28 Ekim 2021, Perşembe 13:30:16

Kokain yüklü uçağın yolcusu öldü!

Ağustos ayında Brezilya’da ağzına kadar kokainle dolu halde el konulan “ATA” uçağı, Brezilya Polisi'nin kullanımına tahsis edildi. Uçakta kokainle yakalanan ve tutuklanan İspanyol yolcu ise geçtiğimiz hafta sonu hayatını kaybetti.
  • Yolcunun kanser hastası olması işi daha da ilginç hale getiriyor. Tüm gözler Türk pilot V.D. 'de. Gerçeği o biliyor. Brezilya polisi uçağa el koymuş demek ki sağlam delilleri var ki buna cüret ediyorlar. Eğer V.D. işin içindeyse ve oradan kurtulmak için polis ile işbirliği yaparsa o zaman şenlik başlar.
  • Çocuğun elinden seker alir gibi almislar ucagi bide kullanmaya baslamislar bu ne rahatlik densizlere bak.
  • Herşeyi anlıyorum da,havaalanına tırnak çakısı sokamazken bu kadar uyuşturucu x-ray’lerden geçipte uçağa kadar nasıl geldi?
  • Buna çocuk inanmaz,konuşmasın diye susturdular gayet açık ki...

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı uçağı olarak yıllarca kullanıldıktan sonra satılan ve Ağustos ayında Brezilya’da ağzına kadar kokainle dolu halde el konulan “ATA” uçağı, Brezilya Polisi'nin kullanımına tahsis edildi. Ayrıca tutuklu yargılanan uçaktaki tek yolcu İspanyol Valdes’in Pazar günü öldüğü açıklandı. Türk pilot V.D. 85 gündür hapiste.

Ağustos ayında 1.3 ton kokain dolu haldeyken Brezilya'da el konulan Türk uçağıyla ilgili çarpıcı gelişmeler yaşanıyor. 

Sözcü Gazetesi'nden Yusuf Demir'in haberine göre; Uçağın sahibi Türk şirketi ACM Air, bulunan kokain ile herhangi bir ilgisi bulunmadığını ileri sürerek Federal Polis tarafından yürütülen incelemenin ardından uçağın iadesini talep etmişti ancak Brezilya mahkemesi farklı bir karar verdi.

Bir zamanlar Türkiye Cumhuriyeti başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı uçağı olarak kullanılan uçak, mahkeme kararıyla Brezilya Polisi  tarafından kullanılmaya başlandı.

Ceara Federal Mahkemesi, Federal Karayolları Polisi'ne (PRF) Türk jetini kullanma yetkisi verdi. Uçak, Brezilya Polisi Taktik Hava Destek Alt Komutanlığı (SSA) departmanının operasyonlarında kullanılıyor.

Uçağın sahibi olan Türk ACM şirketi tarafından açılan başka bir dava devam ettiği için jetin satılarak elden çıkarılması kararının verilmediği kaydedildi.

İSPANYOL YOLCU ÖLDÜ

Öte yandan davada çarpıcı bir gelişme daha yaşandı. Türk mürettebat haricinde uçaktaki tek kişi, İspanyol yolcu Angel Alberto Gonzales Valdes'in öldüğü açıklandı. Türk pilot V.D. ile birlikte tutuklanan 60 yaşındaki Valdes'in hastanede kanserden öldüğü ileri sürüldü.

HAKİM ADLİ TIP RAPORU İSTEDİ

Angel Valdes, tutuklanmasından yaklaşık yirmi gün sonra 24-31 Ağustos tarihleri arasında Fortaleza Genel Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan tedavinin ardından taburcu edilen Valdes'in durumunun yeniden ağırlaştığı  ve yeniden hastaneye kaldırıldığı belirtildi. Angel Valdes, resmi kayıtlara göre 24 Ekim Pazar günü metastaz nedeniyle hastanede öldü. 

Federal Mahkeme Hakimi Danilo Fontenele Sampaio Cunha, 25 Ekim tarihli kararında, ölüm nedeninin araştırılması için Ceara Üniversitesi veya Ceara Adli Tıp'tan rapor istedi.

ACM'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Uçağın sahibi ACM tarafından AirportHaber'e yapılan açıklamada, İspanyol yolcu Valdes'in adli makamlara hiçbir şekilde ifade vermediği ve Brezilyalı makamlar tarafından uçağın valizlerinin yüklendiği havalimanındaki personelden de hiç kimsenin tutuklanmadığı ifade edildi.

Ayrıca TC-GVA'nın kaptan pilotu V.D. için de savcılık tarafından mahkemeye tahliye talebinde bulunulduğu belirtildi.

Kokain yüklü uçağın yolcusu öldü!

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Daha kötü.. ~ 2 yıl önce
Yolcunun kanser hastası olması işi daha da ilginç hale getiriyor. Tüm gözler Türk pilot V.D. 'de. Gerçeği o biliyor. Brezilya polisi uçağa el koymuş demek ki sağlam delilleri var ki buna cüret ediyorlar. Eğer V.D. işin içindeyse ve oradan kurtulmak için polis ile işbirliği yaparsa o zaman şenlik başlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cesarete bak ~ 2 yıl önce
Çocuğun elinden seker alir gibi almislar ucagi bide kullanmaya baslamislar bu ne rahatlik densizlere bak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havaalanı ~ 2 yıl önce
Herşeyi anlıyorum da,havaalanına tırnak çakısı sokamazken bu kadar uyuşturucu x-ray’lerden geçipte uçağa kadar nasıl geldi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Airport ~ 2 yıl önce
x-ray cihazdında oturmadıysan ve bu eğitimi almadıysanız bunu anlamanız mümkün değil zaten. bir anlamda havalimanlarından gümrük ve polis onayı ile x-ray'e alınmadan geçen valizler oluyor. Bilmem anlatabildim mi?
Airport ~ 2 yıl önce
Sende ne demek istediğimi anlamadın ve herhalde haberleri okumadın.Eğer okursan jeton düşecek,havaalanında ne polis,ne x-ray’deki görevliye ne de gümrükçülere bir işlem yapılmamış.İnsanların miğdesinde gizledikleri maddeler bulunuyor fakat 24 valiz tıpış tıpış uçağa kadar geliyor ve yükleniyor.
koko ~ 2 yıl önce
Buna çocuk inanmaz,konuşmasın diye susturdular gayet açık ki...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gs ~ 2 yıl önce
Müge anlı çözer

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000