22 Temmuz 2021, Perşembe 20:35:58

Onur Air uçuşlara başlamayacak! Peki çalışanlar ne olacak?

Onur Havayolları Genel Müdürü Teoman Tosun uçuşlara başlamayacaklarını açıkladı.
  • Adana’nın işten alıyor gibi görünmeye çalışıp iş bilmeyen gergin bilet satışcısını öncelikle başlatılması tavsiye edilebilir
  • Başta Onurair çalışanları olmak üzere havacılık adına üzücü bir haber. Umarım bir an önce işleri yoluna koyabilirler. Fakat Antalya'daki uçakların motorları sökülmüş ve toprak alana çekilmiş olarak görünce insan ümitsizliğe kapılıyor. Çalışanları bu şekilde berlirsiz bir ortamda ve gelirsiz bırakmak çok zalimce. Bu kadar insanın maaşından peşin peşin vergi alınıyorsa devletin bu konuda da sorumluluğu olmalı bence. Şirketin derhal incelemeye alınması ve çalışanların haklarının korunması gerekir. Allah tüm çalışan arkadaşların yardımcısı olsun. Zor bir süreçten geçiyorsunuz ama havacılık varolduğu sürece sizler için umut olacktır. Kara gün kararıp kalmaz.
  • Arkadaşlar aylardır bu firmanın bir daha uçamayacağını söylüyoruz. bakın onurun uçakları aylardır ahl de dımdızlak bekliyor. resmen bizi artık "nevada uçak mezarlığına" götürün diyorlar. uçak bakımları, pilot eğitimlerine bile şimdi uçuyoruz derseler en az 10-15 milyon dolar lazım. onur air ın borçlarını bilmiyorum ama tahminim 150-200 milyondan fazladır. yani onurun kendi uçakları bile bu borçları kapatamadığı için şuan uçamıyor bence. borç ve ihtiyacı olan para o kadar fazla ki eldeki uçaklar bile işlerini görmüyor. böyle bir şirketi kimse zaten almaz. atlas örneği en yakın örnek. haliyle artık umudunuzu bir kenara bırakın. gidip başka iş bakın.
  • Başkanlık koltuklarında oturanlar, biriniz de çıkıp genel müdüre "pandemideki özlük hakları ne demektir" diye soramıyor musunuz? Personel ay başında ne alacak? Bu kadar basit bir şeyi soramıyorsanız o koltuklarda niye oturuyorsunuz?
  • Bunları uçakları kktc de yatırırken düşünecektiniz
  • 12 sene görevimi en layığıyla yerine getirdim.. 2014 yılında ki üçretsız izin dilekçedinin kendi el yazımla yazılması konusunda işten cıkmayı kafama koydum ve ayrıldım ilk gözaşfım şirkettrn.. Ama ben orada zam isteyene afedersiniz işte kapı işte sapı diye hitap eden bir müdürle bile çalıştım.. Ama şimdi onları tuzu kuru ama ekipler.. Kardeslerim HERGÜN haber bekliyor.. Kimileri iş bile aramıyor belirsizlikten.. Sayın müdürler hayat nasıl.. Hayat ıyıdir size.. SİZ çünkü kardeşlerimin tüm kazançlarını cukkaladınız.. Yazıklar olsun size.. Allah büyüktür..
  • Belli hatlar belli şirketler arasında paylaştırılsa,pandemi bitene kadar sadece belirli şirketler belirli hatlarda uçabilse bu bile şirketleri kurtarmaya yeter.Pandemi bittikten sonra duruma tekrar bakılır.Ama bunu uygulayacak ne irade ne beyin ne zeka ne de istek var.
  • İzinli sayılacak derken ne izni ücretsiz izin mi ücretli izin mi hangisi oluyor. Hangi özlük haklar saklı
  • bir kabin memuru olarak çok üzüldüm..çok zor bi süreç..en zoru da belirsizlik..umarım meslektaşlarım en kısa sürede görevlerinin başına dönerler..
  • Paralarımızı ödeyin helalleşelim en iyisi bu. Kul hakkı ile öbür dünyaya gitmeyin buraya yazıyorum oraya bırakmayın

Onur Havayolları Genel Müdürü Teoman Tosun uçuşlara başlamayacaklarını açıkladı.

Dünyayı etkisi altına alan yeni tip Koronavirüs salgını nedeniyle havacılık sektörü neredeyse durma noktasına gelmişti. Geçen bir buçuk yıl aranın ardından aşılamanın da başlamasıyla pandemi tedbirleri gevşetildi. 

Uçuşların da başlamasıyla birlikte havacılık sektöründe de ivme yakalandı. THY ve Pegasus seferlerine devam ederken Onur Havayolları'nın operasyonlara başlayıp başlamayacağı merak konusu olmuştu. 

Bugün Onur Air Genel Müdürü Teoman Tosun tarafından yapılan açıklamada ikinci bir bildirime kadar faaliyetlere başlanmayacağı duyuruldu. Çalışanların ise izinli sayılacağı belirtildi. 

İşte Teoman Tosun'un açıklaması;

Onur Air uçuşlara başlamayacak! Peki çalışanlar ne olacak?

Yorumlar Tüm Yorumlar (92)

Gergin ~ 3 yıl önce
Adana’nın işten alıyor gibi görünmeye çalışıp iş bilmeyen gergin bilet satışcısını öncelikle başlatılması tavsiye edilebilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gorki ~ 3 yıl önce
Başta Onurair çalışanları olmak üzere havacılık adına üzücü bir haber. Umarım bir an önce işleri yoluna koyabilirler. Fakat Antalya'daki uçakların motorları sökülmüş ve toprak alana çekilmiş olarak görünce insan ümitsizliğe kapılıyor. Çalışanları bu şekilde berlirsiz bir ortamda ve gelirsiz bırakmak çok zalimce. Bu kadar insanın maaşından peşin peşin vergi alınıyorsa devletin bu konuda da sorumluluğu olmalı bence. Şirketin derhal incelemeye alınması ve çalışanların haklarının korunması gerekir. Allah tüm çalışan arkadaşların yardımcısı olsun. Zor bir süreçten geçiyorsunuz ama havacılık varolduğu sürece sizler için umut olacktır. Kara gün kararıp kalmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Söylüyoruzzzzz.. ~ 3 yıl önce
Arkadaşlar aylardır bu firmanın bir daha uçamayacağını söylüyoruz. bakın onurun uçakları aylardır ahl de dımdızlak bekliyor. resmen bizi artık "nevada uçak mezarlığına" götürün diyorlar. uçak bakımları, pilot eğitimlerine bile şimdi uçuyoruz derseler en az 10-15 milyon dolar lazım. onur air ın borçlarını bilmiyorum ama tahminim 150-200 milyondan fazladır. yani onurun kendi uçakları bile bu borçları kapatamadığı için şuan uçamıyor bence. borç ve ihtiyacı olan para o kadar fazla ki eldeki uçaklar bile işlerini görmüyor. böyle bir şirketi kimse zaten almaz. atlas örneği en yakın örnek. haliyle artık umudunuzu bir kenara bırakın. gidip başka iş bakın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cpt ~ 3 yıl önce
Başkanlık koltuklarında oturanlar, biriniz de çıkıp genel müdüre "pandemideki özlük hakları ne demektir" diye soramıyor musunuz? Personel ay başında ne alacak? Bu kadar basit bir şeyi soramıyorsanız o koltuklarda niye oturuyorsunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kktc ~ 3 yıl önce
Bunları uçakları kktc de yatırırken düşünecektiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eski km ~ 3 yıl önce
12 sene görevimi en layığıyla yerine getirdim.. 2014 yılında ki üçretsız izin dilekçedinin kendi el yazımla yazılması konusunda işten cıkmayı kafama koydum ve ayrıldım ilk gözaşfım şirkettrn.. Ama ben orada zam isteyene afedersiniz işte kapı işte sapı diye hitap eden bir müdürle bile çalıştım.. Ama şimdi onları tuzu kuru ama ekipler.. Kardeslerim HERGÜN haber bekliyor.. Kimileri iş bile aramıyor belirsizlikten.. Sayın müdürler hayat nasıl.. Hayat ıyıdir size.. SİZ çünkü kardeşlerimin tüm kazançlarını cukkaladınız.. Yazıklar olsun size.. Allah büyüktür..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
belli hatlar ~ 3 yıl önce
Belli hatlar belli şirketler arasında paylaştırılsa,pandemi bitene kadar sadece belirli şirketler belirli hatlarda uçabilse bu bile şirketleri kurtarmaya yeter.Pandemi bittikten sonra duruma tekrar bakılır.Ama bunu uygulayacak ne irade ne beyin ne zeka ne de istek var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neden insanlar 30 ~ 3 yıl önce
Yıllık Leş uçakla uçmak zorunda bırakılsınki
İzin Konusu hk ~ 3 yıl önce
İzinli sayılacak derken ne izni ücretsiz izin mi ücretli izin mi hangisi oluyor. Hangi özlük haklar saklı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy km ~ 3 yıl önce
bir kabin memuru olarak çok üzüldüm..çok zor bi süreç..en zoru da belirsizlik..umarım meslektaşlarım en kısa sürede görevlerinin başına dönerler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İçerideki maaşlar ve harcırahlar ödensin. ~ 3 yıl önce
Paralarımızı ödeyin helalleşelim en iyisi bu. Kul hakkı ile öbür dünyaya gitmeyin buraya yazıyorum oraya bırakmayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000