06 Kasım 2023, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • TGS de çalışan İşçi arkadaşlar la ilgilenmeyen iç içe olmayan müdür veya yönetim veya yandaşlıkları ve torpiller beklentiniz ne olabilir ???
  • Sırf kaptanı ve hostesi bekleyip uçağı zamanında kapatamadığımız için hesap veriyoruz. Yorumlar şaka gibi
  • Serdar Bey Merhaba, keşke Eurocontrol resmi sitesinde açıkça ATC net maaşlarına baksaydınız da "Arkadaş Avrupa’da orda burda hava trafik kontrolörü maaşı ile pilot maaşı denk" gibi YANLIŞ ve uzaktan yakından alakası olmayan bir bilgiyi paylaşmasaydınız. Kendi itibarınızı zedelediniz gözümüzde. Net maaşları Avrupa'da 3200 Euro. Avrupa'da ana taşıyıcı havayolları 10-12bin Euro FO maaşı verirken, kaptana ise 20-25bin Euro civarında maaş vermektedir. Lütfen, sebep olduğubuz bilgi kirliliğini erdemli bir davranış sergileyerek düzeltiniz. TK'da kıdemli geniş gövde kaptan ve FO maaşları ise Avrupa, ortadoğu kaptan/FO maaşlarının yanına dahi yaklaşmamaktadır ne yazık ki. ATC'lerin yaptığı inisiyatif almama durumu ise ülkeye ve millete zarar demektir.
  • Pilotluk ile kıyaslama ve pilotluk mesleğini Türkiye'de değersizlestirmek için maksatlı ve sipariş üzerine yazılmış bir yazı. Hak bu şekilde aranmaz.
  • Hayır olsun bazıları dislike basmaya gelmiş geç kaldınız ama hahaha
  • %50 yada %60 zamda kurtaramayacak ocaktan sonra olacaklara karşı
  • Bazı charter havayolları var bitik ve çalışanların hour building için resmen bedavaya çalıştığı 2-3bin euro bandında...Hatırlayın ülkemizde de benzer durumda Onur ve Atlas vardı, bunlar da asgari ücrete dahi çalıştırdılar, LIFUS sürecinde asgari ücret yatırıp, insanlardan elden geri aldılar. Yazar bey onlarla karşılaştırıyor sanırım, konu hakkında yazdıklarının tamamı tekzipe muhtaç. Lütfen pilotluk mesleğimizin itibarını zedeleyecek bu yanlış bilgi içeren yazılar yazma eğiliminden vazgeçin. 2-3-4 max 5bin euro alan ATCO'lar ile ana taşıyıcı Lufthansa, British Airways Air France KLM ya da RYAN EASY vs bir mi sanıyorsunuz? Bu LH'da, BA'da kaptanlar 30bin euro'ya yakın net ücret alıyorlar, artık cidden açgözlülük boyutuna varan bu EYTİSİ hikayeleri ülke menfaatlerine dahi zarar vermeye başlamıştır. Bir de TK'da hiçbir pilot ne Emirates, Qatar ne de Avrupadaki rakipleri ile yakın maaş dahi almıyor! manipülasyona izin vermeyin, mesleğimizin itibarını zedelemeyiniz.
  • Almanya'da ortalama ATC maaşı 3800 EURO... Bu kadar yalan dolan ve manipülasyon cidden yeter artık. 20bin dolarmış, amma uydurdunuz. Dünyanın hiçbir yerdinde ATC'ler pilotlar ile aynı maaşı kazanmıyor, akıl var mantık var. Lütfen Artık susun.
  • Sanırım dikkate alınmamız için bizim de grev yada iş yavaşlatma yapmamız lazım ki istediğimizi alabilelim
  • Yazın avrupa hava sahasında hava trafik kaynaklı sürekli slot uygulanırken sesi çıkmayanlar şuan burda avazı çıktığı kadar bağırıyor.

GÜVEN

Güven korku, çekinme ve kuşku duymadan inanma ve bağlanma duygusudur. Güven bir kere kırıldı mı bir daha yeri doldurulmaz.

Annemize, babamıza, kardeşimize, eşimize veya çocuklarımıza hiç kuşkusuz sonsuz güven besleriz. Hatalarını veya yalanları görmezden gelerek bir daha yapılmamasını bekleriz. Aynı şekilde davranışsal açıdan iş yerindeki üst yöneticiler içinde güven duygusu çok önemlidir. Arkasını dönüp gidebileceği çalışanlar ister. Keza çalışanlar da şirketine güvenerek hareket eder. Yalanlar, dolanlar, rüşvetler, adam kayırmalar, baskılar, mobingler…

Ama gel gelelim artık güven tamamen kaybolmak üzere….

İGA personeli dertli,
TGS personeli dertli,
Hava Trafik Kontrolörleri dertli,
Air Clinic personeli dertli,
THY personeli dertli,
Güvenlikler dertli,
Pilotlar dertli,

Şu yaşam şartlarında artık hayatlarına devam edemiyorlar. İnsan bir kere hayata geliyor ve insan gibi yaşamak istiyor. Adeta yeni nesil kölelik sistemi. Yapmayın Allah aşkına. Empati yaparak hareket edin artık. Bu yaşam koşullarında hayatlarını nasıl idame ettirsinler!

NETWORK

Türk Hava Yolları, geçtiğimiz hafta çok iyi bir kar açıkladı. Haliyle hepimiz sevindik. Hissedarların da içinde gelecek sene için kar payı alabilme ümidi oluştu. Gel gelelim şirket kar açıkladığı gün bile dünyanın zararını etti. Neden? Yine bir yerde eksiklik olduğu için.

Dünyanın önde gelen, Avrupa’nın ise bir numaralı havayolunda saatlerce operasyon duruyor. Neymiş NETWORK arızası. İyi. Tamam olabilir diyelim. Taş çatlasın 5-10 dakika içerisinde bu durum çözülmeliydi. Daha önce de yazdığım gibi bu işin farklı senaryoları da var. Deprem olur, yangın çıkar… Başka bir şehirde her türlü yedeğin sağlanması gerekir. Bir sorun oluştuğunda da anında bu şehirden bütün sistemler çalıştırılır, operasyon yürütülür.

Yolcularınız bu saatten sonra size nasıl güvenir? Binlerce kişi mağdur oldu. Şirkete dünyanın zararı yazdı. Bunun hesabını şimdi kim verecek?

Hoş tek sorun NETWORK sorunu mu? Sistemsel o kadar çok hatayla karşılaşıyorum ki. Bilet alırken, değişiklik yaparken, ek hizmetler vs. Bu yazıyı yazarken bile gelen mesaja bakın. Bu mesajın 1 saat önce gelmesi gerekirken, yolcular uçağa geçince geldi. Şaka mı bu?



İNSAF

Hava Trafik Kontrolörlerinin haklı eylemi devam ediyor. İnsiyatif almadan çalışma faaliyetleri yavaş yavaş birilerinin dikkatini çekmiş olacak ki geçtiğimiz günlerde bakanlık düzeyinde DHMI, THY ve İGA’nın üst düzey yöneticilerinin katılımı ile bir toplantı gerçekleştirildi. Ama sanıyorum konunun çözümü için yine umut aşılanıp, ileri bir tarih işaret edilmiştir. Her zaman olduğu gibi…

Basit bir mantık yürütülemiyor. Varsa yoksa kendi dediklerine getirmek maksat. Arkadaş Avrupa’da orda burda hava trafik kontrolörü maaşı ile pilot maaşı denk. Sizin kasanızdan da bir şey çıkmıyor. EUROCONTROL, maaşlarından, emeklilik primlerine, kullandıkları servislerden, eğitimlerine varıncaya kadar her şeyi zaten karşılıyor. Neden hala aksiyon almıyorsunuz? Gareziniz kime ?

Bu konu hakkında Türk Hava Yolları’na da şaşıyorum. DHMI genel müdürü Sayın Hüseyin Keskin de aynı zamanda Türk Hava Yolları’nda. İnsiyatif alınmadan çalışılan 27 Ekim günü THY’nin zararının 5 milyon dolar civarında olduğu söyleniyor. Tek bir gün! Matematiği sevenleriniz çok. Hesap edin bakalım kaç gün oldu! Hesap edin bakalım bu iş her gün olursa ne olur!

Milletin canıyla da oynamayın!

Gerek Sabiha Gökçen’de ve gerekse İGA’da Hava Trafik Kontrolörleri üzerinde büyük bir baskı kurulmaya çalışıyor. Haaa bu baskılar sonucunda da personel görevlerini teker teker bırakıyor. İnsan herkesi kendi gibi görürmüş ya, baskılara maruz kalanlar, baskılarla birşeyleri düzene sokacağını sanıyor. Yazık size!

Sırf birileri memnun olsun diye pist seçiminden, slot kurallarına kadar kurallara aykırı davranılması, ATC’lere dayatılmaya çalışılıyor. Karşı çıkan ekip şefleri baskıya ve psikolojik şiddete maruz kalıyor.

İstanbul Havalimanı’nda durumlar farklı mı? Tabiki hayır. THY OCC hangi hakla tek pistte maksimum 35 olması gereken kapasiteyi 38’e çıkarttırıyor. HANGİ HAKLA? Açın bakın 2 Kasım gününe! Yahu siz aklınızı peynir ekmekle mi yediniz? Yarın bir gün Allah korusun bir kaza olsa bunun hesabını nasıl verirsiniz? NASIL!

Birçok olay daha var da sizleri boğmak istemiyorum. Sözün özü şu; baskılara boyun eğmeyecekler. Geciktiğiniz her gün herkese zarar. Yarın geç kalmadan bugünden harekete geçmeniz dileğiyle.

Serdar BAŞAĞAOĞLU
[email protected]

GÜVEN

Yorumlar Tüm Yorumlar (105)

Apo can TGS ~ 5 ay önce
TGS de çalışan İşçi arkadaşlar la ilgilenmeyen iç içe olmayan müdür veya yönetim veya yandaşlıkları ve torpiller beklentiniz ne olabilir ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HIZLI BOARDINGCI ~ 6 ay önce
Sırf kaptanı ve hostesi bekleyip uçağı zamanında kapatamadığımız için hesap veriyoruz. Yorumlar şaka gibi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Serdar Bey ~ 6 ay önce
Serdar Bey Merhaba, keşke Eurocontrol resmi sitesinde açıkça ATC net maaşlarına baksaydınız da "Arkadaş Avrupa’da orda burda hava trafik kontrolörü maaşı ile pilot maaşı denk" gibi YANLIŞ ve uzaktan yakından alakası olmayan bir bilgiyi paylaşmasaydınız. Kendi itibarınızı zedelediniz gözümüzde. Net maaşları Avrupa'da 3200 Euro. Avrupa'da ana taşıyıcı havayolları 10-12bin Euro FO maaşı verirken, kaptana ise 20-25bin Euro civarında maaş vermektedir. Lütfen, sebep olduğubuz bilgi kirliliğini erdemli bir davranış sergileyerek düzeltiniz. TK'da kıdemli geniş gövde kaptan ve FO maaşları ise Avrupa, ortadoğu kaptan/FO maaşlarının yanına dahi yaklaşmamaktadır ne yazık ki. ATC'lerin yaptığı inisiyatif almama durumu ise ülkeye ve millete zarar demektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tanzimat ~ 6 ay önce
yalnisin var kardess, yeni baslayan bir atcye askeri ucret verilir abde oda ortalama 2000 yuro falandir
Kaynak ~ 6 ay önce
Madem çok hakimsiniz konuya kaynaklarınızı paylaşabilirseniz hepimiz yararlanalım
Cumhuriyet ~ 6 ay önce
Pilotluk ile kıyaslama ve pilotluk mesleğini Türkiye'de değersizlestirmek için maksatlı ve sipariş üzerine yazılmış bir yazı. Hak bu şekilde aranmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BÖYLE OLMAZ ~ 6 ay önce
Ülke ekonomisine zarar vererek, yolculara eziyet çektirerek hak aranmaz, bu ters teper. Devletimizin ilgili kurumlarının bu keyfi duruma el koyacağını düşünüyorum.
Oo ~ 6 ay önce
Hayır olsun bazıları dislike basmaya gelmiş geç kaldınız ama hahaha

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 6 ay önce
%50 yada %60 zamda kurtaramayacak ocaktan sonra olacaklara karşı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YAZAR BEY'e ~ 6 ay önce
Bazı charter havayolları var bitik ve çalışanların hour building için resmen bedavaya çalıştığı 2-3bin euro bandında...Hatırlayın ülkemizde de benzer durumda Onur ve Atlas vardı, bunlar da asgari ücrete dahi çalıştırdılar, LIFUS sürecinde asgari ücret yatırıp, insanlardan elden geri aldılar. Yazar bey onlarla karşılaştırıyor sanırım, konu hakkında yazdıklarının tamamı tekzipe muhtaç. Lütfen pilotluk mesleğimizin itibarını zedeleyecek bu yanlış bilgi içeren yazılar yazma eğiliminden vazgeçin. 2-3-4 max 5bin euro alan ATCO'lar ile ana taşıyıcı Lufthansa, British Airways Air France KLM ya da RYAN EASY vs bir mi sanıyorsunuz? Bu LH'da, BA'da kaptanlar 30bin euro'ya yakın net ücret alıyorlar, artık cidden açgözlülük boyutuna varan bu EYTİSİ hikayeleri ülke menfaatlerine dahi zarar vermeye başlamıştır. Bir de TK'da hiçbir pilot ne Emirates, Qatar ne de Avrupadaki rakipleri ile yakın maaş dahi almıyor! manipülasyona izin vermeyin, mesleğimizin itibarını zedelemeyiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boş ~ 6 ay önce
Bomboşsun
ATCLer sallamayın ~ 6 ay önce
Almanya'da ortalama ATC maaşı 3800 EURO... Bu kadar yalan dolan ve manipülasyon cidden yeter artık. 20bin dolarmış, amma uydurdunuz. Dünyanın hiçbir yerdinde ATC'ler pilotlar ile aynı maaşı kazanmıyor, akıl var mantık var. Lütfen Artık susun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sallamatör ~ 6 ay önce
Ya kim demiş 20bin dolar kim demiş havayolları pilotları kardeşim bilip bilmeden konuşuyorsunuz ya. Yok abd başkanı kadar maaş istiyoruz hatta bir de adam başı özel jet istiyoruz öyle de deliyiz
Aytatc ~ 6 ay önce
Katarda 17 bin dolar atc maaşı
Aytatc'ye ~ 6 ay önce
QATAR'da FO maaşı 11-12bin dolar, sen neden bahsediyorsun hacı abi??
Katarda ~ 6 ay önce
Katarda 17 bin dolar doğru bilgi.
Tgs ~ 6 ay önce
Sanırım dikkate alınmamız için bizim de grev yada iş yavaşlatma yapmamız lazım ki istediğimizi alabilelim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Avrupa ~ 6 ay önce
Yazın avrupa hava sahasında hava trafik kaynaklı sürekli slot uygulanırken sesi çıkmayanlar şuan burda avazı çıktığı kadar bağırıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000