05 Şubat 2024, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • ARFF şefleri parantez uygulamasından kurtuldu
  • seçimden sonra dananın kuyruğu kopar bazısı başını bazısı sapını
  • 21 yıldan bu yana bizi ekonomik, sosyal,ahlaki,hukuki,ticari,politik her açıdan iyice kötüye götüren,Thy gibi şirketlere torpille yandaşları, tarikat ve cemaatleri dolduran,para makam,çıkar uğruna her kılığa giren, profesyonel yalancı,sülale boyu talancı,işsizlikle tehdit eden,hak yiyen zihniyetten ne bekliyordunuz ki şimdi burada ah vah ediyorsunuz? Aklı başındakiler,ülkeyi ganimet bizi de esir gören,göz boyamak için rahip Brunson,Alman gazeteci,İsveç, Rusya,Yunanistan konularında önce eyy deyip sonra anında dönen, aleyhimize ne varsa yapan ülkelere ciddi tepki veremeyen,vatandaşlarını kimlikle ülkemize sokan,vergisiz ev, arsa almalarına izin veren akape sayesinde dövizin,cari açık,dış borç enflasyon,ithalatın,muhtaçlığın daha da rekor kıracağını,doların iki yılda 60 TL civarına çıkacağını, milyonlarca suriyeli,afgan vs nin varlığının,adaletin bitirilmesinin ekonomiyi iyice batıracağını,ülkenin daha da kötüye gideceğini seçim öncesi söylemediler mi,uyarmadılar mı?Thy,teknik,tgs,tss vs çalışanların çoğu iktidar ve sahte milliyetçi yanlısı,onlar sayesinde iş buldular,onlara oy ve destek verenler,aç kalsak da reisi yedirmeyiz diyenler,ülke ve millet çıkarı yerine kendi çıkarlarını düşünenler,vergilerini,telefon, benzin vs faturalarını bile şirkete ödeten bolatgillere,sarı sendikaya tepki vermeyen bencil,tepkisiz,neme lazımcı,şark kurnazları şimdi de zam yetersiz,maaş az,vergi çok,geçim zor bilmem ne diye şikayet ediyorlar da boş,yarın seçim olsa yine gider bunlara oy verirsiniz. İtibardan !!!ödün vermeyen kabile reisi tasarruf edin,24 saat ışıkları yanan 1100 odalı sarayda altın kaplama musluk kullanan,Hermes mağazasını kapatan zevcesi de porsiyonları azaltın, şükredin buyuruyorlar siz de öyle yapın...
  • Yeni sendika kurmuş elinde çantasıyla Herbalife cı gibi gezen dayı ve kafasının dikine giden ATC bitirecek bu kurumu bunu kimse unutmasın savaşın kazananı olmaz bölünmek herkesin zararına bir de iki dudağı ve bir kalem hareketiyle çözülecek sorunları başımıza kangren edenler sizin de başınız yansın
  • İga'yı ne kadar takip ederseniz edin vermiyor adamlar. Olan tazminatını bırakıp gidemeyen mahkemelerde uğraşmak istemeyene borcu harcı olanlara oluyor. İnsan her gün işe beddua ederek gelir mi ? Ya da patronum düşünüyorum adamlara o kadar baskı yap o kadar eğitim ata uğraş dur ee dışarıda çalışan personel daha fazla kazansın. Allah kurtarsın beni ne diyim.
  • Arkadaşlar ali şu kadar istirahat etti ayşe şu kadar istirahat etti işlerini bırakın da gözen güvenlik bile 30.500 maaş alıyor ona bakın. Bu işin hakkı 24-25 değil. Bu paralara havalimanının kahrını çekmeye gerek yok. Saatlerce ayakta kal,binlerce yolcu ile uğraş,bir sürü denetim,saatlerce süren gidiş-geliş vb. 24-25bin maaş...Memlekette iş kıtlığı yok.
  • Havalimanında sözde zirvedeyiz ama bu sene düşüşleri birlikte izleyebiliriz. Madem zirvedeyiz neden bu sene zamları az yaptiniz ? Prim yok ? İkramiye yok ? Promosyon yok ? Asgari ücretin altında bir oran ilk defa yapıldı. İşçilerin hakları yenilmeye devam edildikçe, yakında ilk 5e bile giremez. Biz fazla birşey istemiyoruz. Sadece var olan haklarımızı istiyoruz.
  • birde davarcı doktrini var tüm kuleciler eğitime gitmeden diğer birimler eğitime gidemezmiş xd xd
  • eminim hindistandaki çindeki doktorlarda günlük hasta sayısı bakımından rekor kırıyorlardır sence bu onların çok vasıflı olduğunu mu gösteriyor? arkadaş haklı dil yeterliliği yds 70 değil icao level 4 olmalı ki çoğunuzda yok
  • Bu işin olmayacağı başından belli seçim işin bahanesi senelerdir gelecek diye personele umut verdiler sonuç sıfır kıyafet yardımı bile zamanında verilmedi .

SEÇİM SATH-I

Türkiye yeni bir seçim dönemine daha girdi. Adaylar her zamanki gibi peş peşe vaatlerini sıralamaya başladı. Ancak seçim sebebiyle yüzbinlerce çalışanı olan havacılık sektörü yine es geçiliyor.

Haftalardır ATC konusunu kaleme aldım. Haklı duruşlarını kamuoyuyla paylaşmaya çalıştım. Ancak geçtiğimiz hafta yaşanan gelişme sonrası hüsrana uğradım. Lakin durum seçim sonrasında değerlendirilecekmiş. Neden? Seçimle bu durumun ne ilgisi var? Maliye bu olaya neden karşı çıkıyor? Hep yazdık çizdik. Bu para devletin kasasından çıkmayacak. O halde neden bekletilmeye çalışılıyor?

Yine duyumlarım arasında korkunç iddialar var. Sanıyorum seçim sonrası bir şekilde ATC’ler hak ettiklerini alamayacakları gibi elleri kolları da bağlanmış olacak… Hakikaten yazık. Kurum yetkilileri acaba neden personelinin arkasında durmuyor? Umurunuzda mı değil? Yoksa istikamet çoktan belirlendi mi? Benden sonrası tufan?

Yine aynı kurumla ile ilgili başka bir saçmalığa gelelim. DHMİ elindeki meydanlarda bazı gruplandırmalar yapmış. Ve bu gruplandırmalar sonucunda da ihale şartnameleri ve bir fiyat listesi hazırlamış. Hazırlamış ama tam fiyasko. Örneğin Sinop ile Samsun meydanı aynı kategoride. Şu anda Sinop’a günde bir sefer var, Samsun’a 15. Eee durum böyleyken, servis ihalesi, taksi ihalesi, reklam alanı ücretleri veya yer kiraları nasıl aynı olabiliyor? Sinop’ta geçtiğimiz haftaya kadar ihaleye giren olmadığı için millet havalimanından şehir merkezine gitmekte zorlanıyordu. Allah’tan Sinop’ta olaya anında müdahale edecek ve çözüm yaratan personeliniz var.

Meydanlardaki bu sınıflandırma tekrar ele alınmalı. Vatandaşın bir kahve içip dinleneceği alan olmalı. Hizmet sağlanırken istihdam da göz önünde bulundurulmalı.

Gelelim deprem gerçeğine. 6 Şubat depremlerinin yıl dönümündeyiz. On binlerce canımız gitti. Havayolu şirketlerimiz, sektörün önde gelen şirketleri ellerinden geleni yaptı. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar dilerim. Deprem sonrası seferber olan sektörümüzü de kutlarım. Ancak aynı acıların yaşanmaması için neler yapılıyor buna bakmak lazım.

Geçen hafta yazdığım Erzincan kule gibi başka depreme dayanıksız kule var mı bilemiyorum. Depreme dayanıksız havalimanımız var mı bunu da öğrenmek zor. Bu sebeple yöneticilerden beklentim, testi yapılmamış meydan bırakmayarak sonuçları kamuoyu ile paylaşmalarıdır. Ayrıca Erzincan meydanda personelin ne kadar süre depreme dayanıksız kulede hizmet verdiği de açıklamalı. İhmali olanlar içinde gereği yapılmalı. Can bu can!!!

F-16

F-35 programına tekrar giriyoruz, yanında F-16 alıyoruz, bu bir zafer diye alkış tutan sözde gazetecileri hepimiz görüyoruz. Aklını kiraya vermiş bu kişilere bazı hatırlatmalarda bulunmakta yarar var. Tabi içlerinde bir nebze vatan sevgisi kalmışsa…

Tarih 6 Ekim 1996. Balıkesir Meydandan rutin eğitim uçuşu için havalanan iki Türk F-16’sı, Ege Denizinde Yunan Hava Kuvvetleri’nin F-4 savaş uçaklarımızı taciz etmesi üzerine bölgeye yönlendirildi.

Yunan uçakları ile it dalaşına giren uçaklarımızdan biri füze ile vuruldu. Olay hiçbir zaman açıkça anlatılmasa da dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Ahmet Çörekçi, üsse dönen Yunan uçaklarının birinde füze eksiği olduğunu belirterek, uçağımızın Yunan savaş uçağı tarafından vurulduğunu doğruladı. Sonuç itibariyle Öğretmen Pilot Yüzbaşı Nail ERDOĞAN şehit oldu.

Şehidimizin kemiklerini daha fazla sızlatmayın!

Ancak sözde gazeteciler yine olayın üstüne gitmedi. Pilotumuzu şehit eden Yunan Hava Kuvvetleri pilotunun devreleri THY’de işe girdi yine sesleri çıkmadı. ABD parasını ödediğimiz F-35’leri Yunanistan’a veriyor yine sesleri çıkmadı. Neymiş F-16 alıyormuşuz, bu bir zafermiş.

Yunanistan bazı adalar için Türklere kapıda vize uygulaması başlatıyormuş, bu da bir zafermiş. Yahu o adaların kontrolü neden bizde değil diye neden sormuyorsunuz?

ABD ile Yunanistan bölgede aşırı derecede askeri yığınak yapıyor, neden umursamıyorsunuz? Uçağımızın düşürülmesi savaş sebebiyken neden kulağınızın üstüne yattınız? Rus uçağının düşürülmesi sonrası olanları sanıyorum herkes hatırlıyordur. Aradan dokuz yıl geçti halen vize serbestisi bile yeniden açılmadı. Aklını kiraya, elini bankamatiğe kaptırmış sözde gazetecilerimiz, bu ülkeye daha fazla ihanet etmeyin!

İGA’DA HUZURSUZLUK     

Geçtiğimiz hafta İstanbul Havalimanı’nda gerçekleştirilen yıl sonu değerlendirme toplantısına katıldım. İGA’daki “Süre” sıkıntısına bir yenisini daha ekledik. Taksi süresi, yürüme süresi derken bir de toplantı süresi çıktı. Saat 10:30’da başlaması gereken toplantı 11:10’da başladı. Bunu bile organize edemiyorsanız ne diyeyim. Vakit sıkıntısı yok demek ki! Zaten hazır olan sorulara hazır cevaplarla karşılık verildi. Soru cevap kısmında da birkaç soru ancak kabul edildi. Halbuki sorulacak o kadar soru vardı ki…

Bunlardan en önemlisi personel memnuniyeti konusuydu. Toplantının gerçekleştiği 1 Şubat günü hesaplara yatan maaşlardan hiç kimse memnun değildi. Bir şekilde hak edene hak ettiği değer verilmezse şirketin karlılığı elbette artar. Ne promosyon ne prim ne de başka bir hakları yok. İğneden ipliğe her şeye yeniden değerleme oranlarında zam gelirken güvenliğin silah taşıma ücretinde bile iyileştirme yok. Bu maaşlarla bu ekonomik şartlarda geçinmenin yolu yok. Yeni bir kölelik sistemi oluşturulmaya çalışılsa da sanal bir sendika gibi çalışan bizler, bu konuların takipçisi olmaya devam edeceğiz.

SERDAR BAŞAĞAOĞLU

[email protected]

SEÇİM SATH-I

Yorumlar Tüm Yorumlar (86)

Hayaller Dunyasi ~ 3 ay önce
ARFF şefleri parantez uygulamasından kurtuldu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ee yani? ~ 3 ay önce
Ne kazandı bu arkadaşlar?
kopuk ~ 3 ay önce
seçimden sonra dananın kuyruğu kopar bazısı başını bazısı sapını

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çalışanlara ~ 3 ay önce
21 yıldan bu yana bizi ekonomik, sosyal,ahlaki,hukuki,ticari,politik her açıdan iyice kötüye götüren,Thy gibi şirketlere torpille yandaşları, tarikat ve cemaatleri dolduran,para makam,çıkar uğruna her kılığa giren, profesyonel yalancı,sülale boyu talancı,işsizlikle tehdit eden,hak yiyen zihniyetten ne bekliyordunuz ki şimdi burada ah vah ediyorsunuz? Aklı başındakiler,ülkeyi ganimet bizi de esir gören,göz boyamak için rahip Brunson,Alman gazeteci,İsveç, Rusya,Yunanistan konularında önce eyy deyip sonra anında dönen, aleyhimize ne varsa yapan ülkelere ciddi tepki veremeyen,vatandaşlarını kimlikle ülkemize sokan,vergisiz ev, arsa almalarına izin veren akape sayesinde dövizin,cari açık,dış borç enflasyon,ithalatın,muhtaçlığın daha da rekor kıracağını,doların iki yılda 60 TL civarına çıkacağını, milyonlarca suriyeli,afgan vs nin varlığının,adaletin bitirilmesinin ekonomiyi iyice batıracağını,ülkenin daha da kötüye gideceğini seçim öncesi söylemediler mi,uyarmadılar mı?Thy,teknik,tgs,tss vs çalışanların çoğu iktidar ve sahte milliyetçi yanlısı,onlar sayesinde iş buldular,onlara oy ve destek verenler,aç kalsak da reisi yedirmeyiz diyenler,ülke ve millet çıkarı yerine kendi çıkarlarını düşünenler,vergilerini,telefon, benzin vs faturalarını bile şirkete ödeten bolatgillere,sarı sendikaya tepki vermeyen bencil,tepkisiz,neme lazımcı,şark kurnazları şimdi de zam yetersiz,maaş az,vergi çok,geçim zor bilmem ne diye şikayet ediyorlar da boş,yarın seçim olsa yine gider bunlara oy verirsiniz. İtibardan !!!ödün vermeyen kabile reisi tasarruf edin,24 saat ışıkları yanan 1100 odalı sarayda altın kaplama musluk kullanan,Hermes mağazasını kapatan zevcesi de porsiyonları azaltın, şükredin buyuruyorlar siz de öyle yapın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Komik:) ~ 3 ay önce
Altın musluk deyince bi gülme geldi:))). Saçmalamak için sadece bu iki kelime yeterliydi niye bu kadar kendini yırtmışsın anlayamadım:)))
Herbalife cı dayı vs dikine giden ATC ~ 3 ay önce
Yeni sendika kurmuş elinde çantasıyla Herbalife cı gibi gezen dayı ve kafasının dikine giden ATC bitirecek bu kurumu bunu kimse unutmasın savaşın kazananı olmaz bölünmek herkesin zararına bir de iki dudağı ve bir kalem hareketiyle çözülecek sorunları başımıza kangren edenler sizin de başınız yansın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İGA ~ 3 ay önce
İga'yı ne kadar takip ederseniz edin vermiyor adamlar. Olan tazminatını bırakıp gidemeyen mahkemelerde uğraşmak istemeyene borcu harcı olanlara oluyor. İnsan her gün işe beddua ederek gelir mi ? Ya da patronum düşünüyorum adamlara o kadar baskı yap o kadar eğitim ata uğraş dur ee dışarıda çalışan personel daha fazla kazansın. Allah kurtarsın beni ne diyim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
igagüvenlik ~ 3 ay önce
Arkadaşlar ali şu kadar istirahat etti ayşe şu kadar istirahat etti işlerini bırakın da gözen güvenlik bile 30.500 maaş alıyor ona bakın. Bu işin hakkı 24-25 değil. Bu paralara havalimanının kahrını çekmeye gerek yok. Saatlerce ayakta kal,binlerce yolcu ile uğraş,bir sürü denetim,saatlerce süren gidiş-geliş vb. 24-25bin maaş...Memlekette iş kıtlığı yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İgaiga ~ 3 ay önce
Havalimanında sözde zirvedeyiz ama bu sene düşüşleri birlikte izleyebiliriz. Madem zirvedeyiz neden bu sene zamları az yaptiniz ? Prim yok ? İkramiye yok ? Promosyon yok ? Asgari ücretin altında bir oran ilk defa yapıldı. İşçilerin hakları yenilmeye devam edildikçe, yakında ilk 5e bile giremez. Biz fazla birşey istemiyoruz. Sadece var olan haklarımızı istiyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yeni doktrin ~ 3 ay önce
birde davarcı doktrini var tüm kuleciler eğitime gitmeden diğer birimler eğitime gidemezmiş xd xd

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Herkes işiyle ilgili ~ 3 ay önce
Yok öyle bir şey.Herkes kendi mesleğinin konularında olan eğitinlere gitsin.Denilen bu.Tcas,Operational supervisor eğitimine atc değil de başka birimi gönderirsen insanlar sorgular tabi.
rekorcuya ~ 3 ay önce
eminim hindistandaki çindeki doktorlarda günlük hasta sayısı bakımından rekor kırıyorlardır sence bu onların çok vasıflı olduğunu mu gösteriyor? arkadaş haklı dil yeterliliği yds 70 değil icao level 4 olmalı ki çoğunuzda yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ameliyatlı mısın len ~ 3 ay önce
Takmış kafayı yds ye :)) sen git aile hekiminden sağlık raporu al , Türkçeyi zor konuş sonra atco ya çamur at hadddi len kaybollll şaklaban
18 sene ~ 3 ay önce
18 sene Türkiyenin en yoğun sektörlerinde ATC olarak çalıştım, daha bir kere dille ilgili problem yaşandığını görmedim.Ayrıca bir de zamanında iniş kalkış istatistiklerine bak istersen Türkiyenin ne kadar iyi olduğunu gör ondan sonra sözde Hindistandaki doktor kıyaslamanı yap. Konuşmadan, yazmadan önce az bilgi sahibi olun.
Tazminat ~ 3 ay önce
Bu işin olmayacağı başından belli seçim işin bahanesi senelerdir gelecek diye personele umut verdiler sonuç sıfır kıyafet yardımı bile zamanında verilmedi .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Prim ~ 3 ay önce
Devletin verdiği doğalgaz desteğini toplu olarak prim diye veren bir şirketten giyim yardımı hiç beklenmez.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000