01 Nisan 2023, Cumartesi 08:50:52

Rafale savaş uçağında yeni gelişme

Dünyadaki birçok ülkenin tercih ettiği savunma sanayide önemli rol oynayan Rafale savaş uçağı hakkında dikkat çeken bir gelişme yaşandı.
  • Bir araba laf kalabalığı içerisinde F4.1’in özellikleri hakkında bir bilgi bulamadım

Dünyadaki birçok ülkenin tercih ettiği savunma sanayide önemli rol oynayan Rafale savaş uçağı hakkında dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Rafale jetleri hakkına açıklamada bulunan Fransız Silahlanma Genel Müdürlüğü (DGA), söz konusu uçakların F4.1 standardının onaylandığını duyurdu.

Fransız Silahlanma Genel Müdürlüğü (DGA), Rafale savaş uçağı için F4.1 standardını onayladı. DGA, 13 Mart 2023'te Rafale'nin bağlantı, hava muharebesi ve elektronik harp yeteneklerini geliştirmeye odaklanan bu yeni standardına izin verdi.

Hindistan, yeni uçak gemisi INS Vikrant'a konuşlandırmak üzere Fransız yapımı 26 adet Rafale-M tipi savaş uçakları için onay sürecini başlattı. Rafale-M jetlerinin Hindistan'a maliyetinin ise, 8 milyar ABD doları olacağı tahmin edildi.

RAFALE JETLERİ İÇİN ONAY VERİLDİ

DGA'dan yapılan açıklamada, "Bu standardın kalifikasyonu, Fransız Donanması, Hava ve Uzay Kuvvetleri ile Dassault Aviation'dan test ekipleriyle bağlantılı olarak birkaç DGA uzmanlık ve test merkezini harekete geçirdi." denildi.

Söz konusu F4 standardı, 2023 ve 2025'te iki aşamada hizmete girecek. Fransız Hava ve Uzay Kuvvetleri ile Donanmasının tüm Rafale jetleri kademeli olarak bu yeni standarda uyarlanacak.

Rafale hakkındaki planları açıklayan DGA, "Hava ve Uzay Kuvvetleri ile Fransız Donanması tarafından operasyonel deneyler 3 Mart 2023'te başladı ve Charles de Gaulle uçak gemisine ilk inişin ilkbaharda yapılması planlanıyor." dedi.

Rafale savaş uçağında yeni gelişme

Yorumlar

F4.1 ~ 12 ay önce
Bir araba laf kalabalığı içerisinde F4.1’in özellikleri hakkında bir bilgi bulamadım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Reklam ~ 12 ay önce
4 nesil savas ucagini reklamla 5.nesil yapamassin

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000