22 Nisan 2024, Pazartesi 09:56:45

İş dünyası Çin'den vize ve uçuş istiyor

İstanbul Okan Üniversitesi Konfüçyus Enstitüsü, Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu iş birliğiyle düzenlenen 6. Türkiye - Çin Ekonomik Forumu’nda iş dünyasından katılımcılar vize kolaylığı ve daha fazla uçuş istedi.
  • Onlar bizden vize ve uçuş istesin!!!
  • Taklitçi çinden buraya 5 milyon turist gelmez vakti zamanında varyag uçak gemisi olayında da bize 1 milyon turist yollayacaklardı gördük ne olduğunu. Çin malı elektrikli arabalara ek vergi emperyalistlerin baskısı ile koyuldu zira ihracatın ve ithalatın çoğu oradan yapılıyor, kredilerin çoğu da oradan alınıyor. Vize konusu da aynı kim bize vize uyguluyorsa biz de onlarauygulayalım hani kimseye ihtiyacımız yoktu, herkes bize gıpta ediyor,çekiniyordu gelişmiş,şahlanmıştık ne oldu?

İstanbul Okan Üniversitesi Konfüçyus Enstitüsü, Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu iş birliğiyle düzenlenen 6. Türkiye - Çin Ekonomik Forumu’nda iş dünyasından katılımcılar vize kolaylığı ve daha fazla uçuş istedi. Forumda Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Liu Shaobin şunları söyledi:

“Türkiye ile birlikte büyük ortak çıkarlara sahip olmamıza önem veriyoruz ve stratejik iş birliği ilişkilerimizin daha yüksek bir seviyeye ulaşmasını arzuluyoruz. Geçen yıl, iki ülke arasındaki ticaret hacmi 45 milyar doları aştı. Ancak, ticarette büyük bir açık olduğunu kabul ediyoruz. Bu açığı kapatmaya ve yapısal sorunları çözmeye hazırız. İlişkilerin güçlenmesi için karşılıklı çaba gerekiyor. Çin elektrikli araçlarına uygulanan ek yüzde 40 gümrük vergisinin kaldırılması ve doğrudan uçuşların artırılması gibi adımlar atılmalı. Her alanda iş birliklerinin canlanması durumunda Çin’den ülkenize gelen turist sayısında da artış olacağına inanıyoruz.”

Neler gündeme geldi?

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi ise konuşmasında, “Çin hattı konusunda bilet fiyatları pahalı ve yaz aylarında bilet bulamıyoruz şikayeti geliyor. Amerika’da 13 noktaya haftada 123 uçuş, İtalya’ya haftada 100 sefer, Fransa’ya 120 sefer, İngiltere’ye 100’ün üzerinde sefer yaparken Çin’e haftada 3 noktaya 21 sefer yapıyoruz. Bu maalesef yeterli değil. Çin’de dört havayolu şirketi de Türkiye’ye uçuşa başladı. Sayın Büyükelçi öğrencilerin, iş insanlarının uygun fiyatla uçabilmesi için desteğinizi istiyoruz.”

TİM Yönetim Kurulu Üyesi Başaran Bayrak da hızlı sonuçlanan vize talep etti.

5 milyon Çinli turist gelmeli

İstanbul Okan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Bekir Okan, amaçlarının iki ülke arasındaki kültürel ve ekonomik ilişkileri geliştirmek olduğunu belirterek, “Çin ile ticari ve turizm iş birliklerimizi artırmanın önemi büyük. Hedefimiz 50 milyar dolardan fazla ekonomik büyüklük ve 5 milyon turist olmalı” dedi.

Huawei Türkiye Direktörü Ma Yongnong “20 yıldır Türkiye’de faaliyet gösteriyoruz. Türkiye’de 2010’dan bu yana Ar-Ge merkezimiz bulunuyor” derken Xiaomi Türkiye Genel Müdürü Fan Chunlei, Türkiye’de tesis kurarak telefon üretimine başladıklarını aktardı. (Milliyet)

İş dünyası Çin'den vize ve uçuş istiyor

Yorumlar

Onurlu olun ~ 11 gün önce
Onlar bizden vize ve uçuş istesin!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eyyy çinnnn ~ 11 gün önce
Taklitçi çinden buraya 5 milyon turist gelmez vakti zamanında varyag uçak gemisi olayında da bize 1 milyon turist yollayacaklardı gördük ne olduğunu. Çin malı elektrikli arabalara ek vergi emperyalistlerin baskısı ile koyuldu zira ihracatın ve ithalatın çoğu oradan yapılıyor, kredilerin çoğu da oradan alınıyor. Vize konusu da aynı kim bize vize uyguluyorsa biz de onlarauygulayalım hani kimseye ihtiyacımız yoktu, herkes bize gıpta ediyor,çekiniyordu gelişmiş,şahlanmıştık ne oldu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000