20 Ocak 2022, Perşembe 12:57:13

PIA pilotunun kararı yolcuları kızdırdı

Suudi Arabistan'dan Pakistan'a gitmek üzere havalanan ve kötü hava koşulları nedeniyle acil iniş yapan uçağın pilotu, uçuş görev süresinin dolduğu gerekçesiyle uçuşu tamamlamayı reddetti.
  • SKPK ve bilimum uyduruk mesai uzatma yöntemleri konusunda THY yi örnek almalıydı bence. Her ülkeye bizimki gibi bir SHGM lazım ayrıca. Ne demek mesai tutmuyor kardeşim hemen bi istisna yaparlardı sizin için. Kaza yapana kadar devam mottosuyla her sorunu çözerler.
  • Shgmden izin isteseydi hemen veriridi, bizimkisi boyle, 2. Kattaki cayci gelene gidene izin basiyor, elinde bir kase
  • 4 sene evvel saw bsl ucusu yaparken 3 kez bsl yi pass gecip 4. Denemede Milanoya inip 3 saat sonra Bsl ye doğru kalkıp inmiştik. Ve yalnızca 10 saat sonra sabah çöp dolu uçağı bize temizletip tekrar saw a ucurmuslardı.
  • Bilgisiz ama fikri olan cahiller. Dünyada hiç bir şeyden haberiniz yok ve sadece ezbere eleştiri yapıyorsunuz. O uçağa bir şey olsa bu sefer; Vayyy efendim bu Kaptan nasıl oluyor da mesaisi üzerinde uçuş yapıyor diye topa tutarsınız. Uçmayınca da; Vayyy efendim bu ne biçim Kaptan diye eleştirirsiniz. Yahu siz ne ayaksınız???
  • Iyi bari yolculari otele yerlestirmisler, haziran 2021 cgn- saw pegasus ayni olayda bizi havalimaninda yanliz birakti 12 saat gecikmeyle uctuk. Ne ikram be otel yerlestirme tam rezillik cektik ben ve 2 cocugumla
  • Uçakta tesadüfen thy pilotu olsaydı kumandaları alırdı.
  • Pilot sadece yetkili havacilik otoritesinin kurallarini uygulamis. Niye pilotu elestiriyorsunuz ki??? Aksi takdirde kurallari uygulamadigi icin ceza alirdi. Mesaisi dolan pilot istirahate cekilir. Yerine sirket yeni pilot gonderir. Kural bu kadar basit, esneme olanagi yok.
  • Pgs de var bi kaç kral zorla kapıyı kapatsalar bile ‘uçmuyoruz ekip gönderin’ diyebilecek. Bu hangi level acaba
  • Dogu karari vermis
  • Geldi aklıma hey gıdı gunler hey deli gıbı mesaıler yapıp roster ızerınde kagıt uzerınde oynamalar. Ucacaksın dıye azarlayanlar. Napıosunuz ıyımısınız şimdi (:

Suudi Arabistan'dan Pakistan'a gitmek üzere havalanan ve kötü hava koşulları nedeniyle acil iniş yapan uçağın pilotu, uçuş görev süresinin dolduğu gerekçesiyle uçuşu tamamlamayı reddetti.

Pakistan Uluslararası Havayolları'na (PIA) ait uçak, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'dan Pakistan'ın başkenti İslamabad'a doğru hareket etti.

Ancak uçağın pilotu, kalkıştan kısa süre sonra kötü hava koşulları nedeniyle Suudi Arabistan'ın Dammam Havalimanı'na acil iniş yapmak zorunda kaldı.

Express Tribune'deki habere göre, pilot daha sonra, uçuş görev süresinin dolduğunu söyleyerek uçuşu tamamlamayı reddetti.

Bunun ardından yolcuların pilotu protesto etmesi ufak çaplı bir kaosa yol açtı. Havalimanı yetkilileri, durumu kontrol altına almak için güvenlik personelini çağırdı ve yolcuların konaklaması için otel tahsis edildi.

PIA sözcüsü, uçuş güvenliği için pilotun dinlenmesinin gerekli olduğunu belirterek yolcuların belirli bir süre için otelde istirahat edeceğini söyledi.

PIA pilotunun kararı yolcuları kızdırdı

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

320fo ~ 2 yıl önce
SKPK ve bilimum uyduruk mesai uzatma yöntemleri konusunda THY yi örnek almalıydı bence. Her ülkeye bizimki gibi bir SHGM lazım ayrıca. Ne demek mesai tutmuyor kardeşim hemen bi istisna yaparlardı sizin için. Kaza yapana kadar devam mottosuyla her sorunu çözerler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Shgm ~ 2 yıl önce
Shgmden izin isteseydi hemen veriridi, bizimkisi boyle, 2. Kattaki cayci gelene gidene izin basiyor, elinde bir kase

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hatırlatmak isterim ~ 2 yıl önce
4 sene evvel saw bsl ucusu yaparken 3 kez bsl yi pass gecip 4. Denemede Milanoya inip 3 saat sonra Bsl ye doğru kalkıp inmiştik. Ve yalnızca 10 saat sonra sabah çöp dolu uçağı bize temizletip tekrar saw a ucurmuslardı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Within limits bacim :) ~ 2 yıl önce
Bahsettiginiz 10 saatlik bir mesai, kurallar cercevesinde yapmissiniz bunu. Ayrica yeteri kadar da istirahat verilmis bir sonraki ucus oncesi. Siz tabi oldugunuz kurallari bilmeden mi ucuyorsunuz??
3 deneme nedir ~ 2 yıl önce
Zorlamanın lüzumu yok
Klavyeciler ~ 2 yıl önce
Bilgisiz ama fikri olan cahiller. Dünyada hiç bir şeyden haberiniz yok ve sadece ezbere eleştiri yapıyorsunuz. O uçağa bir şey olsa bu sefer; Vayyy efendim bu Kaptan nasıl oluyor da mesaisi üzerinde uçuş yapıyor diye topa tutarsınız. Uçmayınca da; Vayyy efendim bu ne biçim Kaptan diye eleştirirsiniz. Yahu siz ne ayaksınız???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bunlar ~ 2 yıl önce
İşime geldiği gibiciler.
Mesut ~ 2 yıl önce
Iyi bari yolculari otele yerlestirmisler, haziran 2021 cgn- saw pegasus ayni olayda bizi havalimaninda yanliz birakti 12 saat gecikmeyle uctuk. Ne ikram be otel yerlestirme tam rezillik cektik ben ve 2 cocugumla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hmm ~ 2 yıl önce
Uçakta tesadüfen thy pilotu olsaydı kumandaları alırdı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yapmasi gerekeni yapmis! ~ 2 yıl önce
Pilot sadece yetkili havacilik otoritesinin kurallarini uygulamis. Niye pilotu elestiriyorsunuz ki??? Aksi takdirde kurallari uygulamadigi icin ceza alirdi. Mesaisi dolan pilot istirahate cekilir. Yerine sirket yeni pilot gonderir. Kural bu kadar basit, esneme olanagi yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kral ~ 2 yıl önce
Pgs de var bi kaç kral zorla kapıyı kapatsalar bile ‘uçmuyoruz ekip gönderin’ diyebilecek. Bu hangi level acaba

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptan ~ 2 yıl önce
Dogu karari vermis

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atlasglobal ~ 2 yıl önce
Geldi aklıma hey gıdı gunler hey deli gıbı mesaıler yapıp roster ızerınde kagıt uzerınde oynamalar. Ucacaksın dıye azarlayanlar. Napıosunuz ıyımısınız şimdi (:

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000