24 Mart 2024, Pazar 10:32:05

Havaalanı kuş kanadı tasarımında olacak

Çin havaalanı tasarımında ilgi çekici bir yöntem kullanıyor. Havaalanı kuş kanadı tasarımı ile dikkat çekici olacak.
  • Cok guzel bır mimarı tasarım
  • Balıkesir'den araklamışlar...

Çin, kuş kanadı şeklinde olağanüstü yeni bir havaalanı inşa ediyor. Cesur ve doğadan ilham alan fikirleriyle tanınan MAD Architects, en son projesi olan Çin’in Zhejiang Eyaletindeki Lishui Havaalanı ile mimarlık camiasında oldukça heyecan yaratıyor. Havalanmaya hazırlanan devasa bir kuş şeklindeki bu havaalanı, yalnızca gezginler için faydalı bir merkez olmakla kalmayacak. Aynı zamanda çevredeki manzarayla mükemmel uyum sağlayan güzel bir sanat eseri olacak.

Havaalanı kuş kanadı şeklinde olacak
Havaalanı, vadileri ve yemyeşil çevresiyle ünlü güzel Lishui şehrinin yakınında yer almakta. Dağlık bir araziye kurulan havalimanının çatısı kuş tüyünü andırıyor ve çevredeki dağlarla mükemmel uyum sağlıyor. Estetik açıdan hoş olmasının yanı sıra havalimanının kendine özgü tasarımı, çevreyle bütünleşmesine yardımcı olarak bölgede saygı duyulan bir simge haline gelmesine yardımcı oluyor.

Lishui Havaalanı, 2.267 hektarlık muhteşem bir araziye yayılan ve yaklaşık 100 metrelik maksimum yükseklik farkına sahip bir mühendislik harikası. Yapı yaklaşık 24 metre yüksekliğinde olacak. İç kısmı kavisli ahşapla kaplanacak ve mümkün olduğunca fazla doğal ışığın içeri girmesine izin verecek çok sayıda pencere bulunacak. Havaalanının düzeni verimliliği en üst düzeye çıkaracak ve seyahati kolaylaştıracak şekilde tasarlandı. Yolcular yukarıda konforlu ve dinlendirici bekleme alanları bulacak, kalkış tesisleri ise zemin katta uygun bir şekilde konumlandırılacak.

Lishui Havaalanı, öngörülen yıllık bir milyon yolcu hacmiyle yerel bir bölgesel havaalanı olarak mevcut odağına rağmen genişleme için inşa edildi. 2030 yılına kadar, olası bir uluslararası terminalin eklenmesiyle havalimanının yılda 5 milyona kadar yolcuyu ağırlayabilmesi bekleniyor.

Lishui Havalimanı’nın, yaratıcı tasarımı ve sürdürülebilirliğe olan bağlılığı sayesinde, şehre yalnızca bir giriş kapısı olmaktan çıkıp hem çevresel uyumun hem de üstün mimarinin temsiline dönüşmesi bekleniyor.





Havaalanı kuş kanadı tasarımında olacak

Yorumlar

Hava uzmanı ~ 1 ay önce
Cok guzel bır mimarı tasarım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Merkez ~ 1 ay önce
Balıkesir'den araklamışlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000