25 Aralık 2023, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • En çok takip ettiğim yazardınız ancak bu ATC olaylarından sonra sapla samanı karıştırmaya ve çizginizi bozmaya başladınız maalesef. İlk hatanız ATC - Kabin karşılaştırmasıydı. ATC arkadaşların hakkını bir başka meslek grubunu yererek değil kendi içinde savunmalıydınız. İkinci bir konu; eğer şirket yöneticileri açık açık körfezdeki rakiplerimiz ifadeleri kullanırsa kusura bakmayın çalışanlar da aynı muameleyi bekler. Çalışan performansından beklenti körfez ama çalışana verilen hak yarısı.. Her yerde hakkaniyet savunuyorsunuz madem, bunun neresi hak? Son olarak çürük elmalardan herkes rahatsız bunu belirteyim ancak yine de prim beğenmemek nankörlük gibi lanse ediyorsunuz. Ben kendi adıma memnunum bu sene ancak geçen sene kovid sonrası eksik personel ile canla başla çalıştık, bütün sene gazlandık prim vereceğiz diye ve verilen prim çok komikti yapılan kar yanında. Eğer körfez rakibimiz ise, onlarla yarışıyor isek maaş ve çalışma şartlarını onlar gibi düzenlesinler kimsenin prim beklentisi yok zaten. Gidebiliyorlarsa gitsinler lafı komik olmuş. Kokpite zaten izin vermiyorlar, ben şu an kabin için bütün şartları sağlıyorum ama kolay mı eşi, dostu, aileyi, düzeni bırakıp bi anda düzen değiştirmek?? Son olarak pazar mesaisi tanımlamasında şirket haklı ancak kaçırdığınız bir nokta var. Üzerinde anlaşılmış bir TİS var ve bu Tis’in içerisinde uçuş personelinin hafta tatili pazar günüdür diye belirtilmiş. Şirket bu uygulamayı tek taraflı kaldırıyor ve burda çalışan mağdur ediliyor. Eğer doğru uygulama isteniyorsa şirket bugüne kadar verilmemiş olan pazar mesailerini çalışanına öder ve bundan sonraki TİS anlaşmalarına kendi hafta tatili yorumlamasını koyar kısaca hafta tatili pazar günü ibaresini kaldırır ve mağduriyet kalmaz. Lütfen artık algı yapmayı bırakın ve gerçekleri yazın popülist yazılar yerine..
  • Gidebiliyorsanız gidin demek kolay millet gitmek istiyor Emirates ile anlaşıyor, Katar ile anlaşıyor, Riyadh ile anlaşıyor hükümet devreye girip aldırmıyor. Hiçbir şeyden haberiniz yok
  • Tk personeline ne versen gider, gidecekleri baska yer yok
  • Siz bir sözleşme imzalıyorsunuz ve pazar mesaisi veriyorsunuz burada herşey açık ve sonra tek taraflı bu maddeyi uygulamayacağınızı söylüyorsunuz , yahu hiç mi bu ülkede çalışanın hakkını koruyacak bir vicdanlı adam kalmadı , adamlar sözleşmeyi istediği gibi uygulamıyor kuralları değiştiriyor ve başımızda sendika yok , Yazara sesleniyorum sizce bu adil mi ? Bir gün gazeteniz veya internet sayfanız size aynısını tek taraflı yaparsa sonucu ne olmalı ? Bakın sizin yaptığınız hata şu bu uçuş ekibi ve kabin ekiplerinin yüzde 90 ı Üniversite mezunu ve çoğu en az 2 dil biliyor , koyun yok yani .
  • Hava iş nasıl bir dava açmış ben çok şaşırdım ve kızdım sonra anladım bunlardan bişey beklediğim için kendime kızmalıyım , ne ortada pazar kelimesi kalmış ne de savunulanacak bir karar , herşeyi vermiş Hava işin avukatları , affedersiniz biz oradan bakınca çok mu aptal görünüyoruz ? Sendikanızdan ayrılıyorum geç bile kaldım .
  • Bayram günü şugün olsun diyebiliyormusunuz .Neyse Ogün bayram kabul ediyorsunuz .Ayrıca TIS de hafta tatili Pazar günü diye ifade var .Bunun Altına şirket imza atmış .Bundan sonraki tislerde hukuken bunu kabul etmeyebilir ama bu zamana kadar kabul etmiş ama inkar ediyor sorun burada .
  • Sizde Ahmet Bolatın Algı oğerasyonunu yemişsiniz belli . Verilen ikramiye Kokpit ve Kabine maaş katı falan değil .sadece yer ekibine maaş katı veriliyor. .Hatta kokpit en düşük oranda ikramiye alıyor .Kabine uçuş tazminatı+ kredili uçuş parasının 3 katı ikramiye verirken Kokpite kredili uçuşparasının 3 katı ikramiye veriliyor. .Gerçekte kokpite verilen ikramiye tutarı 1.5maaş ,Kabine verilen 2.6 maaş civarı .Oda bilmece gibi olan acıklamayı doğru anladıysak .Kokpit üvey evlat muamelesine devam .
  • Sabahın 4'ünde evden çıkıyosun yoğun olduğundan yemeğe gönderilmiyosun devam mesaisine kalıyosun çünkü kalmazsan devam priminin tamamı kesiliyor ve savunman alınıyor, uyarı veriliyor, yerin değiştiriliyor yetmedi devama kaldığın ekip de seni yemeğe çıkarmıyor akşam 9 olmuş sen hala yemek yememişsin 4'te kalkıp yine işe geliyosun karşılığı 17bin kusura bakmayın Serdar bey "beğenmeyenler" var!
  • Talihsiz bir açıklama olmuş Serdar bey.Gidebiliyorsanız gidin demekle olmuyor.Bakınız Etihad kokpit ilanı açtı, deneyin bakalım Nationality bölümünde Turkey bulunuyor mu?Türkiye dışında hangi ülke yok listede lütfen bakınız! Şirketin emniyet, eğitim gibi konulardan taaviz vermemesi gibi pozitif özelliklerine lafımız yok.Ancak mevcut ekonomik şartlarda ikramiye yerine daha kalıcı ekonomik çözümler eminim benim gibi şirketine ve ülkesine bağlı mesleğine motivasyonu henüz bitmemiş çalışanları rahatlatacaktır.Sahte oyunları yemiyoruz.Ayrıca rapor, mazeret gibi konulara değinmişsiniz bu dediklerinizi kötüye kullanan sayısı yüzde 10u geçmez.Ben ve çalışma arkadaşlarım mesleğimizi uzun senelerce yerine getirebildiğimiz sürece iki elimiz kanda da uçarız sıkıntı yok.Çürük elma temizleyeceğiz diye diğer kişileri zan altında bırakmamak gerek.Bu işi çözmek gerekiyorsa ve mazeret izninin senelik bir sınırı varsa ücret kesintisi yapılmaması gerek.Tabi bu konular sendikayı ilgilendiren konular değil neden olsun ki (!)
  • Davanin kazanani Thy degil Serdar abi, davanin kazanani aslinda calisan ama hukuk oyle zayif ki sirkete siz nasil dusunuyorsaniz oyle olsun demeye getirmis net karar sen haklisin sen haksizsin diyemez duruma gelmis hukuktan birsey beklemek dogru olmaz, adalete en cok ihtiyacı olanlar adaletin terazisiyle oynayanlar olacak

ÖNCE AYNAYA BAKACAKSIN!

İş hayatına başladığınız andan itibaren yükselirsiniz, düşersiniz, başardım dersiniz, kriz olur, bu sefer başardım terfi alacağım dersiniz, işsiz kalırsınız. Zaman zaman karamsarlığa kapılırsınız ama gün gelir ulaşmak istediğiniz noktaya gelirsiniz.

Zirveye ASANSÖR ile giden nadir insanlar vardır. Koltuğunda sağlam oturabilenler muhakkak merdivenleri kullanmışlardır. Er ya da geç kolay yoldan tepeye geçenler günü geldiğinde ya ceza evine girer ya da sürünür gider. Bu iş tarih boyunca hep böyle olmuştur… O sebeple birilerini yargılamadan önce yapılması gereken ilk şey aynaya bakmaktır.

Prof.Dr. AHMET BOLAT YİNE YANILTMADI

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof.Dr.Ahmet BOLAT yine kendisinden bekleneni yaptı ve geçtiğimiz günlerde Ocak ayında verilecek primleri açıkladı. Dünyanın uçak siparişini verdikten sonra üstüne bir de böyle bir prim vermesi gerçekten personel lehine bir düşünce yapısı içinde olduğunun göstergesi. Ama gel gelelim yine beğenmeyenler var.

Arkadaş, yeniden bir oluşum içerisine giriliyor, yeni şirketler açılıyor, yeni hatlar açılıyor, sürekli istihdam sağlanıyor, yüzlerce uçak sipariş ediliyor, kabin ve kokpite 3 maaş ikramiye veriliyor, yine yetmiyor. Ve işin ilginç yanı da bu beğenmeyenler, şirketine de bağlı kişiler değil. Hava-İst dolu oluyor diye mazeret bildiren mi ararsın, sevgilisinin doğum günü için rapor ayarlayan mı ararsın, şirketini ticarethane olarak gören mi… O kadar çok çürük elma var ki… Ve bu çürük elmalar ne yazık ki işine ve şirketine yürekten bağlı insanları da töhmet altında bırakıyor.

İşine, şirketine yürekten bağlı kişilerle konuşuyorum. “Abi daha ne olsun” diyorlar. Ama bazıları da körfezdekilerle maaşlarını karşılaştırıyor. Git bakalım gidebiliyorsan…Önce aynaya bakacaksın! Hee bazıları da aynaya fazla baka baka farklı ekstraları elde etmenin yolunu da bulmuş. Bunu da bir ara anlatacağım…

SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI

Yıllardır bitirilemeyen ikinci pist nihayet açılıyor. Sayın Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ikinci pistin maliyetinin yaklaşık bir milyar euro olduğunu açıklayınca gözlerim doldu. Neden derseniz, aklıma Atatürk Havalimanı’nda kırılan iki pisti geldi. Üstüne bir de işletmeciye ödenen ceza… 2,5 milyar euroyu kırdık attık. Yazık!

Üzerinde dirft yapılarak (!) açılışa hazırlanan Sabiha Gökçen’in ikinci pisti elbette sivil havacılığımız için çok güzel bir gelişme. Bunun yanında ivedi olarak yapılması gereken ilk husus ise yeni terminal binası. Yeni terminal binası olmazsa bu yeni pistin de doğru düzgün bir önemi kalmaz.

Yeni terminal binası deyince geçtiğimiz günlerde Abu Dabi’nin yeni terminal binasını gezme fırsatım olmuştu. TAV’ın emeğini görmemek mümkün değil. Gerçekten teknolojinin tavan yaptığı muazzam bir terminal binası inşa edilmiş. Atık sistemlerinden, yalıtımın en ince detaylarına kadar düşünülmüş. Eminim ki Antalya’da yapımı süren yeni terminal binasında da aynı detaylar gözümüze çarpacaktır. Tebrikler TAV.

ADİL REKABET

Kasım ayında Pegasus Hava Yolları Ceo’su Güliz Öztürk, “Adil olduğu sürece rekabete hazırız” şeklinde bir ifadede bulunmuştu. Hatta bunun üzerine tam kadro AJET’in lansmanında da yer almışlardı. Bunlar çok güzel. Bayrak taşıyıcı her havayolumuz ülkemiz için önemli. Bana kalırsa rekabet içerisinde de olmaya gerek yok. Rekabet halinde olmamız gereken diğer ülke bayrak taşıyıcıları.

Tabi bu bir rüya sanırım. Velhasıl Ajet’in, Pegasus’un geçmiş dönem yolcu sayılarına ulaştığını, hatlar konusunda da bu doğrultuda karar vereceğini öğrendim. Üstüne bir de kabin memurlarına verilen teklifler derken, iyice hayale kapıldığımı anladım. Türk Sivil Havacılığı için ortak hareket edilse güzel olmaz mı?

ATC SORUNLARI

Geçtiğimiz haftalarda ATC’ler hakkında oldukça sık yazı yazdım. Sorunları herkesin tahmin edeceği üzere yalnızca maaş ya da gösterge değil. Geçen hafta da bazı geçici görevlendirmelere yer vermiştim. Sanıyorum birileri fazla rahatsız olmuş ki; bu verilere nasıl ulaştığımı sorguluyorlarmış.

Onlar bilgi kaynaklarımı sorgulamaya devam etsin, ben size önümüzdeki hafta detaylandıracağım başka sorunlardan da bahsedeyim. Mesela SHGM tarafından değiştirilen sağlık yönetmeliği neden sahada uygulanmıyor? Sağlık raporları neden onaylanmıyor?

DHMİ’de hem havalimanı işletmelerinde hem de hava seyrüsefer hizmetlerinde çalışanların talepleri yıllardır neden görmezden geliniyor? Aldıkları maaşlarla yabancı oldukları bir şehirde kiralarını bile zar zor ödediklerini neden görmüyorsunuz? Her iki birimi de neden karşı karşıya getirmeye çalışıyorsunuz? İlgili alanda çalışmayan personeli hangi sıfatla alakasız bir EUROCONTROL eğitimine gönderebiliyorsunuz? Eğitim umurunuzda değil de adama gezi harcırah desteği mi sağlamak niyetindesiniz?

EUROCONTROL nezdinde itibarımızı düşünüyor musunuz acaba? Önümüzdeki hafta bu sorunları detaylandırarak herkesin bilgisine sunacağım.

DAVANIN KAZANANI

Türk Hava Yolları ile HAVA-İŞ arasındaki Pazar mesaileri davası nihayet sona erdi. Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Kemal Tatlıbal, "Adalet tecelli etmiştir. Pazar mesaileri ile alakalı açmış olduğumuz davamız, üyelerimiz lehine kesin olarak sonuçlanmıştır. Tüm üyelerimize hayırlı olsun." Dedi. Ardından Türk Hava Yolları’ndan bir açıklama yapıldı. Davayı biz kazandık denildi. Ardından vay efendim siyah çelenkler çeşitli açıklamalar vs.

Airport Haber’in ulaştığı mahkeme tutanağında gördük ki; kazanan Türk Hava Yolları. Gerçi biri kalkıp bana sorsaydı, daha basit bir şekilde anlatırdım. Çünkü şirketin savunduğu nokta çok farklı.

Şirket aslında diyor ki; kardeşim ben haftanın her günü 24 saat hizmet sağlayan bir şirketim. Benim mesai mantığım saatlerle, günlerle belirlenir. Pazar günü de tatil verebilirim, Salı veya Cuma da… Önemli olan husus kişinin izin gününde çalıştırılıp çalıştırılmadığıdır. Çalıştırıyorsam, ekstra ücreti de öderim diyor.,

Yani dava kararından da anlaşılacak olay budur. Fazla söze gerek yok, aynaya baksak yeter…

Serdar BAŞAĞAOĞLU

[email protected]

ÖNCE AYNAYA BAKACAKSIN!

Yorumlar Tüm Yorumlar (52)

Kmspor ~ 4 ay önce
En çok takip ettiğim yazardınız ancak bu ATC olaylarından sonra sapla samanı karıştırmaya ve çizginizi bozmaya başladınız maalesef. İlk hatanız ATC - Kabin karşılaştırmasıydı. ATC arkadaşların hakkını bir başka meslek grubunu yererek değil kendi içinde savunmalıydınız. İkinci bir konu; eğer şirket yöneticileri açık açık körfezdeki rakiplerimiz ifadeleri kullanırsa kusura bakmayın çalışanlar da aynı muameleyi bekler. Çalışan performansından beklenti körfez ama çalışana verilen hak yarısı.. Her yerde hakkaniyet savunuyorsunuz madem, bunun neresi hak? Son olarak çürük elmalardan herkes rahatsız bunu belirteyim ancak yine de prim beğenmemek nankörlük gibi lanse ediyorsunuz. Ben kendi adıma memnunum bu sene ancak geçen sene kovid sonrası eksik personel ile canla başla çalıştık, bütün sene gazlandık prim vereceğiz diye ve verilen prim çok komikti yapılan kar yanında. Eğer körfez rakibimiz ise, onlarla yarışıyor isek maaş ve çalışma şartlarını onlar gibi düzenlesinler kimsenin prim beklentisi yok zaten. Gidebiliyorlarsa gitsinler lafı komik olmuş. Kokpite zaten izin vermiyorlar, ben şu an kabin için bütün şartları sağlıyorum ama kolay mı eşi, dostu, aileyi, düzeni bırakıp bi anda düzen değiştirmek?? Son olarak pazar mesaisi tanımlamasında şirket haklı ancak kaçırdığınız bir nokta var. Üzerinde anlaşılmış bir TİS var ve bu Tis’in içerisinde uçuş personelinin hafta tatili pazar günüdür diye belirtilmiş. Şirket bu uygulamayı tek taraflı kaldırıyor ve burda çalışan mağdur ediliyor. Eğer doğru uygulama isteniyorsa şirket bugüne kadar verilmemiş olan pazar mesailerini çalışanına öder ve bundan sonraki TİS anlaşmalarına kendi hafta tatili yorumlamasını koyar kısaca hafta tatili pazar günü ibaresini kaldırır ve mağduriyet kalmaz. Lütfen artık algı yapmayı bırakın ve gerçekleri yazın popülist yazılar yerine..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 4 ay önce
Gidebiliyorsanız gidin demek kolay millet gitmek istiyor Emirates ile anlaşıyor, Katar ile anlaşıyor, Riyadh ile anlaşıyor hükümet devreye girip aldırmıyor. Hiçbir şeyden haberiniz yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptanım kaptanım ~ 4 ay önce
Bu ülkede , Tüm Thy çalışanları , yolcular,kabin,yer ekibi herkes kaptanım gaptanımmm gaptanımm diye itaat ederken , körfez ülkesinde bu gereksiz önemi göremeyecek oldukları için asla gitmezler ,, gidecek bir tarafları, donanımları da yok zaten. He bir de böylesine fakir bir ülke olan Türkiye’de aylık net 300, 350 maaş alan adam, 3 maaş prim , 1 milyon alacak adamlar, bir tarafını yalayanlar da çok niye gitsin , manyak mı:)) THY yönetimi havacılık ve özellikle pilotaj konusunda cahil olduğu için, kusura bakmasınlar , bu kaptanları,PİLOTLARI çok birşey yapıyor sanıyorlar , TOLERE EDİYORLAR, aslında havacılıktan anlayan bir yönetim olsa ,bu şımarık tiplerin ipini çoktan çekerdi, pazar mesaisi senin neyine :) oldu paşam, beğenmiyorsan çektir git . Biz olmasak uçaklar yerde kalır diyen tayfa, siz olmasanız daha muntazam uçar uçaklar, sizlerin nazından yeni çakı gibi genç pilotlar beklemede , yıl 2024, dijital teknolojinden anlayan lazım, teyyarenin belini kıranlar , emekli olun gidin :)
Ne versen ~ 4 ay önce
Tk personeline ne versen gider, gidecekleri baska yer yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pazar mesaisi ~ 4 ay önce
Siz bir sözleşme imzalıyorsunuz ve pazar mesaisi veriyorsunuz burada herşey açık ve sonra tek taraflı bu maddeyi uygulamayacağınızı söylüyorsunuz , yahu hiç mi bu ülkede çalışanın hakkını koruyacak bir vicdanlı adam kalmadı , adamlar sözleşmeyi istediği gibi uygulamıyor kuralları değiştiriyor ve başımızda sendika yok , Yazara sesleniyorum sizce bu adil mi ? Bir gün gazeteniz veya internet sayfanız size aynısını tek taraflı yaparsa sonucu ne olmalı ? Bakın sizin yaptığınız hata şu bu uçuş ekibi ve kabin ekiplerinin yüzde 90 ı Üniversite mezunu ve çoğu en az 2 dil biliyor , koyun yok yani .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KMQ ~ 4 ay önce
Hava iş nasıl bir dava açmış ben çok şaşırdım ve kızdım sonra anladım bunlardan bişey beklediğim için kendime kızmalıyım , ne ortada pazar kelimesi kalmış ne de savunulanacak bir karar , herşeyi vermiş Hava işin avukatları , affedersiniz biz oradan bakınca çok mu aptal görünüyoruz ? Sendikanızdan ayrılıyorum geç bile kaldım .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bro ~ 4 ay önce
Ya hala sendikadamisiniz? Vallahi gülüyorum.buraya aidat verenlere. Adam audiyle gezsin ,tosun paşa Sen otoparkta ,yorgunluktan arabanı bulama. Sonra bunlara aidat ode.vallahi çocugun için koy kenara,daha makbule geçer Daha dava açmayı bile becerememisler. Az kalsın THY geri donuk bizden borç isteyecekti.siz hala sendikadan birşey mi bekliyorsunuz. İki tane teyze varya alt katta oturan,ne kadar güzel keyifleri yerinde,çayın sigaranin gözüne vuruyorlar.biz napiyoruz,uçaktan uçağa işinlaniyoruz,Allah'tan ışın makinesi icat edilmedi.neyse kafası çalışan zaten sendikanın önünden gecmez
Pazar günü pazar günüdür ~ 4 ay önce
Bayram günü şugün olsun diyebiliyormusunuz .Neyse Ogün bayram kabul ediyorsunuz .Ayrıca TIS de hafta tatili Pazar günü diye ifade var .Bunun Altına şirket imza atmış .Bundan sonraki tislerde hukuken bunu kabul etmeyebilir ama bu zamana kadar kabul etmiş ama inkar ediyor sorun burada .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Önce verilen ikramiyelere bir bakin Serdar bey ~ 4 ay önce
Sizde Ahmet Bolatın Algı oğerasyonunu yemişsiniz belli . Verilen ikramiye Kokpit ve Kabine maaş katı falan değil .sadece yer ekibine maaş katı veriliyor. .Hatta kokpit en düşük oranda ikramiye alıyor .Kabine uçuş tazminatı+ kredili uçuş parasının 3 katı ikramiye verirken Kokpite kredili uçuşparasının 3 katı ikramiye veriliyor. .Gerçekte kokpite verilen ikramiye tutarı 1.5maaş ,Kabine verilen 2.6 maaş civarı .Oda bilmece gibi olan acıklamayı doğru anladıysak .Kokpit üvey evlat muamelesine devam .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kokpit nasıl ~ 4 ay önce
Sadece kıdem ücretini ikramiye olarak alıyor ? Bizde de kıdem ve uçuş ücreti ikramiyeye dahil.Bordro okumayı öğrenin
Bu nasıl bir ifade yaa ~ 4 ay önce
Yorumcu hata yapmış olabilir .Bordro okumayı öğrenin nedemek .Hatanız var desen ne kaybedersin .Bu öfke nedir.
Düzeltme! ~ 4 ay önce
İkramiye kıdem ücreti+uçuş tazminatından oluşmaktadır. Kredili uçuş parası ikramiyeye dahil değildir. Kabin ayrı kokpit ayrı diye birşey yok
Tgs memuru ama aslında işçi ~ 4 ay önce
Sabahın 4'ünde evden çıkıyosun yoğun olduğundan yemeğe gönderilmiyosun devam mesaisine kalıyosun çünkü kalmazsan devam priminin tamamı kesiliyor ve savunman alınıyor, uyarı veriliyor, yerin değiştiriliyor yetmedi devama kaldığın ekip de seni yemeğe çıkarmıyor akşam 9 olmuş sen hala yemek yememişsin 4'te kalkıp yine işe geliyosun karşılığı 17bin kusura bakmayın Serdar bey "beğenmeyenler" var!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
P4 ~ 4 ay önce
Talihsiz bir açıklama olmuş Serdar bey.Gidebiliyorsanız gidin demekle olmuyor.Bakınız Etihad kokpit ilanı açtı, deneyin bakalım Nationality bölümünde Turkey bulunuyor mu?Türkiye dışında hangi ülke yok listede lütfen bakınız! Şirketin emniyet, eğitim gibi konulardan taaviz vermemesi gibi pozitif özelliklerine lafımız yok.Ancak mevcut ekonomik şartlarda ikramiye yerine daha kalıcı ekonomik çözümler eminim benim gibi şirketine ve ülkesine bağlı mesleğine motivasyonu henüz bitmemiş çalışanları rahatlatacaktır.Sahte oyunları yemiyoruz.Ayrıca rapor, mazeret gibi konulara değinmişsiniz bu dediklerinizi kötüye kullanan sayısı yüzde 10u geçmez.Ben ve çalışma arkadaşlarım mesleğimizi uzun senelerce yerine getirebildiğimiz sürece iki elimiz kanda da uçarız sıkıntı yok.Çürük elma temizleyeceğiz diye diğer kişileri zan altında bırakmamak gerek.Bu işi çözmek gerekiyorsa ve mazeret izninin senelik bir sınırı varsa ücret kesintisi yapılmaması gerek.Tabi bu konular sendikayı ilgilendiren konular değil neden olsun ki (!)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hukuga ancak Kadir Inanir ~ 4 ay önce
Davanin kazanani Thy degil Serdar abi, davanin kazanani aslinda calisan ama hukuk oyle zayif ki sirkete siz nasil dusunuyorsaniz oyle olsun demeye getirmis net karar sen haklisin sen haksizsin diyemez duruma gelmis hukuktan birsey beklemek dogru olmaz, adalete en cok ihtiyacı olanlar adaletin terazisiyle oynayanlar olacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000