24 Mayıs 2022, Salı 22:18:44

Pilot adaylarına kötü haber

Pilotaj eğitiminde anormal durumları önleme ve kurtarma eğitimi olarak bilinen AUPRT (UPSET) Recovery hakkında talimat yayınlandı.
  • Cok gereksiz bir uygulama amaç burada kesinlikle çıkar doğrultusunda maddi kazanç sağlamaktır. Yorulduk yeter
  • Artık öğretildik, artık biliyoruz; para her şey ve her şey de para. Ama konu can olduğunda, konu eğitim olduğunda ve konu vatan olduğunda doymayan nefsimize bir dur demeyi bilelim. SHGM artık ipleri eline almalı.
  • CPL eğitim programı içine 2 saatlik Basic Upset Recovery eğitimi konulması ve bunun mevcut (+4 -2 G) eğitim performansındaki uçaklarla da gösterilmesinin yeterli olacaktır. Bitirme safhasındaki ME-IR dahil uçmuş öğrencilere ve -burası önemli- mevcut profesyonel hayatına devam eden KAPTAN PİLOT ADAYLARINA ise yüksek performanslı ve yetkilendirilmiş uçaklarla ileri Upset Recovery eğitimi verilebilir. Bu handling açısından ideal bir eğitim programı olabilir. Fakat bu noktada yine ve maalesef rant ve fırsatçılık eğitimin önüne geçip, zaten varını yokunu hayatını kazanmak üzere eğitime yatırmış öğrencilerin önüne 4000 EU fatura çıkartırlarsa bu iş yine amacına ulaşmaz. Upset Recovery eğitimi için yarışma sınıfı 400-500 hp akrobasi uçaklarına ihtiyaç yoktur. Bu uçaklarla U/R çalışılacağına da şahsen inanmıyorum. Yeni yetişecek U/R eğitmenlerinin arkasında spin, loop veya hammer head manevrası yapmayı ise ben bile istemezdim. Bu eğitime öğrencilerin çuval dolusu beygir gücü bedeli ödemesi ise
  • YETER ARTIK CANIMIZI ALIN KURTULALIM
  • Cimeri şikayet yağmuruna tutmak gerekiyor. En azından mevzuatın uçuşa yeni başlayan yada belirli aşamanın öncesindekiler için uygulanması gerekiyor. Avrupada 850 euroya verilen eğitimi 4000 euroya vermek adalet değildir. Tam eğitimin sonuna gelmiş birine tak bir 4000 euro daha çıkar ver demek neyin kafası?
  • "Malum Okul" dediğiniz okuldan AUPRT eğitimi aldım ve mezun oldum. 5 saat teorik, 1 saat Difference ve 3 saat AUPRT uçuşu yaptık. İlk başta benim de kafamda soeu işaretleri vardı. Ancak çok verimli oldu eğitim. Kumanda bırakmazlar diyenler olmuş ama hiç de öyle olmadı. Hem çok zevkliydi uçuşlar hem de uçağı hiç bu halde görmemiştim. Stall'u bu şekilde yapmamıştım. Spin, Spiral Dive gibi hareketleri görmemiş yapmamıştım. He diyeceksiniz şimdi havayolunda bunlar mı var. Evet yok ama amaç zaten adayın "startle effect"e girmesi ve bununla nasıl başa çıkabileceğini öğrenmesi. Hayatında uçağı 60 dereceden fazla yatışta görmemiş bi ton pilot vardır. Özetle bu eğitim her pilotun alması gereken bi eğitim. Euro 3 tl olsa böyle konuşmazsınız. Bilinçsizce yapılan onlarca yorum okudum. Uçuş okullarını eleştireceğinize, kötü giden ekonomiyi eleştirin. Üniversiteden mezun olup iş bulamayınca üniversitenizi mi eleştiriyorsunuz? Kimse beni zorla pilot yapmadı, kimse benim paramı zorla almadı, iş garantisi vermedi. Bunların hepsini bilerek sektöre girdim. Evet şu an işsizim ama bunun uçuş okuluyla ne alakası var? Otoritenin koyduğu kurallara hepimiz uymak zorundayız.
  • ARKADAŞLAR BU UYGULAMANIN EN GÜZEL YANI ELEYİCİ. HERKES PİLOT OLMASIN Kİ İHTİYAÇ YOK HERKES PATLADI. GÖRDÜK. PARAN VARSA RANGE ROVER YOKSA GAME OVER HAYAT BU MAALESEF.
  • Bu işin arkasında da sürekli kaza kırım yapan şirket var tabiki. Bu adamların para için yapmayacağı hiçbir şey yok.
  • Soy soy nereye kadar
  • T.C. SHGM AYJET'in tahsildarı gibi çalışmaya devam ediyor. Diğer uçuş okullarının bu şartları karşılama imkanı olmadığı gibi, İşsiz olan 1500 CPL sahibi gencin de AYJET haracını ödemesi şarttır diyor TC SHGM... TC SHGM nin AYJETle ne çıkar ilişkisi var anlamak mümkün değil, Acaba SHGM Bürokratları AYJETle ortak mı çalışıyor ????

Pilotaj eğitiminde anormal durumları önleme ve kurtarma eğitimi olarak bilinen AUPRT (UPSET) Recovery hakkında talimat yayınlandı.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından eğitim kuruluşlarına gönderilen talimatla eğitim 1 Ekim’den itibaren zorunlu hale getirildi. Talimat yayınlanmadan önce birçok uçuş okulu bu eğitimi verecek özelliklere sahip farklı tip ve modellerde uçak satın almaya başlamıştı.

Eğitimin pilotaj örencilerine zorunlu hale getirileceği tarihten önce eğitim kuruluşlarının bu tip uçakları tedarik etmeleri ve öğretmen pilotlarına yetki işlemlerini tamamlamaları istendi.

Bir süre önce bir uçuş okulu bu eğitim için ekstradan 4 bin Euro ücret talep edileceğini açıklamıştı.

İşte o talimat:



©AirportHaber

Pilot adaylarına kötü haber

Yorumlar Tüm Yorumlar (74)

İşsiz FO ~ 2 yıl önce
Cok gereksiz bir uygulama amaç burada kesinlikle çıkar doğrultusunda maddi kazanç sağlamaktır. Yorulduk yeter

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eğitmen Pilot ~ 2 yıl önce
Artık öğretildik, artık biliyoruz; para her şey ve her şey de para. Ama konu can olduğunda, konu eğitim olduğunda ve konu vatan olduğunda doymayan nefsimize bir dur demeyi bilelim. SHGM artık ipleri eline almalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eğitmen Pilot ~ 2 yıl önce
CPL eğitim programı içine 2 saatlik Basic Upset Recovery eğitimi konulması ve bunun mevcut (+4 -2 G) eğitim performansındaki uçaklarla da gösterilmesinin yeterli olacaktır. Bitirme safhasındaki ME-IR dahil uçmuş öğrencilere ve -burası önemli- mevcut profesyonel hayatına devam eden KAPTAN PİLOT ADAYLARINA ise yüksek performanslı ve yetkilendirilmiş uçaklarla ileri Upset Recovery eğitimi verilebilir. Bu handling açısından ideal bir eğitim programı olabilir. Fakat bu noktada yine ve maalesef rant ve fırsatçılık eğitimin önüne geçip, zaten varını yokunu hayatını kazanmak üzere eğitime yatırmış öğrencilerin önüne 4000 EU fatura çıkartırlarsa bu iş yine amacına ulaşmaz. Upset Recovery eğitimi için yarışma sınıfı 400-500 hp akrobasi uçaklarına ihtiyaç yoktur. Bu uçaklarla U/R çalışılacağına da şahsen inanmıyorum. Yeni yetişecek U/R eğitmenlerinin arkasında spin, loop veya hammer head manevrası yapmayı ise ben bile istemezdim. Bu eğitime öğrencilerin çuval dolusu beygir gücü bedeli ödemesi ise

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YETER ~ 2 yıl önce
YETER ARTIK CANIMIZI ALIN KURTULALIM

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İşsizler ordusu ~ 2 yıl önce
Cimeri şikayet yağmuruna tutmak gerekiyor. En azından mevzuatın uçuşa yeni başlayan yada belirli aşamanın öncesindekiler için uygulanması gerekiyor. Avrupada 850 euroya verilen eğitimi 4000 euroya vermek adalet değildir. Tam eğitimin sonuna gelmiş birine tak bir 4000 euro daha çıkar ver demek neyin kafası?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İşsiz Öğrenci ~ 2 yıl önce
"Malum Okul" dediğiniz okuldan AUPRT eğitimi aldım ve mezun oldum. 5 saat teorik, 1 saat Difference ve 3 saat AUPRT uçuşu yaptık. İlk başta benim de kafamda soeu işaretleri vardı. Ancak çok verimli oldu eğitim. Kumanda bırakmazlar diyenler olmuş ama hiç de öyle olmadı. Hem çok zevkliydi uçuşlar hem de uçağı hiç bu halde görmemiştim. Stall'u bu şekilde yapmamıştım. Spin, Spiral Dive gibi hareketleri görmemiş yapmamıştım. He diyeceksiniz şimdi havayolunda bunlar mı var. Evet yok ama amaç zaten adayın "startle effect"e girmesi ve bununla nasıl başa çıkabileceğini öğrenmesi. Hayatında uçağı 60 dereceden fazla yatışta görmemiş bi ton pilot vardır. Özetle bu eğitim her pilotun alması gereken bi eğitim. Euro 3 tl olsa böyle konuşmazsınız. Bilinçsizce yapılan onlarca yorum okudum. Uçuş okullarını eleştireceğinize, kötü giden ekonomiyi eleştirin. Üniversiteden mezun olup iş bulamayınca üniversitenizi mi eleştiriyorsunuz? Kimse beni zorla pilot yapmadı, kimse benim paramı zorla almadı, iş garantisi vermedi. Bunların hepsini bilerek sektöre girdim. Evet şu an işsizim ama bunun uçuş okuluyla ne alakası var? Otoritenin koyduğu kurallara hepimiz uymak zorundayız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
! ~ 2 yıl önce
Hocaların mı yazdırdı sana bunları yoksa hocan öğrenci ağzıyla kendi mi yazdı... Hadi başka tarafa.
Ver Allahım ver- Easa pilot ~ 2 yıl önce
Difference eğitiminden vuruyo bide ahlaksızlar. Eğitimin içeriğinde iniş kalkış vb şeyler yok. Bilmen gereken şeyler gaz kolu, lövye, rudder, flap kolu, stall hızları( stall hızlarını bilr çok bilmene gerek yok zaten sokana kadar devam ediyosun). Hepsi bu kadar, difference eğitimiymiş, okulu bi yandan sivil havacılığı bi yandan. 40 sene daha Easa'ya almazlar bu kafaya.
Öğrenci olmadığına ~ 2 yıl önce
Öğrenci olmadığına eminim ama kanıtlıyamam, arkadaş
~ 2 yıl önce
Eğitimi kaç güne yayıyorlar acaba ?
... ~ 2 yıl önce
Onlarca yorum okuyup hala insanların dediklerini anlayamamak büyük bir yetenek gerektiriyordur. AUPRT eğitimi zaten type-rating'de veriliyor. Biraz araştırmış olsan zaten bilirdin. Kimse işsizlik yüzünden uçuş okullarını suçlamıyor. Para hırsından insanları sürekli sömürmeye çalışmalarına kızıyorlar. "Malum Okul"'un yıllardır nasıl sektörü ve uçuş eğitimini manipüle ettiğinden bir habersin, burada hakkını arayan insanlara vaaz veriyorsun.
PİLOT123 ~ 2 yıl önce
ARKADAŞLAR BU UYGULAMANIN EN GÜZEL YANI ELEYİCİ. HERKES PİLOT OLMASIN Kİ İHTİYAÇ YOK HERKES PATLADI. GÖRDÜK. PARAN VARSA RANGE ROVER YOKSA GAME OVER HAYAT BU MAALESEF.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İşsiz fo ~ 2 yıl önce
Bu işin arkasında da sürekli kaza kırım yapan şirket var tabiki. Bu adamların para için yapmayacağı hiçbir şey yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hz ~ 2 yıl önce
Soy soy nereye kadar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eskilerden ~ 2 yıl önce
T.C. SHGM AYJET'in tahsildarı gibi çalışmaya devam ediyor. Diğer uçuş okullarının bu şartları karşılama imkanı olmadığı gibi, İşsiz olan 1500 CPL sahibi gencin de AYJET haracını ödemesi şarttır diyor TC SHGM... TC SHGM nin AYJETle ne çıkar ilişkisi var anlamak mümkün değil, Acaba SHGM Bürokratları AYJETle ortak mı çalışıyor ????

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000