 2 ay önce
Mübarek Ramazan'a borçla girdik. Çok şükür Allahım borcumuzu ödemek için bir umudumuz var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hakkımızı istiyoruz ~ 2 ay önce
Uluslararası iş yap, Euro, dolar kazan, personele gelince TL ile maaş ver. Yetmedi halklarını ellerinden al, yetmedi troller çıksın "neyini beğenmiyorsun " desin. Susarak olmaz bu, yok mu hiç kimsede harekete geçecek cesaret?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tatlızalım ~ 2 ay önce
siz bir sonraki cumayı bekleyin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazik ~ 2 ay önce
Sirketi tanimamisim yillardir; ne kotu sirket yazik yillarima

Yanıtla

Kalan karakter 1000
%35 BiRLiGi ~ 2 ay önce
Biz daha son sözümüzü söylemedik Kurunescafeci Ahmed efendi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gercek Kaptan ~ 2 ay önce
Vereceginiz paranin da sendikanin sizinde allah bildigini yapsin; sanirim ne kastettigimi anladiniz!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kurtlar Vadisindeki Mematinin Sadik Söförü KEL KAZIM ~ 2 ay önce
Sevgili Arkadaslar KURTLAR VADiSi OPERASYONU apron kartlarinin iptal edilmesiyle SONA ERMiSTiR Yeni sezonda bizleri neler bekliyor takipte kalin Bol bol cekirdek kabak cekirdegi antep siirt fistigi alin 2 cambaz 1 ipte cok yakinda yayina basliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ilke ~ 2 ay önce
Essege altin semer vursan eşek yine eşektir Essek ne anlar hoşaftan Lafım insanlığını adalet ve hakkaniyet değerlerini yitirmiş yöneticilere. Yaptığını doğru sanmak başkadır Dogruyu yapmak başka bolat yaptığını doğru sayıyor o makamı hak etmiyor adaletten ayrılan yonetici olamaz yaptığı her işte kendini parlatma öne çıkarma peşindesin neden? Yetersiz oldugun için bolt yaptığın her iş tartışmalı sendika yönetiminin giriş kartlarını iptal etmek onları binaya sokmamak hangi kafanın ürünü ve bu insanlarla samimi samimi TIS gorusmelerinemi oturacaksın SEN BULUNDUGUN MAKAMI HAK ETMIYORSUN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YETER ~ 2 ay önce
ALLLAH BELANIZI VERSIN!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000