30 Ekim 2023, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]

KARAKTER

Cumhuriyet’in yeni yüzyılına girdiğimiz bugün hepimize kutlu olsun. Yeni bir asır. Yeni umutlar ve hedefler. Peki tüm bunları gerçekleştirmek için bize ne lazım?

Öncelikle geçen hafta Cumhuriyet hazırlıkları için düşük düzeyde bir etkinlik programı gördüğüm için üzüldüm. Beklentimin çok ama çok altında olmasına karşın, halkımızın içindeki cumhuriyet aşkı beni yeniden umutlandırdı.

Her şeye rağmen üstün bir çaba içerisinde olan PEGASUS’a, SOLOTÜRK ve TÜRK YILDIZLARI’na bir cumhuriyet sevdalısı olarak sonsuz teşekkür ederim.

Gelelim şimdi yeni yüzyılımıza… Yapmamız gereken o kadar çok şey var ki… Gelişmemiz, üretmemiz ve kazanımlarımızı arttırmamız gerekiyor. Bunun için de çok çalışmamız lazım. Ancak ülke geneline baktığımda üreterek çalışmak yerine birilerinin cebine göz dikilmesini hazmedemiyorum.

Milletimin zekasından hiçbir zaman şüphe etmedim. Hatta gördüğüm diğer milletler arasında en zekisi. Ancak bu zekanın başka amaçlar doğrultusunda çalıştırılmasına da hasta oluyorum.

Arkadaş, çalış, üret, kazan. Bu iş böyle olmalı. Neden başkasının maaşına göz dikesin? Neden zekanı kullanarak başkalarının duygularıyla oynayarak parasını almaya kalkasın?

Günümüzün geldiği nokta ne yazık ki bu. Çünkü insanımız bakıyor ki bu devirde bankamatik memuru bile var. Çalışmadan haksız para kazanan ve hatta dolandırıcılıkla lüks hayatlar yaşayanlar var. Tüm bunlar nasıl düzelir, elbette cehaletle mücadele edilerek. 8x5 işleminin sonucuna bile hesap makinesine bakarak yapanlar var. Ve bu kişiler üniversite mezunu.

Eee şimdi bu insanlar yarın bir gün bir yerlerde olacaklar. Ben ne bunların yapacağı uçağa binerim ne koltuğuna otururum ne de çalışmalarını dikkate alırım. Bu konu yalnız havacılıkla da ilgili değil. Ne doktorumuz eskisi gibi yetişiyor ne ziraatçimiz ne de mühendisimiz. Bu gözler fasulyenin gaz yapması hakkında tez hazırlayanı bile gördü. Artık daha ötesini siz düşünün.

Uzun lafın kısası her şey eğitimle başlamalı. Sonra da ahlak sahibi güçlü karakterlerle, bilimin ışığında bir şeyler üretmeli. Halkın refah düzeyi, geliri ve yaşantısı düzeltilmeli. Ondan sonra da tersine beyin göçü zaten gelecektir. Yoksa sözlerle kimse kanmıyor, giden de geri gelmiyor.

Havacılık sektöründe durumlar aynı sayılır. Rüşvet çarkları, birbirinin adamlarına iş vermeler, karakteri beş para etmez insanları makam sahibi yapmalar… Ne ararsanız var. Bunların çoğunu da yalnızca AirportHaber’den okuyabiliyorsunuz. Başka yerlerde yok. Onun da sebebi başkalarının önüne reklam parası atılır ve susturulur. İşte bu da bir karaktersizlik örneği. Arkadaş kalemini satıyorsan bu işi yapmayacaksın! Reklam aldım diye gördüklerini görmemezlikten gelmeyeceksin!

Tamam şirketlerin hepsi bizim. Marka değerlerini uluslararası arenada düşürmek tabi ki istemeyiz. Ancak cumhuriyetin kazanımları ile bugüne gelmiş utanmaz bir mahlukatın “Hilafet” istemesine göz mü yumacaksınız! Eğer ilgili havayolu şirketi gereğini yapmazsa üst yöneticilerinin de tavrı ortaya çıkacaktır. Gerçi çıksa ne olur çıkmasa ne olur. Cumhuriyeti kutlamayan adamdan ne beklersin!

Haa bu adamın bir de öyle bir yakın çalıştığı kişi var ki, halkın manevi değerlerini kullanarak kendi hesabına para topluyor. Bu da çok yakında zaten açığa çıkar.

Aydınlık, çağdaş ve huzur dolu bir yüzyıl bizlerle olsun.

Serdar BAŞAĞAOĞLU

[email protected]

KARAKTER

Yorumlar

thyopetkoç ~ 6 ay önce
Beyler 2024 yılı KOÇ ve OPET çalışanları olarak zam konusunda hayal kurmayın lütfen.. Şirketimiz as sponsorlarından olan DP marka sahibi hanım ve beyi tutuklanmış bulunmaktalar... şiketlerimizin kara ara ve yolsuzluk vergi kaçırma yollarında biri tıkandığı için şirketinize karşı pozitif duyarlılık içinde olunuz....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Seri üretim bunlar.. ~ 6 ay önce
Arsıza yüz verme, tepene çıkar. Edepsize çok susma, sabrını yorar. Cahile çok vefalı olma, bir pula satar. Yol yordam bilmeyenle yola çıkma, istikametin şaşar. Bunlardan o kadar çok var ki hem bu kurumda hem ana ortağında,bu dangalak sadece erken davranmış…

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000