Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]

EMEK-Lİ

Emekli, yani emek harcanarak elde edilen, belirli bir süre çalıştıktan sonra ödediği pirimler sebebiyle kendisine aylık bağlanmış kişi… Emek harcayan kişi! Çalışan kişi!

HAKLI GURUR

Bu haftanın hiç şüphesiz en önemli konusu KAAN’ın gökyüzüyle buluşmasıydı. Her anını takip ettim. Tekrar tekrar izledim. Bize bu gururu yaşatan TUSAŞ ailesine sonsuz teşekkür.

GÜVENLİK

Yıllar önce bir orduevinde emniyet takım komutanı nizamiyedeki askerlere bir emir verir. “Kimseyi kimliksiz içeri almayacaksın, girene çıkana kimlik soracaksın”. Asker emri harfi harfine uygulamaya koyulur...

KOPMUŞ

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay, aklını kiraya, elini bankamatiğe kaptırmış gazetecilerden gelmeyen bir soruyu kendi sordu kendi cevapladı. Ve sonuç itibariyle ekonominin koptuğunu belirtti.

SEÇİM SATH-I

Türkiye yeni bir seçim dönemine daha girdi. Adaylar her zamanki gibi peş peşe vaatlerini sıralamaya başladı. Ancak seçim sebebiyle yüzbinlerce çalışanı olan havacılık sektörü yine es geçiliyor.

ABLUKA

Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni yüzyılında resmen abluka altına alınıyoruz. Sözde müttefik gibi görülen ülkeler de bu durumu hem tetikliyor hem de destek oluyor. Ve bu duruma ses yükseltmiyoruz. Hayırdır ABD?

BİR RÜYAYDI GERÇEK OLDU

Bu hafta uzun yıllar hayalleri kurulan planların hayata geçirildiğine şahit olduk. Bunlardan biri ilk defa bir Türk’ün uzaya çıkması ve uzun yıllardır beklenen 6.Kıta uçuşları.

SINAV

Öğrencilik yıllarından başlarız sınavlara… Ama hiç kuşkusuz en büyük sınav hayatta kalabilme, insanca yaşama, başarı ve adaletli olabilmektir.

ZEHİR OPERASYONU

Zehir, hücrelere ve yaşayan dokulara kimyasal, biyokimyasal ya da radyoaktif nitelikte zararlar veren her türlü maddeye verilen genel bir isimdir. Asırlardır kullanılır.

2024

2023 senesine acısıyla tatlısıyla son verdiğimiz bugün, yeni umutlara yelken açıyoruz. Tüm sektörümüzün yeni yılı kutlu olsun. Sağlık, mutluluk ve başarılarla dolu bir yılın bizlerle olması dileğiyle…

ÖNCE AYNAYA BAKACAKSIN!

İş hayatına başladığınız andan itibaren yükselirsiniz, düşersiniz, başardım dersiniz, kriz olur, bu sefer başardım terfi alacağım dersiniz, işsiz kalırsınız. Zaman zaman karamsarlığa kapılırsınız ama gün gelir ulaşmak istediğiniz noktaya gelirsiniz.

HAYVAN YULARINDAN İNSAN SÖZÜNDEN TUTULUR

Bu hafta çok sevdiğim bir atasözüyle başlamak istedim. “Hayvan yularından, insan sözünden tutulur”…

ADİL OLMAK

“İyi olmak kolaydır. Zor olan adil olmaktır. En mükemmel adalet ise, vicdandır.” Victor Hugo’nun güzel bir sözüyle bu haftaya başlayalım. İyilik, adalet, vicdan… Günümüzde ne yazık ki unuttuğumuz kavramlar. Ancak bir an önce özümüze dönüp bu kavramları yeniden hayata geçirmemiz elzem. Çünkü artık biz, biz olmaktan çıkıyoruz.

Stockholm Sendromu

İsveç'in başkenti Stockholm’de tarih 1973. Jan Erik Olsson Norrmalmstorg adındaki sabıkalı banka soyguncusuyla başladı her şey. Soyguncu, Stockholm’de bulunan Kreditbanken’de banka soygununa girişmiş ve olay esnasında 3'ü kadın 4 banka çalışanını rehin almıştı.

YENİ NESİL

Nesil ya da kuşak… Ortalama 20-30 yıllık süreç içinde doğan, yaşayan ya da üretilen gruplar için kullanılır. Kayıp kuşak, sessiz kuşak, milenyum kuşağı, X kuşağı, Y kuşağı, 5'inci nesil savaş uçağı vs…

BAŞÖĞRETMEN

Bu hafta cuma günü öğretmenler günü. Şimdiden başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılarak ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi saygı ve minnetle anıyorum. Tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun. Bugün öğretmenlerimizin bir türlü alt edemediği birilerinden bahsederek yazıma başlıyorum.

GURUR

Türkçemizde “Gurur” sözcüğü hem pozitif hem de negatif anlamlarıyla kullanılmaktadır. Negatif konotasyonuna kibir veya kendini beğenmiş, pozitif konotasyonuna ise övünme, övünç diyebiliriz. Bu hafta her ikisine de örnekler vereceğim.

GÜVEN

Güven korku, çekinme ve kuşku duymadan inanma ve bağlanma duygusudur. Güven bir kere kırıldı mı bir daha yeri doldurulmaz.

KARAKTER

Cumhuriyet’in yeni yüzyılına girdiğimiz bugün hepimize kutlu olsun. Yeni bir asır. Yeni umutlar ve hedefler. Peki tüm bunları gerçekleştirmek için bize ne lazım?

YÜZÜNCÜ YIL

Cumhuriyet’imizin 100. Yılında büyük bir coşku içinde 29 Ekim’de kutlayacağımız Cumhuriyet Bayramı’mız şimdiden kutlu olsun.

ULUSLARARASI

Resmî olarak 29 Ekim 2018 yılında açılan İstanbul Havalimanı, bir çok tartışmayı da beraberinde getirmişti.

TUZLA ŞEKER AYNI GÖRÜNÜR

Tuzla, şeker aynı görünür… Aynı insanlar gibi… Her birinde benzer silüyet ama akıllarında ayrı ayrı düşünceler… Dost gibi gözüken düşmanlar…

PROGRAM

Daha çocukluk yaşlarından itibaren planlı programlı hareket etmemiz öğütlenir. Her adımı hesap ederek, bir kuyumcu misali taşları yerine sırasıyla koyarak…

İLK DÜĞME

İtalyan filozof, matematikçi, astronom ve din adamı olan Giordano Bruno’ın günümüze kadar gelen ünlü ve halen kullanılmakta olan güzel bir sözü ile başlayalım; “Gömleğin ilk düğmesi yanlış iliklenince, diğerleri de yanlış gider.”

YALNIZ TAŞ DUVAR OLMAZ

Gün geçtikçe artan hayat pahalılığına hepimiz şahit oluyoruz. Ve şimdi kara kış da kapıda... Tüm giderlere eklenecek olan doğalgaz ücretleri ile sorunlar daha da çözülmez bir hâl alacak.