Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]

Kooperatif üfürmeleri…

Arkadaşlar gündemin yoğunluğundan ilgilenemedim. Şu Hava İş Yapı Kooperatifi iş başına geldi geleli kendi gölgelerine bile düşman oldular. Daha dün İBB’ye övgü yağdıranlar bugün belediyeleri suçlayarak kendi beceriksizliklerini örtme derdine düştüler.

Sendikasız THY Dönemi mi?

Büyük endişe içerisindeyim. Türkiye’de sivil toplum örgütleri birer birer yok edilirken, THY’de son hafta yaşanan zorbalık tam bir çağdışılık örneği idi. Sendika görevlileri sendikal haklarını kullanamadılar, kullandırılmadı, engellendi ve resmen personele de gözdağı veren bir tutum sergilendi.

Yalanlarla TİS olmaz…

THY, önce bir sosyal medya üzerinden çalışanlara algı operasyonu yapmak istedi. Yüzde 105 zam olarak salıverilen bu bilgi fos çıkınca, Ahmet Bolat kendi hesabından ses verdi. Onun da içi algı dolu ve sendikayı köşeye sıkıştırma hamlesi olarak algılandı. Bir şirket sosyal medya hesaplarından ne zaman yönetilmeye başlandı?

Ahmet Bolat Külliyeden Ne İstedi?

Bir yandan TİS sürecinin tıkanması, diğer yandan mahalli seçimlerin yaklaşması öte yandan seçimin hemen ertesinde yapılacak olan THY Genel Kurulu. Bütün bunlar THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat’ın başını ağrıtan üç ana konu! Çare külliye…

AnadoluJet’in Perişan Ettiği Pegasus Hostesleri…

Şimdi ben yazınca kötü olacağım öyle mi? Hadi oradan kendine Müslüman yaratıklar. Bakın “Ya bendensin ya yoksun” hesabınızı bir kenara koyun artık. İnsani olarak batıyorsunuz, ekonomik olarak batırdıklarınızı, manevi olarak yok ettiklerinizi, fiziki olarak kaçırdıklarınızı saymıyorum bile.

Ahmet Bolat, İlker Aycı’yı Nasıl Arattın Be!

“Artık senin için üzülmeye başladım” diyemem, “göbek atıyorum” hiç diyemem. Zaten nasıl geldiğini herkes biliyor, nasıl gideceğini merak ediyorlar. Dedim ya gökten zembille gelenler, çalgıyla/çengiyle gider. Nasıl hissediyor musun gitmenin cehennem sıcağını. Ahmet Bey size diyorum.

THY Teknisyenleri Yurtdışına Kaçıyor…

Türk Hava Yolları için tehlike çanları çalıyor ama kimse kılını kıpırdatmıyor. Teknisyenler birer birer yurtdışına kaçarken, yöneticiler bu kaçışın sebeplerine inip kalifiye personelin yurtdışına gidişin önünü kesecek hamle yapmıyor.

Ahmet Bolat’ın Yerine Üç Aday…

Geçen hafta Sayın Ahmet Bolat’a ithafen “Suyun ısındı” demiştim. Evet, hafta içi çok önemli bir kişi ile görüştük ve benim söylediklerimi teyit etti. Üç adaydan bahsetti. Çetin Özbey ağabeyim de bahsetmişti yazısında. Anlaşılan o ki beylik dönemi sona erecek.

THY Uçağında Tarikat Anonsları…

Yanlış yapıyorsunuz beyler… Uçağın anons mikrofonu kimseye teslim edilemez. THY bir dönem FETÖ’cülere teslim olmuştu şimdi de Menzilcilere teslim olmuş. Biliyorum çok sayıda tarikat üyesi özellikle THY Teknikte çalışıyor ama uçakta şov nedir arkadaş?

Pis Kokular…

Yanılmıyorsam 2005 yılında da Onur Air’e bir kumpas yapılmıştı. Hollanda’da Onur Air uçakları önceden kurgulanmış haberler, bazı bulgular bahane edilerek uçuşlar yasaklanmıştı. Şimdi buna benzer bir Alman kurgusu ile karşı karşıya olduğumuzu düşünüyorum.

Sabiha Gökçen Nereye Koşar?

Sabiha Gökçen Havalimanı yeni yıla yeni bir CEO atayarak girdi. Çoğu insanın uykuları kaçtı ama bence çalışanların umudu yeşerdi. Anlatacağım. Yeni CEO Serhat Soğukpınar’ı zor bir süreç bekliyor. Altından kalkar mı?

Ahmet Bolat’ın Eksik CV’si ve 2024 Düşüncesi

"Doğruları mahkeme kararı ile engelleme gibi bir özelliğimiz var"

Bir Ahmet Bolat Varmış!

THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat bey ne güzel de zamanlama yapıyor. Hava İş Sendikası, Pazar mesaileri ile ilgili davayı kazanıyor ve binlerce uçucu ekip heyecanlanıyor. Bu başarıyı gölgelemek isteyen Ahmet Bolat ağabeylerinden öğrendiği gibi gündemi aniden değiştiriyor. Algı yapmada profesyonel olmuş maşallah.

SHGM Genel Müdürü Yazmamam İçin Arabulucu Gönderdi

Şu Etik Kurul yazısı ile başlayan süreçte SHGM’deki olumsuzlukları yazdıkça sinirleri kabardı Sivil Havacılık Genel Müdürü Kemal Yüksek beyin. Bilemiyorum belki de tansiyonu yükselmiştir. Ama bugün yazacaklarım kimyasını bozacak. Zira olumsuzlukları yazmamam için aracı üstüne aracı koydu.

Dediklerimiz Bir Bir Oluyor Ey Adaletsizler…

Değerli Okurlar, bazen feryat figan edesim geliyor. Niye biliyor musunuz? Şu Anadolujet çalışanlarının başına gelecekleri aylar önce yazdık ve hukuksuz bir adalet kararının hışmına uğradık. İşte gün gelip çattı ve kendileri bunu ikrar etmek zorunda kaldılar.

AJET’te Belirsizlik… Sabiha Gökçen Bağsız Başsız… Kooperatif Evlere Şenlik…

Üç ayrı başlıkla sizleri bilgilendireceğim. AJET diye şirketleşen AnadoluJet markasının çalışanları ile Ankara’da tekrar masaya oturdu. Huzursuzluk çok fazla. Sabiha Gökçen Havalimanı bağsız/başsız yıl sonuna girecek mi? Hava İş Yapı Kooperatifi’nde olmaz işlere şahit oluyoruz.

Kimsenin Umurunda Değil…

Evet, birkaç haftadır havacılığımızın otoritesi ile ilgili önemli konulara değiniyorum. Ama sizi unuttuğumu sanmayın. Elbette Reza Zarrap’ın CEO’su Hava İş Yapı Kooperatifi baskın yönetici Şükrü Nenem’in ne kadar zorda olduğunu da anlatacağım bu hafta. Yüzlerce kooperatif üyesinin haklarını savunmak, mağduriyetlerinin giderilmesi için sesiniz olmaya devam edeceğiz.

Sadece Kartallar Yüksek Uçar Kemal Bey…

Haklısınız, aynı konuyu işlemek ve sizleri bu konuda boğmam doğru değil. Ancak doğru bulunana dek devam edeceğim. Zulüm, baskı düzeni sonlanana dek yazacağım. Personel üzerinde devam eden mobbing bitene dek devam edeceğim. Kemal Bey nasılsınız?

SHGM / DHMİ Hepsi Tel Tel Dökülüyor

Kimsenin umurunda değil. “Biri Cumhurbaşkanına söylesin” diyorum ama kimin umurunda! Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ndeki baskı düzeni devam ederken, DHMİ’deki pis kokuları Fatih Altaylı da dile getirmiş. Ayfer Kara ile Murat Gül’ün YDA’dan aldıkları(!) gıcır gıcır dairelerden bahsediyor. Kafa karıştırıcı, sorgulanması gereken bir durum.

Olaylar, Olaylar. Hangisini Yazalım? Zarrab CEO’su!

Bu hafta havacılık sektörünün çilekeşleri geçim sıkıntısı yaşarken, ballı kaymaklı sofraya oturanları, oturmak isteyenleri ve çile çekenle keyif sürenlerin arasındaki uçurumu yazmak istiyorum. Örneğin Kemal Yüksek kendi beyliğini, THY Yönetiminin akıl almaz görevlerini ve Hava İş Yapı Kooperatifinin cingözlüğünü anlatacağım.

Yüksek Stresli Kemal. Sunexpress’in Yobazı…

Sivil Havacılık Genel Müdürü Kemal Yüksek oldukça stresli. Geçen hafta gerçekleri noktası virgülüne kadar anlattığım yazıdan sonra bakanlıktan oldukça sert bir uyarı yedi. Bu gelişmeleri ve zulüm mobinglerini de anlatacağım. Bir başka konumuz Sunexpress Havayollarının yobaz bir yöneticisini sizinle tanıştıracağım.

SHGM Genel Müdürü Kemal Yüksek’e; Yüksek Dozlu Sorular…

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nde garip şeyler olduğunu defalarca yazdım. Türksat üzerinden hizmet alımı yönetimi ile çok sayıda personel alındığı bu personelin devletin en mahrem yerlerine ulaşım yetkisi verildiğini de belgesiyle ortaya koymuştuk.

Başüstüne Efendim!

Şöyle sağa sola bakıyorum, “dünyada nasıl bizde nasıl” mukayesesi yapıyorum. Ben hala “hata bende mi” muhasebesi yaparken, bilançoda hep yöneticilerin baskıcı düzenle personeli idare ettikleri, kraldan çok kralcı oldukları hesabın sonuç kısmında görülüyor.

TGS’de İsyan Var. Kooperatif Batabilir. VIP Uğur Hızal…

Değerli okurlarım; yine üç başlıklı bir yazı ile bir yazı ile birlikteyiz. Özellikle TGS’den çok sayıda yorum, mesaj ve bir o kadar da doğrudan iletişim yolu ile serzenişte bulunanlar var, isyan edenler var. Öte yandan Hava İş Yapı Kooperatifi ile ilgili şok bilgileri paylaşacağım. Ve Çukurova Havalimanı koordinatörü olan Uğur Hızal ile ilgili ilginç bilgileri paylaşacağım.

İGA’da Keyfiyet Gitti, SAW’da da. Çukurova Kimlerin Elinde ve Unutmadıklarımız!

Bu hafta çok sayıda konumuz var. Hepsi birbirinden fena. Hangisini deşeleseniz altından neler çıkıyor neler! Ama büyükten küçüğe doğru gideceğiz. Bu arada Hava İş Yapı Kooperatifi’ni unutmadık. Cemil Acar yeniden DHMİ’ye çöreklenmiş. Hepsini anlatacağız.