25 Mart 2024, Pazartesi 11:53:38

O helikopter kazasının üzerinden 15 yıl geçti!

Kaza mı, suikast mı? Büyük Birlik Partisi Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünün üzerindeki sis perdesi hala aralanmadı. Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopter 15 yıl önce düştü. Ancak soruşturma ve dava hala sürüyor.
  • Helikopter kazası 30 yılı aşkın süredir takip ettiğim kadarı ile kaza olarak değerlendirilir kaza olan tarihin yakın öncesi ve sonrasına baktığınızda meteorolojik şartlardan düşen bir tanesi askeri olmak üzere 2 kaza daha yaşanmıştır.Rahmetli Muhsin beyin son fotoğraflarına bakıldığında hava durumu hakkında ciddi bilgi veriyor zaten.SHGM bu kazanın ardından ticari uçuş yapan helikopterlerde çift pilot uygulamasına karar verecek düzenleme yapmıştır.Asıl sorun helikopterin 3 gün bulunamamasıdır.
  • Maalesef bazıları “BİLGİ SAHİBİ OLMADAN FİKİR SAHİBİ” oluyorlar. Önce kaza ile sonrasını ayırmak lazım. Öncelikle helikopterler belli şartlarda IMC şartlarda uçuş yaparlar. Burada kazanın kök nedenleri için kaza raporunu görmek lazım. Kök nedenler Organizasyona kadar gitmedikçe sonuç alınamaz. Kaza Sonrası ise DEVLETİ YÖNETENLERİN AYIBI. Kaza mahalinde çalışan GSM telefonlar var. Helikopterin transponder sinyallerinden muhtemel yeri tespit edilebilir. Bu konuda sorumlular için ne yapıldı?
  • Ne Perdesi Fetö ile görüşenler kimdi
  • İktidar bu olaya önce kaza sonra dış güçlerin işi en sonunda da darbe olayından sonra feto suikastı dedi ama seçim öncesi koltuk uğruna fetocularla hala iş tutuyor,onları bakan,yönetim kurulu başkanı,müdür vs yapıyor,devlet kurumlarındaki fetocuları temizlemiyor...
  • Kaza değil suikast
  • Sis perdelik bir şey yok. Fetöcüler f16 ile geçip düşürdüler helikopteri. Ülke için hayrı olur diye de değil. Sırf kendilerine ve yandaşlarına tehdit olur diye.

Kaza mı, suikast mı? Büyük Birlik Partisi Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünün üzerindeki sis perdesi hala aralanmadı. Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopter 15 yıl önce düştü. Ancak soruşturma ve dava hala sürüyor.

Takvimler, 25 Mart 2009'u gösteriyordu. Yerel seçimler öncesi siyasi parti liderleri illerde mitingler düzenliyordu.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu da o gün iki mitingde konuşacaktı. Önce, Kahramanmaraş'ta halka seslendi.

ENKAZA 3 GÜN SONRA ULAŞILDI

Muhsin Yazıcıoğlu'nun ikinci adresi Yozgat'ın Yerköy ilçesiydi. Programını aksatmamak için ilk kez helikopter kiraladı ancak Kahramanmaraş'tan bindiği helikopter Keş Dağı'nın kanlı çukur mevkiine düştü.

Helikopterdeki gazeteci İsmail Güneş, defalarca yardım istedi; ama imdadına yetişen olmadı.

Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişiyi taşıyan helikopterin enkazına 3 gün sonra ulaşılabildi.

Yetkililerle 20 dakikadan fazla konuşan gazeteci İsmail Güneş'in otopsisinde sadece bacağı ve kaburgasının değil çenesinin de kırıldığı ortaya çıktı. Naaşı enkazdan 600 metre uzakta bulundu.

Çenesi kırıkken o görüşmeleri nasıl yapmıştı? Vücudundaki kırıklarla helikopterden nasıl uzaklaşmıştı?

Cevaplanamayan sorular, hala akıllarda...

Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin ölümüne ilişkin açılan davanın ilk duruşması 2014 yılında Kahramanmaraş'ta görüldü. Olayın tüm sebepleri tüm ayrıntıları ile araştırılıyor. Ancak kazanın üzerindeki sır perdesi henüz aralanmış değil.

O helikopter kazasının üzerinden 15 yıl geçti!

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

~ 1 ay önce
Helikopter kazası 30 yılı aşkın süredir takip ettiğim kadarı ile kaza olarak değerlendirilir kaza olan tarihin yakın öncesi ve sonrasına baktığınızda meteorolojik şartlardan düşen bir tanesi askeri olmak üzere 2 kaza daha yaşanmıştır.Rahmetli Muhsin beyin son fotoğraflarına bakıldığında hava durumu hakkında ciddi bilgi veriyor zaten.SHGM bu kazanın ardından ticari uçuş yapan helikopterlerde çift pilot uygulamasına karar verecek düzenleme yapmıştır.Asıl sorun helikopterin 3 gün bulunamamasıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaza ve sonrası ~ 1 ay önce
Maalesef bazıları “BİLGİ SAHİBİ OLMADAN FİKİR SAHİBİ” oluyorlar. Önce kaza ile sonrasını ayırmak lazım. Öncelikle helikopterler belli şartlarda IMC şartlarda uçuş yaparlar. Burada kazanın kök nedenleri için kaza raporunu görmek lazım. Kök nedenler Organizasyona kadar gitmedikçe sonuç alınamaz. Kaza Sonrası ise DEVLETİ YÖNETENLERİN AYIBI. Kaza mahalinde çalışan GSM telefonlar var. Helikopterin transponder sinyallerinden muhtemel yeri tespit edilebilir. Bu konuda sorumlular için ne yapıldı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Perde ~ 1 ay önce
Ne Perdesi Fetö ile görüşenler kimdi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gerçek şu ki ~ 1 ay önce
İktidar bu olaya önce kaza sonra dış güçlerin işi en sonunda da darbe olayından sonra feto suikastı dedi ama seçim öncesi koltuk uğruna fetocularla hala iş tutuyor,onları bakan,yönetim kurulu başkanı,müdür vs yapıyor,devlet kurumlarındaki fetocuları temizlemiyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dilin kemiği yok ~ 1 ay önce
İşiniz gücünüz elinizde bir kanıt yokken sadece iftira etmek, ve bu iftiralarınıza çanak tutan airporthaber var
Dilin kemiği yok yazana ~ 1 ay önce
İftira olan ne,fetocularla hala iş tutulması mı eğer öyleyse başta Thy tüm devlet kurumlarına bak neyin ne olduğunu görürsün görmek istersen tabii. Bir örnek sana Thy başkanı niye fatih üniversitesinde hocalık yaptığını gizledi,arabasının plakası niye fg idi? Tusaş'ın başındaki niye Thy ve Tusaş'a fetocuları doldurdu? Bunlara yok diyorsan sen bu ülkede ya yaşamıyorsun ya da yaşıyorsun da öylesine...
Vefa ~ 1 ay önce
Kaza değil suikast

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne sis perdesi? ~ 1 ay önce
Sis perdelik bir şey yok. Fetöcüler f16 ile geçip düşürdüler helikopteri. Ülke için hayrı olur diye de değil. Sırf kendilerine ve yandaşlarına tehdit olur diye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yaniliyorsun ~ 1 ay önce
Birileri bu ülkede başkan olduğu sürece de açıklanamaz
Dava ~ 1 ay önce
Dava dosyasini okumadan salak salak seyler yaziyorsunuz ya, akil alacak gibi degil. Bir f-16 uctu gecti diye (ki en yakin ucak 150 mil uzakta) helikopter dusmez. Bu bir kaza. Helikopterler imc sartlarda ucamazlar, bu yasak. Ama hem tek pilot hemde imc sartlarda ucus yapilmis. Hatalar silsilesiyle dolu bir kaza. Kaza kismi ile ilgili salak salak seyler uydurmayim. Suikast dedikleri kisim arama kurtarma kismi. Kendi topraklarinda dusen bir hava araci 3 gunde mi bulunur arkadas. Bu alenen suikast zaten. 3 gunde saglam insan o sogukta acliktan ve soguktan olur zaten. Neyse ben severdim muhsin baskani. Mekani cennet olsun.
dava'ya ~ 1 ay önce
davaya bakanlar fetöcü değil zaten. hangi hayal aleminde yaşıyor bu çok zeki canlılar merak ediyorum. O davaya bakan baştan aşağı imza yetkisi olanların ne olduğu belli

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000