09 Eylül 2012, Pazar 08:45:55

QANTAS VE EMIRATES ANLAŞTI...

Qantas'ın Dubai merkezini kullanacağı yeni ortaklıkla Avustralya ile Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'da 70'den fazla uçuş noktası birbirine bağlanacak...
  • Kim devmiş ? Qantas mı ? Yapmayın ya... Adam sığınmış işte arabın yanına. Hakikaten sıradan bir şirket.
  • Bir kere QUANTAS değil, QANTAS, sıradan olan senin yorumundur.
  • Quantas sıradan bir havayolu. Baktı ki arapta para var, ortaklık yapayım diye düşündü. Birinde para var zihniyet yok, diğerinde para yok ama çağdaş şirket.
  • Qantas dev değildir, taşıdığı yolcu sayısı ve eğer yanılmıyorsam uçak sayısı THY'den azdır. Tek özelliği hiç kaza yapmamış havayolu olmasıdır, çok iyi bir havayolu olmasına rağmen sadece bu, onu dev yapmaz.
  • arkadaşım çok güzel analiz etmiş ve yazmışsın acı THY gerçeklerini. Tespitlerine sonuna kadar % 100 katılıyorum,ellerine sağlık. Ehil olmayan,torpilli ve internetten havacılığı öğrendiğini söyleyen beceriksiz bir zihniyetle ,yönetici kadrosuyla ancak buraya kadar. THY'de B787 ve A380 görmek uzunca bir süre daha hayal olarak kalacak gibi. Nerede bunlarda o vizyon,misyon ? Bu şirket için daha fazlasını beklemek büyük bir hata olur. Acemi berberin traşı bu kadar olur ve kısaca millet aya biz yaya :))
  • Qantas, Singapur'dan Dubai'ye taşınmak zorunda kaldı. Ya dahada zarar edecekti yada bu ortaklığı kuracaklardı. Londra hariç avrupanın başka şehirlerine(Zürih, Münih, Amsterdam v.s.) uçan kişiler hem Singapur'da 7 saat aktarma sonrası Londra'ya gelip bide oradan aktarma yapıyordu. Oysa Emirates öyle değildi, herkes "arap, benzin bedava" şeklinde komik yorumlar yaptı ama gerçekleri herkes göremedi. Basit bir örnek, Perth'den Zürih'e uçacaksınız, Dubai'de 2 saatlik arayla 2 aktarma mı yoksa Singapur'da 7 saat bekleyip sonra Londra'da bir aktarma daha mı? Qantas ya bu antlaşmayı yapacak yada batacaktı.
  • Büyük havayolu dediğin böyle olur..
  • Büyük havayolu dediğin böyle olur..
  • o uçak 500 yolcu aıyor koltuk yatınca 800 dü galiba...800 * 35... tamam geçmiş olsun yolcuları bitirdiler...sizde hala yok alınmaz yok o uçak arıza veriyor yok yeterli yer yok dewam edin...o aradaki farkı nasıl kapatacaksınız...bizimkiler daha 777 ye ekip kuramıyor tel açıp boş günde gelsene diyorlar.adamlarda 23 tane 380 var ve hergün kullanıyorlar...gerçeklerin acı olduğunu bilirdim ama bu çok acı geldi bana...delta niye bizle birleşmiyor yada virgin atlantic...yada japonyadaki havayolları...demekki problem var...eksiklerimiz var...var yani birşeyler var...

Emirates ve Qantas, müşterilerine uluslararası ve Avustralya ağında kesintisiz bağlantı sağlayacak, sık uçan yolculara özel avantajlar ve birinci sınıf seyahat deneyimleri sunacak yeni bir global havacılık ortaklığına girdiğini açıkladı.

Avustralya Rekabet ve Tüketici Komisyonu (ACCC) ve diğer ilgili düzenleyici makamların onayına tabi olan ortaklık anlaşmasıyla ilgili düzenlemelerin Nisan 2013'de yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Emirates Başkanı Tim Clark ve Qantas CEO'su Alan Joyce tarafından önceki gün imzalanan anlaşmaya göre Qantas, Avrupa uçuşları için kullandığı merkezini Singapur'dan Dubai'ye taşıyacak ve Emirates ile geniş kapsamlı bir ticari ilişkiye girecek. 10 yıllık kod paylaşımı işbirliğinin kapsamı, ortak fiyatlandırma, satış, programlama ve uçuş ağı ile genişletiliyor. Ortaklık, her iki havayolu şirketi için de herhangi bir hisse paylaşımını içermiyor.

Ortaklığa göre Qantas, Emirates ile birlikte Dubai Uluslararası Havalimanı'nın 3 no'lu terminalini kullanacak tek havayolu şirketi olacak. İki havayolu şirketi, Avustralya ile global geçiş noktası şehri olan Dubai arasında günde dört A380 seferi de dahil olacak şekilde haftada müşterek olarak 98 sefer gerçekleştirecek. Dünyanın en büyük A380 filosuna sahip olan Emirates'in 23 uçağı ile Qantas'ın 12 A380'i birleştiğinde A380 filosu toplam 35 uçak ile daha da genişleyecek ve aralarında Londra, Paris, Moskova, Amsterdam, Münih ve Roma'nın da bulunduğu pek çok destinasyona bu popüler uçak tahsis edilecek.

Emirates müşterileri artık Qantas'ın 50'den fazla destinasyon ve haftada yaklaşık 5 bin uçuşluk Avustralya ağından faydalanabilecek. Havayolu şirketleri ayrıca Avustralya ve Yeni Zelanda arasındaki kendi trans-Tazman seferlerini de koordine ederken Emirates Christchurch ve Auckland seferlerini artıracak ve Ekim ayından itibaren Melbourne-Auckland hattında günlük A380 seferlerini başlatacak.

Emirates ve Qantas'ın sık uçan yolculara yönelik anlaşmaları da düzenlenecek ve böylece müşterilere puan kazanma ve kullanma konusunda daha fazla fırsat sunulurken, müşterilerin karşılıklı tanınması, dinlenme salonlarına erişimi, check-in işlemleri ve uçağa biniş sırasında öncelik tanınması ve diğer özel hizmetler gibi avantajlar sağlanacak.

"Avustralya'nın ikonik havayolu şirketi Qantas'la uzun vadeli ve geleceğe yönelik bir ortaklık kurmanın zamanı gelmişti" diyor Emirates Başkanı Tim Clark, "Avustralya, 1996'da ilk seferlerimiz başladığından bu yana Emirates'in tatil ve iş amaçlı yolcuları için popüler bir destinasyon oldu ve uçuş ağımızdaki en iyi üç destinasyondan biri haline geldi."

Qantas Grubu CEO'su Alan Joyce, ortaklığın Qantas'a eşsiz avantajlar sağlayacağını ve grup stratejisini ileriye götürecek önemli bir adım niteliği taşıdığını dile getirdi. Joyce, "Emirates, Qantas için ideal bir ortak. Harika bir markası, modern bir filosu, kaliteden ödün vermeyen yaklaşımı ve uluslararası destinasyonlardan oluşan geniş bir ağı var" dedi. (Haberler)

QANTAS VE EMIRATES ANLAŞTI...

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Sıradan ~ 12 yıl önce
Kim devmiş ? Qantas mı ? Yapmayın ya... Adam sığınmış işte arabın yanına. Hakikaten sıradan bir şirket.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Bir kere QUANTAS değil, QANTAS, sıradan olan senin yorumundur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Büyük mü ? ~ 12 yıl önce
Quantas sıradan bir havayolu. Baktı ki arapta para var, ortaklık yapayım diye düşündü. Birinde para var zihniyet yok, diğerinde para yok ama çağdaş şirket.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dev değil ~ 12 yıl önce
Qantas dev değildir, taşıdığı yolcu sayısı ve eğer yanılmıyorsam uçak sayısı THY'den azdır. Tek özelliği hiç kaza yapmamış havayolu olmasıdır, çok iyi bir havayolu olmasına rağmen sadece bu, onu dev yapmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
09 Eylül 2012, Pazar 10:38:51' e cevap ~ 12 yıl önce
arkadaşım çok güzel analiz etmiş ve yazmışsın acı THY gerçeklerini. Tespitlerine sonuna kadar % 100 katılıyorum,ellerine sağlık. Ehil olmayan,torpilli ve internetten havacılığı öğrendiğini söyleyen beceriksiz bir zihniyetle ,yönetici kadrosuyla ancak buraya kadar. THY'de B787 ve A380 görmek uzunca bir süre daha hayal olarak kalacak gibi. Nerede bunlarda o vizyon,misyon ? Bu şirket için daha fazlasını beklemek büyük bir hata olur. Acemi berberin traşı bu kadar olur ve kısaca millet aya biz yaya :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Qantas mecburdu. ~ 12 yıl önce
Qantas, Singapur'dan Dubai'ye taşınmak zorunda kaldı. Ya dahada zarar edecekti yada bu ortaklığı kuracaklardı. Londra hariç avrupanın başka şehirlerine(Zürih, Münih, Amsterdam v.s.) uçan kişiler hem Singapur'da 7 saat aktarma sonrası Londra'ya gelip bide oradan aktarma yapıyordu. Oysa Emirates öyle değildi, herkes "arap, benzin bedava" şeklinde komik yorumlar yaptı ama gerçekleri herkes göremedi. Basit bir örnek, Perth'den Zürih'e uçacaksınız, Dubai'de 2 saatlik arayla 2 aktarma mı yoksa Singapur'da 7 saat bekleyip sonra Londra'da bir aktarma daha mı? Qantas ya bu antlaşmayı yapacak yada batacaktı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
budur! ~ 12 yıl önce
Büyük havayolu dediğin böyle olur..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
budur! ~ 12 yıl önce
Büyük havayolu dediğin böyle olur..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
o uçak 500 yolcu aıyor koltuk yatınca 800 dü galiba...800 * 35... tamam geçmiş olsun yolcuları bitirdiler...sizde hala yok alınmaz yok o uçak arıza veriyor yok yeterli yer yok dewam edin...o aradaki farkı nasıl kapatacaksınız...bizimkiler daha 777 ye ekip kuramıyor tel açıp boş günde gelsene diyorlar.adamlarda 23 tane 380 var ve hergün kullanıyorlar...gerçeklerin acı olduğunu bilirdim ama bu çok acı geldi bana...delta niye bizle birleşmiyor yada virgin atlantic...yada japonyadaki havayolları...demekki problem var...eksiklerimiz var...var yani birşeyler var...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000