25 Nisan 2024, Perşembe 11:23:01

Pilvak'ta seçim heyecanı; 4 liste yarışacak

Türkiye Havayolu Pilotları Vakfı’nın (PİLVAK) 15’inci seçimli olağan genel kurulu, 28 Nisan Pazar günü İstanbul Atatürk Havalimanı A Kapısı’nın yanındaki Türk Sivil Havacılık Akademisi’nde gerçekleştirilecek.
  • Şu milleti arayıp oy isteyenlerin grubu kazanmaz
  • Bu Pilvak yönetimini almanın bunca pilota ne gibi bir menfaati var. Koca koca adamlar toplanmış, Birisi aydınlatır mı
  • Şu anki başkan ideal
  • Öncelikle tüm listelere başarılar. Hepsinde tanıdığımız saygı duyduğumuz kişiler mevcut. Fakat şahsi fikrim bu makamda enerji çok önemli. İsimlere baktığımızda özelikle bazı listeler standart isimler artık lütfen bi elinizi ayağınızı çekinde mücadele edecek ruhlara insanlara yol verin. Şahsen ben bu gibi dernek ve vakıflarda Tk lı başkan ve ağırlıklı yönetime karşıyım. Tk daki adam maaşından zamdan ikramiyeden başka hiçbirşey düşünmez. Tam bir yaralı parmak örneğidir. Örneğin X şirketde bir pilotun başına bişey gelse umrunda bile olmaz. Kendi hakkını hukunu savunamayan bir guruptan başkan adayı çıkmasıda manidar.
  • Edalı doymadımı başkanlığa, ne yaptı o kadar zaman boş. Bırakın da farklı ekipleri görelim.
  • Bu güne kadar seçilmiş en başarılı ekip.Minettarlığımı bildirir,başarılar dilerim…
  • Metin Sevinç kaptanım neredeyse oylar oraya. Turuncu Liste…
  • Umarım istikrar korunur ve beyaz liste kazanır. Pilvakı ayrı bir boyuta taşıdılar. Eskiden pilvak seçimlerine aday çıkmazdı şimdi 4 başkan adayı var.
  • Gençlerin önünü açalım lütfen
  • kooperatif ile ev yapacağım diye milyonlarca dolar toplayıp mütahite kaptıran kazıklanan STK değil mi bu??? ben mi yanlış hatırlıyorum yoksa???

Türkiye Havayolu Pilotları Vakfı’nın (PİLVAK) 15’inci seçimli olağan genel kurulu, 28 Nisan Pazar günü İstanbul Atatürk Havalimanı A Kapısı’nın yanındaki Türk Sivil Havacılık Akademisi’nde gerçekleştirilecek.

PİLVAK’ın gelecekteki üç yılın yönünü belirleyecek başkan adayları ve listeleri kesinleşti. Seçimlerde şu anki başkan Sabri Duman, beyaz, Kemali Bülent Edali kırmızı, İsmail Bingöl turuncu, Tolga Hakan Çakıter ise mavi  listeyle seçimlerde yarışacaklar.
İşte kesinleşen aday listeleri ve vaatleri:

BEYAZ LİSTE



1-Hava İş Kanunu’nun çıkartılmasına yönelik girişimler başlatılacak ve ilgili süreç kararlılıkla takip edilecek. Sağlık çalıştayları büyük bir kararlılıkla devam ettirilecek .İş gücü kayıpları azaltılacak.

2- Üyelerin sağlık muayenelerinde kolay hizmet alacakları “ÜYE DOSTU AME” merkezlerinin oluşturulması sağlanacak.

3-Genel prensipler hariç, vakıf başkanı veya muhasip üyenin finansı yönetmesine müsaade edilmeyecek, ortak aklın kullanımı kararlılıkla sürdürülecek. TL ve USD lisans kaybı sistemlerinin yardım tutarları yükseltilecek

4-Üyelerin kendi başlarına, aileleriyle veya arkadaşlarıyla vakit geçirecekleri ve kaynaşması için PİLVAK CAFE ve  PİLVAK Spor Kulübü  kurulacak. Sosyal donatıların da içinde olduğu PİLVAK Sosyal Tesisi’nin İstanbul Havalimanı’na yakın bir yerde açılması için başlatılan girişimler sonuçlandırılacak.

5-İstihdam ofisinin uluslararası pozisyonları da kapsayacak biçimde geliştirilmesi sağlanacak. PİLVAK Sigorta  için sadece ulusal ölçekte değil uluslararası piyasada da geçerli poliçelerin üretilmesi için gerekli çalışmalar başlatılacak.

6-PİLVAK Üniversitesi’nin kurulmasına yönelik analiz yapılacak, analiz sonuçlarına göre projenin hayata geçirilip geçirilmeyeceğine karar verilecek. PİLVAK Mobil uygulamasına üyelerin ihtiyacına yönelik yeni eklemler yapılacak kullanım alanı genişletilecek.

7-Üyelerin sağlık ve hukuk alanında karşılaşabilecekleri sorunların çözümüne destek verecek şekilde danışmanlık hizmetlerine devam edilecek
8-İnşaatı tamamlanan Vecihi Hürkuş İş Merkezi’nde vakfın sahip olduğu katlar için vakfın gelecek 20 yıllık ihtiyacını karşılayacak teknolojik alt yapı oluşturulacak, teşkilat yapısına uygun idari bölümler düzenlenecek.

9-Duran varlıkları  arttırmaya yönelik her türlü satın alma ve kiralama işlemleri takip edilecek. Uygun piyasa şartları oluştuğunda sahiplenme işlemi değerlendirmeye alınacak.

10- Öğrenci pilotlar için yeni bir vakıf üyeliği pozisyonu oluşturulacak. Yabancı Dil Sınav Merkezi ICAO LEVEL sınav merkezi için SHGM ile olan temas artırılacak.

KIRMIZI LİSTE



1. Günün şartlarına uygun olarak ‘Kuruluş Ayarlarına’ geri dönülecek.

2. Yönergeler incelenip; gerektiğinde yapılacak anketlerle üyelerinde görüşleri alınarak, günün şartlarına ve vakıf ve üyenin hakları gözetilerek
hukuksal ve etik değerler çerçevesinde değişiklik yapılarak, 1 yıl sonra, Olağan Üstü Seçimsiz Genel Kurul yapılarak, üyelerin onayına sunulacak.

3. Yeni binaya geçildikten sonra, eski bina ile ilgili yapılacaklar, üyelerin görüşü alındıktan sonra uygulamaya konulacak.

4. Büyük ticari faaliyetler yapılmayacak. Vakıf, ilgili kanunda da belirtildiği şekilde bir yardım STK’sı olup, bu kanun ruhuna uygun hareket edilecek.

5. Gereksiz tüm harcamalar, gözden geçirilip, varsa geçmişten gelen tüm harcama kalemlerinin pasifleştirilmesi için gerekli tedbirler alınacak. (Antalya ofisi gibi)

6. Vakfın birikimi uygun şekilde önce üyenin menfaatine, sonra vakfın çıkarlarına uygun olacak şekilde düzenlenecek. (Kalıcı ve Geçici Lisans Kaybı, eski haline göre yapılması.)

7. SHGM dil yeterlilik sınavları için gerekli yetkilerin alınıp, vakfımızın çatısı altında yapılmasını sağlanacak

8. Temel pilotaj yetilerinin arttırılması amacıyla, ihtiyaç duyan gençlere profesyonel arkadaşlarımızın mentörlüğünde halihazırda sahip olduğumuz simülator ile ücretsiz şekilde yardımcı olmak için çalışılacak.

MAVİ LİSTE



1- Vakıf yönetimi, karar alma süreçleri ve harcanan kaynaklar konusunda tamamen şeffaf olunacak tüm üyelerin denetimine açık olacak

2- Vakıf alanlarını, toplantılar dışında eğitim seminerleri, paneller, sertifika ve etkinlik programları için de dizayn ederek, üyelerin ve ailelerinin hizmetine sunulacak.

3- Başta TALPA olmak üzere, diğer havacılık kurum ve kuruluşları ve havayolu şirketleriyle işbirliği yaparak sektördeki dayanışmayı ve işbirliği artırarak problemlere çözüm odaklı sonuçlar getirilmesini sağlanacak.

4-Üyeler ve sektördeki diğer paydaşlara yönelik eğitim ve deneyim paylaşımı programları düzenleyerek, havacılık alanında yetkin ve nitelikli insan gücünün yetişmesine katkı sağlanacak. (ICAO dil sınav merkezi- kar odaklı değil hizmet odaklı bir merkez, MEB sertifikalı yardımcı sertifika programları - Eğiticinin eğitimi, CRM, Flight Safety odaklı sertifika programları.)

5 -Pilot lisansını kaybedenlere daha iyi destek ve rehberlik sağlanacak. Hepimiz biliyoruz ki en zor anımızda bize verilen destek en değerlisidir ve paradan daha değerlisi bu süreçte arkamızda güçlü bir birliğin desteğidir. Bunun bir eksiklik olduğunu tecrübeyle biliyoruz ve bizzat bu sureci yaşamış deneyimli üyelerimizle yanınızdayız.

TURUNCU LİSTE



1-Sağlık problemleri ve işsizlik gibi durumlarda üyelik dondurma işlemi yapılmayacak.

2-Geçici lisans kayıplarında kalıcı lisansa kaybı ve işsizlik yardımları günümüz ekonomik şartlarına göre yeniden belirlenecek

3-TALPA ile pilotların hususi pasaport alabilmeleri konusunda birlikte iş birliği yapılacak.

4-Faaliyetler şeffaflık ilkesine göre sürdürülecek. Aylık bilançolar üyelerle paylaşılacak.

5-Gelecek seçimlerde herkesin söz sahibi olabilmesi için elektronik oylama sisteminin hayata geçirilmesi için gerekli çalışmalar başlatılacak.

6-Gereksiz danışmanlar gereksiz kiralamalar ve fuzuli harcamalardan uzak durulacak

Pilvak'ta seçim heyecanı; 4 liste yarışacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

Umarım ~ 9 gün önce
Şu milleti arayıp oy isteyenlerin grubu kazanmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Soru ~ 9 gün önce
Bu Pilvak yönetimini almanın bunca pilota ne gibi bir menfaati var. Koca koca adamlar toplanmış, Birisi aydınlatır mı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pro ~ 9 gün önce
Şu anki başkan ideal

Yanıtla

Kalan karakter 1000
No 1 ~ 9 gün önce
Öncelikle tüm listelere başarılar. Hepsinde tanıdığımız saygı duyduğumuz kişiler mevcut. Fakat şahsi fikrim bu makamda enerji çok önemli. İsimlere baktığımızda özelikle bazı listeler standart isimler artık lütfen bi elinizi ayağınızı çekinde mücadele edecek ruhlara insanlara yol verin. Şahsen ben bu gibi dernek ve vakıflarda Tk lı başkan ve ağırlıklı yönetime karşıyım. Tk daki adam maaşından zamdan ikramiyeden başka hiçbirşey düşünmez. Tam bir yaralı parmak örneğidir. Örneğin X şirketde bir pilotun başına bişey gelse umrunda bile olmaz. Kendi hakkını hukunu savunamayan bir guruptan başkan adayı çıkmasıda manidar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KPT ~ 9 gün önce
Edalı doymadımı başkanlığa, ne yaptı o kadar zaman boş. Bırakın da farklı ekipleri görelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
777 CPT ~ 9 gün önce
Bu güne kadar seçilmiş en başarılı ekip.Minettarlığımı bildirir,başarılar dilerim…

Yanıtla

Kalan karakter 1000
77FO ~ 9 gün önce
Metin Sevinç kaptanım neredeyse oylar oraya. Turuncu Liste…

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İstikrar ~ 9 gün önce
Umarım istikrar korunur ve beyaz liste kazanır. Pilvakı ayrı bir boyuta taşıdılar. Eskiden pilvak seçimlerine aday çıkmazdı şimdi 4 başkan adayı var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mavilim:) ~ 9 gün önce
Gençlerin önünü açalım lütfen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pilavı deyince aklıma gelen ~ 9 gün önce
kooperatif ile ev yapacağım diye milyonlarca dolar toplayıp mütahite kaptıran kazıklanan STK değil mi bu??? ben mi yanlış hatırlıyorum yoksa???

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000