26 Şubat 2024, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • %35 ile kabinde başlayanlar ocakta otobüs firmasında muavin olandan daha az maaş aladı. Kabin memuru ve kabin havayolunun yolcuya değen elidir, dünyada bunu anlayan şirketler aldı yürüdü. Bizdeki düşünce ise bir barda suyu herkes verir şeklinde. Bu büyümenin kendini dev görmenin kibirin işçiyi küçük görmenin sonucu aynı hızla tekrar küçülmedir.
  • Bizim olanı bize geri verin.
  • sorunuzun cevabını aldınız mı sn yazar? yani bol at bir şey istememiş. saray istemiş. eline bol at ın yapacağı zam oranını tutuşturup göndermişler. %50 zammı bol at yapmadı. saray yaptı.
  • Bu sendika ve yıldızlı geniş gövdeci pilotlar grev yapacak da biz göreceğiz. Bir defa ülkedeki özgürlük anlayışı buna müsait değil. Ayrıca uçucuların karakter yapısı da toplu eyleme uygun olmadığından bu asla olamaz. Buna bir de sanal savaş oyunu oynayan sendikacılar katıldı mı asla olmaz. Sendika ve karakterli pilot Almanya'daki gibi olur. Bakınız Lufthansa pilotlarına, hem birbirlerini satmıyorlar hem de sendikaları adam gibi. O yüzden gećiniz bunları.
  • Bu gidişte verceğiniz zammında bir anlamı kalmıcak. Enflasyona karşı eridi gitti. Yazıklar olsun
  • baba parasıyla pilot olmuş ya da cadet olanlar burada şövalye kesiliyorlar ya çok acıyorum:) uçakta sesiniz çıkmıyor koçum! etopsta yedek meydan aynı meydan olunca yüz ifadenizden nasıl pilot olduğunuzu anlıyorum rahat olun. kabin ekiplerine de sallamayı bırakın
  • Zamanında tecrübeli alımı vardı Sunexpress’e dedim ki elin Almanı çalışanını mağdur etmez gitsem mi acaba gidemedim uçmaya devam ettim, sonra pandemi oldu biz tulum giyip Asyaya uçup günlerce konteynırda karantinada kalıp 3800 maaş alırken Sunex 900 küsür Euro maaş verdi evinde oturan personeline vay be dedim işte personele verilen değer çok pişman oldum gitmediğime 13 yıldır kabinde uçuyorum 4 yıl yerde yolcu hizmetleri harekat memurluğu tecrübem var, 4 yıllık üniversite mezunuyum İngilizce Rusça Almanca biliyorum Sunexpress tecrübeli alımı açsın gitmek istiyorum çok pişmanım gitmediğime
  • Arkadaslar 2012 yilinda cikan kanun ile havacilik sektorunde grev yasaklanmistir. Grevin yasaginin olamayacagini biliyorum, insanlar birlik olabilirse calisan ancak kazancli cikar ama bu da kolay gorunmuyor. Sirketin insanlari isten atmaya baslamasi ile Tatlibal’in cumhurbaskani ile beraber poz vermesi ayni anda olur. Eger tatmin edici bir zam karari cikmazsa ben yapacaklarimi soyleyeyim: -en ufak bir sikinti hissetsem extra yakitimi yuklu miktarda alirim. -asla yuksek seviye istemem atc den. Radyasyon hassasiyetim yakit hassasiyetimin uzerine cikar. -asla tek motor taksi yapmam. İs yukumu arttirmam -dusuk flap inis kalkislar iptal olur -max reverse ucus emniyeti icin gerekli olur -pist isgal sureleri artar. -en ufak arizalarda bile teknigi cagiririm. Ozellikle transit istasyonlarda. Kitapta oyle diyor cunku. Artik 30 dk mi gecikiriz 40 mi bilemem. -taksilerim yavaslar, takside ucus kumandalari kontrolu yapmam, flaplar acilana kadar harekati gondermem, her ucusta istisnasiz 3-5 dk da oyle zaman gecer. -kritik anlarda extra almam, dispatche guvenirim, gerekirse pist basindan geri donerim. -destinasyon pist civarinda radarda kirmizi eko gordugum anlarda fotosunu ceker part a geregi divert ederim. Bekleme yaparim baska pist isterim vs yok. -skpk zaten yok. Transit istasyonda ucagi birakir giderim. -ucustan sonra devam eden ucus gorevine gecerken o planlari inceleme surem baya bir artar. -bu orneklere daha onlarcasini rahat rahat eklerim. Hepsi de gecikme, yakit sarfiyati, pist kullanim suresi, tarifede etkinsizlik, yolcu memnuniyetsizligi vs olarak geri doner. -ve tum bu yazdiklarimi kitabina uygun yaparim kimse hesabini da soramaz. Bunun adi hainlikse evet hainlik; ama yapan biz degiliz. Kimseyi tehdit etmiyorum, kitapta ne yaziyorsa onu yaparim kendimden ekstra odun vermem diyorum. Bu kadar basit. Dunyayi gectim Turkiyede bile en kotu maasi verme konusunda israrliysa sirket bunun karsiligi olur arkadaslar.
  • babasının parası konuşuyor
  • Planlasam bu sefer de 12 ucus yaptim her ay uctum diye aglayacak hostesler var. O yuzden kimseyi iplemiyorum. Kasimpasa FK.

Ahmet Bolat Külliyeden Ne İstedi?

Bir yandan TİS sürecinin tıkanması, diğer yandan mahalli seçimlerin yaklaşması öte yandan seçimin hemen ertesinde yapılacak olan THY Genel Kurulu. Bütün bunlar THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat’ın başını ağrıtan üç ana konu! Çare külliye…

Öncelikle Ahmet Bolat’a başsağlığı diliyoruz. Baba kaybetmenin ne demek olduğunu bilen biri olarak nasıl acı çektiğini biliyorum. Allah rahmetini bol, mekanını cennet etsin. Bu insanlık görevimiz. İnsanlık görevimizi yaparken onu başka yerlerde dillendirmemek de bir insanlık görevidir.

Örneğin olağanüstü durumlarda birine yardım ettiyseniz, ondan ömür boyu size opsiyon tanımasını bekleyemezsiniz. Lafımın nereye gittiğini Ahmet Bolat çok iyi anlayacaktır.

Gelelim konumuza.

Ahmet Bolat geçen hafta Çarşamba günü Ankara’ya gitti. Öğleden sonra gerçekleşen bu gidişin adresi cumhurbaşkanlığı külliyesi idi. Tam tamına 8 saat sürdü külliyede vakit geçirmek.

Son aylarda sürekli konuşulmaya başlanan “Ahmet Bolat gidiyor” söylemlerine “Gidiyor muyum” cevabını aramaya gittiğini düşünüyorum.

Ama cumhurbaşkanı kimseye “gidiyorsun” demez, “git” der. Bir gece ansızın telefon gelebilir. Hatta kendisine de denmez “gitsin” denir.

Abdurrahman Gündoğdu’da, Candan Karlıtekin’de, Hamdi Topçu’da, İlker Aycı’da olduğu gibi.

Ahmet Bolat’ın en çok canını sıkan birinci etapta genel kurul ikinci etapta ise sendika görüşmeleri.

Koltuğu garantiye almanın yolları aranırken, çalışanları mutlu edebilmek de en az o kadar önemli. Özellikle Pazar mesaileri konusunda “Kırmızı Çizgim” deyip, Pazar mesailerini vermeme konusunda sendikaya rest çeken Ahmet Bolat’ın; sendikanın resti ile karşı karşıya kalması en büyük çıkmazdır.

Üstelik mahkemenin sendikanın taleplerini haklı bulmasına rağmen, allayıp pullayıp kazanılmamış gibi gösterilmesi de ayrı bir iki yüzlülük.

Pazar mesaisi konusunda personelin isteğine karşılık vermeyen, TİS masasında reddedilen bu madde üzerinde uzlaşma sağlanamazsa, grev tamtamları çalabilir.

Her an THY’nin kapısında “Bu iş yerinde grev var” tabelası görürseniz şaşmayın.

Ahmet Bolat da diğer yönetim kurulu başkanları gibi koltuk sarhoşu olduğu için çabuk bozuldu. Kendi gölgesinden korkarken, yalakalara “Ağam/paşam” diyenlere kulak verdi. Kendi sonunu hazırlamakta acele etti.

Bana THY’den üst düzey bir yönetici “Senin eleştirdiğin, yanlışlarını yazdığın adamın ömrü uzuyor, lütfen yazma” diye ricada bulundu. Ama bizim kalemimiz yanlışa yanlış, doğruya doğru demekten geri kalmaz.

Evet, Ahmet Bolat beyden külliye ziyaretinde neler konuştuğunu açıklamasını beklemiyoruz. Lakin linkedin Ahmet, kendi yalakaları ile paylaşıp, dertleşip istediği gibi yazılmasını bekleyebilir. Ama daha önce yazdığım gibi ayaklar titremeye, kalp atışları hızlanmaya başladı.

Süreç ilerledikçe, genel kurul yaklaştıkça “Acaba” düşüncesi esir almış durumda.

Ahmet bey, merak etme sen de bir yerlere gönderilirsin. Kırmayacak bir görev tevdi edilir. Ya da sen bir danışmanlık şirketi kurup, onlarla iş tutarsın.

Son söz; Pazar mesailerini vermezseniz başınız çok yanar!

Ahmet Bolat Külliyeden Ne İstedi?

Yorumlar Tüm Yorumlar (401)

Kabin ~ 2 ay önce
%35 ile kabinde başlayanlar ocakta otobüs firmasında muavin olandan daha az maaş aladı. Kabin memuru ve kabin havayolunun yolcuya değen elidir, dünyada bunu anlayan şirketler aldı yürüdü. Bizdeki düşünce ise bir barda suyu herkes verir şeklinde. Bu büyümenin kendini dev görmenin kibirin işçiyi küçük görmenin sonucu aynı hızla tekrar küçülmedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hak yediren ~ 2 ay önce
Bizim olanı bize geri verin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sn yazara ~ 2 ay önce
sorunuzun cevabını aldınız mı sn yazar? yani bol at bir şey istememiş. saray istemiş. eline bol at ın yapacağı zam oranını tutuşturup göndermişler. %50 zammı bol at yapmadı. saray yaptı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SEVİM KOŞ GREV VAR ~ 2 ay önce
Bu sendika ve yıldızlı geniş gövdeci pilotlar grev yapacak da biz göreceğiz. Bir defa ülkedeki özgürlük anlayışı buna müsait değil. Ayrıca uçucuların karakter yapısı da toplu eyleme uygun olmadığından bu asla olamaz. Buna bir de sanal savaş oyunu oynayan sendikacılar katıldı mı asla olmaz. Sendika ve karakterli pilot Almanya'daki gibi olur. Bakınız Lufthansa pilotlarına, hem birbirlerini satmıyorlar hem de sendikaları adam gibi. O yüzden gećiniz bunları.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Enflasyon belimizi büktü ~ 2 ay önce
Bu gidişte verceğiniz zammında bir anlamı kalmıcak. Enflasyona karşı eridi gitti. Yazıklar olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
acıyorum ~ 2 ay önce
baba parasıyla pilot olmuş ya da cadet olanlar burada şövalye kesiliyorlar ya çok acıyorum:) uçakta sesiniz çıkmıyor koçum! etopsta yedek meydan aynı meydan olunca yüz ifadenizden nasıl pilot olduğunuzu anlıyorum rahat olun. kabin ekiplerine de sallamayı bırakın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sunexpress ~ 2 ay önce
Zamanında tecrübeli alımı vardı Sunexpress’e dedim ki elin Almanı çalışanını mağdur etmez gitsem mi acaba gidemedim uçmaya devam ettim, sonra pandemi oldu biz tulum giyip Asyaya uçup günlerce konteynırda karantinada kalıp 3800 maaş alırken Sunex 900 küsür Euro maaş verdi evinde oturan personeline vay be dedim işte personele verilen değer çok pişman oldum gitmediğime 13 yıldır kabinde uçuyorum 4 yıl yerde yolcu hizmetleri harekat memurluğu tecrübem var, 4 yıllık üniversite mezunuyum İngilizce Rusça Almanca biliyorum Sunexpress tecrübeli alımı açsın gitmek istiyorum çok pişmanım gitmediğime

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neon ~ 2 ay önce
Baba senin direk bakan olman lazum sunexpress kim ya .
Kaptan ~ 2 ay önce
Arkadaslar 2012 yilinda cikan kanun ile havacilik sektorunde grev yasaklanmistir. Grevin yasaginin olamayacagini biliyorum, insanlar birlik olabilirse calisan ancak kazancli cikar ama bu da kolay gorunmuyor. Sirketin insanlari isten atmaya baslamasi ile Tatlibal’in cumhurbaskani ile beraber poz vermesi ayni anda olur. Eger tatmin edici bir zam karari cikmazsa ben yapacaklarimi soyleyeyim: -en ufak bir sikinti hissetsem extra yakitimi yuklu miktarda alirim. -asla yuksek seviye istemem atc den. Radyasyon hassasiyetim yakit hassasiyetimin uzerine cikar. -asla tek motor taksi yapmam. İs yukumu arttirmam -dusuk flap inis kalkislar iptal olur -max reverse ucus emniyeti icin gerekli olur -pist isgal sureleri artar. -en ufak arizalarda bile teknigi cagiririm. Ozellikle transit istasyonlarda. Kitapta oyle diyor cunku. Artik 30 dk mi gecikiriz 40 mi bilemem. -taksilerim yavaslar, takside ucus kumandalari kontrolu yapmam, flaplar acilana kadar harekati gondermem, her ucusta istisnasiz 3-5 dk da oyle zaman gecer. -kritik anlarda extra almam, dispatche guvenirim, gerekirse pist basindan geri donerim. -destinasyon pist civarinda radarda kirmizi eko gordugum anlarda fotosunu ceker part a geregi divert ederim. Bekleme yaparim baska pist isterim vs yok. -skpk zaten yok. Transit istasyonda ucagi birakir giderim. -ucustan sonra devam eden ucus gorevine gecerken o planlari inceleme surem baya bir artar. -bu orneklere daha onlarcasini rahat rahat eklerim. Hepsi de gecikme, yakit sarfiyati, pist kullanim suresi, tarifede etkinsizlik, yolcu memnuniyetsizligi vs olarak geri doner. -ve tum bu yazdiklarimi kitabina uygun yaparim kimse hesabini da soramaz. Bunun adi hainlikse evet hainlik; ama yapan biz degiliz. Kimseyi tehdit etmiyorum, kitapta ne yaziyorsa onu yaparim kendimden ekstra odun vermem diyorum. Bu kadar basit. Dunyayi gectim Turkiyede bile en kotu maasi verme konusunda israrliysa sirket bunun karsiligi olur arkadaslar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptanıma ~ 2 ay önce
Sen bunları yap kaptanım, bu duruşu sergile, kabin amirlerinde arkanda. Yolcu oturmadan kapı kapanmaz , valizle uğraşmam sığmayana yer aramam aşağı gönderirim. Sayımlar tutar tutmaz bi daha sayarım,gübenlik araması kaç dk sürer bilemem. Vsvs
Bilgi ~ 2 ay önce
Havacılıkta grev yasak değil, karar aynı yıl iptal edildi. Düzgün araştırın, insanları yanlış bilgilendirmeyin.
kendi sözleri değil! ~ 2 ay önce
babasının parası konuşuyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AYDA 1 UCUS ... ~ 2 ay önce
Planlasam bu sefer de 12 ucus yaptim her ay uctum diye aglayacak hostesler var. O yuzden kimseyi iplemiyorum. Kasimpasa FK.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000