11 Mart 2024, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Tazminatimizi defolup gidelim
  • Bolat tgs iftarında para yok diyor
  • TGSye para diye laf atan tklilar....pazar mesaisi diye kendini düşüren biz miyiz? Ahmet Bolat adil adam...Ondan seviyorum. İkramiye verse de seviyorum. Oy vermeyecektim Murat Kuruma oy.
  • iş yerine alınmayan sendika :) Cokda şaapmayın isterseniz...
  • Alan nöbetinden uçuşa planlandım, imzaya 15 dakika kala geldim masaya, sayın amirimiz; nerdesin, seni kaçta aradılar, seni bekliyoruz, briefing yapcam diyerek beni küçük bir sorguya çekti. Kendisine çorba içtim devam edin lütfen diye cevap verdim. Ama uçuş boyunca negatif bir enerjiyle çalıştık ikimiz de. Biz bu sorunu ne zaman çözeceğiz, ben 15 dk geç gelmedim 15 dakika erken geldim olmuyor muyum? Sop falan filan derdinde değilim inanın ama yani hepimiz uçuşa 1 saat önceden gelip zaten uzun olan mesailerin üstüne bir de erkenden gelmiyor muyuz.. Biz buna ne zaman alışacağız acaba..
  • Bütün tk haberleri altında üşüşen bir kitle var. Arkadaşım, doğrudur senin şirketini tk kurdu ama hem senin gibi eğitimsiz ve liyakatsiz bir kitleye el altından istihdam sağlamak için hem de bu işleri daha ucuza halletmek için kurdu. Sana daha yüksek ödeme yapacak olsa seni mi çalıştırırdı?
  • Diye buraya yazanlar şaka mısınız siz , thy ao olarak maaş zammı belli olmadı daha milletin sinirini zıplatmayın
  • Tgs kadar başınıza taş düşsün ne yaptı tgs size madem öyle kapatın tgs verin yer hizmetleri TK yapsın yer hizmetini benim tazminat verin ben dışarda iş bulurum ama TK yapamaz beceremez çit kırıldım ofis boy nazik ve kibar insanlar olduğu için yapamaz lar yer hizmetini
  • Kabin memurlarınız çatır çatır istifa ediyor, eminim haberiniz vardır. Bu konuyu üst makamlara ilettiniz mi? Sebebini araştırdınız mı? İstifa edenlerin gerekçesini sordunuz mu? Konuyla ilgili düşünceniz nedir? Saygılarımla
  • Adam gelmiş burada İstanbul gibi bir şehirde 24k TL ( 948.01 DOLAR, güncel kurla ) maaşla ırgat gibi çalıştırılıyor. hala bolata baba çekiyor :) uçakta hiçbirinizi gözüm görmesin. Masaları düzgün silin, sizin yüzünüzden şikayet alıyoruz! Ha, bu arada, amirim sandviç kaldı mı, meyve alabilir miyiz diye sormayın! Gidin babanız doyursun sizi...

Sendikasız THY Dönemi mi?

Büyük endişe içerisindeyim. Türkiye’de sivil toplum örgütleri birer birer yok edilirken, THY’de son hafta yaşanan zorbalık tam bir çağdışılık örneği idi. Sendika görevlileri sendikal haklarını kullanamadılar, kullandırılmadı, engellendi ve resmen personele de gözdağı veren bir tutum sergilendi.

Türk Hava Yolları ile sendika arasındaki gerginlik sahaya da yansıdı. Bir tarafta zorbalık diğer tarafta “üyemin hakkını yedirmem” tavrı.

Geçen hafta Cuma günü “Dünya Kadınlar Günü” idi. Sendika yöneticileri hem bu günün önemi ve anlamı açısından kadın çalışanlara, uçuculara karanfil vermek hem de sendikal sürecin geldiği noktayı anlatmak üzere İstanbul Havalimanı’na gitti.

Medeni ülkelerdeki gibi sendikal faaliyetlerin kanunla düzenlenmiş olmasına rağmen; “Ne kanun dinlerim, ne kural dinlerim” anlayışı ile karşılaştı sendika yöneticileri.

Daha giriş kapısında her zaman yaptıkları gibi giriş kartlarını güvenlik noktasından okutarak geçmek istediler. Ancak tedbir önceden alınmış bir önceki açıklamada “Cuma’yı bekleyin” mesajından çok korkulmuş olmalı ki tüm giriş kartları iptal edilmişti.

Sendika yöneticilerine kapı duvar olmuş, yaşanan münakaşanın ardından sendika yöneticileri THY Ekip Terminaline ulaşmadan geri dönmek zorunda kaldı.

Belki de istenen buydu. Kavga ettirilmek, sendikayı tu kaka göstermek murad edilmişti. Ancak sendika yöneticileri bu tuzağa düşmedi.

Aynı gün ilerleyen saatlerde THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, çalgılı çengili bir program hazırlamıştı kendisine. Hem karanfil dağıttı hem de “Pazar mesailerini unutun. Ben size 150 TL uygun gördüm” minvalinde açıklama yaptı.

Ahmet Bolat, öyle bir hamle yapıyor ki, üstelik sendikayı da kendi amaçlarına uygun davranmaya zorlayarak “haftaya TİS’i imzalarız” deyip sendika adına da karar veriyordu.

Geçtiğimiz yazılarımda da bahsetmiştim. İlker Aycı’yı gerçekten arar oldu THY çalışanları. En azından medeni bir adam idi. Atarlı/giderli idi ama ikircikli değildi.

Şirin görünerek THY çalışanlarını sendikasızlaştırmak isteyen Ahmet Bolat, diğer iştiraklerde olduğu gibi sendikasız bir şirket yönetme arzusunda olduğunu hissettiriyor. Sosyal hakları kendisinin belirlediği, kimi işe alacak kimi işten atacak iki dudağının arasında olacağı bir yapıya hükmetmenin daha kolay olacağını düşünüyor.

AJET bunun şimdilik yeni versiyonu. AJET henüz sendikalı mı değil mi, sendika olacak mı olmayacak mı belli değil. Olmazsa şenlik başlıyor demektir.

THY tarafından yüzde 100 öz sermaye ile kurulan bir şirketin, üstelik havayolu olmasından kaynaklı sendikasız olacak olması suları çok köpürtecek gibi.

Ahmet Bolat’a sormak gerek; gerçek niyetiniz nedir?

Pazar mesaileri sizin için neden bu kadar önemli?

Milleti köle olarak mı kullanmak istiyorsunuz?

Sendikasız bir THY’mi yaratmak istiyorsunuz?

Değerli THY çalışanları;

Bakın Ahmet Bolat bazı sosyal medya kuruluşlarına övgü yağdırıyor. Diyor ki, “THY içinden kulis bilgilerini almak isteyenlere burayı tavsiye ediyorum” diyor. Be adam senin görevin medya reklamı yapmak mı THY’yi yönetmek mi? Be adam kulis bilgisini sen mi veriyorsun da övgü yağdırıyorsun? Be adam sen sosyal medya hayranı isen aç kendine bir Tiktok hesabı sabah akşam kafana göre eğlen coş.

Kalibrene hayran kalıyoruz. Gün geçtikçe daha fazla çuvallıyorsunuz. Murat Şeker’i merak ediyorum sana nasıl sabrediyor? Bilal Ekşi’yi merak ediyorum senle nasıl çalışıyor?

Vallahi tarihe sosyal medya hayranı, çalışanların Bol at’ı olarak geçeceksin.

Sendikasız THY Dönemi mi?

Yorumlar Tüm Yorumlar (379)

Ver ~ 1 ay önce
Tazminatimizi defolup gidelim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Levo ~ 1 ay önce
Bolat tgs iftarında para yok diyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Muratreis ~ 1 ay önce
TGSye para diye laf atan tklilar....pazar mesaisi diye kendini düşüren biz miyiz? Ahmet Bolat adil adam...Ondan seviyorum. İkramiye verse de seviyorum. Oy vermeyecektim Murat Kuruma oy.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 1 ay önce
Kendini düşüren derken? Kazanılmış hakkı vermek kendini düşürmek mi oldu? Çalışanın parasını vermeyen kendini düşürmüyor mu acaba?
Siz bu kafayla ! ~ 1 ay önce
Km1 ~ 1 ay önce
20 dislike almışsın rekora doğru koşuyorsun reis
Edep ~ 1 ay önce
Şu boş tipler gelmiş uçucuya laf edebiliyor ya.. onlardan gasp ettiği hakları sana veriyor, karşılığında oyunu alıyor. Bolat gidince ve uzunca süre seçim olmazsa çok ağlayacaksın.
Haha ~ 1 ay önce
Düşüren derken? Ortada mahkeme kararına rağmen verilmeyen hak var. Üstelik üç kuruş harçlık için takla atan sen o para için neler yaparsın, bir amir pazarı olmuş 500k
Seçim ~ 1 ay önce
Pazar mesaisiyle IBB seçimini ilişkilendirdin ya, kibarca tebrikler diyeyim bari sana.
Ucucböcee ~ 1 ay önce
iş yerine alınmayan sendika :) Cokda şaapmayın isterseniz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sop memur ~ 1 ay önce
Alan nöbetinden uçuşa planlandım, imzaya 15 dakika kala geldim masaya, sayın amirimiz; nerdesin, seni kaçta aradılar, seni bekliyoruz, briefing yapcam diyerek beni küçük bir sorguya çekti. Kendisine çorba içtim devam edin lütfen diye cevap verdim. Ama uçuş boyunca negatif bir enerjiyle çalıştık ikimiz de. Biz bu sorunu ne zaman çözeceğiz, ben 15 dk geç gelmedim 15 dakika erken geldim olmuyor muyum? Sop falan filan derdinde değilim inanın ama yani hepimiz uçuşa 1 saat önceden gelip zaten uzun olan mesailerin üstüne bir de erkenden gelmiyor muyuz.. Biz buna ne zaman alışacağız acaba..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İyi yaptın kardeşim ~ 1 ay önce
Bosver negatifliği sen doğrusunu yap asla bozma kendini. Ben 10 dk kala gidiyorum işine gelene
Q1 ~ 1 ay önce
Amir boş yapmış salla
Aslinda onlarin ~ 1 ay önce
Ucaga gecmesini bekleyip ucagi hazirladiktan sonra gecseydiniz. Ne zaman arandiginizi bilme durumu yok. Eksik memurla hazirlasaydi ucaga negatifliginin en azindan biraz daha sebebi olurdu. Erken giderek kendinize haksizlik etmissiniz. Kim ne kadar negatif davranirsa davransin, beni yazma gozdagi veren ucus boyunca defalarca acik veriyor, konu oraya gelirse benim de yazacak cizecek bir suru donem oluyor. Herkesin kurali kendineyse icin biz de kendimize gore davraniriz o zaman sop cercevesinde
Ne derse desin ~ 1 ay önce
Son 3 dk kala katılıyorum brefinge. O saate kadar çay sigara ne varsa devam. Amir gerekirse araçta gerekirse uçakta yapar brefingi.
Öf ~ 1 ay önce
Kardeşim bu kadar içerlencek bir konu mu bu buraya yazacak kadar? Bu kadar nazlı olmayın ya, nöbetten atandiysan imza attı görünüyorsundur, bir zahmet gidip çorba icicem deseydin insanlar da ha geldi ha gelecek diye seni beklemez belki onlar da bir çay çorba sigara içerdi.
incinmişsin ~ 1 ay önce
ya bu deveyi güt ya bu diyardan git.
F ~ 1 ay önce
çorba içeceğini önden söylesen belki onlar da içebilirdi;) nöbetten atadılarsa imza atmış görünüyorsun haberin yokmu
Kardeşim ~ 1 ay önce
Aynısını bizde yaşıyoruz ödleri kopuyor ödleri sevgili amir ve purser larımızın..
Erken ~ 1 ay önce
PART A ya gore Kendinizden 15 dk erken verip gitmişsiniz. 17:00 de mesai bitecekken yer personeli 16:45 de turnikilerin onunde sira oluyor. Biz neden erken geliyoruz ki? Ayrıca hangi meslek grubunda gordunuz ben 30 sk erken geleyimde mesaiden once calisayim dusuncesini. Boyle boyle öğrenecekler amirlerimiz purserlerimiz.
Dik dur kardeşim ~ 1 ay önce
Problemde olursa uçağin sorumlu kaptanina herzaman söyliyebilirsin, inan bana yeni gelen kaptanlar yerine oturtur o amiri. Sen hakliykene haksiz yerine düşüren amir utansin. Zaten ne çekiyorsak purser amirlerden çekiyoruz, haa bu arada hepside değil tanidiğim çok kral amirler ve purserler var.
Yeter ya ~ 1 ay önce
Bütün tk haberleri altında üşüşen bir kitle var. Arkadaşım, doğrudur senin şirketini tk kurdu ama hem senin gibi eğitimsiz ve liyakatsiz bir kitleye el altından istihdam sağlamak için hem de bu işleri daha ucuza halletmek için kurdu. Sana daha yüksek ödeme yapacak olsa seni mi çalıştırırdı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bayram ikramiyesi ~ 1 ay önce
Diye buraya yazanlar şaka mısınız siz , thy ao olarak maaş zammı belli olmadı daha milletin sinirini zıplatmayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs personel ~ 1 ay önce
Tgs kadar başınıza taş düşsün ne yaptı tgs size madem öyle kapatın tgs verin yer hizmetleri TK yapsın yer hizmetini benim tazminat verin ben dışarda iş bulurum ama TK yapamaz beceremez çit kırıldım ofis boy nazik ve kibar insanlar olduğu için yapamaz lar yer hizmetini

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haha ~ 1 ay önce
Tk yapamaz beceremez diyen tgs öncesi nasıl oluyordu peki bu işler? Liyakat vardı, eğitim vardı, düzen vardı, kalite vardı ama işte bunlar hep maliyet demek o yüzden sen geldin
.. ~ 1 ay önce
Dostum tgs den önce kim yapıyordu bu işleri :) hemde çok güzel yapılıyordu
Hahah ~ 1 ay önce
Sen portakalken tk herseyi zaten kendısı yapıyordu yapanlarda senın aldıgın paranın 5 mıslını alıyordu sonra dedılerki belese adam lazım calıstıracak hah işte ozaman sen geldın vitaminsiz seni!!
ÖZLEM ÖNCEL’E ~ 1 ay önce
Kabin memurlarınız çatır çatır istifa ediyor, eminim haberiniz vardır. Bu konuyu üst makamlara ilettiniz mi? Sebebini araştırdınız mı? İstifa edenlerin gerekçesini sordunuz mu? Konuyla ilgili düşünceniz nedir? Saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alooo? ~ 1 ay önce
Yeni yıla gireli koskoca 75 gün oldu. Üçüncü ay bitecek! Neredeyse yılı yariladik. Kimse bu ekiplerin hakkını savunmayacak mı? Kabin hizmetleri, uçuş işletme... Nerdesiniz? Ekipleriniz zamsız çalışıyor! Enflasyona eziliyor! Kafanızı kuma gömmeyin diyecem ama koltuk tatlı geliyor sanırım?
OO ~ 1 ay önce
Neden araştırsın ki, gidenler genelde yurtdışı eksenli daha iyi planlar yaptığı için gidiyor, maaşları da zaten yüksek, yeni gelen onun yarısından daha az paraya çalışıyor.
Pastacı Sef ~ 1 ay önce
Pasta hazırlatıp yerini garantilemek varken onları mi dusuncek kiymetlimisss
Troll ordusu.. ~ 1 ay önce
Adam gelmiş burada İstanbul gibi bir şehirde 24k TL ( 948.01 DOLAR, güncel kurla ) maaşla ırgat gibi çalıştırılıyor. hala bolata baba çekiyor :) uçakta hiçbirinizi gözüm görmesin. Masaları düzgün silin, sizin yüzünüzden şikayet alıyoruz! Ha, bu arada, amirim sandviç kaldı mı, meyve alabilir miyiz diye sormayın! Gidin babanız doyursun sizi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayıp ~ 1 ay önce
Tk ve tgs dışarıdan cok komık gözukuyorsunuz. Biraz tutun birbirinizi aynı gemidesiniz.
Guncel kur 32 kusur ~ 1 ay önce
Daha da dusuk hatta…750 dolar
Yan çöp ~ 1 ay önce
Ben mümkün olduğunca uçağa almıyorum.
Trol ~ 1 ay önce
24k maaş, trol vardiya primi, bayram harçlığı...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000