11 Aralık 2023, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • Pegasus kabin memurlarının mutlu olduğunu kim söyledi size? Çalışanlar zor geçiniyor, faturasını ödiyemiyor neyin mutluluğundan bahsediyorsun?
  • Serdar Bey pegasus memurları mutlu derken bile kabin düşmanlığı yapıyor içten içe. Hiç değişmiyor bu düşmanlık. Uğur Cebeci’nin düşmanlığıyla yarışır.
  • Ajetin yaptığı en büyük hata pegasustan kovulanları işe almak. Pegasus gibi kovulmanın çok ama çok zor olduğu bir şirketten bile kovulmayı başarabildiyse bu insanlarda kesin yanlış bir şeyler var demektir. Ayrıca centilmenlik falan hikaye. Pegasus’ta geçinemiyor insanlar. Bırak birikim yapıp mal sahibi olmayı, ay sonunu bile getiremiyorlar.
  • Pegasus kabinde memurların %70-80 i, amirlerin %40-45 i ajete başvurdu. Her gün gelen iş çıkış bildirimlerini okusan aklın durur. 3 kabin memuru 1+1 eşyalı evi zor döndürüyorlar. Bir tane dış yatısı alınıp harcirahı gitti diye ağlayanı gördü bu gözler. Bu başvuruların hepsi daha ajetin ne kadar maaş vereceğini bilmeden yapılanlar. Hele bir de şartlar beklenenin üstünde çıkarsa bak sen o zaman şenliğe. Ajet şu an en büyük hatası pegasustan atılanları işe almak.
  • Pegasus ne yazık ki maaş politikalarıyla kendi personelini ezdirmeye devam ediyor. Bugün havalimanı çevresindeki kiralar 15-20 bin bandında. Yaşam sıkıntısının olduğu bir yerde nasıl mutlu olabiliriz? Herkeste aynı sorun. İyi bir iyileştirme yapılmazsa kabin memuru sıkıntısı başgösterecektir.
  • Pgs kabincileri hakkında bilip bilmeden sallayarak yazmışsınız ki,gerçekten şaşırdım. Pegasusta aldığı maaş da mutlu bir tane kabin memuru söyleyin. Ajet,pgs kabinden çoğu kişiye olumlu dönüyor. Ocakta mecbur maaş düzenlemesi yapılacak ajet’e 2. Alım da bi o kadar daha kişi gitmesin diye. Daha tk alımlarını bekleyenler var.
  • Pegasus yolcularının memnun olduğunu nereden çıkardınız gerçekten komik oldu bu yorumunuz yolcular süreli calisanlara rotarlardan dolayı ana avrat sövüyor pegasusun metro otobüs şirketinden hiçbir farkı yok .
  • Elinize sağlık.
  • Pegasus’ta kabin memurlarının memnun olduğu bilgisini nerden aldınız. Bugün Ajet iyi bir teklifle gelirse inanın pegasus uçuracak kabin ekibi bulamayacaktır. Belki aynı maaşa bile giden yüzlercesi olacaktır. Asıl adil davranması gereken Pegaus yönetimidir. Halledilen maaşı vermemekte neden bu kadar ısrarcı olduklarını kimse anlamıyor. Gelirlerinin yarısından fazlası döviz olan bir şirket kabin ekibine asgari ücretin bi tik üstünü veriyor. Gelin bakın bakalım kurtkoyde ev kiraları kaç para olmuş. Bir kabin memuru yöneticilerine kirayı bile ödeyemediklerini zor durumda olduklarını söyleyince aldıkları cevap gidin 3 5 kişi birleşin ev tutun. Bu insanların aileleri yok mu bu insanlar evlenip yuva kurmasın mı çocuklarına nasıl bir gelecek sağlayacaklar. Velhasıl kelam mutlu olan kimse yok. Sunexpress ve diğer şirketler Euro üzerinden maaş verirken THY de yeni başlayan kabin memuru neredeyse PGS de uçan kabin amirinin maaşını alırken kimse mutlu olmayacaktır. Uçucu ekibe verdikleri Multinet bile iki öğün uçakta yemek yeseler 10 gün ancak yetiriyor. Yer ekiplerine ise ucucu ekibin 2 katı multinet ödemesi yapılıyor. Sosyal haklar sıfır ücret dibin dibi. Kimse içini bilmediği kurum hakkında yorum yapmasın. Ajet gelsin ekibi toplasın bakın neler oluyor. Kabin ekibini kapı açıp kapatmaktan ibaret gören gerektiğinde otobüs durağından ekip bulurum diyen zihniyet bu şirketi bu hale getirdi. El insaf yeter artık. YENİ KAPILAR YENİ UMUTLAR. Herkes elini vicdanına koyup düşünsün ama nerdeeee Yonecjler yıl sonunda alacakları kar payına odaklı olduklarından ekibin mutluluğu kimseyi ilgilendirmiyor. Bunlarda yarın aldıkları kar payı ile bogazdan bir yalı alırlar artık. Alı bey sizin haberiniz yok belki ama kimse mutlu değil bunu biliniz.
  • Sivil havacılık sektörü her yıl geçmiş yılların çok üzerinde karlar açıklıyor ama gelin görün ki çalışanlar (en azından torpilsiz yönetici olmayanlar) mutsuz, umutsuz. Kimse doğru dürüst bu soruna değinmiyor? Kimse sonuna kadar kovalamıyor? İşte o yüzden soruyorum: kime, neye göre adil olmak? Adalar konusunda size tamamen katılıyorum. Bir yandan da kendi vatandaşları turizm ülkesi Türkiye 'de tatil yaomak yerine başka alternatifler peşinde koşmak zorunda kalıyor, bırakılıyor?

ADİL OLMAK

“İyi olmak kolaydır. Zor olan adil olmaktır. En mükemmel adalet ise, vicdandır.” Victor Hugo’nun güzel bir sözüyle bu haftaya başlayalım. İyilik, adalet, vicdan… Günümüzde ne yazık ki unuttuğumuz kavramlar. Ancak bir an önce özümüze dönüp bu kavramları yeniden hayata geçirmemiz elzem. Çünkü artık biz, biz olmaktan çıkıyoruz.

İlk olarak Pegasus Ceo’su Güliz Öztürk’ün bir sözünü tekrar size hatırlatmak istiyorum. 10 Kasım’da Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak üzere Samsun’daydık. Güliz Hanım, AJet ile ilgili sorulan bir soru üzerine “Biz zaten rekabet halindeydik. Şimdi de adil olduğu sürece rekabete hazırız. Biz işimizi biliyoruz. Bu işi yapan ilk ve tek şirketiz. Bu işin bir başarı hikayesi var. Bu açıdan rekabet konusunda herhangi bir sorunumuz yok”, demişti.

Evet işlerini gerçekten iyi yapıyorlar. Alanında Avrupa’nın bile öncü havayollarına da taş çıkartıyorlar. Ve işin güzel yanı, yolcuları da gayet memnun. Ancak gel gelelim rekabetçi ortamda pek de adil olarak yarışamıyorlar.

Geçtiğimiz günlerde AJet’in lansmanı yapıldıktan sonra, herkesin kafasında büyük sorular oluşmuştu. Ardından da çeşitli ilanlar açıldı. Bu ilanlar arasında hiç kuşkusuz en dikkat çekici olanı “Kabin Hizmetleri” ile ilgili olanıydı. Pegasus’un fiyatlandırma politikası ile birebir olan ilk açıklama sonrası da yeni bir iyileştirilmeye gidilmiş. Pegasus da bunun karşısında sanıyorum bazı müdahalelerde bulunacaktır. Ancak atlanan önemli bir nokta var. Pegasus’ta çalışan kabin memurları zaten mutlu. Kalkıp bulunduğu pozisyonun bir üstünü verip, daha fazla ücret teklif etmekle yer değiştireceklerini sanmıyorum. Elbette bazıları bu teklifi değerlendirecektir. Lakin büyük bir çoğunluk yuvasında kalmaya devam edecektir.

Her şeyi ve herkesi satın alabileceğini düşünen bazı yöneticiler, Pegasus’a da böyle bir çelme takabileceklerini düşünseler de yanıldıklarını kısa bir zamanda anlayacaklardır. Çünkü insanların aradığı başlıca şey, huzur, şirketine ve yöneticilerine olan güven. Büyük bir çoğunluk bunu arıyor.

Bu yarışın adil olmasını her iki tarafta istiyorsa adil olmanın yanında biraz da centilmen olmak gerekir.

SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI

Halen ikinci pist açılmadı. Aklım mantığım almıyor. Bu sene, bu ay, bugün yarın derken yine sene bitiyor. Hem millete çile çektiriliyor hem de çevreye ve şirketlere zarar ettiriyorlar. Hep soruyorum bir kez daha sorayım; “BU PİST NEDEN AÇILMIYOR?” Bir an önce açın artık. Açın ki birinci pist de bakıma alınsın. Yüksek sezona bir an önce yetiştirilsin.

Sabiha Gökçen demişken… Geçtiğimiz hafta bir uçuş için gittiğim meydanda, uzunca bir süre dolaşma imkânım oldu. İçerisi gerçekten çok kötü. Her yer eski, kırık dökük, ışıklandırma yetersiz, imkanlar kısıtlı. Yolcular da durumlardan rahatsız. En basitinden ücretsiz internet sağlıyorsunuz ama ona ulaşım için bile millet sırada. Sabiha Gökçen Havalimanı’nın terminali de acilen yeniden yapılmalı. Bu şekliyle daha ne kadar hizmet verir bilemiyorum. İkinci pistteki gecikmeyi göz önünde tutarsak 2024’te açılması planlanan yeni terminal binasında da gecikme olabilir.

Özellikle Pegasus’un büyümesini engelleyen bu hamlelerden vazgeçilmeli. Türlü bahanelerle oyalama taktikleri hem ülke ekonomisine zarar veriyor hem de yolcuları mağdur ediyor.

ADALAR

Değerli basınımız manşetler attı,”YUNANİSTAN’DAN JEST”, “ADALARA SEYAHAT İMKANI”, “ARTIK KAPIDA VİZE ALINACAK” vs. Kahroluyorum. Bunu bile bir kazanç olarak göstermeye çalışan, aklını kiraya vermiş zırcahiller! Neden bu adalar bize ait diye sormuyorsunuz?

“Egemenliği Antlaşmalarla Devredilmemiş Ada” statüsünde bir sürü adamız var. Yunanistan’ın bayrak dikmesine üzerine bir de toplar yerleştirip namlusunu Bodrum’a çevirmesine neden sessiz kalıyorsunuz? Yunanistan jest yaptı öyle mi!!!

Kaldı ki bu adalara giriş yapan herkes başta vize ücreti vermekle Yunanistan Turizmine destek verecek. Bunu neden görmek istemiyorsunuz. Bu mudur kazanç? Türkiye Cumhuriyeti pasaportuyla dünyadaki çoğu ülkeye ancak vize alarak gidebiliyoruz diye neden sormuyorsunuz?

Rusya ile ortak hareket ediliyor da, uçak düşürme hadisesinden sonra kaldırılan vize serbestisi neden halen geri getirilmedi diye neden sormuyorsunuz? Hep şirin gözükmek elbette kolayınıza gidiyordur. Menfaatler önemli ne de olsa.

Eminim ki hayat size de bir gün adil olmayı ve vicdanı öğretir!

Serdar BAŞAĞAOĞLU

[email protected]

ADİL OLMAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Saçmalık ~ 5 ay önce
Pegasus kabin memurlarının mutlu olduğunu kim söyledi size? Çalışanlar zor geçiniyor, faturasını ödiyemiyor neyin mutluluğundan bahsediyorsun?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 5 ay önce
Serdar Bey pegasus memurları mutlu derken bile kabin düşmanlığı yapıyor içten içe. Hiç değişmiyor bu düşmanlık. Uğur Cebeci’nin düşmanlığıyla yarışır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AJETİN HATASI ~ 5 ay önce
Ajetin yaptığı en büyük hata pegasustan kovulanları işe almak. Pegasus gibi kovulmanın çok ama çok zor olduğu bir şirketten bile kovulmayı başarabildiyse bu insanlarda kesin yanlış bir şeyler var demektir. Ayrıca centilmenlik falan hikaye. Pegasus’ta geçinemiyor insanlar. Bırak birikim yapıp mal sahibi olmayı, ay sonunu bile getiremiyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HERZAMANKİ GİBİ ~ 5 ay önce
Pegasus kabinde memurların %70-80 i, amirlerin %40-45 i ajete başvurdu. Her gün gelen iş çıkış bildirimlerini okusan aklın durur. 3 kabin memuru 1+1 eşyalı evi zor döndürüyorlar. Bir tane dış yatısı alınıp harcirahı gitti diye ağlayanı gördü bu gözler. Bu başvuruların hepsi daha ajetin ne kadar maaş vereceğini bilmeden yapılanlar. Hele bir de şartlar beklenenin üstünde çıkarsa bak sen o zaman şenliğe. Ajet şu an en büyük hatası pegasustan atılanları işe almak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adile Naşit ~ 5 ay önce
Pegasus Ajete geciyor benim THY hostesi arkadaslarimi bir gor sen sabah Arnavutkoy Devlet Hastanesi gibi ise gidip rapor alip tatile cikiyorlar. Ozellikle cuma gunu haftasonu raporlar alip gezmece Pegasusta boyle bise yok o yuzden Ajet iyidir :)
KİRACI ~ 5 ay önce
Pegasus ne yazık ki maaş politikalarıyla kendi personelini ezdirmeye devam ediyor. Bugün havalimanı çevresindeki kiralar 15-20 bin bandında. Yaşam sıkıntısının olduğu bir yerde nasıl mutlu olabiliriz? Herkeste aynı sorun. İyi bir iyileştirme yapılmazsa kabin memuru sıkıntısı başgösterecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne kadar ~ 5 ay önce
Kaç para maaş
Km ~ 5 ay önce
Pgs kabincileri hakkında bilip bilmeden sallayarak yazmışsınız ki,gerçekten şaşırdım. Pegasusta aldığı maaş da mutlu bir tane kabin memuru söyleyin. Ajet,pgs kabinden çoğu kişiye olumlu dönüyor. Ocakta mecbur maaş düzenlemesi yapılacak ajet’e 2. Alım da bi o kadar daha kişi gitmesin diye. Daha tk alımlarını bekleyenler var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nerden biliyorsunuz ? ~ 5 ay önce
Pegasus yolcularının memnun olduğunu nereden çıkardınız gerçekten komik oldu bu yorumunuz yolcular süreli calisanlara rotarlardan dolayı ana avrat sövüyor pegasusun metro otobüs şirketinden hiçbir farkı yok .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kıyas ~ 5 ay önce
Metro dan farkı yoksa metroyu tercih edin o zaman. Mutlu mesut gideceğiniz yere gidersiniz hem de su ve kek bedava.
Güzel yazı ~ 5 ay önce
Elinize sağlık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacı ~ 5 ay önce
Pegasus’ta kabin memurlarının memnun olduğu bilgisini nerden aldınız. Bugün Ajet iyi bir teklifle gelirse inanın pegasus uçuracak kabin ekibi bulamayacaktır. Belki aynı maaşa bile giden yüzlercesi olacaktır. Asıl adil davranması gereken Pegaus yönetimidir. Halledilen maaşı vermemekte neden bu kadar ısrarcı olduklarını kimse anlamıyor. Gelirlerinin yarısından fazlası döviz olan bir şirket kabin ekibine asgari ücretin bi tik üstünü veriyor. Gelin bakın bakalım kurtkoyde ev kiraları kaç para olmuş. Bir kabin memuru yöneticilerine kirayı bile ödeyemediklerini zor durumda olduklarını söyleyince aldıkları cevap gidin 3 5 kişi birleşin ev tutun. Bu insanların aileleri yok mu bu insanlar evlenip yuva kurmasın mı çocuklarına nasıl bir gelecek sağlayacaklar. Velhasıl kelam mutlu olan kimse yok. Sunexpress ve diğer şirketler Euro üzerinden maaş verirken THY de yeni başlayan kabin memuru neredeyse PGS de uçan kabin amirinin maaşını alırken kimse mutlu olmayacaktır. Uçucu ekibe verdikleri Multinet bile iki öğün uçakta yemek yeseler 10 gün ancak yetiriyor. Yer ekiplerine ise ucucu ekibin 2 katı multinet ödemesi yapılıyor. Sosyal haklar sıfır ücret dibin dibi. Kimse içini bilmediği kurum hakkında yorum yapmasın. Ajet gelsin ekibi toplasın bakın neler oluyor. Kabin ekibini kapı açıp kapatmaktan ibaret gören gerektiğinde otobüs durağından ekip bulurum diyen zihniyet bu şirketi bu hale getirdi. El insaf yeter artık. YENİ KAPILAR YENİ UMUTLAR. Herkes elini vicdanına koyup düşünsün ama nerdeeee Yonecjler yıl sonunda alacakları kar payına odaklı olduklarından ekibin mutluluğu kimseyi ilgilendirmiyor. Bunlarda yarın aldıkları kar payı ile bogazdan bir yalı alırlar artık. Alı bey sizin haberiniz yok belki ama kimse mutlu değil bunu biliniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kime, neye göre adil olmak? ~ 5 ay önce
Sivil havacılık sektörü her yıl geçmiş yılların çok üzerinde karlar açıklıyor ama gelin görün ki çalışanlar (en azından torpilsiz yönetici olmayanlar) mutsuz, umutsuz. Kimse doğru dürüst bu soruna değinmiyor? Kimse sonuna kadar kovalamıyor? İşte o yüzden soruyorum: kime, neye göre adil olmak? Adalar konusunda size tamamen katılıyorum. Bir yandan da kendi vatandaşları turizm ülkesi Türkiye 'de tatil yaomak yerine başka alternatifler peşinde koşmak zorunda kalıyor, bırakılıyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000