20 Kasım 2023, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • Egitindeki stabucks cafe makineleri kaldirilmis; kafa anca bu kadar basiyor
  • Önderimiz ve başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü ve ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi saygıyla anıyor,tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum. Sayelerinde cehaletten kurtulmaya çalışıyoruz. The Coca cola company şirketinin hissedarlarından bazıları ingiliz icadı vehhabiliğin bayraktarı suudilerin fonudur araştırın görün. Onların petrol ve gazını dünyaya pazarlayan, uluslararası yatırımlarına danışmanlık yapanlar da yahudilerdir. Nitekim bae,suudi arabistan,fas ve bahreyn israil'e boykota karşı çıktılar. Akıllı telefonlarda kullanılan sistemler vs çoğunu icat eden,üreten de iktidarın borç istediği ingiliz,abd fonlarının yatırım şirketlerinin,bankalarının da hemen hepsinin ya sahibi ya üst yöneticileri de yahudiler. Kullanmaya mecbur olduğumuz şeylerin hepsi batı icadı o zaman hiçbirini kullanmayın da görelim,güya yerli ve milli,muhafazakarların yönettiği Thy israil'e ve onlara destek veren başta abd ile diğer ülkelere uçmasın boykota önderlik etsin elini tutan mı var? Sadece starbucks,nestle gibi şirketleri tabana hoş görünmek,göz boyamak,tribüne oynamak için boykot etmekle,boşa üflemekle olmuyor o işler...
  • Tamam, herkes demiş ucundan tutalım karınca misali biz de bir şeyler yapalım. Lakin burada koskoca devlet ve ilgili merciileri neden hiç bir şey yapmıyor? koy ambargonu. Ithalatını yasakla. olur mu? olmaz. Yer mi? Yemez. biz karınca olarak yapalım, ben de yapıyorum sözüm ona değil. Yukarıdaki gevur.. Pardon, büyüklerimiz nerede? icraat görelim.
  • Üstlerine karşı el pençe divan dururlar, astlarına karşı zalimdirler. Başarısız olduklarını asla kabul etmezler. Yanlış tercihler sonucunda yine de yanlışını görmezler. Aslında korkaktırlar, güçlüden yana olarak kalabalıktan güç alırlar Tanıdınız mı? CAHİL! Biz cahil dediğimiz zaman, mektepte okumamış olanları kastetmiyoruz. Kastettiğimiz ilim, hakikati bilmektir. Yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıktığı gibi, hiç okumak bilmeyenlerden de hakikati gören gerçek alimler çıkabilir. MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ne güzel tespit yapmış ATATÜRK. Liyakat bitti, aidiyet bitti. İnsanların mutluluğu dahi yok. Tamamen hayatını idame edebilmek için katlanılan iş ortamı. Diğer taraftanda ulu orta bu ülkenin kurucusuna binbir hakaret eden adamında 6 aydır atanmayan 737 tip müdürlüğüne tip müdürü olarak bir kaç gün içinde atanacak olması.
  • Turk vatandaslari getirildi diye Bizi devamlı arkamizdan vurmus fikistinlileri vatandas yapip getirenler sizlere yaziklar olsun; ulkemde ne bir filistinli ne bir arab ne bir pakistanli ne bir afganli hic bir mülteci istemiyorum; Araplasarak Milletine bagini sevgisini saygisini koparmis Hain turkler ulkemi mahvettiniz; allahtan dilegim insallah birgun yargilanirsiniz!
  • Oh içimin yağları eridi :) Helal olsun. Beyefendi bu tiplere bilezik gibi geçirmiş. Saksıya fesleğen gibi oturtmuş anlamı da çıkar. Nestle haricinde, özellikle: "Mesela VISA ve MASTERCARD’ları boykot edin. Amerikan menşei. Buyurun ödeme sisteminizden kaldırın. Boeing uçaklarını kullanmayın. Park pozisyonuna çekin. Amerika şirketi. Uçaklarınızdan Apple ürünlerini toplatın, Amerikan şirketi. BOSE kulaklıkların kokpitte kullanılmasını yasaklayın, Amerikan şirketi."
  • 1milyon tl ikramiye aldılar. Bundan kimin haberi var. Kimsenin. Ama artık var.
  • Ülkenin her yanında bir oyun dönüyor. Atcler hak ettiği maaşı alsın kardeşim. O gün fırtınada limitler dahilinde diye uçağı indirdik kaldırdık. Ama ne hallerde. Atcler insiyatif alsa o riske hiç birimiz girmeyecektik. Yani siz bu insanların maaşını uçak düşüp 160+6 kişi vefat edince mi vereceksiniz? O saatten sonra verdiğiniz maaş da prim de yerin dibine batsın! Hakkı olan hakkını alamaz olmuş bu memlekette. Zorla uçucuların ellerinden pazar mesailerini aldın, yıllardır mahkeme ayağına oyun oynuyorsun. İş yönetici maaşlarına gelince, vergilerini şirket ödesin para kesilmesin yüzde 40 da maaş zammı yapıyorsun. Eee buna elbet hayırdır diyen birileri çıkacaktır. Çıkıyor da.
  • Kaç zam?
  • Şu an uçuş yok. Boykottan önce çoktu evet.

BAŞÖĞRETMEN

Bu hafta cuma günü öğretmenler günü. Şimdiden başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılarak ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi saygı ve minnetle anıyorum. Tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun. Bugün öğretmenlerimizin bir türlü alt edemediği birilerinden bahsederek yazıma başlıyorum.

Günümüzde bu çeşit insanlardan çevremizde sıklıkla görmek mümkün. O sebeple eminim ki sizlere ip uçlarını verirken hep birileri aklınıza gelecek.

Bu tür insanlar doğruları yalnızca kendilerinin bildiğini düşünür. Karşıt görüşe asla tahammülleri yoktur. Duymaktan öyle rahatsız olurlar ki, o anda agresifleşip saldırganlaşırlar. Kusursuz olduklarını düşünürler. Kibarlığı zayıflık olarak görürler.

Empatiden uzak, anlayışsızlardır. Hayata adeta at gözlüğü ile bakarlar. Ne kadar bilgisizlerse o kadar güvenleri yüksektir. Bilgi onlar için hiçbir şeydir. Kendi bildiklerinden şaşmazlar. En iyisini her zaman onlar bilir. Körü körüne inanırlar. İstediğiniz kadar bir şeyleri ispatlamaya çalışın yine anlamazlar. Hiçbir konuda uzman olmamasına rağmen kendisini her koltuğa layık görürler.

Bugün ak dediğine yarın kara derler. Ama ben hiç ak demedim diye de söylenirler. Menfaatleri her şeyden önce gelir. Şuursuzdurlar. Az düşünüp çok konuşurlar. Kendilerine dayatılanları size dayatmaya kalkarlar. Pohpohlanmayı, parlatılmayı severler. Beleşi, avantayı severler. Özgüvenleri tavandır.

Üstlerine karşı el pençe divan dururlar, astlarına karşı zalimdirler. Başarısız olduklarını asla kabul etmezler. Yanlış tercihler sonucunda yine de yanlışını görmezler. Aslında korkaktırlar, güçlüden yana olarak kalabalıktan güç alırlar Tanıdınız mı? CAHİL!

Biz cahil dediğimiz zaman, mektepte okumamış olanları kastetmiyoruz. Kastettiğimiz ilim, hakikati bilmektir. Yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıktığı gibi, hiç okumak bilmeyenlerden de hakikati gören gerçek alimler çıkabilir. MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Evet, Atatürk’ün de dediği gibi okumuş olanlardan en büyük cahiller de çıkabiliyor. Umarım toplumun en büyük düşmanı cehaletten bir an önce kurtulabiliriz. Çünkü artık yaptıklarına gülerken ağlamaya başladık.

İKRAM

Türk Hava Yolları, aldığı bir karar ile önce yolcu salonlarında ve sonrasında da uçak içi ikramlarda COCA COLA, FANTA ve CAPPY’yi İsrail’i boykot edeceğiz diye kaldırdı. Üstüne bir de yolcu salonlarında marka gözükmesin diye otomatları bantladılar.

KAP’a girip herkesin göreceği üzere COCA COLA halka açık bir şirket. En büyük ortağı %50.26 ile ANADOLU GRUBU. Amerikan The Coca-Cola Export Corporation ("TCCEC") % 20,09, Özgörkey Holding A.Ş. % 1,02, geri kalan % 28,63 de BORSA İSTANBUL’da halka açık.

Acaba ben mi bir şeyleri yanlış biliyorum dedim. Coca Cola Yatırımcı ilişkileri ile irtibata geçtim. Bildiklerimin tamamı doğru çıktı. İsrail ile uzaktan yakından bir bağlantı yok.

Anadolu Grubu’na ait CCI (Coca-Cola İçecek) Türkiye, Pakistan, Kazakistan, Irak, Özbekistan, Azerbaycan, Ürdün, Türkmenistan, Kırgızistan, Tacikistan ve Suriye olmak üzere 11 ülkede toplam 30 şişeleme ve 3 meyve işleme tesisi ile faaliyet gösteren ve 10.000’den fazla kişiye istihdam sağlayan çok uluslu bir içecek şirketi.

Peki Anadolu Grubu kimin? İş insanları Süleyman Kamil Yazıcı ve İzzet Özilhan tarafından kurulan bir devasa şirket. İkisinin de sayesinde bugün binlerce kişi istihdam ediliyor. Hatta grubun Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Özilhan'ın oğlu Tuncay Özilhan, TOGG’un da babayiğitlerinden.

ŞİMDİ THY yöneticilerine soralım. SİZİN BOYKOTUNUZ KİME?

GELELİM NESTLE’YE…

Geçtiğimiz hafta Türk Hava Yolları tarafından icra edilen bir uçuşta kahve istedim. Meğer o da yüklenmiyormuş. Arkadaş, Nestle Henri Nestlé’nin kurduğu İsviçreli bir şirket. Eee İsviçreli bir şirket neden boykot ediliyor? Kaldı ki bu şirket, İsrail fabrikasını bile çıkan olaylar sebebiyle kapattı.

BOYKOT MU ETMEK İSTİYORSUNUZ?

Hadi Amerika’yı boykot etmek istediklerini düşünelim COCA COLA sebebiyle. Peki ben size başka ürünlerde söyleyeyim. Mesela VISA ve MASTERCARD’ları boykot edin. Amerikan menşei. Buyurun ödeme sisteminizden kaldırın. Boeing uçaklarını kullanmayın. Park pozisyonuna çekin. Amerika şirketi. Uçaklarınızdan Apple ürünlerini toplatın, Amerikan şirketi. BOSE kulaklıkların kokpitte kullanılmasını yasaklayın, Amerikan şirketi. Amerika uçuşlarınızı askıya alın. Daha sayayım mı? Kimi neyi protesto ediyorsunuz?

BİTMEYEN ÇİLE

Hava Trafik Kontrolörlerinin durumunu haftalardır yazıyorum. Halen birileri bir şeyleri idrak edememiş. Yok efendim başka ülkelerde şu kadar maaş yok efendim zaten çok kazanıyorlarmış. Geçen hafta bunu artık belgelendirerek sunmak zorunda kaldım. Bordro okuyamıyorsanız da artık yapacak bir şey yok. Ancak bir kez daha şu şekilde belirteyim. Bu iyileştirme ile devletimizin kasasından bir şey çıkmayacağı gibi girecek! Bu kadar da kör olmayın!

Şahıslar üzerinden de bütün camiayı rencide etmeyin! Ayrıca konuştuğum pilotların tamamı da ATC’lerin yanında. Bu sebeple sizi yanlış yönlendirenlere yani parlatıcılarınıza itibar etmeyin. Türlü planlarınızın bir işe yaramayacağı gibi ATC’lerin hak ettiklerini alacaklarına da yürekten inanıyorum.  

Yine geçen hafta bir karşılaştırma yapmıştım. Kabin memuru arkadaşlarım bana alınmışlar. Ama emin olun bu köşede olmasa da maaşlarınız, pazar mesaileriniz dahil birçok konuda sizleri savundum.

Hatta birilerine bazı şeyleri göstermek adına kendimi bile yazdığım bir yazı ile ateşe attım. Yoksa bir çoğunuzun da bildiği üzere şirketlerde kabin memuru olan akrabalarım ve arkadaşlarım var. Uçuşlara gelirken çikolatamla gelir, mümkün olduğu kadar kimseyi de yormam. O sebeple bana sitem edileceğine, şu kadar ikramiye, bu kadar maaş veriyoruz diyen yöneticilere etmek lazım.

Çünkü herkes bu konuda dertli. Akrabalarımın ev sahipleri ne zaman ne kadar prim yatacağını ne kadar maaş zammı alacağını daha iyi biliyor. Ona göre ara zam talep ediyorlar. Aynı büyüklüklerdeki başka şirketlerde kimin ne kadar aldığı, ekstra prim verilip verilmeyeceği bu şekilde açıklanıyor mu? HAYIR. Çarpıklık nerede?

“CAHİL KİMSENİN YANINDA KİTAP GİBİ SESSİZ OL” MEVLANA

SERDAR BAŞAĞAOĞLU

[email protected]

BAŞÖĞRETMEN

Yorumlar Tüm Yorumlar (55)

Starbucks makineleri ~ 5 ay önce
Egitindeki stabucks cafe makineleri kaldirilmis; kafa anca bu kadar basiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boykot??? ~ 5 ay önce
Önderimiz ve başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü ve ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi saygıyla anıyor,tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum. Sayelerinde cehaletten kurtulmaya çalışıyoruz. The Coca cola company şirketinin hissedarlarından bazıları ingiliz icadı vehhabiliğin bayraktarı suudilerin fonudur araştırın görün. Onların petrol ve gazını dünyaya pazarlayan, uluslararası yatırımlarına danışmanlık yapanlar da yahudilerdir. Nitekim bae,suudi arabistan,fas ve bahreyn israil'e boykota karşı çıktılar. Akıllı telefonlarda kullanılan sistemler vs çoğunu icat eden,üreten de iktidarın borç istediği ingiliz,abd fonlarının yatırım şirketlerinin,bankalarının da hemen hepsinin ya sahibi ya üst yöneticileri de yahudiler. Kullanmaya mecbur olduğumuz şeylerin hepsi batı icadı o zaman hiçbirini kullanmayın da görelim,güya yerli ve milli,muhafazakarların yönettiği Thy israil'e ve onlara destek veren başta abd ile diğer ülkelere uçmasın boykota önderlik etsin elini tutan mı var? Sadece starbucks,nestle gibi şirketleri tabana hoş görünmek,göz boyamak,tribüne oynamak için boykot etmekle,boşa üflemekle olmuyor o işler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
devlet? ~ 5 ay önce
Tamam, herkes demiş ucundan tutalım karınca misali biz de bir şeyler yapalım. Lakin burada koskoca devlet ve ilgili merciileri neden hiç bir şey yapmıyor? koy ambargonu. Ithalatını yasakla. olur mu? olmaz. Yer mi? Yemez. biz karınca olarak yapalım, ben de yapıyorum sözüm ona değil. Yukarıdaki gevur.. Pardon, büyüklerimiz nerede? icraat görelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Benzer yorumları beğenmeyenlerin ~ 5 ay önce
Iphone ve mercedes kullandıklarına eminim ama ispatlayamam
Gerçekler ~ 5 ay önce
Üstlerine karşı el pençe divan dururlar, astlarına karşı zalimdirler. Başarısız olduklarını asla kabul etmezler. Yanlış tercihler sonucunda yine de yanlışını görmezler. Aslında korkaktırlar, güçlüden yana olarak kalabalıktan güç alırlar Tanıdınız mı? CAHİL! Biz cahil dediğimiz zaman, mektepte okumamış olanları kastetmiyoruz. Kastettiğimiz ilim, hakikati bilmektir. Yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıktığı gibi, hiç okumak bilmeyenlerden de hakikati gören gerçek alimler çıkabilir. MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ne güzel tespit yapmış ATATÜRK. Liyakat bitti, aidiyet bitti. İnsanların mutluluğu dahi yok. Tamamen hayatını idame edebilmek için katlanılan iş ortamı. Diğer taraftanda ulu orta bu ülkenin kurucusuna binbir hakaret eden adamında 6 aydır atanmayan 737 tip müdürlüğüne tip müdürü olarak bir kaç gün içinde atanacak olması.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turk vatndasi ~ 5 ay önce
Turk vatandaslari getirildi diye Bizi devamlı arkamizdan vurmus fikistinlileri vatandas yapip getirenler sizlere yaziklar olsun; ulkemde ne bir filistinli ne bir arab ne bir pakistanli ne bir afganli hic bir mülteci istemiyorum; Araplasarak Milletine bagini sevgisini saygisini koparmis Hain turkler ulkemi mahvettiniz; allahtan dilegim insallah birgun yargilanirsiniz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 5 ay önce
KES çakma Türk. Düşmanlığınızdan gına geldi artık. Sekülerliğiniz mide bulandırıcı. Anlanyayı mesken eden İngiliz ve Almanlaradan, Antalyayı küçük Rusya yapan Rus ve Ukraynalılardan hiç şikayetiniz yok ama Müslüman düşmanlığına tam gaz devam ediyorsunuz. İnşallah bir gün siz yargılarınırsınız ama VİCDANINIZDA!
Pilot'a ~ 5 ay önce
Asıl sen kes kanı,cibiliyeti belirsiz. Türk olan arabı savunamaz, senin gibi kelle korkusundan dönen, görüntüde Türk olanlar,pakraduniler, sabetaylar vs hariç. Sekülerlik sayesinde kula kul değilsin,özgür, hür bireysin daha bunu anlamak istemiyorsun ve olmayan aklınla ahkam kesiyorsun ama seküler olanlar sayesinde de insan gibi yaşıyorsun. Şunu iyi anla ne arap ne rus ne bilmem ne istenmiyor bu ülkede ve sırf müslüman diye bize her dümeni yapmış hala yapan adına arap denen emperyalist uşağı,hiçbir şey üretmeyen,dünyaya olumlu katkısı olmayan,cahil,yobaz,geri kalmış, sapıklık,terör,şiddet,vahşetin normal olduğu milletle de güya müslüman olup ülkeni kasten kötü yönettiği,paraları yediği,eğitime, liyakate,adalete önem vermediği için turistine,icatlarına,parasına yatırımcısına her şeyine muhtaç olduğun,emperyalist olmalarına karşı araba göre kıyaslanamaz derecede medeni ve dünyaya faydası olan İngiliz,Almanı bir mi tutuyorsun? Ve de dinine çok düşkünsen ve adamsan gayri müslim icadı hiçbir şeyi alıp kullanma da görelim arap sevici!
Oh ~ 5 ay önce
Oh içimin yağları eridi :) Helal olsun. Beyefendi bu tiplere bilezik gibi geçirmiş. Saksıya fesleğen gibi oturtmuş anlamı da çıkar. Nestle haricinde, özellikle: "Mesela VISA ve MASTERCARD’ları boykot edin. Amerikan menşei. Buyurun ödeme sisteminizden kaldırın. Boeing uçaklarını kullanmayın. Park pozisyonuna çekin. Amerika şirketi. Uçaklarınızdan Apple ürünlerini toplatın, Amerikan şirketi. BOSE kulaklıkların kokpitte kullanılmasını yasaklayın, Amerikan şirketi."

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Togg başmühendisleri ~ 5 ay önce
1milyon tl ikramiye aldılar. Bundan kimin haberi var. Kimsenin. Ama artık var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pazar mesaisi oyunu ~ 5 ay önce
Ülkenin her yanında bir oyun dönüyor. Atcler hak ettiği maaşı alsın kardeşim. O gün fırtınada limitler dahilinde diye uçağı indirdik kaldırdık. Ama ne hallerde. Atcler insiyatif alsa o riske hiç birimiz girmeyecektik. Yani siz bu insanların maaşını uçak düşüp 160+6 kişi vefat edince mi vereceksiniz? O saatten sonra verdiğiniz maaş da prim de yerin dibine batsın! Hakkı olan hakkını alamaz olmuş bu memlekette. Zorla uçucuların ellerinden pazar mesailerini aldın, yıllardır mahkeme ayağına oyun oynuyorsun. İş yönetici maaşlarına gelince, vergilerini şirket ödesin para kesilmesin yüzde 40 da maaş zammı yapıyorsun. Eee buna elbet hayırdır diyen birileri çıkacaktır. Çıkıyor da.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone 737 Max ~ 5 ay önce
Kac tane insan ATC hatasi sebebiyle olmus? YA DA kac ATC görevi basinda hayatını kaybetti? Bos beles laflar...
Yüzde ~ 5 ay önce
Kaç zam?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Telaviv ~ 5 ay önce
Şu an uçuş yok. Boykottan önce çoktu evet.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000